Tko đavla na ručak pozove, đav’o mu s legijom demona na vrata dođe

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.333
William Miller je svoju propalu računicu bio temeljio na točno 15 elemenata - 15 dokaza. Evo jednog od tih 15 Millerovih dokaza o vremenu Isusova dolaska na zemlju:

To se može dokazati brojevima u Otk. 13,18: "Ovdje je mudrost. Tko ima razuma, neka izbroji broj zvijeri, jer to je broj čovjeka, a njegov je broj šest stotina šezdeset i šest," povezano s Danielom 12,12, kao što je prethodno citirano. Ovaj tekst pokazuje broj godina koliko će Rim postojati pod bogohulnom glavom poganstva, nakon što je savezom povezan s narodom Božjim; početak 158. godine pr. Kr., dodajte 666 godina, dovest će nas do 508. godine po Kr., kada je ukinuto svakodnevno prinošenje žrtava. Zatim dodajte prema Danielu 12,12, 1335 na 508, i dolazite do godine 1843. (William Miller, TIME PROVED IN FIFTEEN DIFFERENT WAYS)

Primjetite kako se Miller u ‘sotonskoj raboti’ određivanja datuma Isusova dolaska poslužio upravo đavolskim elementima i đavolskim alatima, koristeći upravo antikristov broj 666. Ovime je Miller, znajući ili neznajući, ‘na ručak pozvao đavla’, a đavao je njemu i okupljenima oko njega ‘došao na ručak’ i sa sobom još poveo legiju svojih demona. Miller će na koncu i shvatiti kako je ‘đavla poteg’o za rogove’, i javno će ga se odreći i tešku grešku priznati. Nažalost, taj đav’o s legijom svojih demona opstao je i održava svoju ‘đavliju instituciju’ sve do današnjih dana, prvenstveno kroz tzv. ‘crkvu‘ adventista sedmog dana i njihovu polubraća Jehovine svjedoke.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.333
A kada đav‘o dođe, i s njime njegovi demoni, onda imate ovo:

Evo izvadaka iz novinskih članaka i naslova iz novina vezanih uz događanja oko Adventnog naroda i Milleritskog pokreta:

Cabinet of farmers
10. listopada 1844. - farmeri Mileriti rasprodaju zalihe (prije 22.10.1844.)

Daily Argus Courtesy of Lynda Foster, Portland Public Library, Maine
24. listopada 1844. stranica - U ponedjeljak je u Bostonu, općinski sud izdao nalog na zahtjev da se gospođa Abigail Shephard, mlada udana žena, prebaci u bolnicu za umobolne u Worcester. Čini se da je slušala Millerove doktrine i da je poludjela.

25. listopada 1844. stranica 3 - Prošli utorak, ugledni građanin Pleasant Streeta u Bostonu prerezao si je grkljan, ali ne opasno. Postao je umobolnik zahvaljujući Millerovoj zabludi. Odveden je u bolnicu za umobolne u Worcesteru.

25. listopada 1844. stranica 3 - Mladić po imenu Kelp, star oko 18 ili 19 godina, počinio je samoubojstvo u petak bacivši se u rijeku Niagaru kod Black Rocka. Bio je neko vrijeme zaluđen mileritskom zabludom, a posljednja dva-tri dana toliko potpuno obolio da je bilo potrebno zatvoriti ga u kuću.

25. listopada 1844. stranica 3 - Moses Clark iz Landaffa, (kaže New Hampshire Patriot), počinio je samoubojstvo utapanjem otprilike tjedan dana nakon toga. Čovjek zdravog razuma i dobro informiran, pao je u bijednu zabludu milerizma, ali ga je razum potpuno napustio. Bio je vrlo cijenjen u svom gradu, a toliko cijenjen u okrugu Grafton da je izabran za predsjednika Odbora povjerenika. Bio je predstavnik Landaffa u zakonodavnom tijelu, dvije godine prije do ove godine, i bio je vrlo koristan, pažljiv i dobro informiran član.

