Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti bi trebao najpre biti za istinu pa makar se to ne slagalo sa tvojim mišljenjem. Tako bi svi trebali raditi.

Imam ohrabrenje za tebe ali i za sve. Nemoj razmišljati da nešto ne možeš i da se zato moraš boriti protiv toga. Sebi možeš reći "ja to mogu" i zaista ako promeniš način života da bi bio bliži izvornom Biblijskom učenju, nećeš ništa izgubiti. Ali razmisli samo o "savesti" koja će ti biti tada čistija i nećeš morati da se natežeš da braniš nešto što je teško odbraniti. Videćeš koliko će ti lakše biti kada budeš iznosio samo ono što je logično i jednostavno. Nema više natezanja, manipulacija, iznosiš istinu i ide "kao voda", ne može mu ništa stati na put. I ti ćeš onda ovako moći da razobličavaš stvari, samo kada bi stao na stranu istine. Voleo bih, jer imaš potencijal a ne da tošiš taj potencijal koji imaš u nešto što je u startu osuđeno na neuspeh.

Više sreće sa izborom strane. Uz Božiju pomoć.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
:)
:) :).

To što si ti isekao citat Konstrakte u deliće i izbacio delove rečenica koji te ne idu u prilog a koje daju celovitu sliku onoga što je zapravo rekla je pokazatelj manipulativnog prenošenja. A to si radio sa celim tekstom Kontrakte. Ovo je samo jedan detalj ima ih još..ali ću prepustiti čitaocima da sami uvide gde si još isekao. Ne ljuti se...profesionalna defomacija mi je da sve dezinformacije u startu osudim na propast :)

Nisam ja isekao nista, opet izmisljas. Ja sam te reci izvukao iz TV emisije. Dakle nisam ih kopirao niotkud. A to sto se ti hvatas za delove recenica koje ti odgovaraju, to radis da bi (sam sebi) izvrnuo..

Ja nisam mogao kopirati ceo intervju (traje bar pola sata), izvadio sam najbitnije, a posto si ti dao ostatak koji smatras bitnim ja sam i to prokomentarisao!

I zasto nisi odgovorio na ceo moj komentar? Nego vadis delove, moje reci seckas i to je tvoja praksa vec duze vreme diskusije! Time pokazujes da bezis od odgovora!

Konstrakta je izjavila, citiram --->

"POJEDINAC JE DEZORIJENTISAN, TIME STO JE IZLOZEN INFORMACIJAMA KOJE SU ISTINITE I LAZNE.. TAKO DA NA KRAJU JE ON PREPUSTEN SAM SEBI I RAZNIM PRAKSAMA SELF CARE-a.. KOJE VODE MOZDA U NESTO BOLJE, ALI UGLAVNOM NE.. "

Moj komentar na ovo je bio: Naravno, i ja smatram da nije dobro da covek sam sebe leci, ali to me ne cini manje protivnikom zvanicne medicine! I dalje sam protiv! Tako ni nju ova izjava ne cini pobornikom zvanicne medicine (i kovid mera), kao sto ti tvrdis! To je manipulacija!

Dalje, rekao sam da ova Konstraktina izjava otkriva znacenje pesme --->

PRE SVEGA SAM MISLILA NA OPSTU ATMOSFERU, IZA KOJE.. A AAA.. STRAHOM MOZEMO DA MANIPULISEMO, KADA SU LJUDI U STRAHU MOZEMO DA MANIPULISEMO A IZA TOGA STOJI POTROSNJA.."

---> Koja je to OPSTA ATMOSFERA? I ko je taj koji je MANIPULISAO STRAHOM tokom cele pandemije? Sta se TROŠILO? Da nisu mozda antivakseri nesto prodavali? Ili ste vi zaradjivali na vakcinama i lecenju? Na koga misli kada pominje POTROSNJU?

Mozes li mi vec jednom odgovoriti na pitanja?

Ne treba biti preterano pametan, pa zakljuciti da ona misli na faramceutsku mafiju, koja zaradjuje na lakovernim ljudima!

