Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
108
Odavno smo o ovome govorili. Pomoći ljudima koji žive u najsiromašnijim zemljama da poprave svoj nivo zdravstva, podstičući kod njih zdravstvenu kulturu, koja će doprineti da žene shvate da ne moraju rađati puno dece radi preživljavanja jer će preživeti ako poštuju zdravstvena načela. Područja u kojima se najviše dece rađa, su zemlje de su nehigijenski uslovi u najvećoj meri zastupljeni pa žene tamo rađaju iz straha puno dece jer misle da deca neće preživeti. Prosto to je koren problema danas u zemljama trećeg sveta.
OK.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo ti nađi moj citat gde sam ja rekao da ljude treba ubijati. Zašto imaš toliko nečistu savest? Trebaš priznati nekada i poraz u diskusiji. Što ti treba da izmišljaš penal za faul na sredini terena?

Evo dokaza tvoga nagovaranja na ubijanje ljudi, ovdje nerođene djece.

Krasno. Tebi tvoja sotonska religija dopušta ubijati djecu, i ti još tražiš da država ozakoni ovo divljaštvo za koje se ti zalažeš. Zaista krasno, đavolski 'krasno'.

Dete u stomaku, biološki gledano, nije jedinka.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije jedinka. Da li sam time pozvao na ubijstvo ljudi ili dece? Nisam.

Nego nisi citirao gde sam ja rekao da se redukcija porasta stanovništva rešava ubijstvom ljudi? Ti si rekao da se ja zalažem da se ljudi ubiju da bi se smanjio broj stanovika. Gde sam to rekao?

Kažem ti, nemoj se samnom truditi da pobediš u diskusiji, jer to ne možeš. Ne zato što sam ja toliko nadmoćan već što si ti slab sagovornik. Bar kada sam ja u pitanju. Pozdrav.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije jedinka!?!? Hoćeš reći da je dijete u utrobi žene “nakupina ženinih stanica”!?!?

Šta god bilo jesam li rekao da to treba ubiti? Nisam. Prosto po Bibliji, nerođeno dete nema jednaku vrednost kao rođeno..ide manja kazna za stradanje deteta u stomaku u odnosu na stradanje rođenog. Ako je tebi biblijska istina mrska, ja tu ne mogu ništa. Tako da abortus nije isto što i ubijstvo, pod uslovom da žena odluči da pobaci. No, nemešajmo se u tuđe odluke.

Sve u svemu, nemaš nigde moju izjavu gde ja pozivam da se ubiju ljudi. To može samo opterećen um da optuži druge ni za što.

Budi pozravljen.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisu ovo oni sudovi nakon vremena milosti. Naravno. To nisam ni mislio. Ovo je pre svega čovek zaslužan za sile nebeske. Svojim činjenjenm.

A koji drugi sudovi postoje? Bog je pustio sve narode da idu svojim putevima, do roka, kada ce im suditi. Do tada im dopusta da rade sta zele.

Naravno da je COVEK zasluzan, ali ti Jovane nisi doprineo nista! Za unistavanje okoline su zasluzni ONI koji sede u foteljama i optuzuju male ljude da su krivi!

Da, nusprodukt čovekovog delovanja.

Jovane kada kazes nusprodukt COVEKOVOG DELOVANJA, moras shvatiti da obican covek tome nije doprineo nista! Za zagadjdnje su krive ogromne korporacije, koje licemerno optuzuju obicnog malog coveka da je on kriv. Time skidaju odgovornost sa sebe.

Razmisli.. Da li ti smatras sebe krivim sto vozis automobil? Ako smatras sebe krivim, onda padas pod Bozju osudu, jer ce "BOG UNISTI ONE KOJI ZEMLJU UNISTAVAJU".

Ja kazem da nisi kriv!

Industrija. No, jako je ovde teško tačno odrediti ili upreti prstom u industriju, jer industrija jeste produkt razvoja ali ona zbog ogromene reprodukcije uslovljene čovekovim 'potrebama' i porastom broja stanovnika mora da "zagađuje".Ovde se nekako ide u krug i jako je teško kazati ne treba nam industrija. Za to nisam, iako uviđam da enormna uporeba njenih kapaciteta dovodi do zagađenja

Kao prvo ti kao obican covek nisi kriv nista, jer tvoji prohtevi ne moraju biti zadovoljeni. Koliko god da je zlo drustvo, i da ljudi traze sebicne stvari to nije razlog da im vlast udovoljava.

A kad su oni udovoljavali narodu? NIKAD!

Mogli su dakle da kazu - "mi brinemo o prirodi", ali ne, oni su odabrali da zadovoljavaju sopstvene interese i da zaradjuju na tome, cak i reklamiraju takve stvari kao pozeljne. Dakle, navode ljude da koriste njihov proizvod, a onda ih optuzuju da su krivi za zagadjenje..

