Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U kojem smjeru kruži sunce na gornjoj slici modela ravne zemlje? U 'smjeru kazaljke na satu' ili obrnuto?

Koliko znam u smeru kazaljke na satu. Sto?

Ne u svemir već stratosferu iz troposfere.

Jovane, daj mi dokaz da se to desavalo u proslosti. Imas li dokaz?

Nemas! Kako onda znas da toplota treba da "izadje van"???

* Sve sto si ti naveo ja znam napamet, ali ti samo ponavljas "rekao Pera strucnjak" bez ikakvih dokaza.. To dokazuje da si vernik autoriteta, a ne ozbiljan istrazivac..

To nije dobar primer. Ne bih gubio vreme na to.

Glavno da gubis vreme ponavljajuci - "rekao Pera strucnjak"... A jos uvek nisi dokazao da se odmicanjem 20 metara na travu "anulira" uticaj betona!

U pocetku merenja gradovi uopste nisu imali asfalt. Put je bio zemljani i po njemu su isle kocije. A oni su se i tada odmicali 20 metara na travu da izmere temperaturu!

Zasto Jovane, ako nema betona?

To dokazuje da beton nije razlog!

Ako mi ne verujes, uzmi stare slike gradova, pa pogledaj, zemljani putevi su svuda na sred centra gradova, blatnjavi su i nema afalta. I po njima idu kocije.

Toronto (zemljani put) --->
oldest-photos-cities-Toronto-1856.jpg

New York (zemljani put)
2b1d1211-4ba7-4093-92fc-5f7c1ed0c2d8-26new-york-usa-1.jpg

Melburn (zemljani put)
image.jpg

MI_10561600pxwatermarked_2048x.jpg

Masterfil (zemljani put)
846-09161565en_Masterfile.jpg

Bristol (zemljani put)
bristol-broadmead-early-1900s-DATFEJ.jpg

Bufalo (zemljani put)
46341311495f8f44365e60842f7a4bb2--old-photos-buffalo.jpg

Austin (zemljani put)
8e3d5bfb-b6b1-46f3-834b-3b365d3d8347-Austin_congress_avenue_1901.jpg

Pariz (zemljani put)
PARIS-740x555.jpg

LA-0828-e1503950084286-1.jpg

U americi asfaltiranje je pocelo 1871., ali tek 1910. imamo tu i tamo poneki glavni put. Automobili se na ulicama pojavljuju tek 1930-ih, i obicno voze po blatnjavim putevima. Sto znaci da do 1930-ih nije bila zavrsena ni infrastruktura velikih gradova, a povezivanje izmedju njih traje i do 1960-ih.

U svetu to nije slucaj. Sirom evrope su se i dalje koristili blatnjavi putevi i kocije. Jedino su centri gradova bili poplocani.

Znaci, asfaltiranje amerike i glavnih gradova evrope mozemo smestiti maksimalno na period izmedju 1910. i 1930.. A merenje temperature pocinje davno pre toga..

Evo malo procitaj, preveo sam ti sa engleskog, ovo je iz SAD-a:

"Asfaltiranje je postalo tako uobičajen prizor da ga naizgled uzimamo zdravo za gotovo..

Međutim, nije bilo tako davno kada je asfaltna cesta bila tako rijetka da je izazivala čuđenje i strahopoštovanje.
Uzmimo, na primjer, priču poznate autorice Little House of the Prairie Laure Ingalls Wilder o putovanju kočijom kroz Topeku, Kansas 1894.:

“U samom središtu grada tlo je bilo prekriveno nekom tamnom stvari koja je utišala sve kotače i prigušila topot kopita. Bilo je poput katrana, ali tata je bio siguran da nije katran… Bilo je poput magije.”

Nevjerojatno je ako razmislite o tome. Prije nešto više od 125 godina asfalt je bio toliko rijedak da je opisivan kao "kao magija". Usporedite to s danas, kada je to postalo tako uobičajeno.."

Izvor:

Znaci Jovane, vrati se 150 godina u nazad (u 1873.) kad asfalta nije bilo, i pogledaj kako su tada merili temperaturu. I prestani da pricas nebuloze!!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Koliko znam u smeru kazaljke na satu. Sto?

Zanemarimo pitanje smjera, zadržimo se sada na onome što vidimo na slici. Dakle, ako će sunce u vremenu od 24 sata, krećući se po kružnici obići točno čitavu kružnicu (= 360°), onda će i dan i noć na čitavoj 'tepsiji zemaljskoj' trajati potpuno jednako. Je li ovo činjenica. Dakle, je li ovo istina?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, daj mi dokaz da se to desavalo u proslosti

Ne razumem, šta je poenta ovog pitanja.

Ali hajde da uprostimo. Ako se gornji slojevi hlade, znači da je toplota zadržana u predelu troposfere. Jer da nije tako, višak toplote bi odlazio i grejao stratosferu(i ne bi bilo povratnog uticaja na zemlju). Dakle, 'zadržana' toplota je uzročnik globalnog zagrevanja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne razumem, šta je poenta ovog pitanja.

Ali hajde da uprostimo. Ako se gornji slojevi hlade, znači da je toplota zadržana u predelu troposfere. Jer da nije tako, višak toplote bi odlazio i grejao stratosferu(i ne bi bilo povratnog uticaja na zemlju). Dakle, 'zadržana' toplota je uzročnik globalnog zagrevanja.

Zakonitosti termodinamičkih procesa

Termodinamički procesi koji se pojavljuju u prirodi su ireverzibilni procesi - to su procesi koji se dešavaju spontano u jednom smjeru, (s tijela više na tijelo niže temperature), i nikada u drugom smjeru.

Objasni nam ti sada tko će zabraniti toplini da pređe s asfalta, koji je u ljetu zagrijan na 60-70 °C, na okolni zrak i zagrijava ga!?!?!?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja nikada ne rekoh da nema sa asfalta odbijanja toplote. Samo još ne pokazaste koliki je njegov uticaj zaista na udaljenosti od 10 km visine tj. koliko tačno diže temperaturu u tim gornjim slojevima atmosfere.

Ja pak vidim iz prostog primera da njegov uticaj u odnosu na temperaturu van betona je na par metara eleminisan...višak temperature opada potpuno na par metara od zagrejanog betona. Tako da ako je to tako na par metara, koliko je to tako tek na 5 do 10 km? Jasno je iz tog primera da ga nema(ili ima ali on je zememarljiv).

Drugi su faktori ipak upitanju, kada se radi o globalnom zagrevanju a to je zadržana toplota.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Džaba se gore boriš protiv jedne teorije zavera, kada prihvataš ostale.

Ti si najnekompetentnija osoba za prosudbu što je istina a što laž, što zdrava znanost a što zavjera. Jer ti, pokazao si ovdje, ne shvaćaš, ne znaš i ne možeš razumijeti da po Božjem zakonu termodinamike energija uvijek i nužno prelazi s tijela više na tijelo niže temperature.

Natrag