Sygic 16.2.10, licencirana i Patched instalacija
Kada su objavljene nove
TA mape 2016.03, želeo sam da proverim da li je nešto ispravljeno na raskrsnicama koje obično proveravam. Tada sam imao "sivu" krekovanu verziju
16.2.6 i dobio neočekivanu rutu za putanju
Bulevar Kralja Aleksandra 17 - Kneza Miloša 4
Nisam odmah reagovao, želeo sam da proverim da li ja negde grešim. Jer takva ruta je normalna sa NT mapom, sa TomTom nije, jer i
na TomTom sajtu rutira standardno loše.
Danas sam, pošto imam licencu, sa Play Store apdejtovao i verziju, sada je zvanična 16.2.10, i apdejtovao mape na 2016.03.
Na toj verziji Sygic navigacije je "normalno" loše rutiranje na putanji čiju početnu i krajnju tačku sam gore naveo.
Zamolio bih drugare da provere kako kod njih rutira, ukoliko su instalirali verziju 16.2.10 sa Patched APK fajlom iz posta
#2089. Ja sam instalirao korišćenjem drugog APK fajla preko deinstaliranog Base foldera verzije 16.2.6.
Inače,
ranije primećene greške u TomTom mapi su u prilogu. Pored, gore pomenute
zabrane skretanje levo iz Bulevara Kralja Aleksandra u ulicu Kneza Miloša, tu su su
pogrešan dvosmerni put niz Košutnjak (Pionirska) i
pogrešno dozvoljeno levo skretanje iz Kneza Miloša u Nemanjinu. Takođe, dato je i
rutiranje na TomTom sajtu. Pozitivno je to da je
ucrtana kompletna Zrenjaninska petlja...
EDIT 1
Zahvaljujući genijalnosti urednika
@nenadsenn brzo je utvrđeno u čemu je problem. Sygic, po mom mišljenju, nerazumljivo rutira u modu "Brza ruta" i ""Kratka ruta". Proverio sam i u licenciranoj verziji. I ona u modu "Kratka ruta" daje istu putanju kao nelicencirana...Slika u prilogu.
Iskreno, to nisam očekivao, pa nisam ni proveravao.
Sada i licencirana verzija u načinu "Kratka ruta" daje ispravno skretanje levo. Ovo je ipak još jedna ozbiljna greška Sygic navigacije. Kako je to "Brža ruta" ako se prvo skrene desno pa uz prekršaj odradi polukružno okretanje.
Dakle, moj prvobitni zaključak je bio pogrešan. Loše rutiranje nema veze sa licencom, već je to karakteristika ovih "sivih" verzija...a možda i svih ranijih.
EDIT 2
Sada sam, pošto "Kratka ruta" ne daje informaciju o trajanju vožnje, video da u simulaciji vožnja traje manje od 1min (<1min), slika "SPORIJA a manje od 1min". Očigledno bug Sygic navigacije. Ostaje pitanje kako je navigacija utvrdila da je ona zaobilazna ruta BRŽA a predviđena je vožnja od 1min !? Ovo je stari "dobri" Sygic...Nažalost !