Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, nije kako kaže apostol i Sveto pismo, nego onokao kako ti kažeš!?!?!?

Apostola moraš razumeti. Moraš skinuti naočare dogme rekoh...pa i onda treba vreme. Žao mi je što moram stalno iznositi nešto ekstra revolucionarno za tebe ali jednostavno tako je.

Pitate recimo bilo ko..kakav je tvoj Bog i ko je On? Ti kažeš...pa On je "Reč". Može li Božiji opis stati u izrazu Reč? Naravno da ne.

Ali ako kažeš da je On pod terminom Reč opisan kao Stvaralac..posrednik...to je već ono što kaže Jovan.

"Kroz Nju je sve postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo", Jovan 1,3

Zašto bi Bog bio posrednik Boga? Ako pod terminom Reč smatraš Boga? Ne, izraz Reč je opis Božijeg stvaranja tj. posredništvo u stvaranju..dakle izraz koji opisuje apstraktan izraz za oblik koji je Božanstvo uzelo u procesu stvaranja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Apostola moraš razumeti. Moraš skinuti naočare dogme rekoh...pa i onda treba vreme. Žao mi je što moram stalno iznositi nešto ekstra revolucionarno za tebe ali jednostavno tako je.

Pitate recimo bilo ko..kakav je tvoj Bog i ko je On? Ti kažeš...pa On je "Reč". Može li Božiji opis stati u izrazu Reč? Naravno da ne.

Ali ako kažeš da je On pod terminom Reč opisan kao Stvaralac..posrednik...to je već ono što kaže Jovan.

"Kroz Nju je sve postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo", Jovan 1,3

Zašto bi Bog bio posrednik Boga? Ako pod terminom Reč smatraš Boga? Ne, izraz Reč je opis Božijeg stvaranja tj. posredništvo u stvaranju..dakle izraz koji opisuje apstraktan izraz za oblik koji je Božanstvo uzelo u procesu stvaranja.

Odlazi đavlino šaptaču. Tebe je Bog zbog pobune zbacio s neba, a ne zato da ljudima tumačiš Božju riječ.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A što reći na tvoja svetogrđa? Što reći da nije ono što u Bibliji piše, nego je ono i onako što ti kažeš?

To je tvoje mišljenje..ovo je forum iznosimo mišljenja. Ti si vidim shvatio ovo tvojom pastvom, ti si pastir i trebaš održati misu još svima nama. Tako nastupaš.

Pusti..opusti se malo. Stvarno ovo nije tvoja crkva i tvoja pastva ovde...

Iznesi svoj stav ja svoj i to je to. Ako imaš novo nešto opet iznesi to..vidim ponavljaš sve isto, vrtiš se u krug...kažem nije ovo tvoja pastva.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To je tvoje mišljenje..ovo je forum iznosimo mišljenja.

A tko ti brani iznositi mišljenje? I kako bih ti uopće mogao zabraniti i kad bih htio. Međutim, i ja imam pravo iznijeti i svoje mišljenje ičinjenice. A činjenica je da si drski falsikikator i oskvrnitelj Božije riječi. Sveti Ivan piše "I Riječ bijaše Bog", a ti se tomu rugaš pitajući - kako će Riječ biti Bog. Slušaj, "slušaču šaptača", tebi nitko ne može zabraniti bogohuliti ovdje koliko god te volja, ali nećeš ni ti mene spriječiti da razotkrijem sve tvoje podvale.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A činjenica je da si drski falsikikator i oskvrnitelj Božije riječi.

To je tvoje mišljenje ali ga često zloupotrebljavaš praveći se vikarom na formumu. Prečesto iznosiš najteže optužbe na račun sagovornika zato što se ne slaže sa tobom. Malo je neukusno...ali dobro. Kažem postavljaš se kao vikar na forumu.

Slušaj, "slušaču šaptača", tebi nitko ne može zabraniti bogohuliti ovdje koliko god te volja, ali nećeš ni ti mene spriječiti da razotkrijem sve tvoje podvale.

To je tvoje mišljenje ali ga često koristiš u nedostatku Biblijske argumentacije. Nastupaš arogantno, ponižavajuće za sagovornika...koristiš svakojake oštre i neukusne termine...

Kažem previše se uživljavaš u pisanje i ja zato moram da tebe ukorim za ponašanje. Previše "strepiš" nad onima koji čitaju naše komentare da slučajno neko ne bi došao u "iskušenje" da poveruje ono što pišem. Jednostavno argumentacija je argumentacija ali tvoje protivargumetiraneje nije samo argumentacija pisma već oproban metod ponžavanja sagovornika...isticanje sebe, postavljanje arogantno...to si ti. Takav utisak ostavljaš.

Evo podebljano samo način na koji komuniciraš koji je apsolutno neprimeren. Drzak, nipodaštavajući, samouzvišavajući...da li ti nekada sebe pitaš..da li trebam ovako da "saspem" sagovorniku? Je li on to zaslžio? Je li se on meni tako obraća? Pitaš li se nekada ili ti je to strano?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To je tvoje mišljenje ali ga često zloupotrebljavaš praveći se vikarom na formumu

Razumijem ja tvoju zbunjenost kad ja iznosim svoja vlastita mišljenja, jer ti uvijek i isključivo iznosiš ono što ti đavlina došapne.

To je tvoje mišljenje ali ga često koristiš u nedostatku Biblijske argumentacije. Nastupaš arogantno, ponižavajuće za sagovornika...koristiš svakojake oštre i neukusne termine...

To je tvoj osobni doživljaj. Ja samo stvari nazivam njihovim pravim imenom. Tako, kada ti kažeš da Bog u Bibliji nije Bog ako tebi tako ne paše, ja samo konstatiram notornu činjenicu - drznik si i oskvrnitelj Božje riječi.

Evo podebljano samo način na koji komuniciraš koji je apsolutno neprimeren. Drzak, nipodaštavajući, samouzvišavajući...da li ti nekada sebe pitaš..da li trebam ovako da "saspem" sagovorniku? Je li on to zaslžio? Je li se on meni tako obraća? Pitaš li se nekada ili ti je to strano?

A je li? Da se nije šaptač uvrijedio?

Natrag