Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Valjlo bi, da. Evo ti analizaraj. Ja sam rekao ono što su činjenice, što sam mogao videti i čuti, e sada ako ti imaš bolje izvore, ok.

Ja sam vec analizirao i dokazao da pesma generalno govori protiv svake vrste medicinskog tretmana koji ne leci um dusu i telo, vec tretira coveka kao stroj!

A to se odnosi i na kovid. Ona je pesmom dokazala da strah koji su vasi mediji 2 godine usadjivali, narusava i psihicko a potom i fizicko zdravlje!

To je glavna poruka pesme!

Ona ne podrzava vasu kovid histeriju, bolesno pranje ruku, strah i paniku koju sirite!

Dok si ti tvrdio suprotno, da ona podrzava vase bolesno pranje ruku, da podrzava strah i sulude mere koje ste promicali putem medija! Red je onda da to i dokazes analizom pesme!

Niti ja niti bilo ko drugi koga sam pitao, nije pesmu shvatio na takav nacin. To si ti sebi umislio..

Da se odnosi "i" na covid. Dakle veznik "i" što ukazuje da se odnosi i na mnoge druge bolesti, i to je ono što je sasvim logično. Tako da, ja sam na tom stavu. Ako misliš drugačije, ok.

Ona je to rekla onog trenutka kada su ljudi provalili da se pesma odnosi na kovid. Glavna poruka se odnosi na kovid, a sve ostalo je maska, i to je prava istina.

Ja ti kažem da pesma ne govori o covid merama a da li je protiv to u pesmi a ni u njenim izjavama nismo čuli.

Pesma prvenstveno govori o kovid merama. To je glavna poruka, a sve ostale teme sluze skretanju paznje, dodate su da bi prikrile pravo znacenje..

A da je protiv nacina na koji medicina tretira coveka (tj. da ga ne leci na pravi nacin), to smo itekako culi u pesmi. Cuo si i ti, samo se pravis blesav!

Ona govori o kompletnom umnom duhovnom i fizickom zdravlju, koje je ovom panikom i histerijom naruseno!

Ako ti imas neko drugo tumacenje, a koje se tice kovida (a da se kovid pominje u pesmi sama je izjavila) iznesi?

Nego nemas drugo tumacenje, ali zato negiras moje! U stvari namerno insistiras da to nije tako jer si tvrdoglav covek.

Ja ti kažem da pesma ne govori o covid merama... To je Mire, samo prepostavka, unapred onoga što bi ti želeo da jeste

Nije pretpostavka ako sam ti ja analizirao i dokazao da ona o tome govori! Ajde daj mi ti svoju "pretpostavku", dokazi da nije govorila o kovid merama?

O cemu je onda govorila Jovane? Sta znaci "pranje ruku"? Samo mi to analiziraj - "pranje ruku"?

Pazi tvoju logiku - zena je prala ruke da bi podrzala vasu opsesiju zdravljem i strahove da se ne razbolite?

Pa jel to poruka pesme?

Svu slobodu sveta imaš, da veruješ da ona pranjem ruku u lavoru zapravo poručuje da su covid mere nešto strašno. Kažem, tvoja sloboda, ja tako stvari nisam video.

Nego kako si ti to video Jovane? Objasni mi drugi nacin na koji se to moze shvatiti - to "pranje ruku"?

Cuj - zena opsesivno pere ruke, da nas pouci da budemo fanatici koji ce besomucno trljati i prati ruke po ceo dan?

Jel tebi ta poruka logicna Jovane?

Tako izvrces i bibliju! Rekao sam ko ovo ne moze da razume, taj ne moze ni bibliju da shvati, a sa tobom je to ocigledno slucaj, ili si tvrdoglav. Bolje je ovo drugo..

Eto Mire, neću da ti oponiram dalje, jer imaš pravo na svoje verovanje i tvrdnje.

Nije stvar u tome, ti imas pravo da mi oponiras onda kada imas dokaze da to nije tako. Ali ti nisi izneo ni jedan dokaz, niti si mi analizirao pesmu i pokazao da su moja zapazanja pogresna..

Na osnovu cega tvrdis da zena ne kritikuje kovid mere?