To je sizofreno!

Inace, industrijsko zagadjenje nikako ne noze da utice na klimu, to su price za malu decu. Ljudi ne razumeju kako prirodni procesi funkcionisu, CO2 ne utice na klimu.

Šta bi tu trebalo zapravo preduzeti? Ja mislim ovako: kada bi ljudi bili prosvećeni i kada bi Bog vodio svakog čoveka, verujem da bi Bog dao pravo rešenje

Da je sagorevanje toliko opasno Bog bi regulisao paljenje vatre u Starom Zavetu i upotrebu uglja. To sto covek moze da doprinese je minorno u odnosu na kolicinu necistoca koje stvara i sama priroda i njenih sposobnosti da se toga resi prirodnim putem. Bog je stvorio mehanizme, postoje vulkani, i oni izbacuju mnogo vise CO2 i dima pa nisu napravilli problem!

Dakle, uopste nije bitno koliko covek sagoreva, priroda to moze da ocisti.

Ti meni veruj ili nemoj, ali industrija ne utice na klimu. Ona utice na druge stvari, poput zagadjenja vazduha, reka, mora, pomora zivotinja i sto stvara bolesti. A sve je to kratkotrajno, sto znaci da priroda sama sebe cisti i poseduje mehanizme obnove! Bog je to predvideo!

Problem zagadjenja je u gusto naseljenim podrucjima, u gradovima. Palis sagorevas u skucenom prostoru, pa se onda pitas zasto ne mozes dises, zasto ti je toplo, sto kasljes, i zasto ti je voda zagadjena..

Priroda poseduje mehanizme obnove, sto govori da je Bog predvideo upotrebu istih i nema nista protiv! Ono sto je lose u svemu tome je sto se to neracinolano koristi, i sto je neravnomerno..

Jer industrija jeste potrebna, ali pitanje je da li u ovoj meri? Pitanje je koja je prava mera

U toj meri svakako ne, i zato i imamo problem zagadjenja. Ali kazem, to nema veze sa klimom.

Takođe, ogroman i enormni porast stanovništva takođe uslovljava ogromnu industrijsku produkciju

Aposlutna je laz da je previse ljudi na svetu! Sto se tice industrije, ona je nepotrebna, i Bog nije predvideo industriju, niti proizvodnju vestackih materijala. On je predvideo upotrebu prirodnih resursa za grejanje i sl.

Kada bi ljudi koristili te resurse racionalno, i kada bi ziveli u skladu sa prirodom a ne u gusto naseljenim gradovima, ne bi imali problem zagadjenja.

A zagadjenje o kojem ti pricas i industrija koju pominjes uopste ne utice na klimu! Uticu druge stvari..

takođe seča šuma je enormna, a ona doprinosi povećanju CO2 u atmosferi.

Ovde se slazem, seca suma utice na povecanje CO2. Ali sam CO2 ne utice na klimu i ne zagreva planetu. To su gluposti!

Ono sto zagreva planetu jesu betonske konstrukcije, betonski gradovi koji isijavaju toplotu, gradovi deluju kao pustinje, a bez drveca koje upija toplotu i bez ciste zemlje imamo enormno povecanje temperature. I to je uglavnom lokalno u gradovima, jer vec malo dalje gde ima mnogo drveca i zemlje, na selu recimo, oseca se pad temperature.

Znaci, Jovane, da bi resio problem "globalnog zagrevanja", treba da sadis drvece i da izbegavas betonske konstrukcije i puteve!

Prosto, imamo ogroman problem i ovde nam je svima potrebna Božija mudrost za prevazilaženje problema koji proističe iz naše uslovljenosti industrijom.

Nismo uslovljeni industrijom, vec smo razmazeni, hocemo sve na tacni, umesto da uzmemo motku! I ne treba nikakva mudrost da bi resio problem zagrevanja, moja baba bi to resila! Nego oni hoce sve ovo!

Danas vlade najmoćnijih zemalja itekako znaju da uništvaju zemlju korišćenjem u enormnom smislu industrijske kapacitete pa ne haju za to. Zato su krivi. Jer i pored svih činjenica oni okreću glavu, i ne žele da se odreknu prljave industrije i uništenja životnog staništa. Otuda, Bog će tražiti njihovu odgovornost.

Upravu si. Kada ne bi znali ne bi bili krivi. Ovako znaju, a čine zlo, zato će biti suđeni.

