Jelena: Pretvaram se u zver na terenu!
Kada gledam snimak posle meča ne mogu da prepoznam sebe, kao da igra moja zla sestra bliznakinja - kaže naša teniserka pred start turnira u Čarlstonu
Jelena Janković Foto Arhiv VN
Neuspesi se zaboravljaju. Sjajna srpska igračica Jelena Janković već je iz pamćenja izbrisala rano ispadanje na turniru u Indijan Velsu i okrenula se narednom izazovu - Čarlstonu (SAD). Takmičenju koje je osvojila 2007. godine i na kom je prošle godine igrala u finalu. Protivnica na startu biće joj domaća teniserka Lorin Dejvis sa kojom se do sada nije sastajala.
- Fantastičan osećaj je vratiti se, nosim prelepe uspomene iz Čarlstona, grad je divan, a ljudi su previše ljubazni. Imamo posebne privilegije, masaže, salone za nokte, poklone koje stalno dobijamo, sve to zaista cenimo - istakla je Jankovićeva.
Priznala je srpska teniserka da je na žurci za igrače uradila i tetovažu.
- U pitanju je tetovaža zvezde sa inicijalima Džej-Džej (JJ), ali sam odmah zvala mamu Snežanu da ne bi bila šokirana kada vidi slike na internetu. Na sreću nije prava, tako da će da se skine za nekoliko dana. Razmišljala sam i da uradim onu pravu, ali meni stvari brzo dosade, tako da bih se verovatno posle nekog vremena pitala da li je to dobra odluka, a i mama bi me ubila kad bih to uradila - uz širok osmeh kaže Jeca.
Pored činjenice da voli zabave, veruje da ne bi mogla tek tako da organizuje jednu.
- Iako možda izgledam tako jer imam energiju i ličnost mi je takva, ne bih mogla da napravim dobru žurku. Najvažnije je da imate dobro društvo, jer tada mogu da vas bace bilo gde. Obožavam hranu, a suši pogotovo, možda ne izgleda tako, ali uživam u jelu i to me čini srećnom. Ukoliko bih baš morala onda bih tražila od majke da skuva nešto domaće, jer ja volim da jedem, a ne znam da spremam.
Otkrila je najbolja srpska igračica i šta radi posle duela.
- Obično pustim snimak meča i moja prva reakcija je „O moj Bože, ko je ono na terenu?!”. Imam dve zasebne ličnosti, jednu na i jednu van terena. Pretvaram se u zver ponekad, ne znam kako do toga dolazi. Kao da imam zlu sestru bliznakinju koja igra umesto mene - zaključila je Jelena Janković koja će čak 11. put učestvovati na turniru u Čarlstonu. Ove godine je postavljena za drugog nosioca, dok je prvi favorit Serena Vilijams.
JECA IGRALA I GOLF
Pre okršaja sa mladom američkom igračicom Lorin Dejvis, naša najbolja teniserka se oprobala i u golfu.
- Dugo nisam igrala, poslednji put je to bilo pre dve-tri godine u Meksiku gde nisam bila baš dobra, a kada nisam dobra u nečemu, onda sam frustrirana. Moraću da tražim savete od stručnjaka. Znam da nisam Tajger Vuds, ali sam primetila da ima malo zakrivljenje na terenu i pokušala sam da ga iskoristim - rekla je Jelena Janković koja je uspela jednu lopticu da ubaci u rupu.
RASPRAVA SA SERENOM
Finale turnira u Čarlstonu prošle godine obeležila je Jelenina rasprava sa Serenom.
- Pobedila sam sebe, kao da mi je voda ušla u uši. Izgubila sam kontrolu nad mečom, nisam bila svesna kako igra ona, ni kakve greške pravim. Ne igram dobro ni kada sam previše smirena, zbog toga se trudim da pronađem balans između smirenosti i prevelike razigranosti - jasna je Jankovićeva.
Izvor:
http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:485431-Jelena-Pretvaram-se-u-zver-na-terenu