Ako sama autorka kaze da se pesma odnosi i na kovid, objasni mi na koji nacin tretira kovid. Odgovor "pominje se uopsteno" u pesmi, nije odgovor, nego skretanje i izbegavanje odgovora! Ako pesma tretira i kovid, mora da postoji i neki stav po tom pitanju, ili podrzava kovid mere ili ne podrzava! Ili tvrdi da trebamo slusati doktore ili kaze da ne trebamo.. Neka poruka mora postojati! Ne moze ona pomenuti nesto bez ikakvog razloga..

A to sto ti pokusavas ovakvom generalizacijom da postignes je da pobegnes od odgovora..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije stvar u tome, ti imas pravo da mi oponiras onda kada imas dokaze da to nije tako. Ali ti nisi izneo ni jedan dokaz, niti si mi analizirao pesmu i pokazao da su moja zapazanja pogresna..

Ja sam izneo svoje viđenje, i zato mislim da nije umesno da ga sam više puta besomučno ponavljam. Zato kažem, imaš pravo tvrditi to što želiš da čuješ u pesmi a ja sam izneo ono što sam ja čuo i upozorio na ono što nisam čuo jer se u pesmi ne pominje.

Svako ima neki svoj kriterijum po kome tumači neku pesmu. Moj je da ono što je rečeno u pesmi to pesma i tretira. Poštujem i tvoje drugačje mišljenje.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Danas je veći broj novozaraženih nego u vrijeme početka cijepljenja (prije 15 mjeseci)

Nije tačno ni to a broj umrlih da ne pominjem koliko je sada manji. Tako nemoj iznositi dezinformacije.

idi da cjepiva imaju tragične posljedice, mnogi cjepljeni će oboljeti od Side.

Kao što si ti prorok tako je i ovo da će mnogi oboleti od AIDS-a. Kako je preminuo Montanjer, preminula je i ta njegova kvaziteza o HIV-u u virusu.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Upravo ovaj covek i druge svetske labaratorije dokazuju da kovid "ima takav potpis" kako si se izrazio. A to sto ti nisi informisan, to je posledica previse TV-a i premalo istrazivanja..

Nije to "sporedno" pitanje, vec krucijalno (da li je prirodni ili vestacki), jer su neki poput vas izjavljivali da je Bog pustio kovid kao kaznu ili je to ispunjenje prorocanstava, onih iz glave mateja 24, o bolestima i pomorima, a to nema veze sa time, jer je virus stvoren da pogura NWO, i nista drugo..

Ko je rekao da je on dobio nobela za virus korone? Ajde ti malo popij sokic, pa se onda javi kad se stabilizujes.. Delujes mi jako uznemireno..
Pobrkao si loncice.
Jehovini svedoci ne govore da je Jehova Bog pustio koronu.Opet tvoje dezinformacije.
Pre ce biti da su to rekli tvoji suvernici.
A to za ovog NoMBleovca sto je bio jedan od onih koji su otkrili virus sidu,pa otkrili su ga jer su imali savremenu opremu i trazili su ga gde treba i nasli su ga,isto kao i nas veterinar Sekler koji je takodje video virus corone. Sa savremenom opremom i mala deca ce moci da otkriju svaki virus koji postoji u nasem organizmu a ne samo koronu.Kad se budes informisao ustanovices da ima na hiljade virusa i bakterija u nasem organizmu...,da ne kazem milione.E pa kad podivljaju zbog nekog faktora tek onda bivaju zlocudni i "pozeljni" za istrazivanje,a do tada su nebitni...,ali to je vec medecina .
I jos jednom tog tvog doktora su ismejali jer je postao senilan i poceo da baljezga nadrilekarsku nauku koja nema blage veze sa zivotom,ali ti takve podrzavas...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da dragi Bog sacuva :oops:
Obavezno procitajte:

Naučnici razvijaju vakcinu koja se širi poput virusa sa vakcinisanih na nevakcinisane​

Grupe naučnika trenutno razvijaju „vakcine koje se šire poput virusa“ a koje bi mogla da zaraze druge, sa vakcinisanih na nevakcinisane ljudi ili između vakcinisanih na nevakcinisane životinje, navodi Nacionalna Geografija.