5. studenog 1844. stranica 5 - Prema sljedećem iz New York Commerciala od petka, čini se da su braća Himes i Storrs konačno odustala od millerizma kao zablude. U utorak navečer u crkvi Millerite na uglu ulica Christie i Delaney, g. Storrs je javno opovrgao svoju neopisivu ludost i ludilo u pitanju drugog dolaska. Rekao je, ono što su drugi osim njegove zajednice već saznali, on je bio prevaren u pogledu dana drugog dolaska. Rekao je da ga je zalutalo uzbuđenje i prevario mesmerizam i sada je skrušeno priznao svoje mnogostruke grijehe i pokvarenost. Sada ih je poticao da se drže rada itd.,

Daily Eastern Argus, 26. veljače 1845. - žena iz Mileritskog pokreta propovijeda "potpuno gola"

Berkshire County Whig, 3. ožujka 1847. - 30 Millerita u lokalnoj ludnici

31. listopada 1844. - Dvoje djece Millerita umrlo je od izlaganja naporu dok su čekali sudnji dan

31. listopada 1844. - Mileritski propovjednik napušta grad s narodnim novcem

31. listopada 1844. - Mileriti poludjeli, ostavljaju usjeve da trunu na polju

New Hampshire Patriot, 7. studenoga 1844. - Milleriti bacaju svoje dragocjenosti na ulicu

15. travnja 1847. - Milerit tuži svog sina kako bi dobio natrag svoju imovinu

Boston Daily Mail, 15. veljače 1849. - Millerite "propovjednik" ubio ženu

The Pittsfield Sun, 31. prosinca 1857. - Milerit ubio cijelu obitelj
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.333
A šta ste zapravo rekli odbijanjem mera? Da li znaš?

Zar ne rekoste Bogu da vi ne prihvatate krivicu za greh i da zapravo želite nastaviti istim putem?

A što vi govorite Bogu koji ustrajete živjeti u onome što je sotona rodio? U ovome:

ZEMLJO, OTVORI SE!


Što bi kršćanima bilo najstrašnije? Što bi kršćani doživjeli kao da im je “svijet propao”, kao da se “zemlja ispod njih otvorila”? Ovo dolje:

Iako nije moguće, jer tada nisu postojale videokamere, zato zamislite da vam netko predoči videozapis u kojemu se točno vidi kako su apostoli u Jeruzalemu proveli noć uoči Pedesetnice, na koju je prema Bibliji na apostole sišao Duh Sveti. A onda, na tome cijelonoćnom snimku, vidite da su apostoli tu noć proveli zajedno i to u društvu s kurvama i alkoholom!?!? :mad:
Po ovome bi svakome postalo jasno da ono što je opisano o silasku Duha Svetoga na apostole, nema nikakve veze ni s Bogom ni s Duhom Svetim, nego su to bile njihove halucinacije za koje su zaslužni alkohol i kurve. Strašno. Užas. Vjerojatno bi svaki kršćanin prokleo dan kada se rodio. Hvala Bogu, apostoli nisu bili takvi i apostoli nisu noć uoči Pedesetnice proveli u orgijama, nego u molitvi čekajući upute svoga Spasitelja i Boga Isusa Krista.

A sada, evo dokaza da je sekta adventista sedmog dana stvarno začeta i rođena u orgijalištu i da su je utemeljili orgijaši

Članak pod naslovom "Trial of Elder I. Dammon" ("Suđenje starešini I. Dammon-u") objavljen je u časopisu "Piscataquis Farmer" 7. marta 1845, a izveštač je bio g. George V. Edes, 58-godišnji mirovni sudija. Izveštaj časopisa "Piscataquis Farmer" o suđenju g. Israel Dammon-u je veoma precizan.

Svjedok Loton Lambert, pod zakletvom:

"Kada sam stigao oni su pevali - nakon pevanja seli su na pod - Dammon je rekao da je sestra imala viziju da saopšti - žena na podu je saopštila svoju viziju. Dammon je rekao da su sve druge zajednice grešne - oni su bili lažovi, svodnici, ubice itd. On je takođe navaljivao na sve koji nisu vernici kao i on. Naređivao nam je, ali nismo otišli. Žena koja je ležala na podu i saopštavala vizije, nazivana je od starešine Dammona i drugih, 'Kopija Hrista'. Dammon nas je nazivao svinjama i đavolima i rekao da bi nas izbacio da je on vlasnik kuće - ona koju su nazivali 'Kopijom Hrista', rekla je g-đi Woodbury i drugima da moraju ostaviti sve svoje prijatelje ili će otići u pakao. ….. Za 'Kopiju Hrista' su rekli da je iz Portlanda.

