Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Tomić se obrukao za istoriju, poražen za 28 minuta

Australijski teniser Bernard Tomić ući će u istoriju “belog sporta”. Ali, neće baš zbog toga biti ponosan. Naime, on je u prvom kolu turnira u Majamiju poražen od Jarka Nieminena za samo 28 minuta i 20 sekundi rezultatom 6:0, 6:1!
00121798.jpg

To je najkraći meč u istoriji ATP tura, a Australijanac, kome se očigledno nije igralo, na ovaj način je prešao svaku meru. Posle niza gluposti koje je pravio na terenu i van njega, dodao i ovo. Iako mu je ovo prvi meč posle Australijen opena i operacije, mogao bi biti ukoren od strane čelnika zbog nezalaganja.

Prethodni najkraći meč dogodio se u Sidneju 1996. godine, kada je Greg Rusedski dobio Karstena Arijensa sa 6:0, 6:0 za 29 minuta.

Prvi set je Nieminen dobio za samo 13 minuta, a da nije izgubio nijedan poen na svojim servis gemovima, dok je Tomić uzeo samo tri. U drugom setu se “razigrao” Autralijanac, pa je čak uzeo pet poena na Nieminenov početni udarac, pored toga što je uzeo jedan servis gem. Australijanac je ukupno uzeo samo 13 poena.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121798

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Sigurne Serena i Šarapova

Serena Vilijams i Marija Šarapova uspešno su startovale na turniru u Majamiju. Serena je sa 7:6, 6:2 savladala Jaroslavu Švedovu, dok je Ruskinja sa 6:3, 6:4 pobedila Kurimi Naru.
00121799.jpg

Amerikanka će u narednoj rundi igrati protiv Karoline Garsije,a Šarapova sa Lusi Safarovom. Pobednica Indjan Velsa Flavija Peneta lako je prošla u naredno kolo protiv Olge Govortsove.

Tri seta za prolazak dalje bila su potrebna Flipkens, Kerber i Lisicki, koja je preokrenula rezultat, dok su lak zadatak imale Ana Ivanović i Ekatarina Makarova, koja je sa 6:1, 6:1 dobila Rebeku Peterson.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121799

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Najkraći meč u istoriji ATP turnira!

Finski teniser Janko Nieminen ostvario je najbržu pobedu u istoriji ATP turnira, pošto je za nešto više 28 minuta pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 2:0 u setovima (6:0, 6:1), u prvom kolu Mastersa u Majamiju.
BSFTTCIF-600.jpg

Janko Nieminen, 40. teniser sveta, do rekordne pobede došao je za 28 minuta i 20 sekundi i time oborio rekord Britanca Grega Rusedskog, koji je 1996. godine na turniru u Sidneju pobedio Nemca Karstena Arjensa sa 29 minuta sa 6:0, 6:0.

Nieminen je tako stvario najbržu pobedu otkako je ATP 1991. godine počeo zvanično da meri vreme mečeva.

Tomić nije igrao od sredine januara zbog povrede kuka, a u meču protiv Nieminena osvojio je 13 poena.

"Ovo je moj prvi meč posle operacije. Sve je ovo deo oporavka. Nisam razočaran, moram da nastavim da radim i popravljam igru", rekao je Tomić.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/najkraci-mec-u-istoriji-atp-turnira-171601.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Novak i Viktor na partiji golfa!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković stigao je u Majami i odmah je otišao da odigra partiju golfa sa Viktorom Troickim.

400919_golf_f.jpg

"Igrao sam golf sa svojim timom i Viktorom i upoznali smo jednog od ’lokalaca’ na četvrtoj rupi. Sviđa mu se pesak“, napisao je Đoković na društvenoj mreži Tviter.

Đoković u četvrtak startuje na Mastersu u Majamiju, a u drugom kolu ga čeka susret sa Žeremijem Šardijem iz Francuske. Njihov meč bi trebalo da počne oko 20 časova po našem vremenu.

Novak će i na Mastersu u Majamiju biti bez trenera Borisa Bekera, koji mora na dvostruku operaciju kuka. Planirano je da se Beker srpskom teniseru pridruži na Mastersu u Monte Karlu u aprilu.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Sport/Tenis/390444/Novak-i-Viktor-na-partiji-golfa

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Mari: Biće teško zameniti Lendla
AK
Endi Mari počinje novu etapu u svojoj karijeri, nakon dvogodišnje saradnje razišao se sa trenerom Ivanom Lendlom, pred turnir na kojem brani titulu.