Eksperiment je osmišljen da se vakcina proširi na nevakcinisane osobe u neposrednoj blizini vakcinisane osobe.

“Ideja je da umesto da vakcina ostane u telu jedne osobe, ona se prenosi poput zaraze na druge ljude, kao što se na primer prenosi virus. Naučnici bi mogli vakcinisati jednu osobu ili životinju u zajednici, a vakcinacija bi se proširila na one oko njih”, navodi Newsbreak .

Prema izveštaju, naučnici trenutno razvijaju „zarazne vakcine“ za ebolu, goveđu tuberkulozu i Lassa groznicu, virusnu bolest koju šire pacovi.

Naučnici takođe planiraju da prošire svoje studije na druge zoonotične bolesti uključujući besnilo, virus Zapadnog Nila, Lajmsku bolest i kugu.

Vakcine koriste citomegalovirus (CMV), grupu koja pripada porodici herpesa. Prema klinici Mayo , kada se jednom zarazi virusom, vaše telo zadržava virus doživotno.

“CMV se širi od osobe do osobe putem telesnih tekućina, kao što su krv, pljuvačka, urin, sperma i majčino mleko. Ne postoji lek, ali postoje lekovi koji mogu pomoći u lečenju simptoma.”

Nacionalna Geografije je objavila:

Zamislite lek koji je zarazan koliko i bolest protiv koje se bori – vakcinu koja bi se mogla replicirati u telu domaćina i proširiti na druge u blizini, brzo i lako štiteći celu populaciju od napada mikroba. To je cilj nekoliko timova širom sveta koji oživljavaju kontroverzna istraživanja za razvoj vakcina koje se same šire.

Zagovornici vakcina koje se same šire kažu da bi one mogle dovesti do revolucije javnog zdravlje ometajući širenje zaraznih bolesti među životinjama pre nego što dođe do prenosa na ljude – potencijalno sprečavajući sledeću pandemiju.

Ali drugi tvrde da bi virusi korišćeni u ovim vakcinama mogli sami mutirati, preskočiti vrste ili pokrenuti lančanu reakciju s razornim efektima u čitavim ekosistemima.

„Jednom kada postavite nešto projektovano i samoprenosivo u prirodu, ne znate šta se s tim dešava i kuda će otići“, kaže Jonas Sandbrink , istraživač biosigurnosti na Institutu za budućnost čovečanstva Univerziteta na Oksfordu. “Čak i ako samo počnete tako što ćete ga postaviti u životinjsku populaciju, deo genetskih elemenata mogao bi da se vrati do ljudi.”

Vakcine u toku

Obnovljeno interesovanje i finansiranje za tehnologiju pojavilo se oko 2016. godine, a danas nekoliko istraživačkih grupa razvija ovakve vakcine za životinje.

Svaka od ovih novih vakcina su takozvani rekombinantni virusi. Istraživači prvo identifikuju protein iz ciljnog mikroba koji služi kao antigen – supstancu koja pokreće imunološki odgovor kod vakcinisanih ljudi ili životinja. Zatim istraživači biraju virus koji nosi vakcinu i širi je. Da bi to učinili, istraživači su uhvatili nekoliko životinja iz svoje ciljne populacije – primate za ebolu, pacove za Lassa groznicu – i izolovali virus koji prirodno inficira te životinje. Zatim spajaju genetski materijal sa mete kako bi stvorili vakcinu.

Svaka od ovih vakcina koristi citomegalovirus, ili CMV, grupu koja pripada porodici herpesa.

CMV pomažu istraživačima da savladaju nekoliko tehničkih izazova. Kao prvo, CMV ima velike genome napravljene od dvolančane DNK, što znači da je njihov genetski kod stabilniji i može da prihvati dodatne gene ciljanog mikroba, kaže Alec Redwood , glavni istraživač na Univerzitetu Zapadne Australije. On je sproveo istraživanje vakcine koja se sama širi početkom 2000-ih i sada je deo tima koji razvija vakcinu protiv Lassa groznice zasnovane na CMV-u.

Do sada niko nije sproveo nikakve terenske ili laboratorijske studije kojima bi se procenio uticaj i bezbednost ovih vakcina koje se isporučuju putem mehanizma samoširenja. Međutim, nedavna studija matematičkog modaliteta objavila je da bi, ako deluje kako se očekuje, oslobađanje vakcine protiv Lassa groznice moglo smanjiti prenos bolesti među glodarima za 95 posto za manje od godinu dana.

