Transfuzija i Jehovini svedoci

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
za black arrow
Zamena za krv nije da ne postoji po tvome,vec postoji preko 100 godina!!!!,pogledaj malo po literaturri.
Nadalje postoji ogroman broj operacija koji je USPESNO izveden transfuzijom vestacke krvi,ili ako hoces mekse sa fizioloskim rastvorom.

Поштовани,
физиолошки раствор није замена за крв, већ вода која у себи садржи со, а со су електролити за наш организам.

Да кажем и неколико редака о крви:

Крв је течно везивно ткиво које поседује велику количину међућелијске везивне супстанце коју стварају саме ћелије везивног ткива и зароњене су у њу. Саму крв иначе чини око 55% течне крвне плазме и око 45% чврстих крвних ћелија које се налазе у плазми.

Крвна плазма је безбојна, односно жућкаста течност: водени раствор органских и неорганских материја. Састоји се од воде, натријум-хлорида, осталих соли, мале количине шећера, неких масних материја, хормона, кисеоника и угљен-диоксида. У крвној плазми се налазе крвне беланчевине: албумини, глобулини и фибриноген.

Крвне ћелије су црвена крвна зрнца (еритроцити), бела крвна зрнца (леукоцити) и крвне плочице (тромбоцити). Црвена крвна зрнца дају крви црвену боју, састављена су од беланчевина и холестерина, а садрже и хемоглобин. Бела крвна зрнца су постојане ћелије које се размножавају деобом. Крвне плочице су најмања крвна зрнца; они су у уској вези са згрушавањем крви.

Е сада постаје занимљиво, да видимо од чега се састоји плазма:

Крвну плазму највећим делом чини вода (91-92%). Најзначајније компоненте крвне плазме су протеини:

фибриноген, имуноглобулини и албумини.

Фибриноген стварају ћелије јетре и од њега настаје фибрин за време процеса коагулације. При повреди крвног суда фибрин ван крвних судова се таложи заједно са крвним ћелијама при чему се на површини издваја серум.

Имуноглобулини учествују у одбрамбеним реакцијама имуног система.

Албумини су транспортни протеини крвне плазме (преносе нпр. липиде, неке хормоне и јоне) и одржавају сталан осмотски притисак крви.

А сада крвне ћелије :

Еритроцити су задужени за преношење кисеоника и угљен-диоксида, и њих организам ствара у коштаној сржи.

Леукоцити се деле на две групе: гранулоците и агранулоците, који се деле даље на подгрупе, али то није толико важно. Основна улога еритроцита је одбрана организма од страних фактора (вируси, бактерије...), а стварају их лимфне жлезде, крајници, слезина и тимус (грудна жлезда).

Тромбоцити најкраће "живе", око недељу дана. Имају улогу да спрече крварење. Ствара их коштана срж (да је слана вода замена за крв, не би било потребе да се дају тромбоцити оболелима од леукемије, већ би им лекари дали физиолошки раствор).

Е сада, као што сам рекао и у првом посту, не постоји замена за крв.

Физиолошки раствор може да помогне и тада треба давати њега а не трансфузију, када је у питању мање крварење или теши облик дехидрације. Зашто? Код дехидрације се надомешћују електролити и вода коју је организам изгубио.


Зашто је код обилног крварења неопходна трансфузија? Зато што је око 50 % крви вода, а све остало су разне ћелије, које се никако, апсолутно ниакако никада не могу надоместити физиолошким раствором, већ само трансфузијом. Зашто? Зато што замене за њих нема, тело их производи, за то је потребно време а тело времена нема, пошто их је веж изгубио, губи могућност да се храни и умире.

Мир вам,
Blackarow

Код дехидрације је други случај, тада се надомешћују електролити и вода коју је организам изгубио.
 
