- Učlanjen(a)
- 15.08.2014
- Poruka
- 946
@NiM, želeo sam da razjasnim zašto se glas Irena ne čuje u navigaciji GO Mobile. Samo sam uspeo da saznam odakle je taj glas. Pošto se u android verziji TomTom navigacije ne nudi, proverio sam na svom PNA uređaju START 42. U utility aplikaciji "TomTom MyDrive Connect" sam pronašao i Irenu, Jelenu, bosansku Saru. Pronašao sam i Gorana, Predraga, ali i nekoliko slovenačkih glasova, jedan kompleksan (Laura 60 MB) koji čita i nazive ulica, označen plavo na slici "START 42 Jelena SRB SLO". Naravno i onaj skromni, po kvalitetu i veličini , pod imenom Miha koji i GO Mobile nudi...Slike u prilogu.
Dakle, očigledno je Irena namenjena samostalnim TomTom uređajima i zato android aplikacija daje obaveštenje da "glas nije kompatibilan". Možda se može izvršiti konverzija. Ja ne umem a i, kako smo zajedno konstatovali, nije nam ni potreban toliki napor...osim tehničkog izazova.
Dugujem ti zahvalnost na postavljenom pitanju. Da njega nije bilo, verovatno bih i dalje prelazio bez uočavanja upozorenja da bi trebalo da izbrišem nepotrebne glasove i tako sebi obezbedim dodatni prazan memorijski prostor skoro popunjene interne memorije uređaja koji imam. Oko 900 MB sigurno nije zanemarljivo, slika "START 42 Voices".
Dakle, očigledno je Irena namenjena samostalnim TomTom uređajima i zato android aplikacija daje obaveštenje da "glas nije kompatibilan". Možda se može izvršiti konverzija. Ja ne umem a i, kako smo zajedno konstatovali, nije nam ni potreban toliki napor...osim tehničkog izazova.
Dugujem ti zahvalnost na postavljenom pitanju. Da njega nije bilo, verovatno bih i dalje prelazio bez uočavanja upozorenja da bi trebalo da izbrišem nepotrebne glasove i tako sebi obezbedim dodatni prazan memorijski prostor skoro popunjene interne memorije uređaja koji imam. Oko 900 MB sigurno nije zanemarljivo, slika "START 42 Voices".