Žena koju su nazivali g-đica Baker
, rekla je da je đavo prisutan i želela je da ga vidi - izabrala je mene i rekla, 'ti si đavo i ići ćeš u pakao'. Ja sam joj rekao da ona nije moj sudija. ... G-đica Baker i jedan čovek su otišli u spavaću sobu - potom sam čuo da glas u sobi viče 'Oh!' Vrata su se otvorila - pogledao sam u sobu - ona je ležala na krevetu i držala ga; izašli su iz spavaće sobe grleći se, ona je skakala i gurala noge između njegovih. G-đica Baker je otišla do G. Doore-a i rekla, 'odbio si me ranije', on je rekao da jeste - onda su se poljubili. …. G-đica Baker je otišla u spavaću sobu sa čovekom koga su nazivali starešina White - video sam ga kako joj pomaže da se popne na krevet - svetlo se ugasilo i vrata su se zatvorila. Nisam video ni jedno od njih kasnije.
————————————-

Imam potrebu samo jedno upitati - kakav je to čovjek koji u ovome može ostati???
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus kaze "EVO STOJIM NA VRATIMA ( srca ) I KUCAM.
AKO KO CUJE GLAS MOJ I OTVORI VRATA - UCI CU K NJEMU I VECERACU S NJIME I ON SAMNOM"

Katolici ne slusaju Isusa, vec se klanjaju kipovima, slikama, slave svece i Mariju.
Tako da je djavo njima odavno skuvao rucak pun otrova, i sluzi kao kelner sa svojim demonima, u restoranu pod nazivom "VAVILON VELIKI"
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus kaze "EVO STOJIM NA VRATIMA ( srca ) I KUCAM.
AKO KO CUJE GLAS MOJ I OTVORI VRATA - UCI CU K NJEMU I VECERACU S NJIME I ON SAMNOM"

Katolici ne slusaju Isusa, vec se klanjaju kipovima, slikama, slave svece i Mariju.
Tako da je djavo njima odavno skuvao rucak pun otrova, i sluzi kao kelner sa svojim demonima, u restoranu pod nazivom "VAVILON VELIKI"
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.333
Otvoreni govor o opasnostima adventizma sedmog dana

U nastavku ćete pronaći neke elemente koje biste trebali ozbiljno razmotriti prije nego što se pridružite ovoj sekti ili dok razmišljate hoćete li je napustiti ili ne.

Pozdrav prijatelju, ja sam brat Anderson, i želim ti osobno poželjeti dobrodošlicu na završnu studiju o istini u crkvi ASD nasuprot biblijskoj istini! Ova studija je malo neobična, jer ću podijeliti s vama svoje osobno iskustvo od 33 godine provedene u Crkvi ASD i navesti zašto vjerujem da adventizam sedmog dana može biti opasan za vaš duhovni život.

U nastavku ćete pronaći neke točke koje biste trebali ozbiljno razmotriti prije nego što se pridružite ovoj sekti ili dok razmišljate hoćete li je napustiti ili ne.

Adventisti su institucionalizirali prijevaru

Kada adventisti sedmog dana vode 'križarski rat' ili evangelizacijsku kampanju, u pravilu pokušavaju sakriti od javnosti svoj identitet. Često održavaju sastanke na neutralnom javnom mjestu, kao što je najobičnije dvorane za sastanke, i ne spominju tko su ili koju crkvu predstavljaju. Često će se evangelizator adventist predstavljati kao "međudenominacijska" osoba - "povjesničar" ili "stručnjak za proročanstva" ili "stručnjak za povijest Biblije". Koja druga religija ovo radi?

Kad sam bio mladić aktivno sam sudjelovao u evangelizacijskim pohodima adventističkog službenika Johna Cartera. Starješina Carter volio je održavati ove prozelitske kampanje, iznajmljivao je javne dvorane i predstavljao se kao stručni predavač arheologije. U ovim svojim pohodima nikada ne bi spomenuo ništa o Ellen White, iako se redovito spominjala u subotnjoj školi i crkvenim službama u njegovoj crkvi. Nikada nije spomenuo adventizam sve do pred kraj prozelitske kampanje. Čak nas je uputio da namjerno dajemo nejasne i neobavezne odgovore prisutnima koji su nas pitali koju crkvu predstavljamo. (Za novije primjere evangelizacijske prijevare, kliknite ovdje)