Kao sto sam rekao - "ona kritikuje zvanicnu medicinu" (sto se tice nelegalnog profita potpomognutog strahom, i nejednakosti u zdravstevnom sistemu), sto si ti tvrdio da ona ne cini!

Znaci, svo vreme ja ispravno tumacim autorku i pesmu, dok ti namerno izvrces!

Ne ljuti se...profesionalna defomacija mi je da sve dezinformacije u startu osudim na propast :)

Ti si sam sebe osudio na propast! Tvoja deformacija je tvoja TVRDOGLAVOST.

Necu te pustiti da se izvuces s ovim, jer isti princip kojim tumacis pesmu, koristis i kada manipulises bibliju! U svemu je to identican obrazac!

A nisam ja govorio samo o Konstrakti! Pa gde je odgovor na ostatak?

Bas ova tvoja ignorancija i selektivno biranje na sta ces odgovoriti, dokazuje da ti izbegavas sve sto ti se ne svidja, sto znaci da nemas odgovor, ali ne zelis to da priznas.

Zar je toliko tesko reci, "pogresio sam"? Stvarno Jovane!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisam ja isekao nista, opet izmisljas.

Mire, jesi. Zar je teško priznati "jesam"? Dakle, isekao si delove rečenica koji upućuju na šta preciznije misli. Ovde si isekao deo rečenice: "KOJE VODE MOZDA U NESTO BOLJE, ALI UGLAVNOM NE..".

Jasno je da Konstrakta ovde govori o pogubnosti "selfcare" ili alternative. Ona je sigurna da u "većini slučajeva" to nije dobro, a u onim manjem broju "NIJE SIGURNA" da je dobro.

Tako da tu si namerno isekao ovaj deo rečenice da bi ostalo samo onaj pomen "selfcare" pošto su ljudi ostavljeni sami sebi, kao da ga ona promoviše. A ona to ne čini.

Znaš ti dobro o čemu pišem. Ali kažem, nije mi bilo teško da pronađem tekst i da vidim šta si tačno preskočio u ovoj rečenici.

PRE SVEGA SAM MISLILA NA OPSTU ATMOSFERU, IZA KOJE.. A AAA.. STRAHOM MOZEMO DA MANIPULISEMO, KADA SU LJUDI U STRAHU MOZEMO DA MANIPULISEMO A IZA TOGA STOJI POTROSNJA.."

---> Koja je to OPSTA ATMOSFERA?

Eto ti odgovor: Potrošnja. To je ono što izaziva opšte stanje straha. A zbog čega ljudi iz straha vrše "potrošnju"?

E ni to nisi naveo ali evo šta ona kaže:

"S tim u vezi, starost se postavlja kao jedna tema, kao nešto što je nepoželjno. Tako da sve to negde iza sebe ima tu neku potrošnju kao cilj."(MIRE PRESKOČIO DA NAVEDE)

Dakle, ona govori o strahu ljudi od starosti, od lošeg izgleda, i zato mnogo troše i tako su prepušteni raznim ekspirimentima "selfcare" da bi izgledali lepše i da bi sakrili ono što smatraju telesnim nedostatkom. Dakle, kontekst straha je ta briga o svom izgledu, u širem kontekstu, strah da ne ostavimo pogrešan utisak. Volimo da ostavimo dobar utisak i mnogo energije i novca u tom smislu trošimo. A to je nepotrebno. Opisuje opštu opterećenost današnjeg čoveka ovim nepotrebnim stvarima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, jesi. Zar je teško priznati "jesam"? Dakle, isekao si delove rečenica koji upućuju na šta preciznije misli. Ovde si isekao deo rečenice: "KOJE VODE MOZDA U NESTO BOLJE, ALI UGLAVNOM NE..".

A zasto ti izbegavas dati odgovor na pitanja? Zar mislis da ces skretanjem teme i optuzivanjem nesto da postignes?

Ne, nisam ja nista isekao, to je tvoje skretanje teme!

