Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nole gleda u budućnost: Igrao sam tenis sa Gugl naočarima (FOTO)

Novak Đoković je na američkoj turneji gde ga, posle velikog uspeha u Indijan Velsu i pobede nad Rodžerom Federerom u finalu očekuje nastup na turniru u Majamiju.

1195624-novak.jpg

Novak Đoković | Foto: Tviter Novak Đoković

Pre nego što zaigra na Floridi, Nole je iskoristio slobodno vreme da poseti čuvenu zgradu Gugla u San Francisku i isproba jedno od tehnoloških čuda današnjice.

"Posetio sam Gugl pre nekoliko dana u San Francisku, neverovatno iskustvo... Igrao sam tenis sa Gugl naočarima. Futuristički!", napisao je Nole na Tviteru uz fotografiju kao "dokaz".

A šta su Gugl naočare, možete da saznate više u promotivnom video snimku o ovom neobičnom "dodatku" uz pomoć kog je moguće pretraživati internet, komunicirati i snimati, piše Blic sport.

Izvor: http://www.24sata.rs/sport/vesti/ve...sam-tenis-sa-gugl-naocarima-foto/130058.phtml

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
JJ: Bez šminke, samo sprej i krema

Srpska teniserka Jelena Janković otkrila je za zvanični sajt WTA da je sa godinama prestala da koristi šminku na terenu.

1815874608532a50295f60c674720356_size3.jpg

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
JJ se trenutno nalazi u Majamiju, gde je u četvrtak očekuje prvi meč protiv Varvare Lepčenko.

"Prestala sam da stavljam šminku pre izlaska na teren, mislim da je to povezano sa godinama i sazrevanjem. Stvarno mi nije bitno kako izgledam! Jedine stvari koje su mi neophodne su - sprej za kosu i krema za sunčanje", rekla je nasmejana Jelena.

Jelena je otkrila i da joj je omiljena rasa pasa maltezer, a pričala je i o divnom američkom gradu u kom se održava turnir.

"Obožavam Majami, tako je pun energije, publika je divna - stvarno volim da igram ovde. Prošle sezone sam odgirala dobar turnir, a ranije sam stizala i do finala. Sada sam ovde kao šesta teniserka sveta i želim tako i da se predstavim publici", dodala je Jankovićeva.

Prva teniserka Srbije ne vidi sebe u tenisu posle okončanja igračke karijere.

"Ne mislim da bih bila dobar trener, jer nemam strpljenja. Možda bih mogla da pomognem nekom tu i tamo, ali bih volela da radim nešto drugo, u vezi sa modom na primer. Ali, ima još vremena za razmišljanje...".

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=20&nav_id=826076

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Karlović prošao, sjajni Tiem

Hrvatski teniser Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo mastersa u Majamiju, pošto je u dva taj-brejka bio bolji od Francuza Pol-Anri Metjua.

952111892532a3e420630d662850179_size3.jpg

Beta/AP Photo/Rogelio V. Solis
Hrvatski teniser je meč završio sa 21 as udarcem i osamdeset odsto osvojenih poena na prvi servis, i tako potpuno zasluženo stigao do trijumfa.

Sa odličnim rezultatima nastavio je mladi Austrijanac Dominik Tiem, koji je, takođe, u dva seta porazio Lukaša Rosola iz Poljske. Prvi set odlučen je u taj-brejku, kada je Tiem iskoristio četvrtu set loptu za 8:6 i vođstvo.

U preostala dva meča prvog kola videli smo trijumfe Orasija Sebaljosa i Markosa Bagdatisa.

Argentinac je, posle nešto manje od dva časa igre, savladao Belgijanca Davida Gofana 7:5, 6:3, dok je Kipranin svoju pobedu morao da zaradi posle zaostatka u setovima.

Kolumbijac Santijago Hiraldo je sjajno otvorio meč protiv Bagdatisa i poveo posle ubedljivih 6:1 u prvom setu, ali je Kipranin ekspresno odgovorio sa 6:2. Velika borba vodila se u odlučujućem setu, a Bagdatis je do naredne runde sitgao brejkom u 11. gemu seta - 7:5.

U mečevima odigranim ranije, plasman u drugu rundu ostvarili su Beneto, Rosol, Stepanek...

