Da, da... to je stari "dobri" prescot, spreman sam da se kladim. Posto si vec menjao procesor kod sebe nisi totalni laik sigurno. Skini kuler, obrisi ga odozdo i pogledaj. Ako vidis bilo kakvu ogrebotinu prescot to ne prasta. Kupi u farbari parce najfinije smirgle (kosta oko 50 dinara) pa nadji neki ravan, najbolje stakleni predmet, velicine podmetaca za casu. Umotaj ga u smirglu pa navali da trljas podnozje kulera. Posle oko pola sata trljanja smirglu zameni polir pastom (imas nesto slicno u kupatilu, pasta za plocice i sl...) pa trljaj jos toliko. Tada ce ti kuler biti ispoliran. Dobro pazi kada ga budes vratio da sve hvataljke na nosacu dobro uhvate - to je neshvatljivo cest slucaj a temperatura pocesora onda ode u nebo. U biosu ili windowsima proveri da li se ventilator okrece onoliko puta koliko treba (proveri na internetu po oznaci ventilatora). Obavezno skini obe stranice na kompu (ja sam vec zaboravio i cemu sluze) i ako si sve uradio kako treba racunaj da ce temperatura tvog procesora biti oko 50 stepeni u mirovanju i oko 75 pod opterecenjem. Ako ti je sve prekomplikovano ili te prosto mrzi da trljas skini RMClock, CrystalCpuID ili neki slican program i obori takt na 2,4GHZ. Secam se koliko sam ja bio besan kada sam svoj prescot morao da downclock-ujem na 2,8 a sve, ama bas sve je bilo idealno - cisto, sveze i ispolirano. Cak je i pasta bila prava AC5. Taj CPU jednostavno dize temp do neba, na nekim plocama pogotovo.
Flash video sa neta ne koristi graficku vec ciste megaherce tvog procesora. Zato temperatura toliko skoci kada gledas youtube. Graficka kartica ti nece pomoci.