Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Nadal kao i Novak - u finale bez borbe!

Nesvakidašnja situacija dogodila se u polufinalu Mastersa u Majamiju, koja su rezultirala plasmanom Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u meč za trofej. Naime, pošto je Japanc Kei Nišikori predao meč Srbinu zbog povrede, isti scenario dogodio se i nekoliko sati kasnije, jer je i Tomaš Berdih odustao od borbe sa Nadalom!
00122345.jpg

Čeh se požalio na stomačne tegobe zbog kojih nije ni izlazio na teren.

Tako će se u nedelju Novak Đoković i Rafael Nadal boriti za trofej, Srbin za četvrti u Majamiju, Španac za prvi, ali i 1000 ATP poena i ček na 787.000 dolara.

Duel dva velika rivala biće njihov 40. međusobni i prvi ove godine. Španac vodi u pobedama sa 22:17.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122345

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami - Đoković bez borbe do finala!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Majamiju nakon odustajanja Keija Nišikorija.
nole600187047020140325201832.jpg

Najbolji srpski teniser Novak Đoković domogao se drugog uzastopnog finala na drugom ovosezonskom Mastersu nakon što je Kei Nišikori objavio povlačenje sa turnira zbog povrede.

Japanac je morao da odustane od polufinalne borbe sa Đokovićem zbog povrede prepone pa dvojica tenisera neće dobiti priliku da treći put ukrste koplja.

U dosadašnjim susretima Đoković i Nišikori imaju po jedan trijumf pa je polufinalni duel u Majamiju trebalo da, jednom od njih dvojice, donese prednost u međusobnim duelima ali će pobeda bez pobre biti upisana drugom teniseru sveta.

Nišikori je drugi teniser koji je u dosadašnjem toku Mastersa u Majamiju predao Đokoviću meč bez borbe.

Prethodno je to učinio Florijan Majer u ranijoj fazi takmičenja pa će tako Srbin imati više vremena da se odmori i što bolje pripremi za finale u kojem će se sastati protiv boljeg iz duela Rafaela Nadala i Tomaša Berdiha.

Finale je na programu u nedelju a Đoković će, u slučaju pobede, popraviti svoj saldo na ATP rang listi i smanjiti prednost u odnosu na Rafaela Nadala!

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/majami-djokovic-bez-borbe-do-finala-172633.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Tipsa se pohvalio novom patikom

Srpski teniser Janko Tipsarević pohvalio se na "Instagramu" najnovijim ortopedskim pomagalom koje mu je dodeljeno u svrhu oporavka od povrede pete.
janko640189387020140328210830.jpg

Janko Tipsarević nastavlja da se bori sa neugodnom povredom pete koja ga je od terena odvojila krajem prethodne godine.

Nedavno je srpski teniser saopštio da bi na teren mogao da se vrati do kraja maja ali poslednja slika koju je postavio na svom "Instagram" profilu ne deluje ohrabrujuće.

Tipsa se pohvalio novim ortopedskim pomagalom koje bi trebalo da mu olakša oporavak i zaštiti petu uz poruku da ne bi trebalo dugo da ga koristi.

"Moja nova 'patika', nadam se da je neću dugo nositi" napisao je Tipsarević.

Podsećamo da je Tipsarević zadobio povredu pete još početkom prethodne godine a povreda se pogoršala krajem 2013. kada je morao da odustane od nekoliko turnira u završnici sezone ali i finala Dejvis Kupa koje je Srbija igrala protiv Češke u "KombankAreni".

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/tipsa-se-pohvalio-novom-patikom-172655.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nišikori: "Danas ne bih bio u stanju da pobedim nikog"

Japanski teniser Kei Nišikori kazao je da ne zna koliko je teško povređen ali da su bolovi u preponi bili tako jaki da ne bi bio u stanju da pobedi bilo koga, a kamo li Novaka Đokovića.
438732_600.jpeg

Japanski teniser Kei Nišikori rekao je da još ne zna koliko je ozbiljno povređen zbog čega je danas morao da pre početka preda meč Novaku Đokoviću u Majamiju.

"U levoj preponi osećam jake bolove. Ne znam koliko ću biti van terena, samo znam da sigurno neću ići na operaciju. Ovih dana bi trebalo da idem za Japan, pa ću sa lekarom tamo videti", rekao je Nišikori na novinarima.

