Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
U koju grupu ti spadaš, vajni psihoanalitičaru?
Eto, ja sam imao sreće, a ne nesreću kako ti kažeš, pa da živim u Titovo vreme i živeo sam mnogo, mnogo kvalitetnije i opuštenije nego sada u vreme samozvanih demokrata i učenika sa Golog otoka. Kad već spomenih demokrate, reći ću da je tanka linija izmedju demokratije i anarhije. Demokratija je anarhija umotana u šareni papir za poklone.
U sprovođenju ideologije komunizma i demokratije od strane vlasti ima puno analogije i sličnosti, a malo razlike, a ko se malo udubi u analizu, biće mu jasno o čemu pišem.
U komunizmu su se videli rezultati u kvalitetu života na bolje, a u demokratiji, barem ovoj našoj, nagore.
Ko hoce da sazna kakva je osoba bio Tito neka prouci njegov uspon na celo KPJ u godinama pre 2.sv.rata.Narocito zanimljiv deo njegove biografije je period proveden u Moskvi za vreme Staljinovih cistki.Pre nego sto pocnemo da pricamo o sistemu SFRJ uvek moramo imati na umu da taj sistem nije odabran demokratskim putem vec ustolicen uz pomoc sovjetskih tenkova.Ako vec sistem nismo mogli da biramo onda mi se cini da je Tito i pored svih svojih nedostataka opet bio u datom trenutku najbolji izbor.Dakle mogli smo imati Tita ili neku nasu verziju Ceuseskua.Pitanje je dali bi neki drugi drzavnik raskinuo sa Staljinom sto je bio uslov kasnijeg kakvog takvog prosperiteta.Nekada i mi nase greske i nedostatke pripisujemo Titu jer najlakse je okriviti mrtvog coveka.
I ja pamtim Titovo vrijeme i život u SFRJ. I da kažem istinu, u ono vrijeme, nisam bio oduševljen tim sistemom. Kada bi se opredeljenost za ondašnje društveno uređenje mjerila nekom sklalom, gradiranom od 1-10, ja sam bio negdje oko četvorke!
Ali, kada je došlo ovo vrjeme u kojemu sada živimo i kada nas je zapljusnula tkz. demokratija i nemilosrdni neoliberalni kapitalizam, kada pogledam oko sebe i vidim kako većina ljudi živi, onda mi je postalo jasno šta je bilo ono vrijeme i kakvu je ekonomsku, socijalnu i svaku drugu sigurnost pružalo ljudima.
Ova sadašnja lakrdijaška demokratija, samo nam daje lažnu iluziju da uživamo u nekekvoj slobodi i ljudskim pravima. Jebeš sve to ako su ljudi gladni ili žive na ivici egzistencijalne sigurnosti! Šta da čovjek radi sa svojim ljudskim pravima i slobodama, ako je gladan? I oni što spavaju ispod njujorških mostova, imaju sva prava i slobode u "najdemokratskijoj" zemlji na svijetu! Na žalost, niti ih mogu prodati niti šta na njima zaraditi. Mogu samo pričati da imaju prava, ali će i dalje gladovati i spavati ispod mostova.
Gospon gardist, možete sve reći ali da su Slovenci glupi i da su podlegli lažima teško da može biti istina. Pa svako normalan bi pobegao od sistema koji je na izdisaju. No pošto ste vi stari Titov gardist teško da to možete razumeti. Slovenci da su ostali u Jugi, propali bi kao što smo mi propali.e moj prijatelju da se je mene pitalo nebi niko nikuda bežao niti se odcepljivao ali mene i meni sličnima niko ništa nije pitao ustvari naš glas se nije dovoljno daleko i glasno čuo.Mi koji smo ponosni na našu zajedničku domovinu i na našega Maršala Tita smo ipak crvena ološ koju je navodno i evropska zajednica osudila.Narod je podlegao lažnim obečanjima.Zar nema neki pregovor o tome?Obečanje ludom radovanje.
pozdrav svima koji poštuju još uvek bratsvo i jedinstvo i Maršala Tita
gospon rollmane nisam rekao da su svi Slovenci glupi,nego da su glupi oni koji imaju još uvek poštovanje do naše nam zajedničke domovine koja je nekada nešto značila u svetu.Pošto sam ja stari Titov gardista normalno je da nisam normalan i da sam stara komunjara i crvena banda koja još uvek poštuje čoveka koji je bio naš predsjednik.I normalno je isto to da imam opran mozak.Gospon gardist, možete sve reći ali da su Slovenci glupi i da su podlegli lažima teško da može biti istina. Pa svako normalan bi pobegao od sistema koji je na izdisaju. No pošto ste vi stari Titov gardist teško da to možete razumeti. Slovenci da su ostali u Jugi, propali bi kao što smo mi propali.
Drugo, dali ste statistiku koja sve govori.
Pozdrav i čuvajte i dalje Tita u srcu, toplije je.