Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Gdje je u Tori Židovima zapovjeđen Blagdan očišćenja hrama, kojega obilježavaju Isus i apostoli?

Gde je zapisano da se treba ići na svadbu pa je Isus ipak išao.

Ali ti ne možeš naći ni jedan citat Hrista i apostola da su se kao na verske autoritete pozivali na tradiciju. Ni jedan.

Evo nađi samo jedan ako je Isus toliki tradicionalista. Samo jedan. Nije valda toliko teško?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisi razumeo. Pitam koja je to Izraelska studija koja je obrađivala podatke iz The New England Journal of Medicine ?

Pominje se izraelska studija. Lako je proveriti podatke iz ovog časopisa. Mene zanima koja je to studija u Izralelu kako je navedeno?

A podaci u ovom časopisu iz Enleske ne govore o posledicama vakicne..pogrešno protumačeni podaci. Ovo je klasika već od početka pandemije. Kada se objave neki podaci u stručnim časopisima odmah antivakseri krenu u izvrtanje činjenica.

Zato te pitam koja je to Izraleska studija?

Ne znam, ja prenosim vesti.. Jel trebam umesto tebe da proveravam? Mene do sad nisu prevarili, a sto puta sam proverio.. Narativ vasih medija i struke se menja.. Evo jos jedne vesti:

NOVA STUDIJA SA DŽONS HOPKINSA! ZAKLJUČAVANJA NISU DOPRINELA DO POBOLJŠANJA JAVNOG ZDRAVLJA​

Nova studija sa renomiranog Univerziteta Džons Hopkins zaključila je da su globalna zatvaranja imala mnogo štetniji uticaj na društvo nego što su donela bilo kakvu korist, a istraživači kažu da su „neosnovana i da ih treba odbaciti kao meru pandemije”.

Autori studije su: Jonas Herbi, specijalni savetnik Centra za političke studije u Kopenhagenu, u Danskoj; Lars Jonung, profesor emeritus ekonomije na Univerzitetu Lund, u Švedskoj; i Steve H. Hanke, profesor primenjene ekonomije i osnivač i ko-direktor Instituta za primenjenu ekonomiju Džons Hopkins, globalno zdravlje i proučavanje poslovnih preduzeća.

Autori su napisali da „Iako ova meta-analiza zaključuje da su blokade imale male ili nikakve efekte na javno zdravlje, one su nametnule ogromne ekonomske i socijalne troškove tamo gde su usvojene”.

Fokus studije, prema autorima, bio je da se „utvrdi da li postoje empirijski dokazi koji podržavaju uverenje da ’zaključavanja’ smanjuju smrtnost od COVID-19“.

Istraživači su definisali blokade kao „bilo koji vladin nalog koji direktno ograničava slobode ljudi, kao što su politike koje ograničavaju kretanje, zatvaraju škole i preduzeća i zabranjuju međunarodna putovanja“.

Istraživači su dalje napomenuli da „Da bismo odgovorili na naše pitanje, fokusirali smo se na studije koje ispituju stvarni uticaj karantina na stope smrtnosti od COVID-19 na osnovu registrovanih podataka o mortalitetu i pristupa suprotnim činjenicama.“

Drugim rečima, da li su zaključavanja smanjila smrtnost od COVID-a?

Zaključak je ne.

„Zaključavanja su imala mali ili nikakav uticaj na smrtnost od COVID-19. Tačnije, studije indeksa strogosti otkrivaju da su zaključavanja u Evropi i Sjedinjenim Državama samo smanjila smrtnost od COVID-19 u proseku za 0,2%“, navodi se u studiji.

Dodaje se da su „’sigurne lokacije’(SIPO) takođe bile neefikasne, samo su smanjile smrtnost od COVID-19 u proseku za 2,9%“, dalje primećujući da „Specifične studije nefarmaceutskih intervencija (NPI) takođe ne pronalaze široke dokaze o primetnim efektima na smrtnost od COVID-19”.

Drugim rečima, zaključavanja ne čine ništa da spasu ljude od COVID-a.