Nišikori je danas trebalo da se oko 20.00 po srednjeevropskom vremenu u polufinalu Masters turnira u Majamiju sastane s Đokovićem, ali je odustrao zbog bola.

"Zaista mi je mnogo žao što sam morao da predam polufinale ovako velikog turnira. Cele nedelje sam igrao dobro, pobedio sam (Grigora) Dmitrova, Davida (Ferera) i Rodžera Federera, ali, kada izađete na zagrevanje i pokušate da se spremite za susret, a ne možete da pretrčite s jedne strane na drugu", rekao je Nišikori.

"Ovako ozbiljan problem s preponom muči me od susreta sa Federerom. Znam da danas ne bih bio u stanju da pobedim bilo koga", dodao je on.

Nišikori je rekao da će posle pregleda znati koliko će biti van terena i da se nada da će nastupiti za Japan u Dejvis kupu protiv Češke.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/nisikori-danas-ne-bih-bio-u-stanju-da-pobedim-nikog-172664.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: "Koncentrišem se na finale!"

Srpski teniser u finale je prošao bez borbe, pošto mu je japanski kolega predao meč zbog povrede, pa će on tako sačekati ishod duela između Berdiha i Nadala i tako videti ko mu je protivnik u finalu turnira u Majamiju.
430186_600.jpeg

Teniser Novak Đoković rekao je danas pošsto mu je Japanac Kei Nišikori zbog povrede predao meč bez borbe, da želi da se fokusira na finale, iako još ne zna protivnika.

"Pokušavam samo da održim ritam, pokušavam da radim ono što sam radio prethodnih 10 dana. Nikada nije lepo da ući u narednu rundu takmičenja bez borbe. žao mi je što je Nišikori predao meč, igrao je zaista sjajno cele ove nedelje, posebno protiv Rodžera Federera", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Majamiju.

Đoković koji će do narednog meča tako imati tri slobodna dana, trebalo je da se danas u polufinalu Masters turnira u Majamiju sastane sa Nišikorijem, ali je Japanac zbog povrede prepone morao da preda meč.

"Bez obzira s kim ću se sastati u finalu, biće to veliki duel. Rafael Nadal igra sjajno, kao i Tomaš Berdih. Mislim da Beridh igra najbolji tenis u životu u ovom trenutku. Takodje, duel izmedju njih će biti sjajan, a ja ću ga sa svojim timom dobro analizirati, pa ću sutra odabrati dobrog sparing partnera da se pripremim za finale", rekao je Đoković.

Najbolje rangirani srpski teniser osvrnuo se i na nedavno osvojenu titulu u Indijan Velsu.

"Osvajanje Indijan Velsa mi mnogo znači... Znaci mi najviše zbog samopouzdanja. U finalu sam pobedio Federera posle preokreta i seta zaostatka. Znam da sam na dobrom putu i moram još više da pružim u nastavku sezone. Sada imam sjajnu priliku u Majamiju, nadam se najboljem", rekao je drugi teniser sveta.

Đoković će se u finalu turnira u Majamiju u nedelju sastati s boljim iz duela izmedju Nadala i Berdiha.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/djokovic-koncentrisem-se-na-finale-172675.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Rafa: Nije čudno izgubiti od Novaka
JT
Najbolji teniser sveta Rafael Nadal rekao je da će morati da odigra najbolje što ume ukoliko želi da pobedi Novaka Đokovića u finalu Majamija.

161192916953360ef553479710013273_size3.jpg

Beta/AP Photo/J Pat Carter
I Nadal i Đoković su do finala došli pošto su im u rivali u polufinalu predali mečeve zbog povrede, odnosno bolesti. Španac je trebalo da igra sa Čehom Tomašom Berdihom, a Novak sa Keijem Nišikorijem iz Japana.

Neobična je situacija. Žao mi je zbog Keija i Tomaša, ali i organizatora, a posebno navijača“, rekao jeNadal.

Španac se posebno osvrnuo na predstojeći jubilarni 40. meč sa Đokovićem.

Šansu da pobedim Novaka imam samo ako igram do limita, igram svoj najbolji tenis i da čekam da on ne odigra kako zna i ume. Videćemo, znam da moram dobro da serviram, da budem agresivan. Igramo na terenu koji je verovatno njegov omiljeni. On ulazi u ovo finale sa velikim samopouzdanjem posle osvajanja Indijan Velsa. Za mene je bitno što sam u finalu, posebno posle lošeg rezultata u Indijan Velsu“, naglasio je Nadal.