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Lepo je to sto si ti napisao,ali...
...najkrace receno bilo je do sada mnogo operacija gde je poacijent imao veliki gubitak krvi,a operisan bez transfuzije krvi,i to uspesno.
Naravno bilo je i smrtnih slucajeva,ali zar nije to isto i sa onima koji prime transfuziju krvi???
Hoces li da kazes da su svi oni koji su primili transfuziju krvi izvuceni van zivotne opasnosti???,da nisu umrli?
da vidimo sta kazu doktori
Neki tvrde da je vrednost hemoglobina od 2-2,5 gm/100ml prihvatljiva....
Zdrava osoba moze podneti gubitak i do 50%mase crvenih krvnih zrnaca i moze biti potpuno bez simptoma ako se gubitak krvi zbiva tokom jednog vremeskog perioda (1982)
Osnovna poenta je
1.zaustaviti krvarenje,i
2.povratiti Volumen ili kolicinu pa tek onda
3.hirurski postupak
Hirurski postupak je saniranje povreda.Moze pacijent da primi bilo kakvu transfuziju i ljudske krvi i vestacke krvi-fizioloskog rastvora i "telece krvi" i cega god hoces,ako se ne uradi hirurski postupak kako treba pacijent umire!!!
Evo primer kako je spasena jedna pacijentkinja sa obilnim krvarenjem ,koja je imala 1,5gr hemoglobina1987
Ovo su primenili britanski lekari.Nakon davanja fizioloskog rastvora,dali su pacijentkinji kiseonik visoke koncentracije za udisanje i infuzije velikih kolicina rastvora "Haemaccel.
Izvestaj govori da su i mnogi drugi s velikim gubitkom krvi leceni u komorama za hiperbaricku oksigenaciju
Mnogi su pomagali svojim pacijentima da stvore vise eritrocita :dajuci im preparate koji sadrze gvozdje u misice ili vene,ili pak hormon eritropoetin koji stimulise kostanu srz da stvara vise eritrocita,zatim koristiti precizne hirurske tehnike,kao naprimer "elektroauterizacija",beskrvna hirurgija.....(imaju citave knjige o tome)
Ali ono sto je najjednostavnije jeste nase cudesno telo
Svako od nas poseduje rezerve za prenosenje krvi.Ako se gubi krv,pokrece se cudesan KOMPENZACIJSKI mehanizam naseg tela!!!
Zasto su se fizioloski rastvori pokazali kao uspesna zamena i nakon ogromnog gubitka krvi?
Sa svakim udarcem naseg Srca,pumpa se sve vise krvi.
Posto je izgubljena krv ZAMENJENA odgovarajucom tecnoscu,Fizioloskim rastvorom(vestackom krvlju),sada razredjena krv tece mnogo lakse,cak i u malim krvnim sudovima.Zato se i vise kiseonika prenosi u tkivo.Ta adaptiranja su toliko delotvorna,da cak i ako se izgubi polovina tvojih crvenih krvnih zrnca,prenos kiseonika moze biti i do 75% od normalnog.Dok pacijent miruje on trosi samo 25% kiseonika koji mu stoji na raspolaganju u krvi!!!Cak i vecina anestezija ogranicava potrebu tela za kiseonikom.
Da je transfuzija fizioloskim rastvorom (vestackom krvi)STETNA,ili NEZADOVOLJAVAJUCA cak i pri obilnim gubicima krvi,danas ne bi imali Beskrvnu hirurgiju,cak sta vise ona bi bila zabranjena!!!
Ali ona se veoma uspesno primenjuje i na mnogim JS se ispostavila kao nesto najbolje.
Zahvaljujuci JS ponovo je ugledala svetlost dana ,kao i elektricni automobil koji je jos u 19 veku bio potpuno funkcionalan!!!
 
Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Поштовани,

ја сам само изнео тврдњу да нема замене за крв или како је називате вештачка крв, а заправо мислите на физиолошки раствор, који се садржи од воде, соли (разних варијанти) у коју се додаје глукоза или фруктоза (шећери) и антибиотици (и други лекови) по потреби. Физиолошки раствор није замена за крв.

Апсолутно се слажем са Вама да је у многим случајевима трансфузија непотребна и да тада нема потребе да се даје. Ви дајете лепе примере, треба зауставити крварење, дати физиолошки раствор, па оперисати. То су идеалне ситуације, или како ја волим да их зовем школске. Таквих ситуација нема много.

