Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Odlično te razumem. Ti ne sumnjaš u mene ja nesumnjam u tebe...obojica verujemo Miletu...nego ti se praviš samo. Ej mene našao... ;)

Ja Milleru tvom pajdašu, po svetom Ivanu antikristu, ne vjerujem.

Isto onda negiraju i sve što Otac jest.

Ako ne vjeruješ meni, vjeruj svetom Ivanu. Da ti se ne gadi sveti Ivan i da nisi alergičan na njegove spise, ja bih ti ga citirao.

Kaže da ko negira Hrista negira Njegovu ulogu Spasitelja. Da li se slažeš i ti? Je li Isus jedini Spasitelj?

Naravno da je Isus jedini Spasitelj, ali Isus nije jedino i samo Spasitelj. Isus je Bog Sin, i tko god niječe Boga Sina nema ni Boga Oca.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da ti se ne gadi sveti Ivan i da nisi alergičan na njegove spise, ja bih ti ga citirao.

Dovljno si citirao..ne verujem da imaš šta još. Ovo što si citirao je razjašnjeno...jasno je da Jovan ne govori o antihristu koji negiira Hristovo Božanstvo(uzgred to nikada i nije bilo veći problem u hrišćanskom svetu pa zato i nije akcenat na tome..osim malo Arijevog neoplatonističkog nastavka Origenovog neoplatonizma protiv "pravovernog" neoplatonizma...sukob dva neoplatonističkog konecepta..farsa drugim rečima).

Dakle, predmet negiranja Hristovog Božanstva nije postojao u nekoj značajnijoj formi i zato i nije značajnije oruđe antihrista. On radi lukavije...

Naravno da je Isus jedini Spasitelj, ali Isus nije jedino i samo Spasitelj. Isus je Bog Sin, i tko god niječe Boga Sina nema ni Boga Oca.

To Jovan ne govori..nigde ne pominje izraz Bog-Sin niti govori o Božasnkom u utelovljenom Sinu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dovljno si citirao..ne verujem da imaš šta još. Ovo što si citirao je razjašnjeno...jasno je da Jovan ne govori o antihristu koji negiira Hristovo Božanstvo(uzgred to nikada i nije bilo veći problem u hrišćanskom svetu pa zato i nije akcenat na tome..osim malo Arijevog neoplatonističkog nastavka Origenovog neoplatonizma protiv "pravovernog" neoplatonizma...sukob dva neoplatonističkog konecepta..farsa drugim rečima).

Dakle, predmet negiranja Hristovog Božanstva nije postojao u nekoj značajnijoj formi i zato i nije značajnije oruđe antihrista. On radi lukavije...

Imam ja strpljenja i s najgorim učenicima. Ponovit ćemo mi materiju:

1 Iv 2, 22-23: Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca.

Hristos na zemlji Bog...Bog Sin? Ne.

To Jovan ne govori..nigde ne pominje izraz Bog-Sin niti govori o Božasnkom u utelovljenom Sinu.

Kako ne? Sveti apostol Ivan prenosi riječi svetog apostola Tome upućene Isusu: Gospodin moj i Bog moj.

P.S.
Uz apostole. Kako to da ti nikada apostole ne nazivaš "svetima"? OK, reći ćeš kako vi EGWisti niste idolopoklonici i kako ljude ne proglašavate svecima, ali kako onda objašnjavaš da je vaša proročica "kurvara Martina Luthera" proglasila svecem?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Upravo tako. Antikristi, sinovi palog serafa, sluge njegove, su upravo oni koji negiraju Sina. Još gore od toga, ako može biti gore, je kada za to koriste Pisama.

Upravo tako. Sotona je citirao Pisma i kada je u pustinji kušao Isusa.

Lažac i antikrist koji niječe Sina, svoje ne "naoružava" samo Biblijom kojom će "opendrečiti Sina", nego i svim drugim čime se može nasrnuti na Isusa. Evo zornog primjera s jednog drugog foruma:

Jovan Prezviter: Zato ja ukazujem da Kuran potvrđuje Bibliju :). Samo treba to razumeti.

Forumaš: ali Biblija tj Novi Zavet ne i Kuran..

Jovan Prezviter: Osnovna poruka Kurana nije da je Biblija pogrešna .. već da hrišćani ne žive po učenju Pisma. Zato ja ne bih kritikovao knjigu koja nije neprijatelj Bibliji. ... ja ukazujem da Kuran jeste mnogo moćno oružje u rukama hrišćana ako žele da to uvide.

Forumaš: ali kako ne kritikuje,,kad kaže da Isus nije Bog ,a Novi Zavet kaže da jeste Bog ,,tačnije Bogočovek?

