Itekako je primenjivo na sve sa "čudnim teorijama". Uvek se moramo pozivati na "pisano" ili ono što je proverljivo. Inače se zaluta kao što vi radite.
Ne, to nije primenljivo, nema veze sa zaverama. Ona govori o cudnim dogmama koje ce se pojaviti u adventistickoj crkvi. Rekao sam i ona sama veruje u zavere i biblija govori o zaverama americke vlade itd.. Pogresno tumacis cak i Elen White..
Dakle, njene reči su primenjive kako na duhovne sfere tako i na svere uma koji proizvodi "čudne teorije".
Ne, nije primenljivo nego bi ti zeleo da bude. Opet se vracamo na to sta bi ti voleo da bude i tako tumacis. Tako sve sam sebi izvrces..
Upravo optužuje običnog čoveka jer on je najviše kriv jer jeste.
Ignorises cinjenicu da ona govori o
ONIMA KOJI MANIPULISU STRAHOM!
Znaci fokusirao si se na "coveka" i njegovu krivicu, a ne na one koji "covekovim strahom manipulisu"! A to je glavna poruka!
Opet izvrces pesmu jer zelis da bude kako si ti umislio!
Ona govori o 'farmako mafiji' koja manipulise ljudskim strahom! Osudjuje medicinu, i to ne samo po ovom pitanju, vec i po pitanju nejednake medicinske skrbi! To je tako ocigledno da radi, da nema mogucnosti za izvrtanje!
Kao što mi ovde kažemo da je američka industrija filma kriva za nemoral našeg naroda. Ne, upravo nemoral naroda je potakao filmsku industiriju da pravi takve filmove zbog tog naroda.
To je izvrtanje! Ona optuzuje coveka i farmako mafiju! (coveka u manjoj meri). A ti se fokusiras na jedno dok izbegavas drugo!
Ni po pitanju filmova nije covek kriv sto nesto izvoljeva sam po sebi (jer po prirodi covek nije zao i ne trazi greh sam po sebi, vec je podstaknut spoljasnjim nadrazajima) [svi su ljudi u pocetku bili zgrozeni takvim scenama na TV-u, kada su jevreji plasirali takav nemoral 60-ih - Hollywood] .
Dakle, coveka mami sotona ili okolina, polako ga navlaci i privikava na "novo normlano".
Covek se kroz drustvo "namerno degradira" i spusta na nivo zivotinje. Znaci, nikada sam covek nije od sebe zao, jer je on stvoren "dobrim". I zato je uvek zlo uzrokovano 'spoljsanjim najdrazajem' ili iskusenjem, tj. sotonskim uticajem na njegov um!
Zato ni za greh nije covek kriv sam po sebi, vec onaj koji ga je na greh namamio, a covek je jedino odgovoran sto na greh pristaje i onda kada mu objasnis da je to lose! Nista drugo!
Pala covekova priroda suocena sa takvim iskusenjem (mamljenjem) i nije u stanju da se odupre sama od sebe! Ovo je sustina problema i razlog covekovog neuspeha! A pomoc je u Bogu!
Odgovarajuca analogija, je kada detetu das cokoladu da ga namamis! Cokolada je stetna za decu, ali dete nije toga svesno i nije u stanju da se odupre, pa trazi jos i place ako mu ne das! I ucinice sve za tu cokoladu, zato mozes da ga ucenjujes njome! A to je ono sto rade tvoji mediji sotona i drustvo sa nama, jer koriste te nase slabosti!
Razuman covek kada mu objasnis da je to lose, moze kontrolisati i dozirati kolicinu, ali dete to ne moze, jer nije dovoljno zrelo da moze to shvatiti! Zato je i fokus biblije najvise na obnovljenju uma tj. na pouci i duhovnoj zrelosti.. Naravno i na Bogu koji coveka obnavlja iznutra da moze da se odupre toj kusnji!
Odgovornost je dakle uvek i najvise na onome koji cokoladu nudi (zato se dete i moze pokajati [covek], a onaj koji daje cokoladu [sotona] je svestan sta radi i za njega zato pokajanja nema!
I da kusaca nema, u tom slucaju ne bi ni dete trazilo cokoladu, jer ne bi ni znalo da ona postoji! Zato je odgovornost uvek i najvise na onome koji tu cokoladu nudi!
Zato Jovane, nemoj da ovde manipulises!
Mediji i farmako mafija su glavni krivci, i odgovorni su za takvo stanje coveka, jer ga razboljevaju umno i fizicki, bolje reci - oni "zlostavljaju coveka"! A ona te manipulante u pesmi i osudjuje!
Niti je Željko Mitovrić kriv što ljudi vole Pink i Grand muziku i Farmu jer narod to traži.
Da nema Zeljka, ne bi postojao ni Grand ni Farama, i ne bi ljudi takvim stvarima tezili da su drugacije vaspitavani! Niti bi Zeljko to pustao da nije video od drugih, to je zapadni rijaliti tj. satanisticki..
Tvoja optuzba je na pogresnoj strani, i sto je najgore, ti krivis zrtvu umesto onoga koji tu zrtvu "zlostavlja" - umno psihicki i fizicki!
To je kao da coveka krivis za greh a ne sotonu koji ga je na greh naveo!
Tvoja percepcija, kao i 99% ovog naroda, je iskrivljena jer polazite uvek da je neko drugi kriv zbog naroda a narod je jadan ni kriv ni dužan
Tvoja percepcija je
KATASTROFA! To nije biblijska percepcija! Ti krivis zrtvu umesto onoga koji tu zrtvu zlostavlja i navodi je na greh!
Zrtva je kriva samo onda ako je svesna i "voljno" ucestvuje u grehu, sto ovde nije slucaj, jer je rec o narodu koji je
IZMANIPULISAN!
Adam i Eva su dobro znali da ce biti kusani, a ovi ljudi ne znaju!
U raju je sotona ponudio slatki plod (nevinom Bozjem detetu) isto kao sto i danas nudi slatke stvari. Ali dete je tada bilo krivo, jer ga je roditelj unapred upozorio da ce mu "cika" ponuditi plod! Analogija biblije je jednaka onome cemu i danas roditelji uce svoju decu -
"ako ti cika na ulici ponudi cokoladu ne uzimaj"!
Samo kako vi mozete bibliju razumeti? Vi nista ne razumete, ni ovako jednostavne stvari!
Ovde situacija nije ista, radi se o drugacijoj prevari, jer 99% tih ljudi uopste ne zna i nije upozoreno da je ono sto radi pogresno! Oni su dakle
IZMANIPULISANI! I zato nemoj da krivis obicnog coveka!
On se zato moze i pokajati, jer je to ucinio iz neznanja! A sotona se ne moze pokajati jer je namerni manipulant koji
"zlostavlja ljude"! U prenosnom smislu, to su tvoji mediji i farmako mafija..
Pa ja sam mislio da ti nesto znas iz nove tehnologije,ali ti bre ne znas nista.
Glavno da ti znas. Ajde bezi, smesan si, necu vise da odgovaram na tvoje nebuloze.. Sta si ti sad ovde rekao? Nista!
Uzas kako ste sveznajuci! Sve sami teolozi i naucnici.. Dok ni najjednostavnije stvari ne shvatate, ni poreklo greha i njegove prave uzroke, kao ni Jovan sada gore, sto ni pocetak biblije ne shvata a ne shvatas ni ti!..