Jovane, ako je točna ova tvoja tvrdnja, da nerođeno dijete nije posebna jedinka, da nije ljudsko biće, nego samo dio ženina tijela, 'nakupina ženinih stanica', zašto onda sveti apostol Luka u svome evanđelju nije napisao ovako?
Lk 1,39-44: Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj nakupina stanica u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljena nakupina stanica u tvojoj utrobi! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti nakupina stanica u utrobi.
Da podsjetim, da svatko može provjeriti i usporediti, sveti Luka je ipak napisao ovako:
Lk 1,39-44: Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi.
Još jednom te pitam. Zar je zaista moguće da sveti Luka piše pod utjecajem poganstva, pa stoga 'fetus' smatra i naziva ljudskim bićem - čedom, djetetom, a da je čitavih 20 stoljeća kasnije Duh Sveti odlučio adventistima sedmog dana (subotarima) priopćiti 'istinu' kako je 'fetus' samo nakupina ženinih stanica, i nije uopće ljudsko biće!?!?!?
Napomena: Ovo je subotarska adventistička 'teologija' (ja bih ju nazvao đavlologijom) kojom adventisti sedmog dana opravdavaju zarađivanje krvavog novca (krvarine) na ubijanju nerođene djece. Evo točno te 'teologije':
Velimir Bogdanović (John Stevens Sr.), adventistički teolog, naučava:
Fetus je posudio život od majke i postaje živa osoba nakon rođenja i samostalnog disanja. Adam nije bio živa osoba dok nije disao. Popularno protivljenje pobačaju došlo je u kršćanstvo preko poganstva ..... Obožavanja fetusa, a zatim ubijanje djeteta nakon rođenja ako nije željeno, poganska je praksa koja se infiltrirala u kršćanstvo. Objavio sam knjigu o ovoj temi. Biblija i Bog su i za život i za izbor, ali samostalan život počinje nakon rođenja.
Totalni satanizam je tvrditi da fetus nije ljudsko bice, u bilo kom periodu, da ga mozes ubiti, to je satanizam..
Slape, ne vredi da pises, Jovan ne shvata ili nece da shvati, da je abortus ubistvo, i ne samo ubistvo vec prinosenje zrtve djavolu!
Mire, relevantni naučni izvori su jasno potvrdili uticaj CO2 na klimu tj. globalno zagrevanje
Izvini Jovane, ali deklaracija koju su navodno potpisali naucnici u vezi sa klimatskim promenama gde se tvrdi da CO2 izaziva globalno zagrevanje je falsifikovan dokument. Vecina se zalila i trazila da se njihovo ime ukloni sa pomenutog dokumenta!
Ti po ko zna koji put ne znas sta pises, nemoguce je da CO2 utice na porast temperature jer od svih gasova njega najmanje ima u atomsferi!
CO2 deluje kao pokrivač, svu toplotu sa zemlje zadržava u donjim slojevima atmosfere, i tako klima postaje toplija.
Ovo su totalne gluposti, vazduh se sastoji od brojnih gasova od kojih 78% azota, 20% kiseonika, 0,93% argona, dok CO2 cini samo 0,04%, i od toga covek ne doprinosi ni 0,001% povecanju!!! Brojke govore same za sebe.
Dovoljno je da razmislis glavom, ako si ucio protivpozarnu zastitu, znas da se CO2 koristi i za hladjenje.. Naucno je dokazano da dok CO2 u atmosferi raste, tako i efekat hladjenja postaje jaci.
Ni pristalice globalnog zagrevanja ne krive direktno CO2 da on inicira zagrevanje, vec tvrde da ga 'pojacava', tako sto stvara "efekat staklene baste" (pokrivaca), sto je zaista besmisleno ako uzmemo u obzir naucne testove i eksperimente..
CO2 istina stvara i efekat pokrivaca, ali to cini i svaki drugi pobrojani gas gore, od kojih vodena para najvise! Vodena para zadrzava toplotnu radijaciju stotinu puta efektivnije nego CO2. Pri koncentraciji vodene pare od samo 4 % u vazduhu se prosecna temperatura povecava za 30 ºC, sto je procenat zagrevanja koji sada vidimo..
