Evo da i ja iznesem svoje utiske o ovoj navigaciji. Posto vidim da je dosta drugara na forumu hvali kao izuzetno funkcionalnu, a same mape su po misljenju mnogih jedne od najboljih na trzistu trenutno, zamolio sam drugara
@navigas koji je koristi da iznese svoje misljenje. Zajedno smo je uporedili sa verzijom TomTom 1.0.2 koja se takodje moze naci ovde na forumu i evo utisaka:
Zenski glas Jovanka ubacen bez problema po uputstvu, u folder voice u data/com.tomtom.gplay.navapp.nds, koga nema u verziji 1.0.2! U odnosu na Predraga, Jovanka je pravo osvezenje, citko izgovara sve recenice, bez naglaska, prijatan glas i sto je najvaznije nema prekida. Sada jasno kaze "na kraju puta, skrenite desno". Primetio sam i da se daleko cesce oglasava u odnosu na Predraga, mada mislim da je to do verzije programa, a ne glasa.
3. Razlike u odnosu na verziju 1.0.2. su u par novih opcija, tipa batery saver i dodavanja promena boje tema, drugo manje vise isto ili slicno. Mozda jos neke sitne kozmeticke promene i izgled, ali nista vredno paznje. Mozda za nijansu brza i brze pokrece program, ali isto nebitno.
Izbor TTS (Computer voice) zavisi od regiona i izbora jezika.
ZAKLJUCAK:
Sa izabranim glasom Jovanka, navigacija je potpuno funkcionalna, brzo se ucitava, rutira i daje sve osnovne podatke + pumpe, parkinge i kamere na putu. Mozda je malo nefunkcionalna pretraga adresa, ali mozda je to delom i zbog velikog broja mapa koje su instalirane. To je ujedno i najveca mana, jer ima gomila zemalja koja nam nije neophodna pa bespotrebno zauzima oko 1.2 GB prostora.
Graficki prikaz osvezavajuci posle gomilu skinova, korisnicki interfejs jednostavan, bez suvisnih opcija.
Verzija 1.0.2. odlicna, za nijansu sporija i sa jos manje opcija (sto je za mene plus), ali los izbor glasova i nemogucnost ubacivanja dodatnog zenskog glasa je kod mene eliminisu za sada (objasnio drugar
@Bocky72 u odgovarajucoj temi). Naravno, najveca prednost update pojedinacnih mapa.
Sigurno cu u narednom vremenu vise vremena posvetiti ovoj navigaciji.