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=20&nav_id=826073

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Del Potro ne igra ni u Majamiju

Huan Martin del Potro neće igrati na Mastersu u Majamiju. Argentinac nije uspeo da se oporavi posle povrede zgloba leve ruke. Umesto njega će igrati Bendžamin Beker. Osmi teniser sveta nije odigrao meč od Dubaija, jer je zbog povrede propustio i Masters u Indijan Velsu.
00121760.jpg

- Minulih dana sam pokušavao da se oporavim za turnir u Majamiju, ali nisam uspeo, još uvek osećam bol. Mislim da nisam dovoljno dobar da bih igrao. Šteta, ovo je poseban turnir za mene, jer imam mnogo navijača, posebno iz Argentine – rekao je Del Potro i dodao da će u narednih nekoliko dana preduzeti nove korake kako bi što pre zalečio zglob.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121760

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Ana gazi, za 63 minuta do trećeg kola

Ana Ivanović je rutinski odradila posao u prvom meču na Mastersu u Majamu. Srpska teniserke ja ekspreno odradila posao pošto je pobedila Lorin Dejvis rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:1, posle 63 minuta igre.
00121775.jpg

U šesnaestini finala će igrati sa boljom iz meča između Flavije Penete i Olge Govodsove.

Ana je takmičenje na prethodnom Mastersu u Indijan Velsu okončala već u drugom meču kada je poražena od Sloun Stivens, pa sada ima priliku za popravni. Protiv 20-godišnje Amerikanke sve je sjajno funkcionisalo, a ukoliko nastavi u istom ritmu može da se nada dobrom plasmanu.

Ana je posle samo desetak minuta igre vodila sa 3:0, pošto je Dejvis uzela set u drugom gemu posle trećeg pokušaja. Za razliku od 20-godišnje protivnice Ana je odlično servirala i diktirala tempo igre, pa je u prva dva servis gema Dejvis uzela samo dva poena. Potom je srpska teniserka napravila još jedan brejk i povela sa nedostižnih 5:0. Dejvis prvi gem uzela u šestom gemu (5:1), a potom je Ivanovićeva na svoj servis gem dobila set sa 6:1.

I u drugom delu igre smo videli samo jednu teniserku na terenu. Ivanovićeva je otvorila set brejkom, još jedna napravila u trećem setu za prednost od 3:0. Ipak, Dejvis je uzvratila ribrejkom i smanjila na 3:1. Ali, to je bilo sve. Iako je Amerikanka u narednom gemu imala 40:15 na svoj servis, 13. igračica sveta je preokrenula, napravila treći brejk u setu, povela sa 4:1 i jasno poručila Dejvis da se ne nada novoj prilici i eventualnom povratku u meč. Posle 63 minuta igre na servis protivnice iskoristila je drugu meč loptu u potvrdila plasman u treće kolo.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121775

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Beker na operaciji, Novak bez trenera u Majamiju!

Iako se najavljivalo da će Boris Beker biti uz Novaka Đokovića na turniru u Majamiju narednih dana, od toga neće biti ništa, jer Nemac ima zdravstvenih problema.
beker600140997020131220133851.jpg

Tu informaciju novinarima je potvrdio i Novak Đoković, a kao razlog je naveo hitnu operaciju kuka kojoj će Beker ovih dana biti podvrgnut.

''Boris ne može da putuje. Pozvao nas je i rekao da danas i sutra ima dvostruku operaciju kuka i da je nesrećan što neće moći da bude u Majamiju'', istakao je Novak.

Podsetimo, Boris Beker nije bio sa Novakom ni na prethodnom turniru u Indijan Velsu, gde je uz podršku Marijana Vajde naš najbolji teniser osvojio titulu. Na prva dva turnira ove sezone, Đoković se sa Bekerom nije proslavio, pa su sve glasnije prozivke na račun Nemca kako on nije pravo rešenje za Novakovog trenera.

Ipak, Đoković i dalje ne razmišlja o promeni svoje odluke o saradnji sa Bekerom i veruje da će se Nemac oporaviti do početka sezone na šljaci.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/beker-na-operaciji-novak-bez-trenera-u-majamiju-171535.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Ana silovito startovala u Majamiju!

Ako se ''po jutru dan poznaje'', Ana Ivanović bi mogla da ostvari zapažen rezultat na turniru u Majamiju.
ana154856020140218195617.jpg

Naime, srpska teniserka je u četvrtak uspešno startovala na ovom turniru, pošto je u meču drugog kola više nego ubedljivo savladala 20-godišnju Amerikanku Lorin Dejvis, kojoj je prepustila svega dva gema.

Ana je dominirala tokom čitavog meča i posle jednočasovne borbe na kraju slavila sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:1.

Ivanovićeva je na ovom turniru postavljena za 12. nositeljku, a u trećem kolu će se sastati sa boljom iz duela Italijanke Flavije Penete (20. nositeljka) i Beloruskinje Olge Govorcove.

Nadamo se da će Ana nastaviti u ovom ritmu i da ćemo je gledati i u završnici Majamija.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/ana-silovito-startovala-u-majamiju-171540.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Najbrži poraz u istoriji ATP tura!
SO
Australijski teniser Bernard Tomić poznat je po kontroverznom ponašanju, ali čini se da je sada prevršio svaku meru.

