Mire, mnogo se uzdaš u nečiju titulu pa misliš da su bezgrešni i sve rade po zakonu. Evo ti u Srbiji Milan Bosika advokat, pravnik a iznosi netačne tvrdnje. Mire, svi su skloni manipulaciji. Pa i ona.
Milan Bosika iznosi netacne tvrdnje?
Ti Jovane veze s pravom nemas!
Udjes u policiju bez maske da izvadis vozacku, skoce na tebe policajci, teraju te da stavis masku, ti ih upozoris da krse zakon i vrse prisilu prema clanu 135. krivicnog zakonika srbije.. oni se smeju jer ne znaju zakon, pocinju da vrse prisilu nad tobom, jer si ih iznervirao sto neces da stavis masku.. Onda policajci zovu tuzioca jer si ih do te mere iznervirao da hoce odmah da te pritvore, a tuzioc im odgovara kako po zakonu ne postoji osnov za pokretanje krivicnog postupka.. Policajci se vrate pobesneli.. Pitas ih jel tako da ne moram da nosim masku? A oni besni izadju na ulicu, jer ne mogu nista drugo da ti urade i napisu ti kaznu za nepristojno parkiranje.. Ti posle podneses krivicnu prijavu protiv odgovornih policajaca koji su te maltretirali, jer su prekrsili zakon, i izvrsili krivicno delo prinude nad tobom!
Ovo je realan slucaj koji se desio! Zato nemoj vise o pravu..
A ti tvoji pijani fejk cekeri su sramota za inteligenciju..
Tog dokumenta tako zavedenog nema u Međunarodnom tribunalu za ratne zločine, jednostavno nema ga.
A ko si ti da tvrdis da taj dokumenat mora biti u javnoj pretrazi suda? Jesi li ti strucnjak da znas kako sud funkcionise?
Jesu li tvoji pijani fejk cekeri - sudski strucnjaci???
Poenta je da je ova zena advokat, vodi jos nekoliko slucajeva pred medjunarodnim sudom, i zato se ne bi sramotila da prikazuje "falsifikovan dokument"!
Ako ona kaze da je taj dokumenat validan i da je tuzba podneta, onda je svakako to istina! Jer ako nije, ovakva laz bi naudila njenoj karijeri!
Ako je već preuzeo kako ti kažeš ovaj predmet, mora da donese neku odluku o njemu.
Naravno i donece odluku. Pitanje je samo kada! To je regularan sud.
Sto se tice suda koji je Antonija postavila gore, rec je o GRAND JURY, to je velika porota koja je napravljena po modelu koji proizlazi iz anglosaksonskog prava koje se koristi u americi i drugim zemljama. Dokazi ce se iznositi pred 12 medjunarodnih sudija..
Po svim vazecim normama to je narodni sud, i on ima svoj kredibilitet, ima pravo da sudi! To nije nesto nelegalno! Na primer senat moze formirati specijalnu porotu da sudi predsedniku ako zeli.. A ovo je formirao narod..
Jos mi nije jasno da li ce nakon iznosenja dokaza biti pokrenuta realna optuznica pred sudom, ili ce se ovde sve zavrsavati!
Ipak je vanredna situacija i nesto sa cime se prvi put u istoriji suocavamo, ovo je zlocin protiv covecanstva, pa je pitanje kako ce sve ici! Rec je o vanrednom slucaju! Ja verujem da ovaj advokat zna sta radi.. Kako sam cuo pobedjivao je u velikim slucajevima protiv ogromnih korporacija, nemackog predsednika Sredera itd.. Zato uopste nije za potcenjivanje, i veoma je ozbiljno!
Buduci da je tako, i ja cu postaviti uvodno izlaganje ponovo: