Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Valjlo bi, da. Evo ti analizaraj. Ja sam rekao ono što su činjenice, što sam mogao videti i čuti, e sada ako ti imaš bolje izvore, ok.
Ja sam vec analizirao i dokazao da pesma generalno govori protiv svake vrste medicinskog tretmana koji ne leci um dusu i telo, vec tretira coveka kao stroj!
A to se odnosi i na kovid. Ona je pesmom dokazala da strah koji su vasi mediji 2 godine usadjivali, narusava i psihicko a potom i fizicko zdravlje!
To je glavna poruka pesme!
Ona ne podrzava vasu kovid histeriju, bolesno pranje ruku, strah i paniku koju sirite!
Dok si ti tvrdio suprotno, da ona podrzava vase bolesno pranje ruku, da podrzava strah i sulude mere koje ste promicali putem medija! Red je onda da to i dokazes analizom pesme!
Niti ja niti bilo ko drugi koga sam pitao, nije pesmu shvatio na takav nacin. To si ti sebi umislio..
Da se odnosi "i" na covid. Dakle veznik "i" što ukazuje da se odnosi i na mnoge druge bolesti, i to je ono što je sasvim logično. Tako da, ja sam na tom stavu. Ako misliš drugačije, ok.
Ona je to rekla onog trenutka kada su ljudi provalili da se pesma odnosi na kovid. Glavna poruka se odnosi na kovid, a sve ostalo je maska, i to je prava istina.
Ja ti kažem da pesma ne govori o covid merama a da li je protiv to u pesmi a ni u njenim izjavama nismo čuli.
Pesma prvenstveno govori o kovid merama. To je glavna poruka, a sve ostale teme sluze skretanju paznje, dodate su da bi prikrile pravo znacenje..
A da je protiv nacina na koji medicina tretira coveka (tj. da ga ne leci na pravi nacin), to smo itekako culi u pesmi. Cuo si i ti, samo se pravis blesav!
Ona govori o kompletnom umnom duhovnom i fizickom zdravlju, koje je ovom panikom i histerijom naruseno!
Ako ti imas neko drugo tumacenje, a koje se tice kovida (a da se kovid pominje u pesmi sama je izjavila) iznesi?
Nego nemas drugo tumacenje, ali zato negiras moje! U stvari namerno insistiras da to nije tako jer si tvrdoglav covek.
Ja ti kažem da pesma ne govori o covid merama... To je Mire, samo prepostavka, unapred onoga što bi ti želeo da jeste
Nije pretpostavka ako sam ti ja analizirao i dokazao da ona o tome govori! Ajde daj mi ti svoju "pretpostavku", dokazi da nije govorila o kovid merama?
O cemu je onda govorila Jovane? Sta znaci "pranje ruku"? Samo mi to analiziraj - "pranje ruku"?
Pazi tvoju logiku - zena je prala ruke da bi podrzala vasu opsesiju zdravljem i strahove da se ne razbolite?
Pa jel to poruka pesme?
Svu slobodu sveta imaš, da veruješ da ona pranjem ruku u lavoru zapravo poručuje da su covid mere nešto strašno. Kažem, tvoja sloboda, ja tako stvari nisam video.
Nego kako si ti to video Jovane? Objasni mi drugi nacin na koji se to moze shvatiti - to "pranje ruku"?
Cuj - zena opsesivno pere ruke, da nas pouci da budemo fanatici koji ce besomucno trljati i prati ruke po ceo dan?
Jel tebi ta poruka logicna Jovane?
Tako izvrces i bibliju! Rekao sam ko ovo ne moze da razume, taj ne moze ni bibliju da shvati, a sa tobom je to ocigledno slucaj, ili si tvrdoglav. Bolje je ovo drugo..
Eto Mire, neću da ti oponiram dalje, jer imaš pravo na svoje verovanje i tvrdnje.
Nije stvar u tome, ti imas pravo da mi oponiras onda kada imas dokaze da to nije tako. Ali ti nisi izneo ni jedan dokaz, niti si mi analizirao pesmu i pokazao da su moja zapazanja pogresna..
Na osnovu cega tvrdis da zena ne kritikuje kovid mere?
Ako sama autorka kaze da se pesma odnosi i na kovid, objasni mi na koji nacin tretira kovid. Odgovor "pominje se uopsteno" u pesmi, nije odgovor, nego skretanje i izbegavanje odgovora! Ako pesma tretira i kovid, mora da postoji i neki stav po tom pitanju, ili podrzava kovid mere ili ne podrzava! Ili tvrdi da trebamo slusati doktore ili kaze da ne trebamo.. Neka poruka mora postojati! Ne moze ona pomenuti nesto bez ikakvog razloga..
A to sto ti pokusavas ovakvom generalizacijom da postignes je da pobegnes od odgovora..