- Učlanjen(a)
- 27.03.2023
- Poruka
- 737
Amen.Mislim da nije važno da li se jede meso i upotrebljavaju muzički instrumenti koliko je važno da se ispovijeda isto vjerovanje. Jedan Gospodin, jedna vjera, jedan krst (krštenje).
Dobro je jesti i dobro je ne jesti meso. Reći ću da je bolje ne jesti, ali samo zato što ja nisam ljubitelj mesetine.
Ipak ovo kako se danas promiče i nameće vegetarijanstvo i veganstvo smatram pretjerano i često puta agresivno.
Pitala sam jednu redovnicu zašto one ne jedu meso. Rekla mi je da ne jedu zbog zavjeta siromaštva, ali pravi razlog je da mogu bolje moliti i meditirati/razmatrati. To me je iznenadilo, ali kasnije sam čula da ima puno smisla jer ako se čovjek napuni trbuh s mesom, energija/ krv ide u želudac i to može biti velika smetnja molitvi. Tako nekako.
Tu praksu nemrsa imali su svi redovnici pred par stoljeća, ali su muški jako brzo uveli meso u jelovnik, redovnice su postepeno uvodile, ali ima još nekoliko zajednica koje ne jedu meso.
vegetarijanka sam , nisam znala da su naše redovnice isto, baš zanimljivo
Isto nisam da se nekome gleda u tanjur tj. za agresivno promicanje vegetarijanstva/veganstva.