Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Titula za Hingis posle 7 godina
SO
Švajcarkinja Martina Hingis i Nemica Sabine Lisicki osvojile su titulu u konkurenciji parova na turniru u Majamiju.

17707046925338ad23d5407070520314_size3.jpg

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Njih dve su u finalnom meču savladale Ruskinje Jekaterinu Makarovu i Jelenu Vesninu sa 4:6, 6:4, 10:5. Hingis, koja u septembru puni 34 godine, stidljivo se vratil iz penzije prošlog leta, a sada je osvojila svoju prvu titulu od 2007. godine.

“Ovo je neverovatan osećaj. Da ste me pre dve nedelje pitali da li ću nastaviti da igram u dublu, odgovor bi bio potpuno drugačiji. Nisam bila siguran da želim da gubim u ranoj fazi turnira“, kazala je Švajcarkinja, koja je od povratka dobila smo tri od pet mečeva do ovog turnira.

“Sada, posle ovog trijumfa, stvari se menjaju, volela bih da nastavim da igram u dublu“, dodala je Hingis.

Martini je to ukupno bila 38. titula u dublu, od toga devet na Gren slem turnirima.

Hingis ima i pet Gren slem trofeja u singlu, a prošle godine primljena je u Kuću slavnih.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=31&nav_id=830578

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Monterej: Jakšićeva pobedila 87 mesta bolje rangiranu protivnicu

Srpska teniserka Jovana Jakšić plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Montereju pobedom nad Italijankom Karin Knap rezultatom 6:3 i 6:4, posle 95 minuta igre. Trijumf Srpkinje (137. na listi) je značajan i zbog činjenice da je savladala 87 mesta bolje rangiranu i šest godina stariju protivnicu koja je postavljena za sedmog nosioca.
00122550.jpg

Jakšićeva je u prvom setu povela 2:0 uz brejk odmah na startu, potom je imala i 3:1, ali je Italijanka uspela da izjednači na 3:3. Njen nalet je bio kratkog daha, pošto je srpska teniserka osvojila naredna tri gema.

Jovana je loše počela drugi set. Italijanka je povela 2:0, ali je Srpkinja, baš kao i u prethodnom periodu igre, "vezala" tri gema i preokrenula rezultat. Mogla je Jakšićeva pri vođstvu od 5:3 na svoj servis da ranije reši pitanje pobednika, ali je "sačekala" naredni gem koji je dobila na početni udarac protivnice. Jovana je iskoristila treću meč loptu i završila partiju.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122550

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Trijumfalni povratak Martine Hingis!

Nekada najbolja teniserka sveta, Švajcarkinja Martina Hingis napravila je pun pogodak odlukom da učestvuje u dubl konkurenciji na turniru u Majamiju.
346893_600.jpeg

Sjajna teniserka je na ovom turniru Masters serije nastupila u tandemu sa Nemicom Sabine Lisicki i uspela da dođe do - šampionskog pehara!

Njih dve su u finalu bile bolje od Ekatarine Makarove i Elene Vesnine rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 10:5.

Posle trijumfa, Hingisova je priznala da nije očekivala ovako dobar rezultat, ističući da je napravila pravi potez učešćem na ovom turniru.

''Nedelju dana ranije razmišljala sam u stilu da možda i ne bi trebalo da učestvujem, kao i da ću verovatno završiti takmičenje u prvoj, ili drugoj rundi. Ali, posle osvojene titule, stvari se bitno menjaju i sada imam veliku želju da nastavim sa takmičenjima u dublu'', poručila je Hingis, kojoj je ovo prva titula od 2007. godine.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/trijumfalni-povratak-martine-hingis-173052.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Jovana Jakšić sjajno startovala u Montereju!

Mlada srpska teniserka iznenadila je večeras favorizovanu Italijanku Karin Knap, na startu turnira u Montereju.
jaksic600117373020130507145107.jpg

Jovana Jakšić plasirala se u ponedeljak u osminu finala turnira u Montereju, pošto je u prvom kolu savladala sedmu nositeljku i 50. igračicu na WTA listi, Italijanku Karin Knap sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

U prvom setu, neizvesnost je trajala u prvih šest gemova, ali od 3:3 Jakšićeva osvaja naredna tri gema i stiže do vođstva u setovima.

Drugi set je doneo veliku borbu, Italijanka je pokušavala da dođe do preokreta, ali umesto toga, Jovana uspeva da dolđe do ključnog brejka u finišu ovog seta za konačni trijumf od 2:0.

U borbi za četvrtfinale, Jakšićeva će se sastati sa boljom iz duela Luksike Kumkum sa Tajlanda i Slovenke Dalile Jakupović.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/jovana-jaksic-sjajno-startovala-u-montereju-173096.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Gaske propušta duel sa Nemačkom

Francuski teniser Rišar Gaske propustiće četvrtfinalni duel Dejvis kupa protiv Nemačke zbog povrede ledja, saopštio je danas Teniski savez Francuske.
425491_600.jpeg

Rišar Gaske je rekao da mu je potrebno osam dana odmora, zbog čega je selektor Francuske Arno Klemon kao zamene pozvao Eduarda Rožera Vaselina i Majkla Ljodru.

Pozvani su i Žo Vilfred Conga, Žilijen Beneto i Gael Monfis, a selektor mora do četvrtfinala da saopšti konačan spisak igrača.

