A reci ti meni koji je dokaz da se to u proslosti desavalo? Na cemu ti temeljis tvrdnju da sva akumulirana toplota treba da izadje van u svemir?
Ja sam se od tebe naslusao raznih tvrdnji, ali ni za jednu ti nisi dao konkretan dokaz..
1. Prema gornjoj slici, kad je kod nas noć u Skandinavskim zemljama je dan. Ili, kod nas i u Brazilu u isto vrijeme je noć, također i dan.Je li ovo točno i je li ovo istina?
Nije ti na ovoj slici u skandinavskim zemljama dan vec je noc. Nisi dobro video. Razlika izmedju nas i finske je oko je 1 sat. Sto znaci da je kod nas i kod njih mrak u isto vreme, i to je tacno, to nije pogresno.
Razlika izmedju nas i Brazila je nekih 4 do 6 sati. Brazil ima 3 vremenske zone. Kad je kod nas ponoc u Brazilu je takodje noc od 18h do 21h vece , i to zavisnosti od vremenske zone. Tako je u isto vreme i kod nas i kod njih mrak. Sto opet odgovara slici.
Svetlost sunca je po svemu sudeci izduzena, i dok se krece ona pokriva sve vremenske zone..
Ali je ovo random slika, pa nije potpuno tacna.. Realan model bez greske i ne postoji, tako da ces ti uvek naci makar malu gresku..
2. Prema ovom modelu - obliku, veličini i međusobnom položajnom odnosu zemlje i sunca, smjene godišnjih doba su nemoguće.
Sunce kruzi i suzava putanju prema centru, a isto tako se i udaljava od centra. Kada je kod nas npr. leto sunce je blize severnom polu. Tako da se smenjuju i godisnja doba, desava se ravnodnevnica i sve po redu..
Ja nisam strucnjak da ti sad objsnjavam, ali imas na netu..
I sve se ovo moze ugrubo objasniti, ali postoje greske.. Ni model okrugle zemlje nije bez gresaka..
I ako cemo o tim greskama, onda ni jedan model nije realan, ni okrugle ni ravne zemlje..
Mislim zato da se to tako i ne moze pobijati..