496212571532b597c8919f841120131_size3.jpg

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Tomić je u prvom kolu turnira u Majamiju igrao sa Jarkom Nieminenom i izgubio je meč za ukupno 28 minuta I 20 sekundi rezultatom 6:0, 6:1.

To je najkraći meč u istoriji ATP tura, a na društvenim mrežama mnogi postavljaju pitanje hoće li Tomić biti suspendovan zbog očiglednog nezalaganja.

Prethodni najkraći meč dogodio se u Sidneju 1996. godine, kada je Greg Rusedski dobio Karstena Arijensa sa 6:0, 6:0 za 29 minuta.

Australijanac je ukupno na meču uzeo samo 13 poena, to je podatak koji sve govori. Nieminen će u drugom kolu igrati sa Aleksandrom Dolgopolovom.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=20&nav_id=826532

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković sa Vajdom, bez Bekera, u Majamiju

Boris Beker zbog problema sa kukom neće biti uz Đokovića na mastersu na Floridi. Povratak Nemca u tim očekuje se do turnira u Monte Karlu (12. april)

Novak Đoković i Marjan Vajda

ZBOG problema sa veštačkim kukom i operacije koja ga danas očekuje, Boris Beker neće moći da se pridruži Novaku Đokoviću u Majamiju, kao što je bilo planirano. Međutim, srpski as će na Floridi moći da računa na podršku Marjana Vajde, sa kojim je prošle nedelje pokorio Indijan Vels.

Reč je o hroničnim problemima Nemca, koji više nisu mogli da se odlažu i zanemaruju. Tek, očekuje se da bi Beker trebalo da se oporavi do mastersa u Monte Karlu, koji počinje 13. aprila, kad se ponovo vraća na čelo stručnog štaba. Potom, prema ranije dogovorenom rasporedu, u tim opet na kratko dolazi Vajda, u Madridu, a Boris će raditi sa Novakom u Rimu, Rolan Garosu, Vimbldonu. U drugom delu sezone Beker bi trebalo da bude uz našeg asa u Sinsinatiju, jedinom mastersu koji Nole do sad nije osvojio, Ju-Es openu, Šangaju, Parizu i Londonu, dok će Marjan brinuti o treninzima i taktici u Torontu i Pekingu.

- Nije u stanju da putuje. Ima operacije na oba kuka, tako da nismo imali sreće. Nije mogao da dođe. U završnici turnira u Indijan Velsu pozvao nas je i rekao da hitno mora na operaciju. Biće u Monte Karlu, držaćemo se ranije dogovorenog rasporeda, naravno osim ako ga ne spreči zdravstveno stanje. U ovakvim situacijama ne možete mnogo da uradite. Posle operacije kuka čovek ne može da se kreće, ne može da hoda. Taj problem pratio ga je dugo vremena. Ako sve bude kako treba, stvari ostaju po planu - rekao je Đoković.

Nemac poslednje četiri godine muku muči sa kukom (ugrađen od 2010), a svojevremeno je slomio i članak na nozi od kada nosi titanijumsku pločicu u ovom delu tela.

Tek, Vajda je spreman i odmoran da sa svoje strane pomogne Đokoviću koliko bude trebalo.

- Osvajanje titule u Indijan Velsu bila je veoma važna stvar za Novaka, jer rezultati na početku godine imaju bitnu ulogu na ostatak sezone. Novak je konačno prevazišao loše trenutke na terenu, sada potpuno kontroliše igru, ima sjajan servis, dobru defanzivu i veoma kvalitetne napade - rekao je Slovak uoči starta Majamija.

Marjan je objasnio da je proteklih dana dosta radio sa Novakom na "sitnim stvarima".

- Želeo sam da shvati koliko je važno raditi na detaljima. Fokusirali smo se na razne elemente, poput servisa, ali posebno bekhenda. Mada mu je taj udarac u jednom trenutku u ovoj sezoni oslabio, u finalu protiv Federera je pokazao da izvanredno udara.

Vajda je dodao i da su rezultati u Australiji i Dubaiju izostali zbog nešto lošije igre, a ne zbog mentalnog pristupa.

Novak Đoković igra meč drugog kola Majamija u petak od 20 časova protiv Žeremija Šardija.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:483552-Djokovic-sa-Vajdom-bez-Bekera-u-Majamiju

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Jankovićeva protiv Lipčenko

Najbolja srpska teniserka u drugom kolu turnira na Floridi sastaće se sa naturalizovanom Amerikankom, 49. igračicom sveta

Jelena Janković

NA teren će u petak da istrči Jelena Janković, koja se u drugom kolu ženskog singla, na turniru u Majamiju, sastaje sa Varvarom Lepčenko.

Naturalizovana Amerikanka zauzima 49. mesto na svetu, a najbolji rezultat u Majamiju ostvarila je prošle godine kada je prošla do 3. runde.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:483555-Majami-Jankoviceva-protiv-Lipcenko

Natrag