Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sveti Toma: Gospodin moj i Bog moj.

Bog Sin-gde je ta formulacija?

Toma Sinu kaže: Gospodin moj i Bog moj. ;)

Nema tog termina u Bibliji..

Nema ni termina Trojstvo u Bibliji.

I mi smo jedno sa Njima...onda smo i mi Bog?

Mi nismo, ali Otac i Sinu jesu Bog. Tko niječe Sina nema ni Oca. :)

Miler zna...naravno. Može mu se :) :).

Ma hajde...koji Miler...koji Slap..

Zašto onda tvrdiš da Miller zna?

Nego da se mi ovde bavimio "antikristom" da ne idemo od teme...

Ja sam pojasnio da negiranje Sina nema veze sa negiranjem Božanstva već to ukazuje na negiranje Hrista-Jedinog Spasitelja....1. Jovanova 4,2.3.14.15

Zašto bih se ja držao definicije "čovjeka kako vjetar puše", kad imam definiciju svetog apostola Ivana. A ona kaže:

1 Iv 2, 22-23: Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca.

A ti kažeš: argumentima Pisma sam došao do zaključka da ne postoji "Sin" pre početka vremena.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Toma Sinu kaže: Gospodin moj i Bog moj. ;)

Nema ni termina Trojstvo u Bibliji.

Mi nismo, ali Otac i Sinu jesu Bog. Tko niječe Sina nema ni Oca. :)

Zašto onda tvrdiš da Miller zna?

Zašto bih se ja držao definicije "čovjeka kako vjetar puše", kad imam definiciju svetog apostola Ivana. A ona kaže:

1 Iv 2, 22-23: Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca.

A ti kažeš: argumentima Pisma sam došao do zaključka da ne postoji "Sin" pre početka vremena.

Zna Miler, naravno. Otkuda ti da ne zna? Zar sumnjaš u Milera?

"Sin" tj.negiranje Sina znači negiranje Njegove uloge Hrista, 1.Jovanova 4, 2.3.14.15

Ne negiranje Božanstva Hristova.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zna Miler, naravno. Otkuda ti da ne zna? Zar sumnjaš u Milera?

Nije bitno sumnjam li ja u Millera ili ne, ja nisam EGWistički sektaš. Jadno je da ti ne sumnjaš u Millera, ti misliš da Miller zna dan i čas a da Isus ne zna.

"Sin" tj.negiranje Sina znači negiranje Njegove uloge Hrista, 1.Jovanova 4, 2.3.14.15

Ne negiranje Božanstva Hristova.

Netočno. Točnije, glupo. Negiranje Sina znači negiranje svega što Sin jest. A Sin jest Bog i Sin jest od vječnosti.

Tko niječe Sina nema ni Oca. Kaže sveti apostol Ivan.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije bitno sumnjam li ja u Millera ili ne, ja nisam EGWistički sektaš. Jadno je da ti ne sumnjaš u Millera, ti misliš da Miller zna dan i čas

Ja nesmnajm..a čudi me da ti sumnjaš. Baš čudno za tebe :). Sve mogu poverovati ali da ćeš ti posumnjati..nikako:)..kaži da se šališ.

Netočno. Točnije, glupo. Negiranje Sina znači negiranje svega što Sin jest.

Vidi, negiranje Sina Božijeg u ovom kontekstu ima značenje negiranja Njegove uloge Spasitelja...nadam se da ćeš to razumeti. Jer ako bi negiranje Sina bilo negiranje Božanstva onda šta čine ti isti što bi negirali i Oca?:). Šta, onda negiraju i da je Otac Bog?:). Moj Slape, daleko ode ti...

Znači jasno je da to ne stoji već pod "negiranjem Sina" se ne podrazumeva negiranje Njegovog Božanstva kao što ni negiranje Oca od istih ne znači negiranje Očevog Božanstva...već uloge Spasitelja....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja nesmnajm..a čudi me da ti sumnjaš. Baš čudno za tebe :). Sve mogu poverovati ali da ćeš ti posumnjati..nikako:)..kaži da se šališ.

Dakle, Miller zna i ono što Isus ne zna. :) Tko niječe Sina nema ni Oca.

Vidi, negiranje Sina Božijeg u ovom kontekstu ima značenje negiranja Njegove uloge Spasitelja...nadam se da ćeš to razumeti.

Netočno. Negiranje Sina je negiranje svega što Sin jest. Prosto k'o pasulj. Svejedno, ja znam da ti to nećeš razumijeti. ;)

Jer ako bi negiranje Sina bilo negiranje Božanstva onda šta čine ti isti što bi negirali i Oca?:). Šta, onda negiraju i da je Otac Bog?:). Moj Slape, daleko ode ti...

Nemoj mene optuživati. To da vi, koji negirate Sina, nemate ni Oca, nisam ja izmislio. To je napisao sveti apostol Ivan. :)

P.S. Da ti se ne gade tekstovi svetog apostola Ivana, ja bih ti tu Ivanovu definiciju antikrista i citirao.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, Miller zna

zna, tna..sve zna u vezi toga. Ali se ne mogu načuditi da ti posumnjaš u Mileta :).