110149058553298eb657477302913613_size3.jpg
"To je bilo u planu nekoliko nedelja. To se nije desilo posle Indijan Velsa. Planirali smo da pričamo o tome kad dođem u Majami. Nekad je najbolje nastaviti dalje. Teško jer jer je bio veliki deo mog života. Važan deo mog tima. Napravio je veliku promenu u mojoj igri. Biće ga teško zameniti. Takvo iskustvo se teško može zameniti. Teško je", rekao je Mari.

Škotski teniser je uz pomoć Lendla osvojio svoja jedina dva Gren slema, postao je prvi Britanac posle 77 godina koji je osvojio Vimbldon.

"Ono što je promenio je što mi je pomogao da pređem poslednji korak na velikim turnirima. Nije mnogo promenio način na koji igram, to sam već imao, već je u pitanju mentalni deo, nošenje sa pritiskom u teškim situacijama. Na to je imao najveći uticaj", rekao je Mari.

Britanac nije siguran da li mu je trenutno potreban novi trener, smatra da je dovoljno naučio da može sam da se priprema za mečeve, ali ipak ističe da će mu ponekad biti potrebna pomoć sa strane.

"Teško je zameniti nekoga kao što je on. Nadam se da sam naučio dovoljno da mogu pristupiti mečevima i tim situacijama bolje. Dobijao sam takve duele, sada znam kako da se nosim s tim. I dalje bih voleo da imam nekoga u uglu kada zatreba, jer će mi to pomoći. Odlučiću posle Dejvis kupa šta da uradim", rekao je Mari.

Mari ne blista ove sezone, a u Majami je došao kao branilac titule.

"Nikad ne znaš šta može da bude. Sviđaju mi se uslovi ovde. Volim ove terena. Trenirao sam ovde nekoliko nedelja. Dobro udaram lopticu u poslednje vreme. Nadam se da će mi ovo biti najbolja nedelja ove godine. Nadam se da ću igrati svoj najbolji tenis. To je cilj", istakao je Britanac.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=21&nav_id=826569

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
RF: Sve se svodi na samopouzdanje
AK
Rodžer Federer najavio je u prva tri meseca ove godine povratak u vrh svetskog tenisa, opet je u Top 5 na ATP listi, ali nada se da će biti još bolji.

120246651532b84b0a710c567727748_size3.jpg

Beta/AP
Švajcarac je ove godine igrao finale Brizbejna, polufinale Australijen opena, te osvojio Dubai, prvi turnir od juna 2013.

"Zadovoljan sam što sam zdrav i što igram dobar tenis. To će me odvesti u pravom pravcu. Pronašao sam dobar ritam, dobru formu, ali moram nastaviti da se trudim. Svaki turnir je novi početak", rekao je Federer.

Krajem prošle godine Federer je promenio reket, koji je znatno drugačiji od njegovog prethodnog, pre svega što je veći. To je prema rečima Federera imalo uticaja na njegovu igru.

"Jasno je da moram biti zdrav da bih igrao dobro i stizao lopte, a tek tada možeš i dobro da udaraš. Moram biti brz, a mislim da sam to ponovo pronašao. Ali, i reket je razlog zašto igram bolje sada. Osećam da imam više snage, iako je velika promena, mnogo veća nego što ljudi shvataju. To je najviše jer ima veći obim. Uživam u novom reketu", istakao je Švajcarac.

Prvi turniri u 2014. su nam dali mnogo agresivnijeg Federera nego što je to bio slučaj ranijih meseci.

"Turniri koje sam izabrao ove godine su bili brzi. Nisam znao da će Brizbejn biti tako brz, a ubrzali su i podlogu na Australijen openu, pa je lakše napadati mrežu, a agresivna igra donosi korist. Dubai je uvek bio brzo mesto, potom je Indijan Vels konačno bio malo sporiji, ali će Majami biti najsporiji turnir do sada. Moraću malo da se prilagođavam. Mislim da sam bio agresivniji zbog podloge, prošle nedelje nisam mogao da izlazim na mrežu koliko sam želeo. Na tome moram da radim, da budem agresivniji i sa osnovne linije", rekao je Federer.

