Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju upadne". Tako i ti sam sebe u gornjoj rečenici u provaliju strovali. :) Baš bi ti, kao "starozavjetni busanko", trebao znati kako i u Starom zavjetu na desetine mjesta stoji da je Spasitelj samo jedan i da je Spasitelj Bog. Lijepo ti gore reče - antikristi su oni koji niječu da je Isus Krist Spasitelj, dakle, oni koji niječu da je Isus Krist Bog, baš kao ti.

Kao prilog, Iz 45,21: Nisam li ja, Jahve? Nema drugoga boga do mene; Boga pravednog i Spasitelja osim mene nema.

Laodikeja je lepo primetio da ti vidiš govor o "Božanstvu" u stihovima koji ni na koji način to ne ukazuju. Prosto je to otišlo veoma daleko da je kontra produktivno za teologiju Božanskog plurala.

Ako zaista veruješ u ovo, molim te zbog same teologije, molim te pripazi malo da time ne kompromituješ samu ideju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Upravo to..negiranje da je Isus zaista Hristos..tj. Spasitelj naš.

Što drugo da ti kažem, nego - HVALA! Hvala ti što i ti moga Boga i Spasitelja Isusa Krista Spasiteljem prizna. A Bog i Spasitelj je samo jedan, vidi:

Iz 45,21: Nisam li ja, Jahve? Nema drugoga boga do mene; Boga pravednog i Spasitelja osim mene nema.

I kako ovdje preko Izaije Bog objavi da je On jedini Bog i jedini Spasitelj, hvala ti još jednom što ti gore u svom deklariranju Isusa Krista prizna tim Spasiteljem, a onda i Bogom.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Što drugo da ti kažem, nego - HVALA! Hvala ti što i ti moga Boga i Spasitelja Isusa Krista Spasiteljem prizna. A Bog i Spasitelj je samo jedan, vidi:

Iz 45,21: Nisam li ja, Jahve? Nema drugoga boga do mene; Boga pravednog i Spasitelja osim mene nema.

Nema problema. Hvala Bogu, Hristos jeste naš Spasitelj.

Narvno, Jahve nas je preko Hrista spasao.Hristos je instrument spasenja.

Ali to ne govori o Hristovoj Božanskoj prirodi na zemlji. On Sam se naziva a i apostoli Ga nazivaju čovekom. On na mnogo mesta u Bibliji ističće da je Čovek i da nema svojstva koaj pripadaju samo Bogu.

Takođe moramo razumeti od čega nas je spasio i kako. Ne znam da li to razumeš?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Narvno, Jahve nas je preko Hrista spasao.Hristos je instrument spasenja.

Sad si me razočarao. Maloprije sam te pohvalio što moga Boga i Spasitelja Isusa Krista i ti prizna Spasiteljem, a nu sada!?!? Kažeš Krist je "instrument spasenja"!?!?!? Citiraj, molim te, gdje u Bibliji piše da je Isus "instrument spasenja". Opet se đavlina umješao i šapće ti. Kako te nije sramota Isusa nazivati instrumentom? Pa nije Isus drljača!?!?!? Tebe je zaista šaptač opsjeo.

Ali to ne govori o Hristovoj Božanskoj prirodi na zemlji. On Sam se naziva a i apostoli Ga nazivaju čovekom. On na mnogo mesta u Bibliji ističće da je Čovek i da nema svojstva koaj pripadaju samo Bogu.

Opet huliš, i na Sveto Pismo i na svete apostole i na Boga Sina. Apostoli Isusa nazivaju i priznaju Bogom. A najočitiji primjer imamo kod svetog Ivana, pa čitaj:

Iv 1,14: I (Riječ) Bog tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sad si me razočarao. Maloprije sam te pohvalio što moga Boga i Spasitelja Isusa Krista i ti prizna Spasiteljem, a nu sada!?!? Kažeš Krist je "instrument spasenja"!?!?!? Citiraj, molim te, gdje u Bibliji piše da je Isus "instrument spasenja". Opet se đavlina umješao i šapće ti. Kako te nije sramota Isusa nazivati instrumentom? Pa nije Isus drljača!?!?!? Tebe je zaista šaptač opsjeo.

Zato moraš shvatiti od čega smo spaseni sve. Moraš razgraničiti neke stvari. To mislim ne samo ti nego i mnogi još nisu razgraničili. Na pitanje od čega smo spaseni veoma su mutne predstave. Ovo kada se shvati razumeće se i ovo drugo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kako je lako razotkriti lazna ucenja onih koji ne poznaju pismo. Dakle' Isus jeste Bog vecni koji je postao nas spasitelj koji se rodio na zemlji u smrtnom telu' ali to nije u bibliji postavljeno kao znak raspoznavanja antihrista' vec negiranje negove spasonosne uloge' i cak prikriveni ateizam' a to vidimo iz reci apostola Jovana koji u 1 Jovanovoj 2 glavi kaze "KO JE LAZLJIVAC OSIM ONOGA KOJI PORICE DA ISUS NIJE HRISTOS' OVO JE ANTIHRIST" Dakle' biblija je jasna' a ko ne zeli ucenje biblije - to je njegov problem.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato moraš shvatiti

Kad ti shvatiš svetog Ivana, ono što on piše, tada možemo dalje. A Ivan piše:

Iv 1,14: I (Riječ) Bog tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu

Evo ti još kao podsjetnik:

Jovan 1,1: "U početku beše reč, i reč beše u Boga...". E ta reč svedoči na nebu a to je Isus.

Pozdrav.

Tako je. On je na Zemlju došao kao Bog i kao čovek.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kad ti shvatiš svetog Ivana, ono što on piše, tada možemo dalje. A Ivan piše:

Razumeo sam. Ne brini. I još jednu stvar..Reč i Bog stavljaš kao sinonim. I to je pogrešno. Reč je apstraktan pojam koji se ne može razumeti kao sinonim za Boga. To je opet jedan opis načina na koji je Bog stvorio sve. Ali izrazom "Reč" mi ne možemo opisati sveukupnost Boga već obličje ili pojamski deo opisa Boga u procesu stvaranja.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Iv 1,1: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog.

Piše li možda u tvom kuranu drugačije?

Reč nije sveobuhvatni opis Boga. Ne može se dati opis Reč i reći to je Bog..jer Bog je mnogo više. Izraz "Reč" je opis načina na koji je Bog stvorio sve.

Jovan nema ovde cilj da kaže da je Bog Reč po prirodi ili opsiu večnom već govori o stvaranju..na koji način je Bog stvorio...Reč je posrednik("kroz Nju sve postade)

Natrag