Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Eto kakve posledice donosi donosi dogma o ukidanju zapovrsti od strane Hrista.
Bla, bla, bla...
Kad je netko dosadan, kaže se, dosadan si ko' sam vrag.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Eto kakve posledice donosi donosi dogma o ukidanju zapovrsti od strane Hrista.
Evo recimo taj stih...prvi koji si navela.
Jovane, vidjela sam što si napisao. Iako ja nisam baš za takve diskusije,
Bla, bla, bla...
Lupeta gluposti , ni bolesnom nemogu takve gluposti pasti na pametBla, bla, bla...
To me je podsjetilo na temu koja je bila na starom forumu gdje sam bila, a tema se odnosila na boga Peruna. To je neki bog iz staroslavenske mnogobožačke religije, to znaš. O. K. Stvar je bila u tome da su mladi Srbi i Srpkinje sudjelovale na tim ritualima, slavljenjima, okupljanjima-kako god-u slavu boga Peruna.
Što je sve Isus za nas učinio i nakon svega da se vratimo zlatnom teletu? Nepojmljivo!
Dakle, nećeš me moći uvjeriti da je, nakon Isusa, Mojsijev zakon nama danas potreban, jer Kristov ih nadilazi u svemu. Deset zapovijedi jesu osnova, (oni su dio i prirodnih zakona koje svaki čovjek ima), i držimo ih, naravno, ali to je premalo, jer Krist nas zove na savršeniji život, da budemo sveti i Njemu slični.
Jovane, vidjela sam što si napisao. Iako ja nisam baš za takve diskusije, (sigurno bi Slap i Darth znali bolje) ali, O. K. Odgovorit ću ti što mislim. Nešto ti najprije moram reći. Slušala sam jednog protestanta koji kaže kako se u Argentini i nekim drugim zemljama Lat. Amerike 2000-e godine pojavio trend, moda, neki duh-nazovi kako hoćeš- da su se neke protestanske crkve počele vraćati židovskim korijenima u tolikoj mjeri da su ljudi učili hebrejski, počeli uvoditi nove blagdane i propise pozivajući se na Mojsijev zakon.
"2 Kor 3,14: Doista, do dana današnjega zastire taj prijevjes čitanje Staroga zavjeta: nije im otkriveno da je u Kristu prestao."
U Hristu prestaje "pokrivalo" a ne zakon. To tekst kaže.