Ja sam i na to sto ti tvrdis da sam isekao dao odgovor! A jesi li ti to prokomentarisao? NE NISI! Jedino ponavljas - "namerno si isekao".

Jasno je da Konstrakta ovde govori o pogubnosti "selfcare" ili alternative. Ona je sigurna da u "većini slučajeva" to nije dobro, a u onim manjem broju "NIJE SIGURNA" da je dobro.

I ja tvrdim da je pogubno "sam sebe leciti" internetom i sl.. , ali me to ne cini pobornikom kovid mera! Tako ni nju ta izjava ne cini pobornikom kovid mera!

Dakle, ovaj tvoj komentar ne dokazuje nista! To ne znaci da ona "podrzava kovid mere"!

I zasto bih ja to onda "isekao"??? Znaci budalastine!

A zbog čega ljudi iz straha vrše "potrošnju"?

E ni to nisi naveo ali evo šta ona kaže:

"S tim u vezi, starost se postavlja kao jedna tema, kao nešto što je nepoželjno. Tako da sve to negde iza sebe ima tu neku potrošnju kao cilj."(MIRE PRESKOČIO DA NAVEDE)

Jovane! Ona govori uopsteno! A ovo si iz drugog konteksta uzeo, gde ona prica o KOSI i LEPOTI!

Ko ubedjuje ljude da " MORAJU BITI LEPI I ZDRAVI"? Pa naravno farmako mafija, koja i tezi da proda svoje proizvode! Oni manipulisu reklamama medijima i drustvom..

Pa svakako ne ubedjuju u ovo ljude antivakcinasi!

Protiv koga onda ona govori?

Odgovor je - PROTIV FARMAKO MAFIJE!

TA MAFIJA PROIZVODI VAKCINE I UBEDJUJE LJUDE DA SE BOCKAJU! PLASI IH BOLESTIMA DA BI KUPILI LEK! UBEDJUJE IH DA ''MORAJU BITI ZDRAVI''!

Ja nisam taj koji izvrcem, nego si ti Jovane! Ti zenu ili ne razumes ili ne zelis da je razumes! A bice i jedno i drugo!

Dakle, ona govori o strahu ljudi od starosti, od lošeg izgleda, i zato mnogo troše i tako su prepušteni raznim ekspirimentima "selfcare" da bi izgledali lepše i da bi sakrili ono što smatraju telesnim nedostatkom

A ko ih plasi? Sami su sebe uplasili da ce se proruzniti i umreti, ili ih plasi FARMAKO MAFIJA, svojim reklamama odnosno medijima?

Pa upravo tu lezi odgovor!

Njena kritika nije upucena "jadnim ljudima" koji zbog straha traze resenja i na internetu, vec ona govori protiv onih koji su ih uplasili i ubedili da "moraju biti zdravi"! ONI NA STRAHU I ZARADJUJU!

Ovo se odnosi i na one koji su ih preplasili Kovidom, naterali su ih da peru ruke besomucno, i da se bodu vakcinama..

Pa to je upravo MANIPULACIJA STRAHOM, o kojoj ona i govori!

Dakle, kontekst straha je ta briga o svom izgledu, u širem kontekstu, strah da ne ostavimo pogrešan utisak. Volimo da ostavimo dobar utisak i mnogo energije i novca u tom smislu trošimo.

Tacno tako, a taj strah nije ljudima usadio neki antivakser, nego medicinski lobi, koji proizvodi preparate za ulepsavanje, finansira reklame, plasi i ubedjuje ljude da kupe proizvod!

To je jedno znacenje..

U globalu se pesma pre svega odnosi na OPSTU SITUACIJU, povezanu sa KOVIDOM, i zato ona pere ruke! Nisu ni doktori oko nje za dzabe, niti joj dodaju sapun i peskir slucajno, oni su ti koji je ubedjuju da "mora biti zdrava", i ne pojavljuje se slika virusa na displeju slucajno!

Jedan od strahova kojim su manipulisali je i KOVID! I sama je izjavila da se pesma odnosi i na Kovid.

