Trovanje istine

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Evo recimo taj stih...prvi koji si navela.

Jovane, vidjela sam što si napisao. Iako ja nisam baš za takve diskusije, (sigurno bi Slap i Darth znali bolje) ali, O. K. Odgovorit ću ti što mislim. Nešto ti najprije moram reći. Slušala sam jednog protestanta koji kaže kako se u Argentini i nekim drugim zemljama Lat. Amerike 2000-e godine pojavio trend, moda, neki duh-nazovi kako hoćeš- da su se neke protestanske crkve počele vraćati židovskim korijenima u tolikoj mjeri da su ljudi učili hebrejski, počeli uvoditi nove blagdane i propise pozivajući se na Mojsijev zakon.
To me je podsjetilo na temu koja je bila na starom forumu gdje sam bila, a tema se odnosila na boga Peruna. To je neki bog iz staroslavenske mnogobožačke religije, to znaš. O. K. Stvar je bila u tome da su mladi Srbi i Srpkinje sudjelovale na tim ritualima, slavljenjima, okupljanjima-kako god-u slavu boga Peruna. Napisala sam im na forumu sve što sam mislila da trebam, a kasnije sam u svojoj sobi plakala. Evo, sad znaš. Što je sve Isus za nas učinio i nakon svega da se vratimo zlatnom teletu? Nepojmljivo!
S ovim hoću reći da sam u nekim stvarima ortodoxna katolkinja i da me nitko u mojoj vjeri neće pokolebati.
Nema više ništa novo nakon Krista, ni prije Njega nije bilo, jer sve je u Njemu i za Njega stvoreno.
Dakle, nećeš me moći uvjeriti da je, nakon Isusa, Mojsijev zakon nama danas potreban, jer Kristov ih nadilazi u svemu. Deset zapovijedi jesu osnova, (oni su dio i prirodnih zakona koje svaki čovjek ima), i držimo ih, naravno, ali to je premalo, jer Krist nas zove na savršeniji život, da budemo sveti i Njemu slični.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, vidjela sam što si napisao. Iako ja nisam baš za takve diskusije,

Lepo je što si pročitala. Ja volim da proučim i odgovorm na sve tekstove, jer kao što rekoh svaki stih je važan. Ima mnogih koji recimo, na stihove odgovoraju stihovima(drugim) umesto da se usredsrede na stih koji mu se ponudi. Ja to ne volim već upravo želim da se bavim stihovima koji su mi ponuđeni. Zato sam ti želeo dati predstavu na koji način možeš razumeti ove stihove.

Verujem da ti možeš učestvovati u ovim raspravama, i poručio bih ti da se ne oslanjaš na druge, na njihovo tumačenje već da sama istražuješ..jer samo tako ćeš razviti inteligenciuju za razumevanje Biblije. No, proučavanje Biblije podiže inteligenciju i u ostalim životnim stvarima. Najbolji udžbenik, najbolje štivo. Neprevaziđeno. Iz iskustva pričam. Zato ako želiš, koliko smatraš da možeš, dopusti umu da bude poučavan iz ove riznice mudrosti.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To me je podsjetilo na temu koja je bila na starom forumu gdje sam bila, a tema se odnosila na boga Peruna. To je neki bog iz staroslavenske mnogobožačke religije, to znaš. O. K. Stvar je bila u tome da su mladi Srbi i Srpkinje sudjelovale na tim ritualima, slavljenjima, okupljanjima-kako god-u slavu boga Peruna.

Kada je mladima (a oni su najranjiviji) kao model ponašanja nametnut isprazni materijalizam, kada ih stave između čekića i nakovnja u izboru duhovne hrane), kada prelati Crkve malo ili nimalo govore o opasnostima duha "sveta", onda mladi biraju neopaganizam, to kopile Sola Scripturalizma i "hunanističkog" "liberalizma", za koje naivno veruju da čuva tradiciju i narodnu posebnost.

Jer ne zaboravi, Kršćanstvo kao univerzalno im je mlako, moralno kruto (paganizam dozvoljava seksualnu raskalašnost), zahtjeva svakodnevnu borbu, a prelati (jerarhija kako to braća na istoku govore) i ne pomažu, jer nažalost mnogi ne žive ono što propovedaju, ali i ne reagiraju, čak i kada žive na ulazak svetovnog, još manje na protestantske "akolite" koji niču kao gljive posle kiše.

Ako se na to doda i nacionalizam (ne onaj zdravi, nego onaj "vašarski" u kome niko doista i ne zna ništa o svojoj naciji) eto katastrofe.

Naime, ti jadni mladi koji odabraše neo paganizam (takozvano "rodnoverje") nisu hteli Pravoslavlje iz mnoštva razloga, od kojih je jedan i to što isto nije "cool", isto tako su laka meta prevaranta iz sinagoga sotone.

A upravo su te sinagoge i razlog povratka paganizma.

