Sygic Navigacija

Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
933
Tko će to više znati Hrvatska je do sada bila nešto preko 30 MB a sada je 164 MB i nije mi jasno šta su to ubacili unutra da je tako povećalo mapu vidim da je unurat mape hrv.2dc 129 MB a prije je bila ta datoteka 905 kilobita sad je mapa veća od Austrije ,Belgije Mađarske i još dosta država ne znam da li je to baš potrebno.

Učlanjen(a)
16.07.2015
Poruka
197
Da, da @mirkolj povećan je buildings file ali u HR ima dosta izmjena to znam jer sa tvojim zemljakom razmjenjujem dosta poruka i znam da su i Tomica i Jelena (HERE HR office)unijeli dosta izmjena u HR na njegove izmjene. To povećanje je prvenstveno zbog 2dc file ali OSM je koristim i super je.

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
mapdownloader16_2_7__20160609

U novim mapama rijesen je problem prikaza 3D terena. Novi su *.hmp fajlovi.
UPDATED: 48 EU SygicTruck *.hmp files

(NT=NAVTEQ=HERE)
(TA=TELEATLAS=TOMTOM)
(OS=OPEN STREETMAP)

Funny voices:HomerSimpson (ENG), Mr.Burns (ENG), SnoopDogg(ENG)
Car/Taximaps: TA:2015.12, OS:2015:10 (mapsversion9.01 - sygicversion15.4.X and higher)
Truckmaps: EU NT:2016.03, US NT:2016.03, MEA NT:2014.09, AUSNZL TA:2014.09

Edit - i sa downloaderom -

http://serbianforum.org/threads/sygic-gps-navigacija.387146/page-206#post-1909203

imate ispravne HERE 2016.03 mape.
Dakle, ponovo preuzmite zeljene mape jer su i na serveru promijenjene mape.

Prilozi

• mapdownloader16_2_7__20160609_.zip
    872,2 KB · Pregleda: 53
Učlanjen(a)
16.07.2015
Poruka
197
@nenadsenn i ti i @braonpas ste dva nevjerovatna lika. Svaka Vam čast. Ovaj forum je sretan sto ima članove poput vas. Evo sad testirao za BiH teren radi na starim verzijama Sygic-a.

Uzdravlje

Screenshot_2016-06-10-13-29-32.png

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.01.2010
Poruka
6
Sygic.16.2.1

Sta je novo -
new gray map skin
new traffic visualization
removed traffic button
restore route dialog
new manage maps flow
offline map list
delete maps while offline
new toast for storage permission (android 6.0)
centre map on city center
travelbook - show on map
and a lot of bug fixes...

Apk + base folder

Kod:
http://www56.zippyshare.com/v/AlClMWRh/file.html
Mozes li mi reci sta ja radim pogresno,skinuo sam apk i base folder,i mapdownloader16_2_7__20160609_ skinuo sygic truck nq mape,ali kad pokrenem navigaciju trazi mi da skinem mape.U pitanju je htc desire 816 android 6,0.Hvala,pozz Vlado

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
Sygic PC maps DOWNLOADER - [TomTom 2016.03]

Sta je novo:
TomTom 2016.03 maps.
New trick for content.info file for TomTom and OSM maps.
WCL folder jos nije na serveru. Sa ovim downloaderom pokusajte ponovo danas ili narednih dana da skinete base.map.
Do tada koristite prethodni WCL (2015.12).

EDIT - 15.06.2016 - 20:15 Postavljen novi downloader - v.2.
Novi fajlovi *.bmp
Kod:
http://www66.zippyshare.com/v/tvqVSDI0/file.html

Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.701
GPS Navigation & Maps Sygic 16.2.10

Patched APK:

Kod:
http://www107.zippyshare.com/v/rGlFKRqd/file.html

– s***c store is NOT BLOCKED, but it downloads valid license file – useful for TA,OS maps only
– tripadvisor, foursquare, booking, viator is WORKING

Patched APK + blocked data/reactivation:
Kod:
http://www107.zippyshare.com/v/edJSmNBl/file.html

-s***c store is BLOCKED, use original APK (or SDLER’s downloader) to download MAPS,VOICES,TTS, then install this APK – no more return to trial state – useful for NT or TA or OS maps
– tripadvisor, foursquare, booking, viator is WORKING