To se ne moze tumaciti - "kao podrska merama" , jer je ova pesma kriticki usmerena na ONE KOJI MANUPULISU STRAHOM!

A ko su ti koji manipulisu? Svakako ne antivakcinasi i to se iz pesme ne moze ni zakljuciti!

Jovane, ovo i malo dete moze shvatiti! Zasto se ti pravis slep!? Tako i bibliju izvrces!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nigde ne pominje farmakomafiju. Kontekst je jasan, kaže svi se plaše starosti. I zbog toga troše.
Pusti teorije zavere. Opasno unakazi čovekov um i rezonovanje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nigde ne pominje farmakomafiju. Kontekst je jasan, kaže svi se plaše starosti. I zbog toga troše.
Pusti teorije zavere. Opasno unakazi čovekov um i rezonovanje.

A tebi ona mora da pomene "farmako mafiju" da bi ti shvatio o cemu je pesma?

Pa Jovane, u kontekstu pesme je MANIPULACIJA STRAHOM!

Sama je to izjavila!

"STRAHOM MOZEMO DA MANIPULISEMO, KADA SU LJUDI U STRAHU MOZEMO DA MANIPULISEMO A IZA TOGA STOJI POTROSNJA"

Objasni mi, ko to manipulise i ko plasi ljude? Ko ih plasi staroscu, bolestima itd..? Ko ih ubedjuje da "MORAJU BITI ZDRAVI" I LEPI?

Ako to ne cini FARMAKO MAFIJA, ko to onda radi?

Dakle, njena pesma je upravo upucena protiv farmacetske industrije koja izaziva "potrosnju", a ne prema ljudima koji jadni preplaseni i izmanipulisani reklamama (medijima) potezu i za "self care" metodom..

Ne optuzuje ona dakle ljude (u manjoj meri im samo zamera sto su naivni), vec nekog drugog! Navedi koga to ona optuzuje, i ko je taj koji izaziva strah i manipulaciju?

Ako to nije FARMAKO MAFIJA, ko je to onda po tvojoj definiciji?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A tebi ona mora da pomene "farmako mafiju" da bi ti shvatio o cemu je pesma?

Pa Jovane, u kontekstu pesme je MANIPULACIJA STRAHOM!

U kontekstu potrošnje. A potrošnja vezana ne za lekove i virus već za dobar izgled. Ona osuđuje ove što ulažu mnogo u izgled a neće da budu prirodni.

Zato sam ti rekao, moraš pažljivo i konstruktivno analizirati tekst. Ne sa unapred izgrađenom predstavom već sa onim kako kaže tekst.

Evo još jednog citata Elen Vajt po ovom pitanju, po pitanju teorija zavere:
"Kad vam ljudi dođu sa svojim čudno izmišljenim teorijama, na ulazite sa njima u sukob, već potvrdite ono što znate, "Pisano je", to neka vam bude oružje. Postoje ljudi koji će pokušavati da ispletu konce svojih lažnih teorija", Lt 191, 1905

Zato se pozivamo na ono "pisano je". Ono što je rečeno tako treba i tumačiti. Ne na osnovu onoga što nije rečeno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne optuzuje ona dakle ljude (u manjoj meri im samo zamera sto su naivni), vec nekog drugog! Navedi koga to ona optuzuje, i ko je taj koji izaziva strah i manipulaciju?

Ako to nije FARMAKO MAFIJA, ko je to onda po tvojoj definiciji?

Upravo obrnuto. Ljudi čeznu za time i farmacija da udovlji tim potrebama pravi određene preparate itd. Nekome to pomogne, nekome ne. Ali suštinski problem su ljudi i njihove nerealne želje. Opsesija strahom da neće biti lep.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U kontekstu potrošnje. A potrošnja vezana ne za lekove i virus već za dobar izgled. Ona osuđuje ove što ulažu mnogo u izgled a neće da budu prirodni

Jovane, ona govori o MANIPULACIJI PUTEM STRAHA!