Jer, kako bi ti jadni mladi i mogli upoznati Boga ako s jedne strane Crkva Njegova nije "cool", a sa druge strane se besomučno nude debilizmi sinagoga sotone?

Što je sve Isus za nas učinio i nakon svega da se vratimo zlatnom teletu? Nepojmljivo!

Nepojmljivo? I te kako je pojmljivo ako se u jednačinu ubaci duh sveta i materijalizam, ta dva stalna pratioca apostaza.

Krista ne mogu, tačnije ne žele spoznati jer im ili nije "cool" ili Ga i ne mogu naći, jer im se umjesto Njega, od strane sinagoga satane nudi ćato, motociklista, čistač.

Kako bi im Krist i mogao biti "cool" kada ne žele izranjavljenog Boga koji visi na Križu, ne žele strogog Pantokratora...

Kako?

U izboru između onoga što im nije "cool", na šta ne mogu da utiču i uslovljavaju, i onoga što Bog nije (mantre i laži sinagoge satane - na zapadu, ali i ovdje) biraju "boga" po svojoj mjeri, nabildovanog Peruna, Zevsa, magiju, seksualnu raskalašnost....

Dakle, nećeš me moći uvjeriti da je, nakon Isusa, Mojsijev zakon nama danas potreban, jer Kristov ih nadilazi u svemu. Deset zapovijedi jesu osnova, (oni su dio i prirodnih zakona koje svaki čovjek ima), i držimo ih, naravno, ali to je premalo, jer Krist nas zove na savršeniji život, da budemo sveti i Njemu slični.

Ispravit ću te, smijem li?

Nije Dekalog dio prirodnih zakona, nego je Prirodni Zakon i u Dekalogu (naravno shabat, ta opsesija sinagoga sotone nema nikakve veze s Prirodnim zakonom)

Ali, to ipak ne znaći da mi sada trebamo da nakon što smo Krista primili držimo se hebrejštine.

NE.

Jer Hebreji nismo.

Onog trenutka kada bi smo se tako ponašali, otpali bi smo od Krista, od Boga bi smo otpali i postali sinagoga sotone - židovi koji to nisu nego lažu.

Zovi me tvrdim, zovi me fundamentalistom, ali ako je Bog sebe kao Boga i Tvorca objavio i onima koji nisu židovi, ako je Sebe Objavio u SINU, tko smo mi da sada negiramo ono kakvim nas je ON stvorio, i na sve načine budemo ono što nismo?

Zar umesto Njegovog Imena (Imena nad svakim IMENOM) u srcu i životima, budemo "ja sam koji nisam"?

U tome sestro u Kristu počiva sva opasnost, sva blasfemija, sva apostaza na koju židovi koji to nisu navode one koji što zbog mlakosti, što zbog neukosti, što zbog Krista ne prepoznaju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jovane, vidjela sam što si napisao. Iako ja nisam baš za takve diskusije, (sigurno bi Slap i Darth znali bolje) ali, O. K. Odgovorit ću ti što mislim. Nešto ti najprije moram reći. Slušala sam jednog protestanta koji kaže kako se u Argentini i nekim drugim zemljama Lat. Amerike 2000-e godine pojavio trend, moda, neki duh-nazovi kako hoćeš- da su se neke protestanske crkve počele vraćati židovskim korijenima u tolikoj mjeri da su ljudi učili hebrejski, počeli uvoditi nove blagdane i propise pozivajući se na Mojsijev zakon.

Ne vrijedi ti njemu, a i ostalim subotarima, pokazivati bilo što. Prijevjes preko očiju i preko uma ne dopušta mu vidjeti da Zakon više ne vrijedi.

2 Kor 3,14: Doista, do dana današnjega zastire taj prijevjes čitanje Staroga zavjeta: nije im otkriveno da je u Kristu prestao.

Akademiče Jovane fejk-čekeru, ako ja ne držim zapovijedi iz Mojsijeva zakona, može li i hoće li mene Bog spasiti?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"2 Kor 3,14: Doista, do dana današnjega zastire taj prijevjes čitanje Staroga zavjeta: nije im otkriveno da je u Kristu prestao."

U Hristu prestaje "pokrivalo" a ne zakon. To tekst kaže.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"2 Kor 3,14: Doista, do dana današnjega zastire taj prijevjes čitanje Staroga zavjeta: nije im otkriveno da je u Kristu prestao."

U Hristu prestaje "pokrivalo" a ne zakon. To tekst kaže.

Koji je tvoj materinji jezik? Pokrivalo prestaje!?!?!?

Akademiče Jovane fejk-čekeru, ako ja ne držim zapovijedi iz Mojsijeva zakona, može li i hoće li mene Bog spasiti?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
U Hristu..da. Ono prestaje da bude na licu. Da, ono prestaje, tako kaže tekst.

"Kada se obrate ka Gospodu, uzeće se pokrivalo", 2. Korinćanima 3,16

Natrag