Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Mire, šta misliš zašto ljudi nisu mogli prepoznati mogući zločin? Pa uprvo zato što nisu obraćeni. Nema tu krivnje Zapada, Pinka, Mitrovića...ovoga, onoga. Jednstavno, kada su ljudi obraćeni, oni prepoznaju zločin i pre nego što se može dogoditi.

Ali ljudi oguglali na sebičnost, gnev, mržnju i na svako popuštanje pokvarenom srcu, prosto to nisu mogli prepoznati. Nije se dalo. U tom smislu, Gospod dopušta ovakve stvari da ljudi počnu da se lično preispituju.

Jovane, znaš da se ne slažem s tobom i tvojim poimanjem slobode i demokracije jer pogoduje za ovakva djela i općenito za bezakonje. Ali s ovim što si gore napisao, mogla bih se složiti.
Možda mi ova slika dolje posluži da kažem što mislim.

propast.jpg

Suvremeni čovjek više ne govori o grijehu, to mu je mrsko, pa stoga ne treba ni pokajanje ni obraćenje, a kamoli Otkupitelja.
To je taj relativizam koji je zahvatio čovječanstvo, a o kojem je često govorio Papa Benedikt 16.
Meni se nameće jedno pitanje. Dječak je bio uspješan, nadaren, iz dobre obitelji...Da li je bio kršten, da li je bio odgajan u vjeri, jesu li mu roditelji govorili o Bogu...? O tome nitko ne govori.
Ne znam, možda jesu. Ako su mu roditelji bili vjernici, onda je stanje još gore.
.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Pa tako razmišlja farisej, koji misli da je neko ispravan samo ako sledi slovo zakona ili neku ispravnu formu teologije ali pri tom ne poznaje ništa što se tiče duha zakona tj.novorođenje.
Prije sam razmišljala slično poput tebe, ali poučena nekim osobnim iskustvom ne znam baš.. možda je Slap ipak u pravu.
Uglavnom će se ići na to da priznamo da je biblijski Bog isti za sve, da svi imamo istog jednog Boga. Mi znamo da nije tako ne zato što to želimo, već zato što znamo što je pisano u Bibliji to je ta razlika koju neki možda neće moći razumjeti, nema tu ničeg zlonamjernog.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, znaš da se ne slažem s tobom i tvojim poimanjem slobode i demokracije jer pogoduje za ovakva djela i općenito za bezakonje.

Znam, i razumem te.

Međutim, ono što mi na Balkanu generalno percepiramo je da su nam uvek drugi krivi za naše propuste i za ono što se dešava u našem društvu. Uglavnom je to Zapad i demokratija.

Ali, to je zapravo samo naše opravdanje za naše propuste i za greške koje pravimo zbog karakternih naših osobenosti. Pa tako, omiljena nam je kritika Zapada kako nas oni kvare, nas tako prirodne i dobroćudne u svojoj biti. A uopšte tako nije. Slobode i demokratija jeste učvršćena na Zapadu pre svega zato što su oni u novom veku (16 i nadalje..) došli do sazrevanja i kao sazreli pojedinci, ograničenja nisu potrebna (kao i u životu čoveka, pojedinca, kada je dete ograničenja su potrebna ali kada odraste slobode su prirodne jer ne postoji bojazan da će je zloupotrebiti). I tako su tamo slobode nešto što se podrazumeva. Međutim, narodi koji nemaju tu zrelost, njima su te slobode nešto što ih plaši, jer znaju da će ih lako zloupotrebiti, pa ih se plaše po sebi. U tom smislu mi upravo osudom sloboda i strahom od njih, zapravo samo pokazujemo da nismo zreli. Ne osećamo se ugodno sa slobodama. Hteli bi ih ukloniti. To je indikator koji otkriva našu slabost a ne nešto što je za ponos.

Zato demorkratija i slobode jesu odraz zrelosti jer zreo čovek zna da mu slobode ne mogu biti na štetu, zna da ih neće zlouporebiti i spremno preuzima odgovorost u svom životu. To je ta suštinska razlika između njih i nas i njihove i naše tradicije.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Znam, i razumem te.

Međutim, ono što mi na Balkanu generalno percepiramo je da su nam uvek drugi krivi za naše propuste i za ono što se dešava u našem drugštvu. Uglavnom je to Zapad i demokratija.
...
Ne osećamo se ugodno sa slobodama. Hteli bi ih ukloniti. To je indikator koji otkriva našu slabost a ne nešto što je za ponos.
...
Zato demorkratija i slobode jesu odraz zrelosti jer zreo čovek zna da mu slobode ne mogu biti na štetu, zna da ih neće zlouporebiti i spremno preuzima odgovorost u svom životu. To je ta suštinska razlika između njih i nas i njihove i naše tradicije.