U ekipi Nemačke sigurno neće biti Tomija Hasa i Florijana Majera zbog povreda.

Duel Francuske i Nemačke igra se od 4. do 6. aprila u Nansiju.

U četvrtfinalu Dejvis kupa igraju i Japan - Češka, Italija - Velika Britanija i Švajcarska - Kazahstan.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/gaske-propusta-duel-sa-nemackom-172997.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Čovek koji najbolje poznaje Serenu
IZVOR. B92
“Serenin sparing-partner, telohranitelj, kuvar, dečko i bivši muž... Samo da navedem nekoliko :)“.

8966909415339baeed57ff777656654_orig.jpg

Tako se na Tviteru predstavio Saša Bajin, najpoznatiji sparing-partner u svetu tenisa, Serenin “čovek za sve“

U intervjuu za B92 momak poreklom iz Aranđelovca govorio je o početku zajedničke saradnje, o tome kakva je Serena kao osoba, šta radi u slobodno vreme, ali i o tome odakle crpi motivaciju za nove uspehe.

Kako je sve počelo?

“Dobio sam poziv od njenog bivšeg sparing partnera Jovana Savića kada sam još bio u Minhenu, 2007. godine. Ja sam okončao svoju karijeru hteo sam da radim kao trener. Onda me je Jovan pozvao veče, kazao je da će Serena doći u Minhen i pitao me je da li bih voleo da probam da prebacujem sa njom. U prvom momentu sam čak i rekao da neću pošto sam imao dobar posao, a i bilo je kasno – dobio sam poziv u ono dva ujutro, i to u subotu, izašao sam sa prijateljima i već se bilo malo popilo”.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=31&nav_id=830994

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Ovo nije prvoaprilska šala - Nole peva na rumunskom!

Srpski teniser Novak Đoković još jednom je pokazao da u sebi krije milion talenata. Druge reket sveta propevao je na rumunskom a zahvaljujući teniserki Mirijam Bulgaru snimak na kome Nole "recituje" rumunsku pesmu "Senzacija" dospeo je na društvene mreže.
350748_600.jpeg

Momak koji je tokom prethodne dve nedelje dokazao da mu forma nije u padu, i da sa dve titule na Mastersima i Indijan Velsu i Majamiju ponovo juriša ka vrhu ATP liste, iznova je uspeo da nasmeje sportsku javnost.

Rumunska teniserka Mirijam Bulgaru koja ima 15 godina objavila je na svom "Instagram" profilu kratak video na kojem se vidi kako Novak Đoković recituje rumunsku pesmu.

Ukoliko se pitate kako je došao na ideju da upamti reči pesme koju izvodi grupa "Sistem" evo vam odgovora.

Još kao junior Nole je imao priliku da "cimeruje" sa Rumunom Viktorom Jonicom. Rumunski teniser prečesto je slušao pomenutu pesmu pa je Đoković na kraju zatražio da ga Jonica nauči da je peva i da mu objasni značenje reči.

Snimak koji možete pogledati u prilogu govori da je Đoković uspeo da savlada i rumunsku pesmu i da je posle desetak godina reprodukuje jako tečno i razumljivo za one koji govore rumunski.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/ovo-nije-prvoaprilska-sala-nole-peva-na-rumunskom-173144.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
SRBIJA U ŠOKU: Novak Đoković se povlači iz tenisa!
Najbolji svetski teniser odlučio da završi profesionalnu karijeru posle Rolan Garosa
Mastersa u Majamiju. Novak Đokovićje svojim najbližim saradnicima saopštio da prestaje sa karijerom tenisera, a to će učinitiodmah posle završetka učešća na Otvorenom prvenstvu Francuske, popularnom Rolan Garosu, jedinom Gren slemu koji u svom vlasništvu nema najbolji srpski sportista svih vremena.

Kakav šok za planetu!

Tan2014-3-30_22258343_0.jpg

Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser koji ima nepunih 27 godina, pokušaće da jedinom neostvarenom željom u sportu kojim dominira poslednjih sezona kaže zbogom karijeri u kojoj je samo od turnira zaradio preko 60 miliona dolara!

Kako god da prođe u Parizu, Novak će poslednji zvanični meč u profesionalnoj karijeri odigrati u prestonici Francuske.

Nije poznato tačno zbog čega se Đoković odlučio na ovaj korak, mada se nezvanično može čuti da Novak planira ozbiljnije da se uključi u organizacije Golf turnira na globalnom nivou, s obzirom da je prošle godine postao jedan od deoničara čuvenog “PGA turnira” zajedno sa čuvenim Tajger Vudsom.

Navodno, ženidba i brak sa Jelenom Ristić nisu razlog odustajanja od profi karijere.

Tajger-Vuds-Novak-Djokovic.jpg

Foto: AP/Tanjug, Marko Todorović

Srpskoj javnosti će sve objasniti po povratku iz SAD gde odmoriti nekoliko dana posle dva uzastopna osvajanja turnira u Indijan Velsu i Majamiju.

Nezvanično saznajemo da će konferencija kojom će biti objašnjeno povlačenje biti narednog utorka u hotelu Hajat, a do tada, mediji ni u SAD neće imati mogućnost da na ovu temu razgovaraju sa srpskim teniserom.

Zašto? Jer je ovo prvoaprilska šala :)

Izvor: http://www.telegraf.rs/sport/622822-srbija-u-soku-novak-djokovic-se-povlaci-iz-tenisa

Natrag