Jovane, ja ne sporim da postoji ljudski uticaj na klimu. Ali je on uslovljen unistavanjem zelenih povrsina, gradnjom ogromnih betonskih gradova koje su moderne pustinje koje isijavaju toplotu. CO2 nema nikakve veze sa tim, niti industrijsko zagadjenje. To je prica koja se promovise iz razloga ogranicenja sloboda koje treba da uslede. Ako ljudi provale da su gradovi i seca drveca razlog, nista od zelene agende i ogranicenja, ni od poreza na karbon.. Nemoj misliti da oni nisu namerno ljude zatvorili u gradove, da ne seku sume namerno, da nisu namerno ljude razmazili i dali im kompjutere stanove kuce, hranu lekove telefone.. i da ih namerno nisu odvojili od prirode i Boga!

Cilj je unistiti prirodno, uvesti vestacko a time i Bozju kreaciju - upropastiti!

Ajde malo razmisli, sve sto vidis oko tebe je vestacko, mobilni telefon na kojem pises je kao iz filma Star Trek (jos je napredniji). Moze li covek napraviti takvu spravu??? A sutra da nas pogodi poplava, niko ne bi znao da ga napravi! Sve je to vestacko, protivno Bogu i njegovoj kreaciji!!!

To je - CIST SATANIZAM!

A ti veruj, kako smo do toga dosli eto "slucajno" (svojim umom), ja znam da je od satane!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato je u biološkom smislu dete u organizmu žene deo tog istog organizma a ne samostalna jedinka.

Jovane, ako je točna ova tvoja tvrdnja, da nerođeno dijete nije posebna jedinka, da nije ljudsko biće, nego samo dio ženina tijela, 'nakupina ženinih stanica', zašto onda sveti apostol Luka u svome evanđelju nije napisao ovako?

Lk 1,39-44: Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj nakupina stanica u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljena nakupina stanica u tvojoj utrobi! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti nakupina stanica u utrobi.

Da podsjetim, da svatko može provjeriti i usporediti, sveti Luka je ipak napisao ovako:

Lk 1,39-44: Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi.

Još jednom te pitam. Zar je zaista moguće da sveti Luka piše pod utjecajem poganstva, pa stoga 'fetus' smatra i naziva ljudskim bićem - čedom, djetetom, a da je čitavih 20 stoljeća kasnije Duh Sveti odlučio adventistima sedmog dana (subotarima) priopćiti 'istinu' kako je 'fetus' samo nakupina ženinih stanica, i nije uopće ljudsko biće!?!?!?

Napomena: Ovo je subotarska adventistička 'teologija' (ja bih ju nazvao đavlologijom) kojom adventisti sedmog dana opravdavaju zarađivanje krvavog novca (krvarine) na ubijanju nerođene djece. Evo točno te 'teologije':

Velimir Bogdanović (John Stevens Sr.), adventistički teolog, naučava:

Fetus je posudio život od majke i postaje živa osoba nakon rođenja i samostalnog disanja. Adam nije bio živa osoba dok nije disao. Popularno protivljenje pobačaju došlo je u kršćanstvo preko poganstva ..... Obožavanja fetusa, a zatim ubijanje djeteta nakon rođenja ako nije željeno, poganska je praksa koja se infiltrirala u kršćanstvo. Objavio sam knjigu o ovoj temi. Biblija i Bog su i za život i za izbor, ali samostalan život počinje nakon rođenja.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire, relevantni naučni izvori su jasno potvrdili uticaj CO2 na klimu tj. globalno zagrevanje. U principu, to je jednostavan zdravorazumski stav. CO2 deluje kao pokrivač, svu toplotu sa zemlje zadržava u donjim slojevima atmosfere, i tako klima postaje toplija. Sve veća količina CO2 logično zadržava veću toplotu. Veća toplota klimu čini nestabilnijom i vlažnijom. Veća vlažnost doprinosi jačim i razornijim olujama, baš kao što smo imali.

To je sve opšti poremećaj i toga će biti sve više i više, na žalost. Dakle, ljudski uticaj preko industrije čini da se 'sile nebeske pokrenu' u tom smislu. Naravno, to nisu završni sudovi Božiji, sedam zala, već prirodan proces opisan u Bibliji, koje je čovek svojom nemarnošću izazvao.

Ne razvijene zemlje kao naša, ima puno teoretičara zavere protiv uputstava vezanih za smanjenje CO2 jer mi mali u tome vidio atak na naš razvoj pošto se do sada nismo razvili. Veliki opet žele još da se razviju pa ne žele da se ograničavaju. Međutim,Bog traži odgovornost za planetu i život na njoj, koji nam je dat. Za nemarnost ide adekvatan sud, upravo oličen u prirodnim katastrofama koje nailaze.

Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
108
U pravu ste i jedan i drugi. Jovan o postojanju problema, a slap o uzroku problema (neravnomjerna podjela resursa), ali si činjenice iste, a najvažnija je da su resursi planete ograničeni i da idemo nizbrdo.

Natrag