Даље износите неки пример где је живот спасен без трансфузије. Све је то ок, само ми молим Вас одговорите, када човек изгуби тромбоците, да ли је ок да га оставимо како би му се тијело само изборило са недостатком или му ипак треба дати тромбоците и помоћи му?

Даље наводите да је уствари проблем у волумену (густини крви) а не недостатку тробоцита, еритроцита и осталих састојака крви?

Ок, да пробам једноставно да објасним:

Када човек изгуби крв, губи сву крв, крв се састоји од око 55% течне крвне плазме и око 45% чврстих крвних ћелија које се налазе у плазми. Даље, плаза се састоји од 91% - 92% воде, што нас доводи до логичног закључка да око 50% крви је вода. Када неко крвари, губи 100% крви и њеног волумена, ако му убацимо три литре течности у кардиоваскуларни систем, неће имати довољно ћелија које ће моћи да хране његово тело и он умире. Да би у тим ситуацијама тело преживело, потребна му је крв, како би тело наставило да се храни.

Иначе, крв се ретко када даје цела (изваде је из мене па је дају неком другом), она се и даје парцијално (оно што је организам изгубио), уз физиолошки раствор када је губљење крви превелико. Иначе се раније давала плазма, као највећи део крви, а данас се уместо ње даје физиолошки раствор који је јефтинији и данас свуда доступан. Можемо дакле закључити да је физиолошки раствор који је 99.9% вода, заменио крвну плазму (која се и данас добровољно даје као и тромбоцити) која се састоји од 91% воде.

Сваким ударцем срца, срце пумпа онолико крви колико имамо у телу, а не све више крви.

Никада нисам рекао да је примање физиолошког раствора штетно, напротив још у мом првенцу (првом посту, а у теми коју сте Ви отворили) сам рекао:
"Да постоје злоупотребе, постоје, увек су постојале и увек ће постојати. Да ли је трансфузија добра? Јесте, само и када се употребљава када је то неопходно. Давати је за сваку ситницу је потпуно сулудо, као што лекари дају антибиотик за грип."

Даље сте написали:

"Da je transfuzija fizioloskim rastvorom (vestackom krvi)STETNA,ili NEZADOVOLJAVAJUCA cak i pri obilnim gubicima krvi,danas ne bi imali Beskrvnu hirurgiju,cak sta vise ona bi bila zabranjena!!!"

Ја Вам одговорно трврдим да се примање физиолошког раствора никада није називало трансфузијом, већ инфузијом. Трансфузија је само и искључиво када примамо крв.

Апсолутно се слажем да су многи изуми, па и електрични аутомобил гурнути у страну. Само знам једно, никада не бих волео да са електричним аутомобилом кренем пут Омникона на данашњи дан или ако би требали нешто тешко да урадимо, диесел је и даље неприкосновен. Све има своја ограничења и није све и увек добро. У северној хемисвери нема вегетаријанаца. Нема их из два разлога: тамо слабо има вегетације и друга много битнија је да би вегетаријанац умро у северним пределима. Биљна храна једноставно нема довољну снагу да загреје тело. Супротно важи за пустињске крајеве. Месо само додатно исцрпљује организам.

Када постављате пример, замолио бих Вас да га прецизно цитирате и наведете (да наведете аутора или ауторе, назив дела или чланка, ко је дело издао, где је издато и када је издато, по могућности и страну на којој се навод налази) како бих могао лако да проверим наводе које постављате.

Мир Вам,
 
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Поштовани,Ок, да пробам једноставно да објасним:
Када човек изгуби крв, губи сву крв, крв се састоји од око 55% течне крвне плазме и око 45% чврстих крвних ћелија које се налазе у плазми. Даље, плаза се састоји од 91% - 92% воде, што нас доводи до логичног закључка да око 50% крви је вода. Када неко крвари, губи 100% крви и њеног волумена, ако му убацимо три литре течности у кардиоваскуларни систем, неће имати довољно ћелија које ће моћи да хране његово тело и он умире. Да би у тим ситуацијама тело преживело, потребна му је крв, како би тело наставило да се храни.
Ја Вам одговорно трврдим да се примање физиолошког раствора никада није називало трансфузијом, већ инфузијом. Трансфузија је само и искључиво када примамо крв.Мир Вам,


