Zar uticaj okoline može biti jači od Boga?
Jovane, jesi li ti svestan uopste o cemu ja govorim a o cemu ti?
Ja govorim o drustvenom uredjenju, a ti zelis da menjas pojedince! Da im pricas o Bogu?
Pa kako ce obracenje jednog pojedinca doprineti boljitku drustva?
Da bi se drustvo promenilo, moraju se svi ljudi promeniti iznutra!
Moj Mire, sve je do pojedinaca. Kada se stvori veliki broj pojedinaca(kao što se događalo u istoriji Evrope u doba reformacije i prosvete) koji su počeli da žive po savesti, tada se uspostavljao red i poredak
Pises besmislice! Ljudi se reformacijom nikada nisu promenili! Drustvo nije postalo bolje!
Imas ratove sirom evrope, protestanti su ubijali protestante i ratovali su jedni protiv drugih, klali se medjusobno sve do 19. veka.
Nikakve promene nije bilo na nivou srca!
Opet se vracas na isto. Ono sto su oni pospesili je liberalizam i nastanak demokratije, opstih sloboda, zbog kojih i imamo moralnu dekadenciju danas!
Trazili su da im se omoguce nesputane slobode, i to su dobili..
Nama takav sistem ne treba, vec precizni zakoni koji ce zadrzati ljude u moralnim okvirima, a ne zakoni koji ce ljudima dopustati slobodan izbor, da rade sta god zele, pa ako se obrate Bogu, bice nam dobro..
To je ludilo!
Suludo je ocekivati neko "obracenje sveta', jer se to nikada nece desiti prema bibliji!
Zato se red mora odrzati striktnim ogranicenjima (nezavisno od promene srca), osim ako ne zelimo da svet ode u sunovrat! A zivot na zemlji postane nepodnosljiv!
Mire, i najdrastičniji zakoni neće doneti boljitak društva. Jer veštački podsticaji, u strogom zakonima, ne mogu promeniti čoveka
Ma covece ko hoce da menja ljudsko srce, to ti hoces!
Ja govorim o ogranicenjima i zakonima, koji ce omoguciti da ulice budu sigurne!
Pa zasto inace postoji zakon protiv ubistva i kradje, kad on ne menja srce? Trebamo li da ga ukinemo, posto ne menja srce?
Pa nije zakon protiv ubistva donet da bi promenio necije srce, vec da bi se ljudi osecali sigurnije, i da bi bili zasticeni!
Isto je sa zakonom koji ja predlazem! Treba zabraniti nasilje na tv-u, na internetu itd.. Ne zato da bi promenili necije srce, vec radi bezbednosti! Jer gledanje toga podstice na dela!