Izvor- National Geographic: https :// www. nationalgeographic. com/science/article/the-controversial-quest-to-make-a-contagious-vaccine?rid=69D3C7C1303EDD394A86862AA62D68D3&cmpid=org=ngp::mc=crm-email::src=ngp::cmp=editorial::add=Science_20220323

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pobrkao si loncice.
Jehovini svedoci ne govore da je Jehova Bog pustio koronu.Opet tvoje dezinformacije.
Pre ce biti da su to rekli tvoji suvernici.

Ajde sa tim tvojim terminima "suvenici", pa vidi se koliko si indoktriniran, i recnik te odaje.. Mozete li vi biti malo manje pod uticajem sekti a korostiti svoj mozak? Nisam ja rekao da ste vi to rekli, drugi jesu..

A to za ovog NoMBleovca sto je bio jedan od onih koji su otkrili virus sidu,pa otkrili su ga jer su imali savremenu opremu i trazili su ga gde treba i nasli su ga,isto kao i nas veterinar Sekler koji je takodje video virus corone

Boze sacuvaj, covek nije sav svoj, nasao si koga da mi pominjes! Tog MENGELE-a, pa pogledaj mu samo prezime ŠEKLER, na sta te asocira? Taj do 12h mrzi sebe a od podne ceo svet!

Sekler je video virus pod mikroskopom, veterinar? Daj molim te! :)

Pa nije ti virus korone kod zivotinja i kod ljudi isto! Odakle mu oprema, pa on je neki veliki strucnjak izgleda. Da nije mozda ulovio nekog slepog misa u srbiji, pa ga testirao? Boze svasta! Znaci slepi misevi u Srbiji prenose kovid?

U Srbiji nije izolovan virus kovida, ni medju zivotinjama ni kod ljudi! I to je zvanican odgovor minstarstva zdravlja!

Grupa gradjana je trazila da im dostave podatke da je virus izolovan da priloze dokaze da on postoji, inace mere i vakcinacija protiv njega ne bi imale nikakvog smisla. Oni su odgovorili da takve podatke nemaju!

Evo dokumenta:

received_571278500691025.jpeg

Bitno je samo da pises, a totalno si neinformisan kao i Jovan!

Sa savremenom opremom i mala deca ce moci da otkriju svaki virus koji postoji u nasem organizmu a ne samo koronu

Kojom to savremenom opremom ce obicni ljudi moci da detektuju "svaki virus" u organizmu? Pa jesi ti pri zdravoj svesti? Njega jedva mozes detektovati elektronskim mikroskopom i moras znati sta tacno trazis i gde da gledas da bi mogao da ga detektujes!

i trazili su ga gde treba i nasli su ga

Pa upravo ovo obara sve sto si prethodno rekao. Kako obican covek moze da detektuje bilo koji virus, na koji nacin kada procedura kojom se to radi nije nimalo jednostavna? To mogu samo strucnjaci! Zvecis ko zvecka a nista pametno da kazes..

Ah, da zaboravih - mozda nekim cipovima koje ce vam ugraditi pod kozu, uspete da nadzirete organizam 24h u potrazi za "novim virusima"! Kad ste ovce i treba da vas zigosu!

ustanovices da ima na hiljade virusa i bakterija u nasem organizmu...,da ne kazem milione.E pa kad podivljaju zbog nekog faktora tek onda bivaju zlocudni i "pozeljni" za istrazivanje,a do tada su nebitni...,ali to je vec medecina .

Znaci "otkrio si toplu vodu"?

Pa ti ces da mi pricas o medicini a o istoj nemas pojma. Naravno da virusi i bakterije nisu uljezi u nasem organizmu. Covek je simbioza bakteija virusa i gljivica (bez njih ne preziveli), i tek kada se mikroflora organizma narusi, tek onda virusi i bakterije mogu da naude nasem telu. To ti je kao kada na plodnom tlu rastu biljke.. Pa ako se zbog nekog razloga flora tla narusi (flora latinski znaci cvet), onda ce neke biljke rasti brze i zagusice ostale. Zato su neki virusi opasniji od drugih, jer brze rastu i razvijaju se na neobradjenom tlu, a medicina ne lezi uzrok vec posledicu. Umesto da se tlo (mikroflora covekovog organizma) odrzava zdravom i obradjenom, da do toga ne bi doslo, ono sto medicina radi je da resava problem tek kada se on pojavi zbog neblagovremenog neodrzavanja tela, a onda bude kasno!