Dragi moj da se mi razumemo da kada čovek gubi krv, gubi svu krvu pred i to ispred varata najveće hirurgije velika je verovatnoća da će taj čovek umreti, drugo
Ne raspravlja se ovde ljudskim umovanjem po ljudskim medicinskim pravilima kako se čovek "čoveka" spašava transfuzima iz humanitarne perspektive.
Ovde dragi moj se radi o Božijoj reči! Radi se o tome šta Bog odobrava a šta ne, radi se o tome šta je Bogu ugodno a šta nije.

Komentar: Slažemo se mi sa vama da kada je gledano sa čovečije perspektive to izgleda jako lepo, jako korisno, jako dobro i veoma napredno.
No ako sve to, odnosno taj čovečiji napredak za čovečije dobro ipak nije ništa drgugo do: Neposlušnost čovečija prema Bogu ili potpuno odbacivanje Boga kao vladara nad čovekom "JER ETO ČOVEK ODLUČIO ili REŠIO pa HOĆE DA VLADA NAD ČOVEKOM NEZAVISNO OD BOGA I ono ŠTA BOG TRAŽI OD NJEGOVIH SLUGU"
Napisano je da čoveku ne mo... citiram:
Jer. 10,23. Znam, JEHOVA, da put čovječji nije u njegovoj vlasti niti je čovjeku koji hodi u vlasti da upravlja koracima svojim. Sada postavlja se pitanje: Koga će čovek to prepustiti da upravlja njegovim koracima i kome će on služiti ako svesno odbacuje JEHOVINE upute kao vladara? pazi da svi mi kao pojedinci imamo mogućnost i pravo biranja dali ćemo dozvoliti Bogu kao vladar da vlada nad nama ili ne?
A dva se gospodara ne mogu služili.

Zaključak: A ako ja kao pojedinka imam ista ta prava dali to zanči da mogu odabrati bilo šta drugo mimo vaše volje a da vi to poštujete?
 
Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Поштовани,
наравно да ће човек умрети ако обилно крвари и да нема тог лекара на овом свету који ће га спасити. То уопште није спорно
Написао AApocketz:
„Ovde dragi moj se radi o Božijoj reči! Radi se o tome šta Bog odobrava a šta ne, radi se o tome šta je Bogu ugodno a šta nije. „

Мој одговор:
Поштовани, колико ја прочитах, тема је „Transfuzija i Jehovini svedoci“? Ја сам се бавио трансфузијом (која је део овог поста) са освртом на Библију у мом првом посту. Осврнућу се и у овом на њу.

1. Да ли је Господ дао једну од заповести: НЕ УБИ? Одговор је да.
2. Да ли је Господ дао заповест људима да нема веће заповести него дати живот свој за ближњега свога? Јесте
3. Да ли је не помагање ближњем свом када имамо ту могућност да му помогнемо (данас са правом крви, а сутра можда и са вештачком) а ближњи због непримљене трансфузије умре убиство?
4. Да ли је Господ наредио да људи не једу крв? Јесте.
5. Да ли је трансфузија једење крви? Није.

Такође бих се позвао на Св. Апостола Павла „Све ми је дозвољено, али ми све не користи, све ми је дозвољено, али не дам да ишта овлада мноме.“ (1. Кор. 6, 12) Шта нам је Господ дао? Слободну вољу да изаберемо. Да ли нам је дао и упуте? Апсолутно! Ви их пратите онако како их Ви тумачите. Ја се Вашим тумачењима нисам бавио, дао сам само своје виђење овог питања у најкраћим цртама.

И наравно да имате апсолутну слободу одлучивања како ће те поступити са својим телом (тијело је ваше храм Светога Духа, говори Св. Апостол Павле) ако се ја питам. Никако ми није јасно одакле Вам такво питање? На који сам начин оставио дојам да сам Вам наметао било шта или Вас нападао на било који начин? Ја сам се само јавио зарад истине, кротости и правде, како бих објаснио чињенично стање да не постоји никаква вештачка крв (барем не још).