Dana 11. prosinca 2007. poštom sam dobio knjigu pod naslovom "Put do mira". Nije bilo naznačeno koja ga je vjerska organizacija objavila. Odmah sam posumnjao da se radi o publikaciji ASD. Unutra sam našao reklame za "Discovery Bible Studies" i "Keys to Happiness Studies", ali riječi "Adventist", "ASD" ili "Sedmi dan" nisu se pojavljivale nigdje u knjizi. U sićušnoj fusnoti na dnu prve stranice, u tekstu tako malom da je bio jedva čitljiv, našao sam riječi "Tekst E.G. White." Čak i ako je netko uspio pročitati sitni tisak, još uvijek je nejasan - ne možemo reći je li to bio Edward White, ili Earl White, ili Ellen White! Zašto to jednostavno ne stave na naslovnicu knjige "Napisala Ellen G. White, proročica Crkve adventista sedmog dana?" Razlog je samo jedan: znaju da neki ljudi imaju negativnu svijest o Crkvi ASD. Dakle, izdavači knjigu pokušavaju vješto zamaskirati kako bi prevarili i možda uhvatili u zamku one koji bi inače odbili knjigu a da je ne pročitaju.

Ovo se ne događaja samo u zadnje vrijeme. Godine 1932. pritužba se pojavila u knjizi ASD – „Odgovori na primjedbe“, ovakva:

"Kada propovjednici adventista sedmog dana odu u zajednicu kako bi održali niz predavanja, oni isprva skrivaju svoju denominacijsku vezu. Na taj se način nadaju privući u publiku ljude koji nikada ne bi došli da su znali da adventisti sedmog dana vode sastanke. Ovo je oblik prijevare. Nešto nije u redu s vjerskim tijelom koje se boji identificirati se čim počne obavljati bilo kakvu aktivnost u zajednici."

Jedna stvar koju sam često primijetio među adventistima je filozofija da "cilj opravdava sredstvo" kada se radi o korištenju prijevare. Obrazloženje je sljedeće: "Ako im unaprijed kažemo da smo adventisti, neće dolaziti na naše sastanke niti čitati naše knjige. Stoga ćemo se poslužiti prijevarom da ih prevarimo da misle da smo opći kršćani." Jesu li ovu taktiku ikada koristili Isus ili apostoli? Jesu li se ikada pretvarali da nisu kršćani kako bi naveli više ljudi na njihove sastanke? Jesu li Petar i Ivan na Duhove ustali i pretvarali se da nisu kršćani kako bi zadobili povjerenje naroda? Primijetite kako je ova filozofija adventista sedmog dana tajnovitosti i prikrivanja u suprotnosti s otvorenošću i transparentnošću apostola:

Ali odrekosmo se sramotnoga prikrivanja: ne nastupamo lukavo niti izopačujemo riječ Božju, nego se objavljivanjem istine preporučujemo svakoj savjesti ljudskoj pred Bogom. (2 Kor 4,2)

Sekta adventista sedmog dana ima dugu i prljavu povijest prakticiranja prijevare. Početkom 1850-ih, suosnivač crkve James White uklonio je dijelove vizija Ellen White i zatim ih ponovno objavio s izostavljanjem 19% izvornih spisa. Uklonjeni dijelovi sadržavali su učenja za koja su adventistički vođe odlučili da više nisu "istina". Ljudi koji su čitali "revidirane" verzije vizija nisu imali pojma da je ono što su čitali izmijenjeno, a ključni štetni odlomci uklonjeni.

Iza zatvorenih vrata, poput one na biblijskoj konferenciji 1919., crkveni su čelnici izrazili osobne sumnje o Ellen White, ali je crkva javno nastavlja davati pozitivne izjave u vezi s njezinim nadahnućem. Osobno sam razgovarao s evangelizatorima ASD i profesorima koji su privatno izrazili ozbiljne sumnje o Ellen White, ali su je javno citirali i ponašali se kao da zapravo vjeruju da je ona "duh proroštva". Predsjednik koledža W.W. Prescott se požalio u pismu:

"...puštamo ih da iz godine u godinu iznose stvari za koje znamo da nisu istinite. Ne mogu smatrati da je to ispravno. Čini mi se da izdajemo svoje povjerenje i varamo služnenike i narod. Čini mi se da postoji mnogo više tjeskobe da se spriječi mogući šok za neke ljude od povjerenja nego da se ispravi pogreška. ... Način na koji se postupalo sa spisima vaše majke [Ellen White] i lažni dojmovi koji se tiču njih, što se još uvijek gaji među ljudima, donijeli su mi veliku nedoumicu i kušnju. Čini mi se da je ono što je prijevara, iako vjerojatno ne namjerna, prakticirano u izradi nekih od njezinih knjiga, te da nije učinjen nikakav ozbiljan napor da se razjasni ono što se sigurno znalo da je pogrešan pogled na njezine spise."