Mnogi koji prate tenis, ali i pojedini igrači, kada je u pitanju Federer sada uglavnom ističu njegove godina, a ima ih 32.

"Mislim da će samopouzdanje praviti razliku, jer sam zdrav. Uvek je dobro biti sposoban napradovati kroz treninge, pojačati snagu, izdržljivost, eksplozivnost. Sve je bitno, snaga generalno. Ali mislim da se kod većine igrača sve svodi na samopouzdanje". zaključio je Federer.

Federer će na startu Mastersa u Majamiju igrati protiv Hrvata Ive Karlovića, a nalazi se u polovini žreba u kojoj je Novak Đoković.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=21&nav_id=826559

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Serena i Maša uspešne na startu
AK
Serena Vilijams i Marija Šarapova uspešno su startovale na jednom od pet najjačih Premijer turnira u Majamiju.

1133554974532b94c6be16a070744875_size3.jpg

Beta/AP photo
Prvi favorit na Floridi u ženskoj konkurenciji Serena Vilijams je sa 7:6, 6:2 savladala Jaroslavu Švedovu.

Ruskinja Šarapoav je takođe u dva seta, još lakše pobedila Kurumi Naru 6:3, 6:4. Dalje je lako prošla i Ana Ivanović.

Vilijamsova će u narednoj rundi igrati protiv Karoline Garsije, koja je preko dva taj-brejka eliminisala Klaru Zakopalovu. Već je ispala i jedna favoritkinja, bolja od Pavljučenkove bila je Vandevege.

Tri seta su za pobedu bila potrebna Kerberovoj, Flipkens i Lisicki, dok se nisu mučile Pironkova, Makarova, Stosur, Safarova, Kvitova i pobednica iz Indijan Velsa Flavija Peneta.

Naredna runda donela je nekoliko zanimljivih parova, igrače Erani protiv Makarove, Šarapova protiv Safarove, Ivanović će na Penetu, a Flipkens na Lisicki.

Premijer mandatori Majami:
Peng – Kerber 3:6, 6:1, 6:7
Kristea – Pironkova 3:6, 3:6
Flipkens – Rezano 6:1, 3:6, 6:3
Peterson – Makarova 1:6, 1:6
Kuznjecova – Vekić 6:7, 5:7
Garsija – Zakopalova 7:6, 7:6
Bertens – Stosur 3:6, 2:6
Petrova – Lisicki 6:3, 4:6, 4:6
King – Safarova 3:6, 6:7
Ivanović – Dejvis 6:1, 6:1
Govorcova – Peneta 3:6, 3:6
Ormeča – Kvitova 3:6, 4:6
Erani – Mejr-Ahlejtner 6:1, 6:4
Pavljičenkova – Vandevege 6:7, 5:7
S. Vilijams – Švedova 7:6, 6:2
Šarapova – Nara 6:3, 6:4

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=21&nav_id=826563

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: Titula došla u pravo vreme
SO
Drugi teniser sveta Novak Đoković izjavio je da mu je titula u Indijan Velsu došla kao veliko olakšanje.

156606593953286bcb40b71164711208_size3.jpg
“Nisam igrao mnogo turnira, nisam za sobom imao mnogo mečeva, ali znao sam da igram dobro. Na neverovatan način završio sam 2013. godinu, tako da sam imao samopouzdanja“, kazao je Đoković, koji je pre Indijan Velsa u Melburnu ispao u četvrtfinalu, a u Dubaiju u polufinalu.

“Počeo sam malo da sumnjam u sebe na terenu. Mučio sam se sa konstantošću i koncentracijom. Imao sam oscilacija tokom turnira u Indijan Velsu, ali uspeo sam da dobijem četiri od šest mečeva u tri seta“, rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Krendon parku, zdanju u kojem se odigrava turnir u Majamiju.

Sada Novaku predstoji takmičenje na Floridi, koje je Novak osvajao 2007, 2011. i 2012. godine.

“Mentalno me veoma ohrabruje trijumf u Indijan Velsu, dao mi je i dodatno samopouzdanje, što mi dosta znači. Bilo mi je potrebno tako nešto u ovom delu godine i nadam se da ću u istom ritmu nastaviti u Majamiju“.

