Testenine na više načina

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Makarone sa tunjevinom

MAKARONE SA TUNJEVINOM

1.jpg

POTREBNO JE
300–350 g testenine, 300 g tune u komadu iz sopstvenog soka, nekoliko listova zelene salate, 3 paradajza ZA PRELIV sok jednog limuna, 50 ml maslinovog ulja, so, krupno mleven biber, peršun

PRIPREMA

Skuvajte testeninu, procedite je, isperite i ostavite da se ohladi. Komade tune iscedite i pomešajte sa testeninom. Dodajte listove salate sečene na rezanca i komadiće paradajza. Začinite dresingom od limunovog soka i maslinovog ulja i promešajte salatu, pazeći da ne izgnječite komade tune.

(Blic žena)
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Špagete u pikantnom sosu od paradajza i paprike

 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
ČIZBURGER MAKARONE

1_zps546e96ca.jpg


POTREBNO JE
1/2 kg mlevene teletine, 1 konzerva seckanog paradajza, 2 šolje goveđe supe, 1 šolja makarona. 2 kašike putera, 2 kašike brašna, 2/4 šolje mleka, 1 šolja rendanog kačkavalja, so, bober, začini po želji.


PRIPREMA
Mleveno meso ispržite sa svih strana, treba da potamni i da ispari tečnost. Začinite po želji i ukusu, pa propržite još minut. Dodajte paradajz, supu i makarone. Zagrejte dok ne provri, a onda smanjite temperaturu i pustite da se krčka oko 14 minuta. U drugoj šerpi, otopite puter, pa dodajte brašno i mešajte sve vreme. Kuvajte to na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, dok ne dobije lep miris i ne krene da tamni. Zatim dodajte mleko, i neprestalno mešajući, sačekajte da provri. Kuvajte dok ne postane gušće i dok se ne izgube sve grudvice. Sklonite sa vatre, i ubacite unutra rendani sir. Dobro promešajte, dok se sav kačkavalj ne otopi. Mešavinu sa sirom sipajte preko već spremljenjih makarona sa mesom, i uživajte u ukusima pravog čizburgera.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
TESTENINA SA GRAŠKOM I SLANINOM

1_zps0d1c3abe.jpg


POTREBNO JE
1 1/2 šolja pavlake za kuvanje, 2 kašike putera, so, biber, 260 g testenine po izboru, 40 g rendanog parmezana, 1/8 kaščice muskatnog oraščića, 1 šolja zamrznutog graška, 1/4 šolje iseckane i ispržene slanine


PRIPREMA
Puter i 1 šolju pavlake za kuvanje stavite na srednju vatru, i pustite da provri, a onda smanjite vatru i, mešajući, kuvajte dok se ne smanji na zapreminu od 2/3 šolje, otprilike 15 minuta. Onda sklonite sa ringle, i umešajte preostalu pavlaku, so i biber. Testeninu skuvajte al dente u slanoj vodi, a u činije u kojima ćete da srevirate sipajte vrelu vodu, kako bi se zagrejale. Mešavinu sa pavlakom vratite na ringlu, i pustite da provri, na srenje jakoj vatri. Smanjite temperaturu, i dodajte skuvanu i oceđenu pastu, parmezan, muskatni oaščić, grašak i slaninu, i sve dobro promešajte, dok se sir ne otopi. Iz činija prospite toplu vodu, i odmah servirajte.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
ZAPEČENE MAKARONE SA PILETINOM

1_zpse9bb6ee5.jpg


POTREBNO JE
2 parčeta belog mesa, izgrilovana i iseckana, 260 gr makarona, 2 šolje sosa od paradajza, 1/2 šolje pavlake za kuvanje, 1/3 šolje rendanog parmezana, 1 čen luka, isitnjen, tucana paprika po ukusu, so, biber, 500 g čeri paradajza, isečenog na pola, 340 gr mocarele, izrendane, svež boliljak


PRIPREMA
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Makarone skuvajte al dente, a dok se one kuvaju, u odvojenoj šerpi zagrejte paradajz sos, pavlaku, kačkavalj, beli luk, tucanu papriku i začinite solju i biberom. Kuvajte, mešajući, doks e sir ne otopi potpuno. Makarone dobro ocedite, pa vratite u šerpu. Unutra dodajte iseckanu piletinu, paradajz, pola mocarele i bociljak, pa peko toga sipajte vreo sos. Promešajte dobro. Mešavinu sipajte u činiju za rernu, koju ste prethodno podmazali, pa preko pospite preostalom mocarelom. Kuvajte u rerni otkiveno 20-25 minuta. Servirajte toplo, ukrašeno bosiljkom.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
MAŠNICE SA PILETINOM I LIMUNOM

1_zps5c3aead0.jpg


POTREBNO JE
250 g mašnica, 4 bataka sa karabatakom, bez kostiju i kože, 1 luk, iseckan, kora i sok jednog limuna, 1 šolja pileće supe, 1/4 šolje vode od testenine, 1/4 šolje pavlake za kuvanje, 1/3 šolje rendanog parmezana. maslinovo ulje, so i biber


