Tko đavla na ručak pozove, đav’o mu s legijom demona na vrata dođe

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
16.301
William Miller je svoju propalu računicu bio temeljio na točno 15 elemenata - 15 dokaza. Evo jednog od tih 15 Millerovih dokaza o vremenu Isusova dolaska na zemlju:

To se može dokazati brojevima u Otk. 13,18: "Ovdje je mudrost. Tko ima razuma, neka izbroji broj zvijeri, jer to je broj čovjeka, a njegov je broj šest stotina šezdeset i šest," povezano s Danielom 12,12, kao što je prethodno citirano. Ovaj tekst pokazuje broj godina koliko će Rim postojati pod bogohulnom glavom poganstva, nakon što je savezom povezan s narodom Božjim; početak 158. godine pr. Kr., dodajte 666 godina, dovest će nas do 508. godine po Kr., kada je ukinuto svakodnevno prinošenje žrtava. Zatim dodajte prema Danielu 12,12, 1335 na 508, i dolazite do godine 1843. (William Miller, TIME PROVED IN FIFTEEN DIFFERENT WAYS)

Primjetite kako se Miller u ‘sotonskoj raboti’ određivanja datuma Isusova dolaska poslužio upravo đavolskim elementima i đavolskim alatima, koristeći upravo antikristov broj 666. Ovime je Miller, znajući ili neznajući, ‘na ručak pozvao đavla’, a đavao je njemu i okupljenima oko njega ‘došao na ručak’ i sa sobom još poveo legiju svojih demona. Miller će na koncu i shvatiti kako je ‘đavla poteg’o za rogove’, i javno će ga se odreći i tešku grešku priznati. Nažalost, taj đav’o s legijom svojih demona opstao je i održava svoju ‘đavliju instituciju’ sve do današnjih dana, prvenstveno kroz tzv. ‘crkvu‘ adventista sedmog dana i njihovu polubraća Jehovine svjedoke.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
16.301
A kada đav‘o dođe, i s njime njegovi demoni, onda imate ovo:

Evo izvadaka iz novinskih članaka i naslova iz novina vezanih uz događanja oko Adventnog naroda i Milleritskog pokreta:

Cabinet of farmers
10. listopada 1844. - farmeri Mileriti rasprodaju zalihe (prije 22.10.1844.)

Daily Argus Courtesy of Lynda Foster, Portland Public Library, Maine
24. listopada 1844. stranica - U ponedjeljak je u Bostonu, općinski sud izdao nalog na zahtjev da se gospođa Abigail Shephard, mlada udana žena, prebaci u bolnicu za umobolne u Worcester. Čini se da je slušala Millerove doktrine i da je poludjela.

25. listopada 1844. stranica 3 - Prošli utorak, ugledni građanin Pleasant Streeta u Bostonu prerezao si je grkljan, ali ne opasno. Postao je umobolnik zahvaljujući Millerovoj zabludi. Odveden je u bolnicu za umobolne u Worcesteru.

25. listopada 1844. stranica 3 - Mladić po imenu Kelp, star oko 18 ili 19 godina, počinio je samoubojstvo u petak bacivši se u rijeku Niagaru kod Black Rocka. Bio je neko vrijeme zaluđen mileritskom zabludom, a posljednja dva-tri dana toliko potpuno obolio da je bilo potrebno zatvoriti ga u kuću.

25. listopada 1844. stranica 3 - Moses Clark iz Landaffa, (kaže New Hampshire Patriot), počinio je samoubojstvo utapanjem otprilike tjedan dana nakon toga. Čovjek zdravog razuma i dobro informiran, pao je u bijednu zabludu milerizma, ali ga je razum potpuno napustio. Bio je vrlo cijenjen u svom gradu, a toliko cijenjen u okrugu Grafton da je izabran za predsjednika Odbora povjerenika. Bio je predstavnik Landaffa u zakonodavnom tijelu, dvije godine prije do ove godine, i bio je vrlo koristan, pažljiv i dobro informiran član.

5. studenog 1844. stranica 5 - Prema sljedećem iz New York Commerciala od petka, čini se da su braća Himes i Storrs konačno odustala od millerizma kao zablude. U utorak navečer u crkvi Millerite na uglu ulica Christie i Delaney, g. Storrs je javno opovrgao svoju neopisivu ludost i ludilo u pitanju drugog dolaska. Rekao je, ono što su drugi osim njegove zajednice već saznali, on je bio prevaren u pogledu dana drugog dolaska. Rekao je da ga je zalutalo uzbuđenje i prevario mesmerizam i sada je skrušeno priznao svoje mnogostruke grijehe i pokvarenost. Sada ih je poticao da se drže rada itd.,

Daily Eastern Argus, 26. veljače 1845. - žena iz Mileritskog pokreta propovijeda "potpuno gola"

Berkshire County Whig, 3. ožujka 1847. - 30 Millerita u lokalnoj ludnici

31. listopada 1844. - Dvoje djece Millerita umrlo je od izlaganja naporu dok su čekali sudnji dan

31. listopada 1844. - Mileritski propovjednik napušta grad s narodnim novcem

31. listopada 1844. - Mileriti poludjeli, ostavljaju usjeve da trunu na polju

New Hampshire Patriot, 7. studenoga 1844. - Milleriti bacaju svoje dragocjenosti na ulicu

15. travnja 1847. - Milerit tuži svog sina kako bi dobio natrag svoju imovinu

Boston Daily Mail, 15. veljače 1849. - Millerite "propovjednik" ubio ženu

The Pittsfield Sun, 31. prosinca 1857. - Milerit ubio cijelu obitelj
 
Top