Ipak, niko ne krivi vodenu paru za zagrevanje!!!
Takodje antropogeni izvori CO2 su zanemarljivi u odnosu na prirodne izvore koji izbacuju mnogo vise tog gasa.
Razmisli i o ovome, prozori zastakljeni staklom stvaraju toplotni efekat , ali povecanje debljine stakla skoro da nema nikakvog merljivog uticaja na jacinu zagrevanja. Isto vredi i za CO2! Ne moze niko da tvrdi da ono sto mi opservacijom zakljucujemo nije tacno, jer onda se iz naucne metodologije izbacuje eksperiment kao validan nacin dokazivanja.
Znaci, debljina sloja tj. stakla - nema nikakvog merljivog uticaja na jacinu zagrevanja!
Takodje, izvestaj IPCC-a iz 2007. kaze da jos nema statisticki znacajnog trenda u brzini porasta CO2 frakcije od antropogenih izvora od kada su pocela atmosferska merenja u 1959. godini.
Dakle, sta belezimo? Uopste ne belezimo znacajan porast CO2 od 1959. !!!
Zakljucak je, da su sve to lazi! Ali ti ces pre verovati "struci" i povoditi se za vecinom..
Ja sam lepo objasnio sta utice na porast temperature, to su betonski gradovi koji deluju kao pustinje! Pesak i beton su najveci medijatori toplote, kao sto su i pustinje, koje svojim toplotnim efektom deluju na siru okolinu. Uzmi pa pogledaj Saharu, poznato je da ona utice na siru okolinu i klimu tog celog podrucja kilometrima unaokolo. A na sve to utice i nedostatak drveca , suma (zelenila), te zemlje koja apsorbuje i prirodno upija toplotno zracenje. Sto je manji broj drveca i suma, sa procentualnim povecanjem broja betonskih, kamenih i pescanih povrsina, efekat zagrevanja je veci! I sve je to naravno praceno aktivnoscu sunca, koje je svo vreme na maksimumu!
Zaista osim ovog, drugog razloga nema, ako iskljucimo "klimatsko oruzje" za koje ja smatram da se takodje koristi..
Dakle, ljudski uticaj preko industrije čini da se 'sile nebeske pokrenu' u tom smislu
Kada Isus govori o "silama nebeskim" o "padanju zvezda" on ne misli na uticaj coveka ili na sudove Bozje, vec na direktni uticaj Bozjeg prisustva i slave prilikom Hristovog drugog dolaska! Kaze na drugom mestu da ce se i "nebo saviti kao svitak", da ce pobeci. Ti sve tumacis pogresno..
Naravno, to nisu završni sudovi Božiji, sedam zala, već prirodan proces opisan u Bibliji, koje je čovek svojom nemarnošću izazvao.
Nisu ovo sudovi a nisu ni nesto sto je covek "nemarnoscu" izazvao, jer oni koji su na pozicijama su satanisti koji ZEMLJU UNISTAVAJU NAMERNO!
To cine tehnologijom, vestackom hranom, vestackim mesom, kompjuterima, robotizacijom.. na taj nacin coveka odvajaju od prirode a time i od Boga, zatvaranjem u gradove.. Na kraju ce u njih ugradjivati cipove, sto ce od njih napraviti nakaze - polu robote, a time zele da pokvare "Lik Bozji" u coveku!
To je smisao satanskog delovanja i razlog tehnoloske ekspanzije koju vidimo proteklih godina, koja svakom razumnom coveku ne moze delovati kao nesto sto je produkt evolucije i prirodnog sazrevanja coveka...
Mi smo prethodnih 6000 god. kaskali u mestu, a onda odjednom u kratkom periodu od 100 god. doziveli smo tehnoloski bum! To ne moze biti prirodno, moze biti samo "satanski dar"!
A ako tvrdis da je sve posledica "nemarnosti", onda si i sam sebe osudio sto vozis automobil (vozis se gradskim prevozom), sto zagadjujes okolinu i sto si nemaran.. Pa idi peske!
Pozdrav.