Netočno. Negiranje Sina je negiranje svega što Sin jest.

Znači ti si poverovao da je neko tada negirao i da je Otac Bog. Ok...samo neverovatno shvatanje.

Tekst ukazuje na negiranje Spasiteljske uloge Hrista a ne na Božasnstvo jer bi to značilo da je bilo onih koji negiraju i Oca da je Bog...Slape, Slape..brže, brže..zagore ti pasulj;)...

Pa jel moguće da i to veruješ?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
zna, tna..sve zna u vezi toga. Ali se ne mogu načuditi da ti posumnjaš u Mileta :).

A gdje sam spominjao svoju sumnju? Nešto te onaj zanosi.

Znači ti si poverovao da je neko tada negirao i da je Otac Bog. Ok...samo neverovatno shvatanje.

O čemu ti naklapaš. Na čemu si.

Tekst ukazuje na negiranje Spasiteljske uloge Hrista a ne na Božasnstvo jer bi to značilo da je bilo onih koji negiraju i Oca da je Bog...Slape, Slape..brže, brže..zagore ti pasulj;)...

Sveti apostol Ivan je jasan da ne može biti jasniji. Da ti se ne gade Ivanovi tekstovi, i da nisi na njih alergičan, ja bih ti tu Ivanovu definiciju antikrista i citirao. Ipak imam dozu uviđavnosti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A gdje sam spominjao svoju sumnju? Nešto te onaj zanosi.

Pa verujem da ne sumnjaš..pa što onda meni spočitavaš da sumnjam ;). Stvarno ću se naljutiti..ne diraj u Mileta:)

O čemu ti naklapaš. Na čemu si.

Ti veruješ da oni koje negiraju Sina pod time podrazuemvaju negiranje Njegovog Božanstva..e sad to "negiranje" ti pretvori u sumnju u Božasntvo a ne u nešto drugo. Ok...onda pošto ti isti negiraju i Oca znači po tebi oni negiraju i Ocu Božanstvo...samo pratim tvoju logiku...negiranje Sina..je negiranje Božanstva..DOBROOO...onda znači negiranje Oca(kroz negiranje Sina) znači isto..negiranje ili sumnja u Očevo Božanstvo.

I tako ti nam ispriča neku pričicu koja je sve samo ne ono što Jovan kaže...

Sveti apostol Ivan je jasan da ne može biti jasniji. Da ti se ne gade Ivanovi tekstovi, i da nisi na njih alergičan, ja bih ti tu Ivanovu definiciju antikrista i citirao. Ipak imam dozu uviđavnosti.

Pazi na lonac..da ne zagori..ako je već pasulj propao:).

E Moj uvaženi Slape...voliš da se šališ..pa hajde malo da u tom stilu budem i ja..možda se tek tada razumemo ;)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa verujem da ne sumnjaš..pa što onda meni spočitavaš da sumnjam ;). Stvarno ću se naljutiti..ne diraj u Mileta:)

Upravo je obrnuto. Ja sam pitao: Kako to da ne sumnjaš u Millera. Možda ti je ipak dosta za danas, počeo si sve potpuno suprotno razumijevati. Odmori se malo.

Ti veruješ da oni koje negiraju Sina pod time podrazuemvaju negiranje Njegovog Božanstva..

Oni koji negiraju Sina negiraju sve što Sin jest.

Ok...onda pošto ti isti negiraju i Oca znači po tebi oni negiraju i Ocu Božanstvo...samo pratim tvoju logiku...negiranje Sina..je negiranje Božanstva..DOBROOO...onda znači negiranje Oca(kroz negiranje Sina) znači isto..negiranje ili sumnja u Očevo Božanstvo.

Ovo što ti meni pripisa, ne tvrdim ja nego sveti apostol Ivan. ;) Da ti se ne gade Ivanovi tekstovi, i da nisi na njih alergičan, ja bih ti tu Ivanovu definiciju antikrista i citirao. Ipak imam dozu uviđavnosti.

I tako ti nam ispriča neku pričicu koja je sve samo ne ono što Jovan kaže...

Citiraj sam svetog Ivana, pa vidi što kaže. Ja ne smijem citirati, znam da si alergičan na Bibliju, a pogotovo na svete Ivana i Pavla.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Upravo je obrnuto. Ja sam pitao: Kako to da ne sumnjaš u Millera. Možda ti je ipak dosta za danas, počeo si sve potpuno suprotno razumijevati. Odmori se malo.

Odlično te razumem. Ti ne sumnjaš u mene ja nesumnjam u tebe...obojica verujemo Miletu...nego ti se praviš samo. Ej mene našao... ;)

Oni koji negiraju Sina negiraju sve što Sin jest.

Isto onda negiraju i sve što Otac jest.

Citiraj sam svetog Ivana, pa vidi što kaže.

Kaže da ko negira Hrista negira Njegovu ulogu Spasitelja. Da li se slažeš i ti? Je li Isus jedini Spasitelj?

Natrag