Autori su zaključili da „naša meta-analiza ne uspeva da potvrdi da su zaključavanja imala veliki, značajan uticaj na stope mortaliteta”.

U daljoj analizi „zaključavanja naspram bez zaključavanja, maski za lice, zatvaranja neesencijalnih preduzeća, zatvaranja granica, zatvaranja škola i ograničavanja okupljanja“, studija je takođe pronašla da „nema dokaza o primetnim efektima na smrtnost od COVID-19”.

Nalazi potkrepljuju mnoštvo prethodnih naučnih otkrića prema kojima svi zaključuju da su zaključavanja neefikasni instrumenti kontrole virusa i da su zapravo izazvala više štete po zdravlje i dobrobit ljudi.

Profesor medicine na Univerzitetu Stenford, Džej Batačarja, primetio je prošle godine da će se u godinama koje dolaze na karantine gledati kao na najkatastrofalniju i najštetniju politiku u „celoj istoriji“.

Epidemiolog je dodao „Svaka siromašna osoba na planeti zemlji suočila se sa nekom štetom, ponekad katastrofalnom, od ove politike zatvaranja“, dodajući da ćemo „tek videti katastrofalne zdravstvene i psihičke štete, nametnute skoro svakoj siromašnoj osobi na planeti”.

Studija koju su recenzirali istraživači sa Stanforda otkrila je da obavezna zaključavanja ne pružaju više koristi za zaustavljanje širenja COVID-19 od dobrovoljnih mera kao što je socijalno distanciranje.

...

(skratio sam tekst, koga zanima neka procita..)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
P.S. DA LI SAM SPOMENUO DA JE I MAJKA OSOBE KOJA JE PREMINULA OD VAKCINE TAKODJE IMALA ISTE SIMPTOME NAKON PRIMLJENE TRECE DOZE FAJZERA?

MOZDA SAM ZABORAVIO..

DAKLE SVE ISTO JE I MAJKA DOBILA NEPOSREDNO NAKON VAKCINE - POPLAVELE SU JOJ RUKE I NOGE, PALA JE U KREVET.. SAMO JE MAJKA PREZIVELA, DOK JOJ JE CERKA UMRLA!

I ONDA JOVAN PRICA KAKO JE ZENA UMRLA - SLUCAJNO! JER NAJELA SE PRASETINE ZA NOVU GODINU!

NA SAHRANI POGREBNI RADNICI NAM KAZU - NISTE PRVI KOJI SE ZALITE NA SMRT OD VAKCINE, SVAKA 3 SAHRANA JE ZBOG TOGA..

ETO TOLIKO..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne znam, ja prenosim vesti.. Jel trebam umesto tebe da proveravam?

Dobro si rekao..da ne znaš. Ako kaže Izraelska studija ja bih se zapiao a koja je to tačno studija. E baš zato što ljudi slepo veruju i ne proveravaju zato i bivaju lako izmanipulisani.

NOVA STUDIJA SA DŽONS HOPKINSA! ZAKLJUČAVANJA NISU DOPRINELA DO POBOLJŠANJA JAVNOG ZDRAVLJA

Opet van konteksta. Moraš naučiti da sagledavaš ove studije oanako kako treba. Bezbroj ovakvih naslova ćeš navesti, od strane zvaničnika, a ni jedan razumeti kako treba. Jer ovaj način iznošenja bez kontkeksta je pogrešan. Takođe Mario nije stavio ni link do te studije..da se odmah može proveriti. Toliko o ozbiljnosti analize Mariovih tabloidnih pisaca poput Milene Stojkavović :)

Kada smo kod sadejstva zaključavanja i vakcinacije, Kina je najbolji primer kako to funkcioniše. Ali za to je potrebna izvanredna disciplina.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne spamaj temu ovakvim besmislicama.

Pa to je isto kao tvoj zaključak to što je Isus išao na neki opštenarodni praznik da je Isus tradicionaliasta. Isti princip. Idenej na praznik koji nije u Torah nije i izjednačavanje Torah i tradicije.