KO MANIPULISE LJUDSKIM STRAHOM? I ZASTO?

Ne mozes mi govoriti da ona optuzuje samo "obicnog coveka" (zbog njegove prirodne teznje da odrzi zdravlje), vec ona optuzuje I MANIPULANTE!

Dakle, nije pesma jednostrana, ne kritikuje samo coveka zbog njegove prirodne teznje, vec i MANIPULANTE, koji ovu teznju coveka zele da iskoriste!

Zato sam ti rekao, moraš pažljivo i konstruktivno analizirati tekst. Ne sa unapred izgrađenom predstavom već sa onim kako kaže tekst.

Ona je lepo izjavila da tekst govori protiv onih koji MANIPULISU LJUDSKIM STRAHOM, i teraju narod da kupuje njihove lekove i proizvode!

Nije tesko zakljuciti ko ovo radi!

Evo još jednog citata Elen Vajt po ovom pitanju

Ona uopste ne govori protiv zavera na nivou vlada sveta.. Pa ona i sama je "zaverenik", jer govori protiv americke vlade, i zato je za nju i amerika zver iz otkrivenja! Ne mesaj je dakle u ovo.. Jer tekst koji si ti naveo se uopste ne odnosi na zavere, vec govori o novim "svetlima" i dogmama koje ce se pojaviti a suprote se zvanicnom ucenju crkve. Tih dogmi si tvorac upravo ti, i tebi slicni!

Zato se pozivamo na ono "pisano je". Ono što je rečeno tako treba i tumačiti. Ne na osnovu onoga što nije rečeno.

Ja se na to i pozivam, na Sveto Pismo! A ti izvrces napisano! I ne samo Pismo, vec i reci EGW.

Ona ne govori protiv zavera na nivou vlada sveta, ona i sama tvrdi da su te zavere realnost! Isto kao i da je zvanicna medicina napravila diskurs od pravilnog nacina lecenja! Sto i ja tvrdim!

A posto ti govoris protiv nje, i zagovornik si zvanicne medicine, ti nisi njen sledbenik, a nisi sledbenik ni biblije!

Upravo obrnuto. Ljudi čeznu za time i farmacija da udovlji tim potrebama pravi određene preparate itd. Nekome to pomogne, nekome ne

Opet izvrces! Ti tvrdis da je ona "optuzila obicnog coveka", da obican covek tezi da zadovolji svoje potrebe za zdravljem i za lepim izgledom? I da je to jedina poruka pesme? Kritika upucena coveku?

Pa Jovane, iako je koren svega toga - "urodjena prirodna ljudska potreba za zdravljem", IPAK TU TEZNJU KORISTE MANIPULANITI DA ZARADE! I znajuci za to, oni zele jos vise da preplase ljude - kako bi kupili njihove proizvode!

To je sasvim jasno!

Zato je kritika upucena najpre ovim MANIPULANTIMA (KOJI MANIPULISU LJUDSKIM STRAHOM), vise nego obicnom coveku!

Jedino pitanje koje se postavlja, jeste - KO SU OVI MANIPULANTI O KOJIMA GOVORI?

To ne moze biti niko drugi, do FARMAKO MAFIJA! Jer oni proizvode preparate za uplepsavanje, negu lica, odrzavanje zdravlja, vitamine i sl.. I oni plase ljude!

Dakle ona kritikuje FARMAKO MAFIJU, jer oni manipulisu ljudskim strahom, i oni na kraju proizvode vakcine, sto je autorka i naglasila, da se pesma odnosi i na KOVID!

Pesma dakle govori - O STRAHU I MANIPULACIJI TIM STRAHOM!

Zato mi nemoj izvrtati pesmu Jovane, molim te! Ne ponasaj se kao da ne razumes tekst i poruku, jer ti dobro shvatas, samo imas potrebu da izvrsnes, jer te na to tera tvoja kognicija. Tvoj um ne moze da prihvati i zato tezi da odbaci svaku informaciju koja se suproti onom sto si vec unapred sebi odredio da zelis da verujes!

Natrag