Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Kao što sam napomenuo, Pasha se slavi na određeni dan kao i Subota ali to je samo jedan segment praznika. Drugi su žrtve. Praznik se može slaviti i bez žrtve na određeni dan kao što se i Subota slavi bez žrtve
NIje samo segment nego suština, žrtva je suština i smisao Pashe. Pa kakve veze ima subota sa žrtvom, nije subota data radi žrtve.
Ne sporim. I sada Bog deluje. Ali verujem samo na osnovu stihova u Rimljanima 11,25.26 da će u poslednja vremena Bog podignuti snažan pokret među Jevrejima i da će mnogi pristupiti Hrišćanstvu.
Nema takve nauke, već sam te zamolio kada daješ stihove daj onda i tekst, a ne samo Rimlj.
Ja neću da tražim, ja ovdje ili dajem cio stih ili dajem šta piše svojim riječima.
Stoji, to sam na početku naveo. Grčki izraz "merei" označava upravo deo, udeo.
Biblija se tumači po smislu, a ne po lingvistici. Ajd reci onda koji smisao Pashe bez žrtve.
Dakle, tekst glasi:"Niko da vas ne osuđuje za merei(delove) praznika, mladina i subota...koje su sen i telo Histovo". Delovi koji su sen nisu praznici i datumi praznika već žrtve koje se prinose na te praznike
To i JS kažu, ta riječ može da znači to i to ili ta riječ ima ili nema člana. A ne mogu da daju drugi smisao.
Tako je. Nije ukinuta sedmična subota ali u istom kontestu su i mladine i praznici.
Pa jel ukinuta ili nije? Nema djelimične subote ni djelimičnog praznika.
Ako pak subota nije ukinuta onda nisu ni praznici ni mladine.
Pozdrav.
Biblija te oborila u Isaiji stoji da će dolaziti ljudfi pred Bogom od subote do subote i od mladine do mladine. Nema praznika.