Tito je bio...

Ko je bio Tito?

• Drug i drugarica

Votes: 19 5,7%
  • Predsednik jedne prelepe zemlje

Votes: 143 42,9%
  • Lovac na zebre

Votes: 28 8,4%
  • Kome ti to?

Votes: 22 6,6%
  • Lik iz jedne bajke

Votes: 17 5,1%
  • Legenda sa Drvara

Votes: 16 4,8%
  • Glavna faca svog vremena

Votes: 152 45,6%

• Total voters
    333
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1
U maju sam poslovno bio u Burmi...Znas pitaju me odakle sam,ja im kazem SRBIJA...a oni po prvi put cuju za Srbiju... kazem Jugoslavija,a oni ce meni... TITO,PA ZNAMO GDE JE... Pa sad sami vidite ko je bio taj covek!

vrs

Član
Učlanjen(a)
21.07.2009
Poruka
6
Glasao sam: Predsjednik jedne prelijepe države.
Prelijepih država poznajem mnogo a o lošim predsjednicima istih država sam čuo još više. Prelijepe su, na svoj način naravno, Njemačka, Čile, Italija, Austrija, Albanija, JAR, Rusija, USA ... a predsjednici su im bili "svako i svašta".
Glasao sam za prelijepu državu kojoj predsjednik može biti "svako i svašta"

-----------------------------

Malo problematično: Kada čujem "Deutschland uber alles" asocira me na Hitlera. Kada čujem Adolf Hitler asocijacija je ista. Jadna prelijepa Njemačka i rodna mu Austrija ako su i po tom prepoznatljive. Za mene i bivša Juga i pomenute države su bile i jesu prepoznatljive po mnogo više znamenitosti. Neki ljudi, pa i ovi na koje gubimo vrijeme, su sporedne istorijske devijacije (hmm? malo pa rekoh "kolateralne istorijske greške")

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
24
Ja ga ne volim(blaze receno);zbog svega onog sto se desilo mojima u proslosti a i onog sto se danas desava...

Takodjer smatram da nije bio dobar zivot za vrijeme Tite...

Ima jos puno toga, zasto sam protiv njega...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.10.2009
Poruka
1
ma bio je običan lovac na zebre a nekad i na jelene ......
vidio ja očima svojim!!!!
a volio on i komade dobre....
a i popit i pojest....
a da ne govorim o duvanu ....
ma lik je isti zapravo ko i ovi danas samo što se tad nije smijelo o njemu pričat ko o ovima danas

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.857
FACA svog vremena,tada smo ja i moja pokojna supruga,tada još devojka,putovali,gde smo hteli,kad smo imali mogućnosti.Ne mislim finansijski,nego nisam tražio vize,CRVENI PASOŠ kada pokažem na granici,bilo kojoj,"A TITO,JUGOSLAVJA",i to posle njegove smrti,a sad,samo razmišljam kako da da ovu decu prehranim,obučem......na samo ja....Kad se setim,pokojna mama je imala u novčaniku,u ono vreme crvendaća,video sam ploču,neku.....kupila mi je bez problema,a zašto?Bio je 27 u mesecu,a ona je REDOVNO 28 u mesecu primala platu,a danas...isplatili mi dečiji dodatak za jun mesec,,i to za najmlađeg,a za blizance,nemam pojma,tek sam odneo u socijalno da su redovni đaci?????????A imaju 9 godina.A da li je bio diktator,lopov......ne ulazim u to....šta je bio Sloba,šta su danas ovi.......da se ne izrazim loše........Ne znam za ostale,ali meni je onda bilo lepo,pa i mojim roditeljima.

Natrag