Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
A tko je ovo pisao i tvrdio:

I??? Je li tebi bilo navješteno da je Isus Krist Bog? I nakon ovih svojih ispovijedi, danas kažeš Isusu - Nemam ja s tobom Isuse Bože ništa. Nitko mi tebe navijestio nije, niti mi ti Isuse Bože trebaš, ja ću se spasiti po svojoj savjesti, kao i svaki ateist!
Za ovo nisam znao Jovane da si prije tako učio. Kad si onda postao unitaristt, koliko je prošlo vremena da si prihvatio učenje da Isus nema preegzistenciju i da se pojavio prvi puta samo kao čovjek?!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Za ovo nisam znao Jovane da si prije tako učio. Kad si onda postao unitaristt, koliko je prošlo vremena da si prihvatio učenje da Isus nema preegzistenciju i da se pojavio prvi puta samo kao čovjek?!

Valda nam Biblija treba biti putokaz a kada je tako onda se stavovi mogu promeniti i revidirati. Da, promenio sam mišljenje od onda kada sam u Bibliji uvideo ove stvari o kojima govorim.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Valda nam Biblija treba biti putokaz a kada je tako onda se stavovi mogu promeniti i revidirati. Da, promenio sam mišljenje od onda kada sam u Bibliji uvideo ove stvari o kojima govorim.

Ovo je netočno, zapravo muljaš. U zadnjih nekoliko godina, kako ti mjenjaš svoja vjerovanja, u Bibliji se nije ništa mjenjalo. Ovo je dokaz da tvoje odbacivanje Krista Boga nema veze s Biblijom.

I još je jedan dokaz, koji te do kraja razgoljuje i razotkriva kao lažova kada o ovome govoriš. Naime, stotinu i više postova si napisao u zadnjih par mjeseci na ovu temu, a niti jednom nisi citirao Bibliju navodeći to kao dokaz da Isus Krist nije Bog. Dakle, dvostruko lažeš, baš kao patološki lažovi.

Sada kad smo dokazali da tvoje odbacivanje Isusa Krista kao Boga i tvoje odbacivanje Trojstva, nema baš nikakve veze s Biblijom, otkrijmo sve do kraja, otkrijmo tko je izvor i tko je uzrok tvoga odbacivanja Trojstva. Evo :) :

Tako da nema potrebe da cepidlačimo. Elen nikada recimo ne upotrebljava izraz Trojstvo, Biblija takođe..zašto bih sledio izraz koji ne postoji u Bibliji?

Ako 'imaš mu*da', budi 'džek' pa ovo i otvoreno priznaj.

P.S. Meni ova tvoja pozicija uopće ne smeta. Dapače, ti si kao deklarirani EGWist (subotar), kao kakvo 'strašilo' na "kapiji adventističke sekte", koje tu stoji i razgoni naivne da ne bi slučajno upali u "Jelenin tor". Ja ti zahvaljujem za ovo. I molit ću se Bogu, ako ni zbog čega drugog, da te na kraju spasi jer si ti spašavao ljude da ne postanu subotari.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
kainos, sada videh. U Danilu 3,28 sam Navuhodnosor oslovljava sina Božijeg iz stiha 25 sa anđeo u stihu 28: "Da je blagosloven Bog Sedrahovh, Misahov i Avdenagov, koji posla anđela svojega i izbavi sluge svoje..".

Inače, anđeli su u Bibliji nazvani "sin Božiji" kao u Jovu: "Kad pevahu zajedno zvezde jutarnje i svi sinovi Božiji klikovahu", Jov 38,7

I ovde se radi o anđelu koga je video Nahuhodunosor.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Mi gonimo Hrista svakog dana ne zato što Mu ne govorimo da je Bog ili da nije već zato što dopuštamo gordosti, oholosti, mržnji i drugim slabostima karkatera da vladaju nama. Čim se oslobodimo toga, to je pad sa konja jer treba da izgubimo oslonac u tim gresima a da padnemo na zemlju(da se ponizimo).

