U kom razredu bi trebalo uvesti vjeronauku?

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
158
Ала сте ви мени смијешни, стално бих вам се могао смијати.

Види се по правопису да се нешто нисте пуно бавили школом. Ако је сваки предмет обавезан, као нпр. спорт за све без обзира на физичку спрему, музичко морају похађати и они који немају слуха, ликовно они без талента, зашто би онда вјеронаука била изузетак ?
Православље не шири мржњу, свако дијете може да се научи да су његови свети преци били хумани према свима, да никада нису били освајачи.....

Ко ти jе смешан, TBPTKO? Jа и моj правопис? Смеj се. Немам против. Ни сам могла да идем у школи, зато сам и неписмена.

Веронаука нема места у јавним школама, чак и као изборни предмет. Дете не може да бира да студирају религију или не.
Ако постоји студирао религију, требало би да буде у среднjој школи.
А најболjе је да отвори школу црква. Православлjе поштованjа, као традиционалне религије у Бугарској и Србији, али јавна школа није место где може да се проповеда.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Ала се примио комунизам тамо код вас у Бугарској :???:
Веронауци је место у школи јер су школе биле уз цркве, први учитељи су били свештеници.
Пре рата смо имали Министарство просвете и црквених дела, учитељи су радили у школама, па су после ишли на парохије као свештеници. Неприродно је избацити веру из наставе, јер дете које није с тим упознато не може да разуме историју, уметност, музику....

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Нисам толико видовит, па да знам да си млада да ниси упамтила доба Тодора Живкова :(
А ви се одричете Руса и подилазите Западу, а некада сте хтели да постанете 13. република СССР-а.
И кад ћете да нам вратите мошти св. краља Милутина ?

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
158
Нисам толико видовит, па да знам да си млада да ниси упамтила доба Тодора Живкова :(
А ви се одричете Руса и подилазите Западу, а некада сте хтели да постанете 13. република СССР-а.
И кад ћете да нам вратите мошти св. краља Милутина ?

:roll:

Зашто си тако лjут? Читаш ли то шта пишеш?
Републике СССР било 15, а не 12. Да их наведе да или можеш да их пронађи у Google? Која од њих је имао независну спољну политику? У ствари, они су били лишени свог суверенитета. Верујеш у митовима и легендама. Бугарска никада није желео да буде република СССР броj 16. Ја нисам тако млада да се не сетим владу Тодора Живкова. Толико о политици.

Мошти краља Стефана УрошаII Милутина желиш? Они су у цркву "Св недеља" у Софији.
Захтев Министарства спољних послова Бугарске, јер то није у мојој надлежности да ти одговорим када ће вам бити враћене мошти светог краља Стефана Уроша.

Свети краљ Стефан Милутин сматра покровитељ града Софије. У име цркве "Свете Недеље" крстио "Свети краљ".

Совјетске републике Независне државе
[TABLE]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]Азербејџанска ССР
[/TD]
[TD]Азербејџан, Република Нагорно-Карабах
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Белоруска ССР
[/TD]
[TD]Белорусија
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Грузијска ССР
[/TD]
[TD]Грузија, Абхазија, Јужна Осетија
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Естонска ССР
[/TD]
[TD]Естонија
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Јерменска ССР
[/TD]
[TD]Јерменија
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Казашка ССР
[/TD]
[TD]Казахстан
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Киргиска ССР
[/TD]
[TD]Киргистан
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Летонска ССР
[/TD]
[TD]Летонија
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Литванска ССР
[/TD]
[TD]Литванија
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Молдавска ССР
[/TD]
[TD]Молдавија, Придњестровска Молдавска Република
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Руска СФСР
[/TD]
[TD]Руска Федерација
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Таџичка ССР
[/TD]
[TD]Таџикистан
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Туркменска ССР
[/TD]
[TD]Туркменистан
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Узбечка ССР
[/TD]
[TD]Узбекистан
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Украјинска ССР
[/TD]
[TD]Украјина
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

http://sr.wikipedia.org/sr/Савез_Совјетских_Социјалистичких_Република

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
O čemu vi pišete na ovoj temi? Ovo nije tema o odnosima Bugraske i Srbije, niti je tema o istoriji.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ала сте ви мени смијешни, стално бих вам се могао смијати.

Види се по правопису да се нешто нисте пуно бавили школом. Ако је сваки предмет обавезан, као нпр. спорт за све без обзира на физичку спрему, музичко морају похађати и они који немају слуха, ликовно они без талента, зашто би онда вјеронаука била изузетак ?
Православље не шири мржњу, свако дијете може да се научи да су његови свети преци били хумани према свима, да никада нису били освајачи.....
ne siri mrznju? pa mrznju vidimo ovde svaki dan a da ne govorim o ratovma po svetu zbog religija, nije ovde samo rec o pravoslavlju
a kad si tako pametan pa pricas o obaveznim predmetima, onda imaj u vid da ima srba koji nisu pravoslavci i zasto bi onda njima bila obavezna veronauka (pod to se podrazumeva pravoslavlje a ne neke druge religije) a drugo, zasto bi nekoga prisiljavali da ide na veronauku ako neko nece da ide? nema potrebe za tim, moze samo da dovede do jos gorih stvari i mrznju prema bogu od strane ucenika koji ne zele da idu i psovanja tog casa i boga i slicnih stvari
to sto si rekao za osvajace, mislim hahahahaha vidi se koliko znas o istoriji mnogo humani ljudi su bili cak su ubijali clanove svoje porodice oceve majke a da ne pricam za ove druge

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Ала се ви ложите као палидрвца !
Православље је везано за Србина, јена жалост сваки Србин који промени веру, почиње да негира и своју нацију.
По мени постоје и Срби исламске и римокатоличке вере, постоје Срби атеисти или секташи, али свима њима је заједночко да се поред вере одричу и своје нације. Глупо је због један посто неправославних ускраћивати веронауку 99% православне деце.

Што се тиче онога на написаног на табли, свака вера тврди за себе да је права, муслимани све остале зову неверницима, али нико овде не позива на мржњу према неправославнима.

Natrag