Мир Вам,
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Поштовани,
наравно да ће човек умрети ако обилно крвари и да нема тог лекара на овом свету који ће га спасити. То уопште није спорно
Написао AApocketz:
„Ovde dragi moj se radi o Božijoj reči! Radi se o tome šta Bog odobrava a šta ne, radi se o tome šta je Bogu ugodno a šta nije. „

Мој одговор:
Поштовани, колико ја прочитах, тема је „Transfuzija i Jehovini svedoci“? Ја сам се бавио трансфузијом (која је део овог поста) са освртом на Библију у мом првом посту. Осврнућу се и у овом на њу.

1. Да ли је Господ дао једну од заповести: НЕ УБИ? Одговор је да.
2. Да ли је Господ дао заповест људима да нема веће заповести него дати живот свој за ближњега свога? Јесте
3. Да ли је не помагање ближњем свом када имамо ту могућност да му помогнемо (данас са правом крви, а сутра можда и са вештачком) а ближњи због непримљене трансфузије умре убиство?
4. Да ли је Господ наредио да људи не једу крв? Јесте.
5. Да ли је трансфузија једење крви? Није.

Такође бих се позвао на Св. Апостола Павла „Све ми је дозвољено, али ми све не користи, све ми је дозвољено, али не дам да ишта овлада мноме.“ (1. Кор. 6, 12) Шта нам је Господ дао? Слободну вољу да изаберемо. Да ли нам је дао и упуте? Апсолутно! Ви их пратите онако како их Ви тумачите. Ја се Вашим тумачењима нисам бавио, дао сам само своје виђење овог питања у најкраћим цртама.

И наравно да имате апсолутну слободу одлучивања како ће те поступити са својим телом (тијело је ваше храм Светога Духа, говори Св. Апостол Павле) ако се ја питам. Никако ми није јасно одакле Вам такво питање? На који сам начин оставио дојам да сам Вам наметао било шта или Вас нападао на било који начин? Ја сам се само јавио зарад истине, кротости и правде, како бих објаснио чињенично стање да не постоји никаква вештачка крв (барем не још).Мир Вам,


Dragi moj, hvala GOSPODU kada nam ne osporavate to pravo odlučivanja.
Hvala drgom GOSPODU da svatamo da transfuzija nije jedenje krvi i da je GOSPOD dao naredbu o nejedenju krvi.

Dragi moj Crna strelo dali hoćeš biti ljubazan i da mi obijasniš šta GOSPODOVA zaovest ne NE UBIJ ima zajedničko sa transfuzijom? drgo

Koja je to najveća GOSPODOVA zapovet data ljudima gde za bližnjeg daje se svoj život (vidom TRANSFUZIJE)? rekao bi da se taj stih krivo svata ili namerno krivo iskoristi da bi se podržavala transfuzija.

A ako dozvoliš ja bi da citiram biblijski stih ili dva a ti ljubazno mi ga interpretiraj.


Dela. 20,26. Zato vam svjedočim u današnji dan da sam ja čist od krvi sviju; Pitanje: Dali ostajem čist od dotičnog i njegove krvi ako primam transfuziju? boldovano


Dela. 15,20. Nego da im se zapovjedi da se čuvaju od priloga idolskijeh i od kurvarstva i od udavljenoga i od krvi, i što njima nije milo drugima da ne čine. Dela. 15,29. Da se čuvate od priloga idolskijeh i od krvi i od udavljenoga i od kurvarstva, i što nećete da se čini vama ne činite drugima; od čega ako se čuvate, dobro ćete činiti. Budite zdravi.
A ovo dali je i ovo zapovest GOSPODNJA, ako jeste možeš da mi interpretiraš kako ću se ja čuvati od krvi da budem zdrav?
 
Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Поштовани AApocketz,

Замолили сте ме да Вам одговорим на неколико питања. Моји одговори следе:

Ваше питање:

„Dragi moj Crna strelo dali hoćeš biti ljubazan i da mi obijasniš šta GOSPODOVA zaovest ne NE UBIJ ima zajedničko sa transfuzijom?“

Мој одговор:

Да ли је не помагање ближњем свом када имамо ту могућност да му помогнемо (данас са правом крви, а сутра можда и са вештачком) а ближњи због непримљене трансфузије умре убиство?