Pavao je progonio Isusa i Njegovu Crkvu dok se nije susreo s Kristom i povjerovao da je Sin Božji.
Kažeš da izgubimo oslonac u tim grijesima? Pretpostavljam da hoćeš reći da pobijedimo grešna nagnuća srca i loše navike koje nas navode na grijeh. Ja samo vjerujem i znam da ćemo zbog ranjenosti istočnim grijehom uvijek imati sklonost na grijeh, ako ne veliki onda mali, ali isto tako i milost da ga pobijedimo.
Volja je važna. Jer kad se čovjek zalaže i bori, Bog mu uvijek pomaže. "Bez mene ne možete učiniti ništa."

Ovaj mladić bi bio verovatno spasen od ovog zločina da mu je otac govorio od malena da treba da bude dobar, da treba da pobedi ljutnju u svom srcu, da ga je naučio da se moli Bogu za pobedu nad svojim egom. Ali otac i majka kao i većina u zemlji, to ne rade sa svojom decom. Ne uče ih kao male da znaju da se bore sa grehom jer to ni sami ne rade. I naravno da se onda dešavaju ovakve stvari. To se ne bi dogodlilo da su učeni od malena ovim vrednostima.

Pa to i mi cijelo vrijeme govorimo. Društvo se sekulariziralo, to znači i roditelji koji ne odgajaju svoju djecu u vjeri. Ali i oni koji ih odgajaju suočavaju se s bezbožnom sredinom koja je pogubna za duševno i tjelesno zdravlje djece.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Na žalost Isabelita, ovi propusti u duhovnom razvoju koje pomenuh nisu propusti koje se tiču nevernika, već verujućih. Većina su verujući a ateista i nevernika ima mnogo manje. To možeš i kroz ankete videti.

Dakle, nije stvar u ateizmu i sekularizaciji već u navikama i izborima verujućih. Oni se ne bore i ne pobeđuju greh. I odatle toliko zala u svetu.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Na osnovu Pisma ne. A ono je najvažnije. Ti ako si tako osvedočen, ti to veruj. Ja nisam
Ali to jest odstupanje od adventizma jer su povijesno gledajući oni išla prema tome da uzdignu božanstvo Isusa Krista i kristocentričnost poruke preko E.J. Waggonera. On je već 1882 imao viziju o tome:

Odjednom je zasjalo svjetlo oko mene, a šator je izgledao prosvijetljeno, kao da sunce sja; Vidio sam Krista razapetog za mene i za mene je prvi put u životu otkrivena činjenica da me Bog ljubi i da je Krist osobno dao sebe za mene. Sve je to bilo za mene... Znao sam da je to svjetlo koje mi je došlo bila objava izravno s neba; zato sam znao da u Bibliji trebam pronaći poruku Božje ljubavi prema pojedinim grešnicima i odlučio sam da ostatak života svojega treba posvetiti tome da je tamo pronađem i učinim je jasnom drugima. Svjetlo koje me tog dana obasjalo s Kristova križa, bilo je moj vodič u cijelom proučavanju Biblije; gdje god sam se predao u Svetoj knjizi, našao sam Krista postavljenog kao Božju moć, za spasenje pojedinaca i nikada nisam pronašao ništa drugo.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Odjednom je zasjalo svjetlo oko mene, a šator je izgledao prosvijetljeno, kao da sunce sja; Vidio sam Krista razapetog za mene i za mene je prvi put u životu otkrivena činjenica da me Bog ljubi i da je Krist osobno dao sebe za mene.

Ja bih rekao da Vagoner ovde govori o činjenici da je Hristos zaista otkupio njegove grehe. On je to istinski shvatio. To je ono što je za njega bilo novo. Jer je do tada to primao više kao neku teološku stvar a sada je to iskusio u životu na najdirektniji način.

Natrag