Uff, ne bih rekla da je tako. I ne mislim da samo iz Amerike dolazi zlo, svaki čovjek svoje zlo nosi u sebi i da čovjek, po istočnom grijehu, nema sklonost na grijeh sve bi nam bilo lakše.
Svi bismo mogli uživati u slobodi i činiti dobro. Augustinova misao je genijalna: "Ljubi i čini što hoćeš!"
Ali svi uviđaju kako danas nema ljubavi, empatije, poštenja, svaki laže svoga bližnjega, vara ga, izrabljuje, itd. Znači, svako društvo mora imati zakone. I djeca također moraju ispunjavati svoje dužnosti, moraju imati jedan okvir...to je srž, to je kao kralježnica koja drži tijelo uspravnim, ali ako je kralježnica oštećena, čovjek je invalid.
U drugom postu si pisao o obraćenju i pokajanju...Znači da ako sami ne odgajamo i oplemenjujemo svoje srce vrlo brzo će od hrama Božjega postati zvjerinjak. Bez Boga ne možemo i sam Bog nam je dao zapovijedi da se preispitujemo: jesam li u vjeri?

S obzirom da nisi precizirao o kakvoj slobodi se radi za koju nismo zreli, samo ću nadodati kako smatram da slobode koje se danas propagiraju donose više štete. Što znači biti slobodan, a prazan iznutra?
Preširoka je ta tema, ali doista mislim da se otišlo u drugu krajnost. Nekada su jadnu dječicu (a i žene) tukli i kažnjavali, danas djeca imaju svoja prava od vrtića: hoću/neću jesti, spavati, raditi ovo ili ono. A da ne spominjem da sa 16 godina djevojčice ( po novom zakonu u Španjolskoj) mogu abortirati bez pristanka roditelja, a mogu i promijeniti spol čak ako im roditelji brane.
O ženama da i ne govorim,...toje nakaradna sloboda, sloboda kaprica kad mogu činiti ono što mi se prohtije i padne na pamet.
A to je prava nezrelost.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali svi uviđaju kako danas nema ljubavi, empatije, poštenja, svaki laže svoga bližnjega, vara ga, izrabljuje, itd. Znači, svako društvo mora imati zakone. I djeca također moraju ispunjavati svoje dužnosti, moraju imati jedan okvir...to je srž, to je kao kralježnica koja drži tijelo uspravnim, ali ako je kralježnica oštećena, čovjek je invalid.
U drugom postu si pisao o obraćenju i pokajanju...Znači da ako sami ne odgajamo i oplemenjujemo svoje srce vrlo brzo će od hrama Božjega postati zvjerinjak. Bez Boga ne možemo i sam Bog nam je dao zapovijedi da se preispitujemo: jesam li u vjeri?

Kada je Zapad sazravao i pojačavao slobode, on je bio pretežno veran i evanđeoski. Odatle i to proširenje sloboda, bez straha od zloupotrebe.

S obzirom da nisi precizirao o kakvoj slobodi se radi za koju nismo zreli

Mislim na sve slobode koje se daju nekim minornim grupama, sa kojima kao vernici ne delimo vrednosti, ali kao zreli u svojoj veri i kao zreli ljudi nama te njihove slobode ne mogu smetati, niti nas omesti u bilo čemu. Pod uslovom da smo zaista u zdravoj veri. Čim postoji bojazan od takvih mi samo priznajemo da nam je vera slaba.

Hristos je rekao na kraju da "sve što hoćete da čine vama ljudi, činiti i vi njima". Zrela i jaka vera neće sprečiti da drugi žive po svojim uverenjima koja su suprotna našim. Nećemo se plašiti na za našu decu jer ćemo i njih podučiti u zdravoj veri i Bog bdije nad njima.

Eto, zato slobode jesu odlika istinski slobodnih ljudi.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Zato što ja Zapad mogu imati i ovde tj. sve najbolje ideje u svom životu mogu sprovesti. Prosto.

Vidiš, neko misli opet da je forma važna, a zapravo praktična primenaje bitnija.
vizualizacija i vorteks Louise Hay...
Kada je Zapad sazravao i pojačavao slobode, on je bio pretežno veran i evanđeoski. Odatle i to proširenje sloboda, bez straha od zloupotrebe.
a što su ti divni i krasni ljudi napravili Indijancima tek... još ih Uriah Smith nazove amalgamacijom
---

Poslednja izmena:
Natrag