То Вам је исто као када некоме не би дали лек а он због тога умре. Да ли би то било убиство?

За мене су оба случаја убиство.

Ваше питање:

„Koja je to najveća GOSPODOVA zapovet data ljudima gde za bližnjeg daje se svoj život (vidom TRANSFUZIJE)? rekao bi da se taj stih krivo svata ili namerno krivo iskoristi da bi se podržavala transfuzija. “

Мој одговор:

Овај стих треба да се схвати тако како је Господ њега и саопштио: „Од ове љубави нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје, Ви сте пријатељи моји ако творите што вам ја заповедам.“ Јован 15, 13-14.
Овај стих говори смо дужни (и по цену свог вечног спасења) да учинимо све како би телесно и духовно спасили ближњега свога од смрти. Господ објашњава да смо сада његови пријатељи (у наставку 15 главе), јер пред нама нема више тајни.

Ваше питање:

„Dela. 20,26. Zato vam svjedočim u današnji dan da sam ja čist od krvi sviju; Pitanje: Dali ostajem čist od dotičnog i njegove krvi ako primam transfuziju? boldovano“

Мој одговор:

Глава 20 Дела Апостолских говори о неколико ствари, а део одакле Сте извадили цитат односи се на опроштајни говор Св. Апостола Павла старешинама Цркве у Ефесу, којима на хитном путу ка Јерусалиму упућује своје речи. Обзиром да је Св. Ап. Павле, пре него што је постао Хришћанин, био гонитељ Хришћана, овде је желео да напомене (као што је и касније напомињао, нпр. у 1 Кор. 8, 8 – 9,2) да од када је хришћанин не једе жртве које су приношене идолима.

Одговор на питање: Да, јер нисте јели крв, нити је то крв жртве која је принета идолима.

Ваше питање:

„Dela. 15,20. Nego da im se zapovjedi da se čuvaju od priloga idolskijeh i od kurvarstva i od udavljenoga i od krvi, i što njima nije milo
drugima da ne čine. Dela. 15,29. Da se čuvate od priloga idolskijeh i od krvi i od udavljenoga i od kurvarstva, i što nećete da se čini vama ne činite drugima; od čega ako se čuvate, dobro ćete činiti. Budite zdravi.
A ovo dali je i ovo zapovest GOSPODNJA, ako jeste možeš da mi interpretiraš kako ću se ja čuvati od krvi da budem zdrav?“

Мој одговор:

У глави 15 Дела Апостолских се говори о сабору који је одржан у Јерусалиму, под вођством апостола. Непосредан разлог био је питање обрезања. Зашто? Разлог је крајње једноставан, у 10- тој глави Дјела Апостолских се јасно казује о покрштавању Корнилија капетана (који је био незнабожац) и од тог тренутка незнабошци почињу да се примају у Цркву (до тада су само Јевреји сачињавали Цркву). Обзиром да је Господ и Спас наш Исус Христос Цркву предао апостолима, на њима је било да протумаче заповести и законе, јер као што је Господ Исус Христос рекао: ја нисам дошао да укинем законе и пророке, него да их испуним (Мат 5, 17). Закључак сабора гласи да се настави са Старозаветним законом (Дела 15, 19-21) у којима се између осталога потврђује Божја заповест да се не једе крв. Даље од 22 стиха 15 глава Дела Апостолских говоре о путовању Св. Апостола Павла.

Одговор на Ваше питање је: немојте јести крв.

Мир Вам,
Blackarow
 
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Blackarow
"Да ли је не помагање ближњем свом када имамо ту могућност да му помогнемо (данас са правом крви, а сутра можда и са вештачком) а ближњи због непримљене трансфузије умре убиство?
То Вам је исто као када некоме не би дали лек а он због тога умре. Да ли би то било убиство?
За мене су оба случаја убиств"


Dragi moj Blackarow da se mi razumemo da je ovo tvoj stav koji nije baziran na bibliju niti je to ugodno jedinom živom Bogu i Ocu JEHOVI, oprosti ali ja bi pre sledio JEHOVINA upustva nego što ti KAŽEŠ, nadam se da te to neće uvrediti?.