Vakcine nama nisu potrebne, vec odrzavati mikrofloru organizma zdravom i cistom!

Upravo je to razlog sto sam ja neprestano izlozen virusu pa ne mogu da obolim. Dva puta sam se namerno izlozio virusu, pokusavao sam da se zarazim namerno, a izlozen sam svaki dan virusu iz okoline!

Nije sam virus patogen, patogeni ne postoje! Postoje samo bolesni ljudi kojima je mikroflora organizma narusena i onda korov moze da se zakaci za njih i da raste. Ako si zdrav nijedan virus ne moze da ti naudi, jer je mikroflora organizma u dobrom stanju, pa sve radi uskladjeno kao sat, zato je nemoguce da obolis!

To je razlog i zasto je poznati lekar u vreme kuge popio casu bacila kolere pa na cudjenje doktora ostao ziv i zdrav! Hteo je da demonstrira da ne postoje patogeni, i da ne postoje bolesti, vec postoje samo bolesni ljudi!

Ne mozes se ti razboleti ako ti je mikroflora organizma zdrava! (odnosno ako nije narusena na mikro nivou).

A to sto medicina leci posledicu a ne leci uzrok, pa vise ulaze u lekove nego u odrzavanje covekovog organizma zdravim, to je zbog profita!

A vi ste njihovo "krdo", koje oni muzu i uzimaju novac. Pa i treba da vas bodu, kada ste njihove zivotnje, dresirani ste da slusate, i ni za sta drugo niste, nego da blejite!

jos jednom tog tvog doktora su ismejali jer je postao senilan i poceo da baljezga nadrilekarsku nauku koja nema blage veze sa zivotom,ali ti takve podrzavas...

Evo ja ismejavam tvog Seklera, neka ne baljezga da je izolovao virus kada nije, a ti ne znas sta pises!

Rekao sam i ponavljam, nije samo Luk Montanje dokazao da je virus vestacki, vec i druge labaratorije! Tebi su izgleda svi u tim labaratorijama po svetu "senilni" starci.

Prestani da pises gluposti i ti i ŠEKLER koji baljezga!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja sam izneo svoje viđenje, i zato mislim da nije umesno da ga sam više puta besomučno ponavljam. Zato kažem, imaš pravo tvrditi to što želiš da čuješ u pesmi a ja sam izneo ono što sam ja čuo i upozorio na ono što nisam čuo jer se u pesmi ne pominje.

Svako ima neki svoj kriterijum po kome tumači neku pesmu. Moj je da ono što je rečeno u pesmi to pesma i tretira. Poštujem i tvoje drugačje mišljenje.

Sta si ti cuo u pesmi? Sta ona recituje u pesmi? Objasni mi? (sta znace reci i nastup..) Zasto opsesivno pere ruke?

Pa hocu i ja da razumem zasto ona to radi, nemoj samo ti.. Na koji nacin ti razumes pesmu, daj mi detaljnu analizu?

Nisi mi nista dao! Nemas pojma! Suprotis se, jer ti ne odgovara poruka!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kao što si ti prorok tako je i ovo da će mnogi oboleti od AIDS-a. Kako je preminuo Montanjer, preminula je i ta njegova kvaziteza o HIV-u u virusu.

Ne mislis valjda da mi stvarno verujemo da cete oboleti od AIDS-a? (mi se malo zafrkavmo s tim).. Ali da su to izneli vasi doktori - jesu! I ne radi se o SIDI (to je pogresna pretpostvka), vec o imunodeficijenciji, padu imuniteta o tkz. SINDROM-u!

A to je upravo ono sto sam ja navodio da ce se desiti, da busterizacija uzrokuje pad imuniteta, do te mere da posle i najbezazlenija prehlada moze da ubije! A to se pokazuje istinitim kod nekih ljudi sada, dok si ti govorio da ja lupam, i da je busterizacija pozeljna za sve uzraste..