Na konstataciju novinara da je u jednom trenutku Novak nanizao sedam trijumfa protiv njega i to u finalima 2011. godine, ali da je on potom preokrenuo situaciju, španski teniser je rekao:

Izgubio sam u tim finalima zato što je Novak bio u boljoj formi od mene, a takođe je bio bolji igrač od mene u tom periodu. Bila je to teška godina za mene, ali u isto vreme i dobra jer sam igrao veliki broj finala. Osvojio sam Rolan Garos te godine. A tih sedam poraza zaredom me je motivisalo da nađem rešenja, da igram agresivnije, da budem još bolji igrač ponovo. Ali, nije ništa čudno izgubiti od Novaka toliko puta, zato što je on neverovatan igrač“, istakao je Nadal.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=29&nav_id=829963

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Srbija spremna da spreči prijem Kosova u Evropsku tenisku federaciju
N. MANDRAPA | 28. mart 2014. 20:51 | Komentara: 0
U Sofiji se u subotu odlučuje o prijemu naše pokrajine u „Tenis Evropu”. Tročlana srpska delegacija pokušaće da izblokira sve zahteve iz Prištine

Slobodan Živojinović i Vuk Jeremić foto: Arhiva VN
SRBIJA je spremna ponovo da spusti rampu na zahteve Kosova da bude primljeno u Evropsku tenisku asocijaciju, ali će subotnja bitka u Sofiji biti teža nego ikada.

Jedna od tačaka na Godišnjoj skupštini ETA biće i glasanje za ulazak naše južne pokrajine u ovu organizaciju, za šta je neophodna dvotrećinska većina od 41 delegata sa pravom glasa, koliko ih je stiglo u Bugarsku.

Prošlog puta, u Estoniji, 26 njih je glasalo za prijem, 25 je bilo protiv, uz 11 suzdržanih. Samim tim, Kosovo je odbijeno, doduše, tek posle žestoke kampanje Vuka Jeremića, predsednika TSS i tima njegovih saradnika.

Sa istim zadatkom tročlana delegacija iz Beograda je doputovala u prestonicu Bugarske, i to u sastavu: Slobodan Živojinović, počasni predsednik TSS, Dušan Orlandić, generalni direktor TSS, i Čedomir Šoškić, menadžer nacionalnog saveza.

- Učinićemo sve što možemo da Kosovo ne bude primljeno u „Tenis Evropu“ - jasno poručuju iz TSS, uoči subotnjeg izlaska za govornicu, gde će Živojinović objasniti delegatima objektivne stavove i principe međunarodnog prava po kojima Kosovu nije mesto u Evropskoj federaciji, niti drugim sličnim forumima.

Sa druge strane, Albanci iz Prištine uzdaju se u svoje argumente, i očekuju da posle glasanja dobiju status „pridruženog člana bez prava glasa“.

- Predsednik ETA Žak Dipre nam je obećao da će naši delegati dobiti pravo da govore na Skupštini u Sofiji, što nije bio slučaj u Estoniji. To će povećati naše šanse da budemo primljeni - rekao je Škelzen Domi, predsednik Teniskog saveza Kosova, koji je stigao u Bugarsku u ulozi „posmatrača“.

Međunarodna teniska federacija već je dozvolila teniserima sa Kosova da se takmiče na svim turnirima širom sveta, ali isključivo pod zastavom ITF. Pritom, iz ove organizacije redovno stiže pomoć teniskom savezu u Prištini kroz programe razvoja, baš kao i Crnoj Gori i Makedoniji.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.2...i-prijem-Kosova-u-Evropsku-tenisku-federaciju

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Hingisova i Lisicki u finalu
IZVOR: B92 | ĐN
Legendarna teniserka Martina Hingis i njena partnerka Sabina Lisicki plasirale su se u finale WTA turnira u Majamiju, u konkurenciji ženskih dublova.

8489464525335cc9076740662501919_size3.jpg

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Hingisova i Lisicki su nastavile sa odličnim partijama u Majamiju, a u polufinalu su bile bolje od Kare Blek i Sanje Mirze, rezultatom 6:3,6:4.

