- Učlanjen(a)
- 25.06.2013
- Poruka
- 162
Uz novi UPDATE mapa promenjena je i dozvoljena brzina na autoputu (sada je 130 km\h),ali još uvek na pojedinim delovima prikaže 120 (posle naplatne rampe i 10 km pre Jerine ka NI).
Merenje prosečne brzine ne radi offline tj. ne prikazuje u navigaciji.
Naravno i to što prikaže kada je app online je sa ograničenjem od 120 km\h. Tako da u istom trenutku aplikacija prikazuje 130 i 120 km\h.
Ono što mi se ne sviđa je nemogućnost promene boje route kao na TomTom GO.
Približno je iste boje kao i vodene površine pa nekada krivudava reka može da izgleda kao nastavak route.
Takođe sam primetio da na pojedinim uređajima postoji voice cutoff.
Glupavi glas Predrag (a i većina ostalih) ne izgovara uputstva do kraja.
"Stigli ste na od...." ,ali to je poznat problem sa TomTom navigacijama.
U tim situacijama za voice izaberem Samantha TTS.
Kao još jedan nedostatak naveo bih i routiranje do zadatih kordinata.
Kada izaberem kordinate ili čak user place koje je van putne mreže TT mapa kao odredište navigacija ga poveže sa najbližim tačkom postojećeg puta i po dolasku u tu tačku se završavao navigacija.
Logičnije je da dalje nastavi da routira za pešaka do dolaska na krajnje odredište.
Toliko sam ja primetio za par meseci upotrebe.
U svakom slučaju ostaje u upotrebi pored iGO-a i Google maps (GM najbolja za off-road vožnju).
Merenje prosečne brzine ne radi offline tj. ne prikazuje u navigaciji.
Naravno i to što prikaže kada je app online je sa ograničenjem od 120 km\h. Tako da u istom trenutku aplikacija prikazuje 130 i 120 km\h.
Ono što mi se ne sviđa je nemogućnost promene boje route kao na TomTom GO.
Približno je iste boje kao i vodene površine pa nekada krivudava reka može da izgleda kao nastavak route.
Takođe sam primetio da na pojedinim uređajima postoji voice cutoff.
Glupavi glas Predrag (a i većina ostalih) ne izgovara uputstva do kraja.
"Stigli ste na od...." ,ali to je poznat problem sa TomTom navigacijama.
U tim situacijama za voice izaberem Samantha TTS.
Kao još jedan nedostatak naveo bih i routiranje do zadatih kordinata.
Kada izaberem kordinate ili čak user place koje je van putne mreže TT mapa kao odredište navigacija ga poveže sa najbližim tačkom postojećeg puta i po dolasku u tu tačku se završavao navigacija.
Logičnije je da dalje nastavi da routira za pešaka do dolaska na krajnje odredište.
Toliko sam ja primetio za par meseci upotrebe.
U svakom slučaju ostaje u upotrebi pored iGO-a i Google maps (GM najbolja za off-road vožnju).