Kada je Walter Rea otkrio razmjere plagijata Ellen White i skrenuo na to pozornost crkvenim vođama, umjesto da se suoče s problemom i rade zajedno s njim da ga razotkriju, okrenuli su se protiv starješine Rea, otpustili ga i pokušali spriječiti objavu onoga što je on otkrio.

Sotona je lažac i otac laži (Iv 8,44). Kada vođe crkvene organizacije prakticiraju prijevaru, tada prijevara postaje institucionalizirana, a članovi na kraju počnu smatrati prijevaru manje grešnom nego što uistinu jest. Ovo je prva opasnost koja vam prijeti kada ste adventist sedmog dana.

Dirk Anderson
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslapova manija laganja se nastavlja.

Prevare kod Adventista postoje samo u tvojoj glavi.

Da bi dokazali tvoje lazi moze se otici na bilo koji sajt crkve, ili uzeti pozivnice za predavanja, i cak cuti i preko radija ko organizuje predavanja, koncerte duhovne muzike, i slicno.

A unutar svake knjige Ellen White pise ko je autor i izdavac.

Autor: ELLEN WHITE
Izdavac: HRISCANSKA ADVENTISTICKA CRKVA - PREPOROD
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.333
Da bi dokazali tvoje lazi moze se otici na bilo koji sajt crkve, ili uzeti pozivnice za predavanja, i cak cuti i preko radija ko organizuje predavanja, koncerte duhovne muzike, i slicno.

Čovjek gore ne govori o predavanjima u službenim prostorijama crkve adventista sedmog dana, nego o 'evangelizacijskim predavanjima' koje adventisti organiziraju kao 'putujući propovjednici' i održavaju ih po gradskim dvoranama ili u dvoranama koje su u vlasništvu nekih tvrtki koje nemaju nikakve veze s adventistima sedmog dana. Čovjek ti je to lijepo i napisao, a osim toga naveo ti je i svoj vlastiti primjer za ovo što tvrdi, a čovjek to izvrsno zna jer je više od trideset godina proveo u crkvi adventista sedmog dana.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I ja govorim o evangelizacijskim predavanjima van crkve.

Osim toga.
Ako tako nesto o cemu govoris negde i postoji, za to ste krivi vi neprijatelji istine i crkve, jer kada vidite plakate koji pozivaju na predavanja, vi ih cepate, ili dolazite na mesto gde se odrzavaju, bijete ljude na ulazu, pljujete, i bombu bi ste bacili.

Toga sam se nagledao u Beogradu.

Tako da je bolje napisati samo naslov i mesto i vreme.
 To podrzavam.
I tu nema nikakve prevare ni lazi.
Jer svako na predavanju moze da pita ko je organizator.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.333
I tu nema nikakve prevare ni lazi.
Jer svako na predavanju moze da pita ko je organizator.

Kad sam bio mladić aktivno sam sudjelovao u evangelizacijskim pohodima adventističkog službenika Johna Cartera. Starješina Carter volio je održavati ove prozelitske kampanje, iznajmljivao je javne dvorane i predstavljao se kao stručni predavač arheologije. U ovim svojim pohodima nikada ne bi spomenuo ništa o Ellen White, iako se redovito spominjala u subotnjoj školi i crkvenim službama u njegovoj crkvi. Nikada nije spomenuo adventizam sve do pred kraj prozelitske kampanje. Čak nas je uputio da namjerno dajemo nejasne i neobavezne odgovore prisutnima koji su nas pitali koju crkvu predstavljamo.

P.S. Apostoli nisu krili tko njih šalje i u čije ime su došli propovijedati Evanđelje gdje god da su došli. U gornjem primjeru čovjek svjedoči, potpuno suprotno Isusovim apostolima, da sljedbenici i klanjatelji Ellen White ne samo da sami šute o tome u čije su ime došli, nego im je sugerirano da izbjegavaju odgovoriti kojoj crkvi pripadaju i onda kada ih netko upita. Temelj Kristove crkve je Istina, a temelj Adventizma sedmog dana je laž i prijevara.
 
Natrag
Top