U borbi za titulu, Švajcarkinja i Nemica će se sastati sa pobednikom meča Kops-Džons/Spirs – Makarova/Vesnina.

WTA turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 4.720.380 dolara.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=28&nav_id=829911

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Raonić: Želeo sam dalje
IZVOR: B92 | SV
Kanadski teniser Miloš Raonić nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Majamiju, eliminisao ga je prvi reket sveta Rafael Nadal.

27910042553357304ae12a782881204_size3.jpg

Beta/AP Photo/Luis M. Alvarez
Raonić je pružio veliki otpor Špancu, čak je i osvojio prvi set rezultatom 6:4, ali je sledeća dva izgubio sa 6:2 i 6:4.

„Kraj nije srećan za mene, želeo sam da odem dalje, s obzirom na uslove znao sam da će biti teško igrati dobro i da stvari neće ići lagano. Ipak, uspeo sam da primenim mnogo toga na čemu sam radio i suočavao sam se sa situacijom bolje nego ranije“, rekao je Raonić.

„Imao sam pravi pristup u prvom setu, obojica smo se mučili u tom periodu, ali sam se ja bolje snašao i probleme sam rešio metalnom snagom i dobrom strategijom. Meč je rešen u trećem setu, imao sam priliku za gem, ali sma izgubio servis , a posle toga nisam uspeo da se vratim“, rekao je Raonić.

Kanađanin je stigao do četvrtfinala na drugom uzastopnom velikom turniru, posle Indijan Velsa.

Mislim da nisam na taj turnir ušao dovoljno pripremljen, mislio sam da dajem sve od sebe, ali sam bio limitiran. Osećam da od tada napredujem, igrao sam u Majamiju bolje nego prošle nedelje i sve ide na bolje“, naveo je Raonić.

Najbolji kanadski teniser je trenutno 12. na ATP rang listi, istakao je da veruje da će ući u Top 10 i plasirati se na završni Masters turnir u Londonu, a prethodno planira nastupe u Monte Karlu, Eštorilu, Madridu, Rimu, kao i na Rolan Garosu.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=28&nav_id=829727

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.926
I Berdih predao, Nadal na Novaka
Izvor: B92 | ĐN
Španski teniser Rafael Nadal biće protivnik Novaku Đokoviću u finalu Mastersa u Majamiju, pošto je i njemu Tomaš Berdih predao meč.

15650875715335f5f4405c3296779355_size3.jpg

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Berdih je zbog upale želuca morao da se povuče sa turnira u Majamiju, pa će se Đoković i Nadal sastati jubilarni 40. put u karijeri.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković takođe se predajom plasirao u finale Majamija, pošto se Kei Nišikori povukao zbog povrede prepona.

Španac je do polufinala stigao preokretom nad Milošem Raonićem, a finalni meč na drugom Mastersu sezone biće prvi ovosezonski dvojice tenisera.

Berdih je na konferenciji za štampu istakao da je veoma razočaran i da nije jeo ništa što bi moglo da mu naškodi.

„Samo sam se probudio sa bolom u stomaku, iako sam veče pre tog bio u istom restoranu kao i inače. Otišao sam u WC i dobio jaku dijareju, i od tada se nastavilo. Osim toga, počeo sam da povraćam. Izgubio sam mnogo tečnosti i energije koje sam imao. Došao sam ovde, otišao kod doktora, pokušao sve, ali nije bilo dobrih rezultata i nisam mogao pokušam“, rekao je Berdih.

Čeh je naveo da je stigao na terene u Majamiju kako bi pokušao da se oporavi i udari neku lopticu, ali nije imao snage.

„Veoma sam razočaran, bio je ovo dobar turnir za mene. Igrao sam dobro, posebno juče, to je bio dobar meč za mene. Osećao sam se fizički spremno za Rafu. Niz koji on ima protiv mene je veoma dug i nadao sam se da je došao dan kada ću igrati dobar tenis i to možda promeniti. Veoma sam razočaran što sam izgubio, a nisam dobio priliku ni lopticu da udarim“, istakao ej Berdih dodavši da je, kao i uvek, jeo piletinu u restoranu.

Ukoliko Đoković osvoji pehar postaće treći najuspešniji igrač na turnirima iz serije 1000, sa 18 trijumfa. Preskočiće Agasija koji ima 17 i biti iza Federera sa 21 i Nadala sa 26.

Natrag