E zato postoji razlika između zakona "ljudskog" i zakona Božijeg. Zakon Božiji ukazuje na prednost roditelja. Što je sasvim normalno. Mi pričamo dakle o ekstremnim situacijama, ako je ili...ili.
Zakon koji si ti naveo ne ukazuje na prednost majke!
Vec sam lepo objasnio da je to manipulacija prevodom!
Ne postoji rec "pobacaj" u izvornom tekstu!
Jedino ako se umetne ta rec tada ispada da je majka u prednosti, jer ta rec znaci da dete sigurno umire, a u izvornom tekstu stoji rec "prevremeno rodjenje" sto znaci da dete ne mora umreti! Ako dete ne umire u svakom slucaju, onda se zakon odnosi i na dete! Pa se rec "smrt" ovde odnosi i na dete, jednako kao i na majku - kad kaze : "ako se dogodi smrt"!
Ne mozes ti meni tvrditi da je zakon selektivan i da se tu govori "jedino o smrti majke", jer onda i dete od 9. meseci za Boga je bezvredno i njegov zivot nije bitan!
Ovo ne mozes reci, prvenstveno ako uzmemo u obzir izvorni tekst, jer on o "prevremenom rodjenju" govori a ne o "pobacaju" tj. smrti deteta!
To sto bi ti voleo u tekstu ne stoji!
Sve to ima smisla za rođeno dete. Onda ide "oko za oko,zub za zub"...kako bi se to moglo primeniti na fetus koji nema predispozicije za to?
Tebi dete od 9 meseci koje izidje iz materice nije "rodjeno"???
A ovamo medicinu vrednujes vise nego leba..
Nauka kaze da je dete od 9 meseci potpuno formirano ljudsko bice, samo je pitanje trenutka kada ce izaci i roditi se! I dete od 8 meseci se moze roditi poptuno normalno bez ikakvih problema..
Znaci, ignorises medicinu!
Druga stvar, rekao sam u tekstu ne pise da "dete umire" (pobacaj) vec pise da se "prevremeno radja", sto ovde bitno menja smisao i tumacenje! Tako ne pise da se radi
o "mrtvorodjenom detetu" vec
o detetu koje moze da prezivi!
Ti meni pricas kako zakon Bozji ne regulise situaciju "ako dete prezivi"?
Pa sta se desava ako dete prezivi i bude povredjeno? Ti kazes da se zakon time
NE BAVI i uopste to ne regulise,
dete mu nije bitno, vec samo zivot majke!
Izvini Jovane, ali ovakvo tumacenje ne prolazi, jer Bozji zakon se mora odnositi na sve moguce situacije i na zivot deteta koje se "moze roditi povredjeno!" I u tom slucaju mora predvideti i "odstetu za dete" kojem je potrebno lecenje!
Tvoja manipulacija tu ne prolazi!
Ovo su oni koji "slepo veruju medicini" ->