Prvi protivnik Đokoviću biće Žeremi Šardi. Francuz ima 27 godina, trenutno je 48. na svetu, a najbolji rang mu je 25. pozicija. Ove sezone ima skor 11-7, a najbolji rezultat mu je polufinale na prvom turniru sezone u Brizbejnu.

Novakov eventualni protivnik u polufinalu jeste Rodžer Federer, čija je renesansa jedna od glavnih tema u teniskoj javnosti.

“Mislim da on igra na visokom nivou, zapravao sr vratio na nivo igre koji je držao sedam-osam godina kada je bio dominantan u muškom tenisu. Osećam da čisto udara lopticu, veruje u sebe na terenu, a čini mi se i da je poboljšao bekhend. Ne znam da li je do novog reketa, ali definitivno bekhendom šalje dublje loptice, češće igra topspin nego slajs. Njega nikada ne treba otpisati, nije važno koliko godina ima. Trenutno je jedan od najboljih na svetu“, smatra Novak

Đoković će i u Majamiju biti bez Borisa Bekera, koji mora na dvostruku operaciju kuka.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=20&nav_id=826505

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: Mučio sam se, bila mi je potrebna titula u Indijan Velsu

Novak Đoković, drugi teniser sveta, prvi meč na Mastersu u Majamiju igraće sa Žeremijem Šardijem. Srpski as u Majami dolazi kao pobednik Indijan Velsa, a pred prvi meč na "Soni Openu" kaže da mu titulu osvojena u kalifornijskoj pustinji mnogo znači.
00121821.jpg

- To je bilo olakšanje za mene. Nisam igrao mnogo turnira, ali znao sam da igram dobro. Na neverovatan način završio sam 2013. godinu, tako da sam imao samopouzdanja - kazao je Đoković i priznao da nije baš sve bilo sjajno.

- Počeo sam malo da sumnjam u sebe na terenu. Mučio sam se sa konstantnošću i koncentracijom. Imao sam oscilacija tokom turnira u Indijan Velsu, ali uspeo sam da dobijem četiri od šest mečeva u tri seta – priznao je Novak, koji je u Ki Biskejnu pobeđivao 2007, 2011. i 2012. godine.

- Mentalno me ohrabruje trijumf u Indijan Velsu, dao mi je i dodatno samopouzdanje. Trenutno, bilo mi je potrebno tako nešto i nadam se da ću u istom ritmu nastaviti i tokom naredne dve nedelje.

Đoković je sa Šardijem odigrao do sada sedam mečeva i sve je dobio, dok ga je prošle sezone u Majamiju u četvrtom kolu zaustavio Tomi Has.

- Igra na visokom nivou. Vratio se na nivo igre koji je držao sedam-osam godina kada je bio dominantan. Prošle godine nije pružio igru koja zadovoljava njegove standarde. Ove sezone čisto udara lopticu, veruje u sebe na terenu, a i poboljšao je bekhend. Možda je zbog novog reketa, ali definitivno bekhendom šalje dublje loptice, češće igra topspin nego slajs - istakao je drugi teniser sveta i dodao da nikako ne sme da ga otpiše.

- S obzirom na njegovo ogromno iskustvo i uspehe, nikada ga ne treba otpisati. Nije važno koliko godina ima. Dobro se oseća na terenu, spreman je. Trenutno je jedan od najboljih na svetu - dodao je Novak za zvanični sjat ATP-a.

Inače, sa drugim teniserom sveta u Majamiju neće biti Boris Beker zbog neplanirane operacije kuka.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121821

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Vesnina, Cibulkova, Na Li prošle u treće kolo

Ruskinja Jelena Vesnina prošla je u treće kola turnira u Majamiju, pošto je pobedila Amerikanku Alison Riske sa 6:2, 6:2. Slovakinja Dominika Ciblkova, savladala je austrijsku teniserku Ivon Meusburger sa 6:1, 6:2, a plasman u narednu rundu izborila je i Kineskinja Na Li, pošto joj je meč predala Klejbanova.
00121831.jpg

Za prolazak u četvrto kolo, Cibulkova će se boriti protiv pobednice iz meča Petković i Korne, a Ruskinja Vesnina će sačekati pobednicu meča u kojem Radvanska igra protiv Oprandi. Na Li će izaći na teren protiv Hantuhove ili Amerikanke Medison Kiz.

Prošlogodišnja pobednica turnira u Majamiju je Flavija Peneta.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121831

Natrag