Blackarow
"Овај стих треба да се схвати тако како је Господ њега и саопштио: „Од ове љубави нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје, Ви сте пријатељи моји ако творите што вам ја заповедам.“ Јован 15, 13-14.
Овај стих говори смо дужни (и по цену свог вечног спасења) да учинимо све како би телесно и духовно спасили ближњега свога од смрти. Господ објашњава да смо сада његови пријатељи (у наставку 15 главе), јер пред нама нема више тајни."


Dragi moj rekao si što si imao reći i ja to poštujem ali ne moram se sa time i složiti! prvo i prvo večno spasenje dolazi od jedinog istinitog BOga i Oca našega JEHOVE, Reč JEHOVINA jeste istina, a reči koje Isus govori JEHOVA mu dao! Evo šta je Isusu dato da govori; "A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga,"
Dragi moj Blackarow ja personalno ništa protiv nemam da se vi lečite a i spašavate među sobom vašim transfuzijama! to je vaša odluka po vašoj savesti i odgovaraćete JEHOVI za vaše postupke (naravno samo pod uslovom ako ste hulili na sveti duh, a ako vam transfuzija odobrena nema šta da se brinete)


Blackarow
Глава 20 Дела Апостолских говори о неколико ствари, а део одакле Сте извадили цитат односи се на опроштајни говор Св. Апостола Павла старешинама Цркве у Ефесу, којима на хитном путу ка Јерусалиму упућује своје речи. Обзиром да је Св. Ап. Павле, пре него што је постао Хришћанин, био гонитељ Хришћана, овде је желео да напомене (као што је и касније напомињао, нпр. у 1 Кор. 8, 8 – 9,2) да од када је хришћанин не једе жртве које су приношене идолима.


Dragi moj ostaj čist od krvi sviju! to sam ti ja poručio kada sam dao citat jer tako je napisano, a ako ti KAŽEŠ da se to radi samo pod uslovom da ne ubiješ ili jedeš žrtve prinete idolima neka ti bude po tvojoj veri.
A moj stav kako sam već napisao jeste taj da ja bi u globalu da se čuvam od bilo kakve krvi.


Blackarow
У глави 15 Дела Апостолских се говори о сабору који је одржан у Јерусалиму, под вођством апостола. Непосредан разлог био је питање обрезања. Зашто? Разлог је крајње једноставан, у 10- тој глави Дјела Апостолских се јасно казује о покрштавању Корнилија капетана (који је био незнабожац) и од тог тренутка незнабошци почињу да се примају у Цркву (до тада су само Јевреји сачињавали Цркву). Обзиром да је Господ и Спас наш Исус Христос Цркву предао апостолима, на њима је било да протумаче заповести и законе, јер као што је Господ Исус Христос рекао: ја нисам дошао да укинем законе и пророке, него да их испуним (Мат 5, 17). Закључак сабора гласи да се настави са Старозаветним законом (Дела 15, 19-21) у којима се између осталога потврђује Божја заповест да се не једе крв. Даље од 22 стиха 15 глава Дела Апостолских говоре о путовању Св. Апостола Павла.


Dragi moj još jednom: Tvoj stav, tvoja odluka, što ja cenim i poštujem! tvoj odnos sa tvojim ELOHIMIMA je po tvojoj savesti, a zato ja tebe ne ubeđivam ni na šta.

Moj stav pored toga što ne jedem krvi jeste i to da se čuvam od krvi isto kako se čuvam i od žrtvi idolskih ili kurvarstva ali udavljenoga kako je već i napisano u prorocima.
NE KURVAM SE(trasnfuzijom) KAKO BI PRODUŽIO SVOJ ŽIVOT!
Pod uslovom ako na to imam vaš blagoslov.
 
Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Поштовани AApocketz,

Ви сте ме питали ја сам Вам дао одговоре. Можете да их прихватате или не и то је сасвим уреду. Једино што вам замерам јесте да тврдите да моји одговори нису по "писму", а само сам Вам такве одговоре и давао, само и искључиво по Библији и ономе што у њој пише. Библија је цела књига која се мора тумачити и у контексту у коме је написана, а не само по редцима које насумично исчупамо и на тај начин је тумачимо.

Да ли је Господ заповедио НЕ УБИ? јесте
Да ли је не чињење када неко умире (а можемо му помоћи, у било којој ситуацији) и тај неко умре убиство? јесте

Наравно да ме неће увредити, ја сам са Вама кренуо у дискусију, Ви сте ме питали ја сам одговорио. Ви сте ме саслушали и наравно да нисте у обавези (осим да ме саслушате као што и ја Вас саслушам) и да ме послушате.

Немате потребе од мене да тражите благослов, Господ нам је дао слободну вољу, савест и ум да спознамо речи истине и да кренемо за њим у живот вечни. Ја ћу поштовати Вашу веру 100 %, ја се са њом не морам слагати, али ћу је поштовати. А када ме неко нешто пита, ја ћу свакако и одговорити на постављена питања, што очекујем и од саговорника да одговори на постављена питања.

Када смо код тога, замолио бих Вас да ми мало елаборирате Вашу мисао: "Tvoj stav, tvoja odluka, što ja cenim i poštujem! tvoj odnos sa tvojim ELOHIMIMA je po tvojoj savesti, a zato ja tebe ne ubeđivam ni na šta. "

Шта сте мислили под мојим ставом са мојим Елохимима? Да ли би могли да будете мало прецизнији. Можемо и преко ПП, да не буде да пишемо ван теме.

Мир Вам,
Blackarow
 
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za crnu strelu
Mislim da je zaista nebitno kako neko naziva fizioloski rastvor o kome mislimo i razgovaramo.
da li ce ga neko zvati vestacka krv ili slicno .
smatram da je najbitnija njegova funkcija,a nadam se i vi.
Ako je taj fizioloski rastvor 100 % efikasan prilikom transfuzije!!!
(mozes ako hoces, transfuziju o kojoj pricamo nazvati i "infuzijom",ili nekim trecim imenom,nebitno jer znamo kako je zelimo upotrebiti)
NE VIDIM NI JEDAN VALJAN RAZLOG DA SE FIZIOLOSKI RASTVOR ODBACI????
Ti kao medecinski radnik ,koji je radio sa transfuzijama krvi treba da poznajes neku statistiku za operacije.
Naprimer postoje statistike sa zapada u vezi transfuzija ,
da je podjednak broj spasenih bilo transfuzijom ljudske bilo transfuzijom vestacke krvi-fizioloskim rastvorom,ali
kad se uporedi brzina oporavka ,i sigurnost zastite od prenosa zaraza i komplikacija ,vestacka krv je pobedila sa velikom razlikom.
Srecom po nas ovde u Srbiji,ja ne znam ni za jedan slucaj da je neki JS imao obilan gubitak krvi,ne znam tu ststistiku.Ali znam nekoliko njih licno da su operisani bez transfuzije krvi(naravno vrsen je ogroman protisak na sve da prihvate transfuziju ljudske krvi,da ce umreti ako je ne prime i slicno) ,svi su prosli bez ikakvih komplikacija,oporavljali su se mnogo brze nego oni koji su primili transfuziju krvi...
Sto se tice elektricnog automobila kojeg ti ne volis,kojem ti ne verujes,on je radio zahvaljujuci izumu naseg Nikole TEsle,pa ako mislis da je Tesla nesto isfuserisao,hvala lepo.Taj automobil je bio potpuno funkcionalan.Ne znam kakve su danas tvoje zelje i shvatanja,ali da li si se nekada pitao zasto su ljudi odbacili teslin automobil i presli na tvoj voljeni dizel?
Bilo bi lepo da odgledas film "Who killed electric car"i da shvatis da postoje ljudi koji mnoge stvari rade na stetu ljudske civilizacije,pa bilo u vezi automobila,bilo u vezi transfuzija.
Svako dobro
 
Natrag
Top