Jovan Prezviter: Može se i ovo razumeti ali i iskoristiti za svedočenje...jer Isus svakako na zemlji nije bio u Božijem obliku već obliku čoveka. .... važno je da potvrđuje Bibliju ali osuđuje možda neka tumačena same Biblije.
----------------------
Pogledajmo kako je "on" poučio Jovana. A tako "on" poučava sve svoje učenike.

- Kuran ti potvrđuje Bibliju, Kuran nije neprijatelj Bibliji i ne osuđuje Bibliju

- Kuran samo osuđuje kršćanska tumačenja Biblije, dakle, Kuran samo osuđuje ono što Crkva tumači i vjeruje

- Zato ti sam čitaj i tumači Pisma. Ne daj "Kurvi Babilonskoj" da te zavede i upropasti - Iziđi iz nje.

- Ako ti bilo kakva pomoć treba u tumačenju Biblije, imaj na umu da je Kuran prijatelj Bibliji, slobodno zaviri i potraži pomoć u Kuranu. Kuran može biti "mnogo moćno oružje u tvojim rukama

Ovako poučeni (Jovan i svaki drugi) postat će "misionari svoga učitelja", nasrtat će na Krista, na Kristovu Crkvu i na sve kršćane. Činit će sve da što više "duša" sunovrate na put propasti koji su oni već prihvatili.

Bože, otimaj duše i vraćaj ih Sebi od onih koji tvoga Sina niječu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antihrist znaci "PROTIV HRISTA" ili "UMESTO HRISTA"

Po bibliji Antihrist je onaj ko porice da je Isus dosao u telu.

"Jer mnoge varalice iziđoše na svet koji ne priznaju Isusa Hrista da je došao u telu; ovo je varalica i antihrist" ( 2 Jovanova 1. 7 )

Posto u bibliji antihrista predstavlja osoba koja ce se u poslednje vreme predstavljati kao Bog na zemlji, to znaci da svi oni koji podrzavaju ovu ideju da Isus nije dosao u telu, ustvari sebe svesno ili nesvesno deklarisu kao podanike antihrista.

"A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu" ( 1 Jovanova 4. 3 )

To znaci, da svako ko sebe predstavlja kao zamenika Isusa Hrista, njegovog namesnika, ili veceg od Hrista, ili pak da je on sam Isus, taj je Antihrist.

Razlicite izjave unutar Rimokatolicizma potvrdju antihriscanski duh Rimokatolicke crkve, gde se za papu tvrdi da je on veci od Hrista jer se on zrtvovao jednom, a papa svaki put prinosi zrtvu prilikom mise, da pred papom treba kleknuti i poljubiti mu noge, da je on zamenik Isusa Hrista.. itd..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Antihrist znaci "PROTIV HRISTA" ili "UMESTO HRISTA"

A jedan od boljih primjera nijekanja Krista je Ellen White, koja je naučavala ovako:

Originalni tekst: "The man Christ Jesus was not the Lord God Almighty, yet Christ and the Father are one.” (Ellen G. White, Manuscript 140)

Prijevod: Čovjek Isus Krist nije bio Svemogući Bog, a ipak Krist i Otac su jedno. (Ellen G. White, Manuscript 140)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A jedan od boljih primjera nijekanja Krista je Ellen White, koja je naučavala ovako:

Originalni tekst: "The man Christ Jesus was not the Lord God Almighty, yet Christ and the Father are one.” (Ellen G. White, Manuscript 140)

Prijevod: Čovjek Isus Krist nije bio Svemogući Bog, a ipak Krist i Otac su jedno. (Ellen G. White, Manuscript 140)

Jednostavno, Jovan i ne može drugačije nego da sledi u glavu udarenog "Duha Proroštva"... No, ni to nije najgore. Najgore je to što svoje blasfemije brane Pismima, dok ista ta Pisma kažu sledeće:

Da, preglup sam da bih bio čovjek,
i nemam razbora čovječjeg.
3Ne stekoh mudrosti
i ne poznajem znanosti svetih!

4Tko uzađe na nebo i siđe?
Tko uhvati vjetar u šake svoje?
Tko sabra vode u plašt svoj?
Tko postavi krajeve zemaljske?
Kako se zove i kako mu se zove sin?
Znaš li? Mudre Izreke 30,4

Sin je u Ocu i Otac u Sinu, jedan su.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Razlicite izjave unutar Rimokatolicizma potvrdju antihriscanski duh Rimokatolicke crkve, gde se za papu tvrdi da je on veci od Hrista jer se on zrtvovao jednom, a papa svaki put prinosi zrtvu prilikom mise, da pred papom treba kleknuti i poljubiti mu noge, da je on zamenik Isusa Hrista.. itd..
Ajde Laki malose saberi , i nelupetaj gluposti
blindprophetess.jpeg

Poslednja izmena:
Natrag