Ne secas se koje si sve nenaucne stavove ovde iznosio.. I na posletku kad tvoja "struka" ovo sada priznaje, ti mozes naravno samo da se nerviras sto je tako i da ti bude krivo sto si im verovao!

A znali su oni ovo sve u napred, samo su vas lagali da prodaju proizvod, da zarade, naterali su vas da ugrozite svoje zdravlje zarad profita i viseg politickog interesa.. I sada peru ruke i pravdaju se!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne mislis valjda da mi stvarno verujemo da cete oboleti od AIDS-a? (mi se malo zafrkavmo s tim).. Ali da su to izneli vasi doktori - jesu! I ne radi se o SIDI (to je pogresna pretpostvka), vec o imunodeficijenciji, padu imuniteta o tkz. SINDROM-u!

Zna se dobro na čemu ovo bazirate. Na netačnim tvrdnjama Motanjera o "sekvenci" HIV-a u COVID19. Pa pošto se vakcine prave na bazi imitacije COVID19 onda je ta sekvenca i u vakcini. E Mire, znamo dobro tu priču. Ali to sa naukom veze nema.

A to je upravo ono sto sam ja navodio da ce se desiti, da busterizacija uzrokuje pad imuniteta, do te mere da posle i najbezazlenija prehlada moze da ubije! A to se pokazuje istinitim kod nekih ljudi sada,

Kod kojih ljudi Mire moj? Ko je to postao "imunodeficijentan" nakon primljene vakcine..de mi navedi neki primer? Moj Mire...

I na posletku kad tvoja "struka" ovo sada priznaje,

Stvarno živiš u iluzijama.:rolleyes:

Prijatno veče, odoh leći...treba odmoriti.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Fauči priznaje da su mere zaključavanja imale negativne posledice?!​

Niko nikada neće znati da li su zaključavanja zbog Covid-a koja su uništila ekonomiju i uništila živote običnih građana bila vredna toga, priznao je glavni medicinski savetnik Bajdena, dr Entoni Fauči za Bi-Bi-Si.

Zna se dobro na čemu ovo bazirate. Na netačnim tvrdnjama Motanjera o "sekvenci" HIV-a u COVID19. Pa pošto se vakcine prave na bazi imitacije COVID19 onda je ta sekvenca i u vakcini. E Mire, znamo dobro tu priču. Ali to sa naukom veze nema.

A jesam li ja rekao da to ima veze sa sekvencom ili sa necim drugim?

Vidis nisam ja kao ti, da prihvatam sve sto medicina kaze, pa ni ono sto govori Montanje ne prihvatam sve, i on gresi.

Kod kojih ljudi Mire moj? Ko je to postao "imunodeficijentan" nakon primljene vakcine..de mi navedi neki primer? Moj Mire...

Ranije sam to vec dokazao! Mladi ljudi razvijaju nezeljene reakcije i krah imunog sistema nakon primene bustera, objasnio sam zasto! Stariji obicno ne. Necu da se ponavljam! I studije to pokazuju, samo sto oni to referenciraju na ono sto je rekao Montanje a ne na busterizaciju..

Nije izvesno hoce li to imati dugorocne posledice kod nekih ili kao sto smo imali prilike iz studija da vidimo da to izaziva samo privremene probleme.. Nisu svi ljudi isti, niti im je isti imunoloski sistem, da bi mogli tvrditi da ce svi razviti imunodeficijenciju, kako su pisali ove jeseni..

Stvarno živiš u iluzijama.:rolleyes:

Da, oni koje ti nazivas strukom priznaju da busterizacija ima negativne posledice po imuni sistem, to pise u medicinskoj literaturi, i zna se da ne smes dati narednu vakcinu osobi koja razvije snazan imunoloski odgovor, kao sto je to kod mladih. To ima negativan efekat obaranja imuniteta! Buster bi se eventualno smeo davati samo starijima, dok su oni davali svima bez razlike, ne proveravajuci nivo antitela, ignorisuci opasnosti. Ali posto ti to ne citas i posto si neinformisan, onda ja zivim u "iluzijama".

Natrag