PRIPREMA
Piletinu iseckajte na trake. U velikom tiganju, propržite luk sa malo soli, dok ne omekša i malo ne potamni, a onda dodajte piletinu, i ponovo začinite. Kada je meso isprženo, dodajte supu. Makarone skuvajte, ali sačuvajte 1/4 šolje vode, pa tu vodu dodajte piletini. Kada se sos umanju po zapremini za pola, ubacite u tiganj i makarone, i dobro promešajte. Dodajte pavlaku, sir, limunov sok i koru. Dobro promešajte, i kuvajte još minut. Po potrebi dodajte još soli ili bibera. Servirajte i ukrasite rendanom korom limuna.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
ŠPAGETE SA PIKANTNOM PILETINOM

1_zpsa3e24b25.jpg


POTREBNO JE
2 komada pilećih grudi, isečeno na trake, 150 g špageta, 2 kašike putera, 1 luk, 2 šolje pavlake za kuvanje, 2 kaške iseckanog sušenog paradajza, 1/4 šolje parmezana, 3 kašičice mešavine začina za piletinu, so, bosiljak, biber, beli luk u prahu


PRIPREMA
Trake pilećeg mesa stavite u činiju, pospite ih mešavinom začina i dobro promešajte. U velikom tiganju otopite puter, pa na njemu ispržite začinjenu piletinu. Kada je meso gotovo, smanjite temperaturu i dodajte luk, pavlaku, paradajz, bosiljak, so, beli luk u prahu i biber. Kuvajte dok se luk ne skuva, a paradajz ne omekša. Sipajte preko špageta, dobro promešajte.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
MAKARONE SA PAPRIČICAMA I BOSILJKOM

1_zps95a9461d.jpg


POTREBNO JE
4 čena belog luka, 1/4 šolje pinjola, 1/3 šolje rendanog parmezana, 1 šolja pečenih crvenih papričica, 1 šolja svežeg bosiljka, so, biber, 1/3 šolje maslinovog ulja, 450 g makarona (pene), 1/2 šolje pavlake za kuvanje, ispržena piletna isečena na trake (opcionalno)


PRIPREMA
Beli luk stavite u tiganj, i prelijte ga hladnim maslinovim ulje, a tek onda zegrevajte. Tako će ulje da pokupi svu aromu luka. U vrelo ulje ubacite pinjole, propržite ih minut, dva. Stavite ulje, beli luk i pinjole u blender, i dobro sameljite. U blnder ubacite i parmezan, a zatim i crvene papričice, bosiljak, so i bber. Izblendajte da se sve sjedini. Pastu skuvajte i ocedite, a onda je sjedinite sa sosom. Ubacite i pavlaku za kuvanje, pa sve zagrejte na srednjoj temperaturi. Po želji dodajte i piletinu. Prilikom serviranja ukrasite pinjolama i svežim bosiljkom.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
MAŠNICE SA KOBASICOM I PASULJEM

1_zps8a42206a.jpg


POTREBNO JE
400 g dimljene kobasice, iseckane na kolutove, 2 kašike maslinovog ulja, 170 g mašnica, 1 konzerva pasulja, 1 srednja tikvica, iseckana na kolutove, 1/2 šolje povrćne supe, 250 g čeri paradajza, isečenog na pola, 170 g spanaća, 1/4 šolje pinjola


PRIPREMA
Testeninu skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Pinjole izgrilujte, oko 3 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju, pa ih stavite na stranu. Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja, pa na njemu propržite kolutove kobasice, dok ne dobiju lepu boju, oko 5 minuta. I kobasice sklonite na stranu. U isti tiganj stavite tikvicu i supu, pa kuvajte dok tikvica ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte spanać, pasulj i paradajz, pa nastavite da kuvate još 2 minuta. Smanjite vatru, pa dodajte testeninu i kobasicu, dobro promešajte i kuvajte još minut. Servirajte toplo, i ukrasite pinjolama.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Špageti sa ribom


Potrebno je:
500 g fileta pastrmke ili neke druge ribe
500 g špageta
2 kašičice začina
3 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
1 dl belog vina
2,5 dl biljne pavlake za kuvanje
kašika seckanog peršuna


Riblje filete dobro osušiti papirnim ubrusom, iseći ih na veće kocke, posuti začinom, preliti maslinovim uljem, pa ostaviti da odstoje desetak minuta. Zatim ih kratko ispržiti u velikom tiganju na ulju. Dodati iseckan beli luk i vino, kuvati dok tečnost ne uvri. Preliti biljnom pavlakom za kuvanje, dodati špagete koji su prethodno skuvani u slanoj vodi i sve dobro promešati. Sipati u tanjire, posuti peršunom i servirati toplo ukrašeno polutkama čeri paradajza.

Izvor: Politika
 
Natrag
Top