Nego ti spamuješ temu tvojim neodgovranjem..gde se Isus i apostili pozivaju na rabine, učitelje i tradiciju kao pravilo vere. Još ni jedan stih vidim nisi našao. Ceo dan tražiš i ništa? Pa nema.

Ako je Isus bio tradicionalista onda gde su Njegova citiranja izvan Torah?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa to je isto kao tvoj zaključak to što je Isus išao na neki opštenarodni praznik da je Isus tradicionaliasta.

Zašto bi išao ako nije tradicionalist?

Isti princip. Idenej na praznik koji nije u Torah nije i izjednačavanje Torah i tradicije.

Prvo. Tema su Židovi i njihov odnos prema Tori i Talmudu. A njihov odnos je ovakav: Tako je usmena Tora (Talmud) zapisana i izjednačena s pisanom Torom, te joj se ne smije dodati niti oduzeti od onoga što je napisano u Babilonskome Talmudu, kao što se to ne smije učiniti ni s pisanom Torom. (rabin Kotel Dadon, Židovstvo)

Točka! :mig:

I drugo. Što se tiče Isusa i kršćana, Tora je "ad acta" - prošlost, Tora ih ne obvezuje, jer je Tora s Kristom prestala važiti.

Ako je Isus bio tradicionalista onda gde su Njegova citiranja izvan Torah?

Nije Isus citirao Toru zato da nas kršćane obveže s njom, nego zbog toga jer je farizeje i pismoznance "tukao njihovim oružjem". Kao što si ti sada ovdje tučen svojim oružjem, nakon što sami kreatori cjepiva i cijepljenja priznaju i pišu kako je sve to zajedno bio veliki promašaj.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto bi išao ako nije tradicionalist?

Isto kao što bi išao i na svadbu, a imamo i to zapisano. I nema u Torah ta zapovest te to Isusa ne čini tradicionalistom. Tradicionalist je onaj koji prima uzore van Torah i Evanđelja i koji ih citira i smatra jednako važnim. Isus to ne čini, ni apostoli.

Prvo. Tema su Židovi i njihov odnos prema Tori i Talmudu.

Tako je. Kao što se da videti, ti zdušno Jevreje optužuješ za tu tradiciju ili neke delove te tradicije koji se tebi ne sviđaju(čak nadodajući i ono što nije..citirajui nepoudane izvore, samo da bi je ocrnio, tu tradiciju).. Jel tako? A onda kada ti ukažem da sama tradicija ne može biti izjednačana sa Torah, a evo i zašto(jer razni ljudi unose svoje zablude, pa tako i u Talmudu ima takvih stvari) onda ti ustaješ protiv toga te počinješ da braniš princip da je tradija ista kao i Pismo i da je potrebna. Jevreje dakle osuđuješ za takav stav a onda i sam isti zastupaš.

To je dakle nedosledno.

Nije Isus citirao Toru zato da nas kršćane obveže s njom, nego zbog toga jer je farizeje i pismoznance "tukao njihovim oružjem"

Upravo, videsmo zašto tradicija nije dobra i pouzdana. Sam se je osudio osuđujući Jevreje. I nije dobra i ne može biti izjednačena sa Pismom. A vidimo da Isus i apostoli nigde ne citiraju rabine i tradiciju već samo Torah.

I ne citira Isus Torah samo da bi "tukao fariseje" jer da je tako citirao bi i tradiciju. A nigde to ne čini.

Protivurečnosti su u tvom stavu očigledne. Ti bi osudio tradiciju kod Jevreja, ali isto tako ne uviđaš šta je uzrok izopačenosti tradicije. Izopačenst proizilazi iz toga što je to ljudska mudrost a ne nadahnuta mudrost kao u Torah. Ona zato može imati i nešto dobro ali isto tako i nešto loše, ljudske stavove. Zato ne može biti izjednačeno predanje(Talmud, crkveni oci) sa Torah i Evanđeljem.

Poslednja izmena:
Natrag