Pa po tvojoj logici bi bio jer se tu abortus ne posmatra tako kako ti gledaš već upravo mnogo drugačije. Po tvom rezonu to bi bio onda "satanizam"(užasna lažireligozna floskula današnjice)
Citiraj, ne mogu ja sad da trazim. Abortus nije biblijsko ucenje, nije dozvoljen!
Ne, fokus Biblijskih pisaca u tim stihovima je na Božijem predznanju a ne na samom čoveku. Bog je znao od utrobe u šta će oni izrasti.Ništa drugo. A ove stihove protivnici abortusa po svaku cenu, iskrivljeno tumače i fokus prebacuju sa Boga na čoveka.
Zar Jov i David ne kazu da ih je Bog stvorio u materici!? Tu nije rec o "predznanju".. A nisi se udostojio ni da citiras ovo i prokomentarises!
Znam ja da ces ti ovo namerno izvrnuti jer mislis kako tvoja crkva podrzava abortus, pa ti onda nemas pojma o svojoj crkvi..
A nisi mi odgovorio ni logicki, postoje tri razloga zbog kojih se radi abortus:
1.) SPASAVANJE ZENINOG ZIVOTA
2.) EUTANAZIJA DETETA KOJE BI SE RODILO BOLESNO
3) ZENA SAMA ZELI DA SKLONI DETE (ZBOG KARIJERE, OSUDE OKOLINE I SL..)
Ni jedan od ova tri razloga nije osnov za prekid trudnoce!
U prvom slucaju ce zena umreti, ali ona treba da trpi porodjajne muke i mozda umre po bibliji, to joj je kazna od Boga! Doktor se tu ne sme mesati!
Drugi razlog je ako postoji mogucnost da se dete rodi bolesno. Medjutim, medicina ne moze tacno predvideti ishod, vecina dece koja su bila predvidjena za odstrel su se rodila normalna! Samo Bog zna sta ce biti s detetom! A ovde postoji i nesto sto se zove "kazna Bozja", sto znaci da je nekome Bog odredio to dete kao kaznu za grehe, i zato je ovo mesanje u Bozju nameru!
Treci razlog je kada sama zena odluci da skloni dete koje bi se inace rodilo zdravo. Ovo je najveci greh!
Kazem, ni logicki ni biblijski abortus se ne moze odrzati!
Cak ni pricom kako zametak jos uvek nije formiran covek.. Pa znas li ti kada nastaje dusa ili kada nastaje svest? Mozes li sa sigurnoscu to da tvrdis? Nauka se time uopste ne bavi! Ona ne zna ni kada zametak postaje svestan ni kada postaje dusa, ali zato prica kako to nije zivo i kako je opravdano ubiti ga!
Pa otkud ti znas kada nastaje svest i kako se formira dusa, kada zametak pocinje da zivi?
Ali ja ti kazem, da se telo formira zajedno sa dusom. Nije mozak svest da on treba prvo da se formira, jer ni nije mozak dusa, to je vec naucno dokazano! Covek bez 90% mozga funkcionise sasvim normalno! Cak i jedan deo tela - srce npr. moze da prenese secanja.. Zato pricati kako dete nije zivo u odredjenom intervalu i da ga mozes ukloniti je opasno, jer ti ne znas kada on zaista pocinje da zivi, to zna samo Bog!