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
EDIT
1
- 15.06.2016 - 20:15 Postavljen novi downloader - v.2.
Novi fajlovi *.bmp

2 - Da bi vam kod podesavanja bila aktivna opcija - Cena goriva - potrebno je da u fajl content.info dodate u dijelu - [GLOBAL] -dodate liniju -
fuelprices=yes
tako da to izgleda ovako -

[GLOBAL]
modules=softhud
fuelprices=yes

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Sygic 16.2.10, licencirana i Patched instalacija

Kada su objavljene nove TA mape 2016.03, želeo sam da proverim da li je nešto ispravljeno na raskrsnicama koje obično proveravam. Tada sam imao "sivu" krekovanu verziju 16.2.6 i dobio neočekivanu rutu za putanju
Bulevar Kralja Aleksandra 17 - Kneza Miloša 4
Nisam odmah reagovao, želeo sam da proverim da li ja negde grešim. Jer takva ruta je normalna sa NT mapom, sa TomTom nije, jer i na TomTom sajtu rutira standardno loše.
Danas sam, pošto imam licencu, sa Play Store apdejtovao i verziju, sada je zvanična 16.2.10, i apdejtovao mape na 2016.03.
Na toj verziji Sygic navigacije je "normalno" loše rutiranje na putanji čiju početnu i krajnju tačku sam gore naveo.

16210_copy_1.jpg

Zamolio bih drugare da provere kako kod njih rutira, ukoliko su instalirali verziju 16.2.10 sa Patched APK fajlom iz posta #2089. Ja sam instalirao korišćenjem drugog APK fajla preko deinstaliranog Base foldera verzije 16.2.6.

Inače, ranije primećene greške u TomTom mapi su u prilogu. Pored, gore pomenute zabrane skretanje levo iz Bulevara Kralja Aleksandra u ulicu Kneza Miloša, tu su su pogrešan dvosmerni put niz Košutnjak (Pionirska) i pogrešno dozvoljeno levo skretanje iz Kneza Miloša u Nemanjinu. Takođe, dato je i rutiranje na TomTom sajtu. Pozitivno je to da je ucrtana kompletna Zrenjaninska petlja...

EDIT 1
Zahvaljujući genijalnosti urednika @nenadsenn brzo je utvrđeno u čemu je problem. Sygic, po mom mišljenju, nerazumljivo rutira u modu "Brza ruta" i ""Kratka ruta". Proverio sam i u licenciranoj verziji. I ona u modu "Kratka ruta" daje istu putanju kao nelicencirana...Slika u prilogu.
Iskreno, to nisam očekivao, pa nisam ni proveravao. Sada i licencirana verzija u načinu "Kratka ruta" daje ispravno skretanje levo. Ovo je ipak još jedna ozbiljna greška Sygic navigacije. Kako je to "Brža ruta" ako se prvo skrene desno pa uz prekršaj odradi polukružno okretanje. Dakle, moj prvobitni zaključak je bio pogrešan. Loše rutiranje nema veze sa licencom, već je to karakteristika ovih "sivih" verzija...a možda i svih ranijih.

EDIT 2
Sada sam, pošto "Kratka ruta" ne daje informaciju o trajanju vožnje, video da u simulaciji vožnja traje manje od 1min (<1min), slika "SPORIJA a manje od 1min". Očigledno bug Sygic navigacije. Ostaje pitanje kako je navigacija utvrdila da je ona zaobilazna ruta BRŽA a predviđena je vožnja od 1min !? Ovo je stari "dobri" Sygic...Nažalost !

Prilozi

• Kneza Viseslava 88 - Teodora Drajzera 2 (adrese).jpg
    Kneza Viseslava 88 - Teodora Drajzera 2 (adrese).jpg
    62,5 KB · Pregleda: 46
  • Kneza Viseslava 88 - Teodora Drajzera 2.jpg
    Kneza Viseslava 88 - Teodora Drajzera 2.jpg
    100,3 KB · Pregleda: 41
  • Kneza Milosa 37 - Savski Trg 1 (adrese).jpg
    Kneza Milosa 37 - Savski Trg 1 (adrese).jpg
    73,3 KB · Pregleda: 41
  • Kneza Milosa 37 - Savski Trg 1.jpg
    Kneza Milosa 37 - Savski Trg 1.jpg