Sygic Navigacija

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
- kopirajte iz te verzije fajl - settings2.dat iz foldera - Android.
Druže, imam na računaru kopije instaliranih verzija 14.6.7 i 14.7.7. U obe verzije imam i settings2.dat, velićine 19MB. Fajl iste veličine vidim i na telefonu u verziji 15.0.4. Sve sam podesio po tvom uputstvu i na ovoj verziji 15.0.4. Na njoj sam i simulirao "vožnju" ulicom Zmaja od Bosne, u Sarajevu.

Zamolio bih te da za Beograd postaviš samo jednu sliku. Da vidim gde da "jurim" ikonicu, konkretno koje kamere ili svih prekršajnih kamera. Takođe, da vidim na mapi, u kojoj ulici da ocekujem, glasovno (ili samo zvučno) upozorenje. Da li si sve kamere "ozvučio". Zahvaljujući tvojoj slici iz Sarajeva, uspeo sam da kod sebe, na telefonu, simuliram vizuelno i glasovno upozorenje o približavanju prekršajnoj kameri...

Ukoliko misliš da može biti u pitanju baš settings2.dat verzije 14.3.4, pošto je nisam imao,
da li možete, ti ili JaSamBG, uplaod-ovati negde vaš settings2.dat.

...ali poslije posta kolege navigasa da navy puca iz njoj znanih razloga,ne znam da li cu,mozda prevagne zelja za istrazivanjem,a i da ako bude radilo i kod mene onda mozes to patentirati kao rjesenje za problem sa uvezenim TOI,da pomognemo ostalim clanovima.
Druže, nisam siguran da je problem baš u toj međutački, u Vlasenici. Tako se manifestuje kod mene. Međutim, preforsirao sam telefon jer posle toga dobijem upozorenje
Phone storage space is getting low
tako da ne mogu tvrditi da je problem baš u navigaciji Sygic. Možda je to samo kod mene...
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
@navigas
Evo settings2.dat.
Nemam sada vremena, ujutro cu ti postaviti za Beograd neke lokacije.
Druže, car si ! Hvala ti na postavljenom fajlu. Lepo si napisao, "Izborićemo se na kraju i sa ovim". Mislim da hoćemo.
Nešto sam večeras uspeo da "ozvučim" : "oštra krivina", "prekoračili ste brzinu", "pružni prelaz". Međutim, verovatno mojom krivicom, ko zna šta sam sve importovao. Tako da imam dosta ikonica sa kamerom, ali još nijednoj nisam uspeo da dodelim obaveštenje. Međutim, "benzinska pumpa" se čuje duž čitavog puta. I gde ih ima i gde ih nema. Doduše, zaista ima mnogo pumpi...Moraću malo da "rasčistim" put od prevelikog broja POI, a time i previše ikonica...
Pozdrav !

EDIT 1
U skladu sa tvojim uputstvima #1446 (strana 145), izbrisao sam postojeće i preuzeo tvoje foldere import, rupi, sounds i icons. Da bi i kod mene bilo identično. Videću kako će sada reagovati podešavanje. Tako, ukoliko postaviš sliku iz Beograda, moći ću da uporedim sa svojim ekranom. Tada bi trebalo da se dobije istovetan rezultat, i obaveštenja i ikonica koja se pojavljuje...

EDIT 2
@nenadsenn , samo da te obavestim da je sve OK. SVE RADI ! Nemoj se mučiti sa stavljanjem slika sa kamerama u Beogradu. Dovoljno si se namučio dok si nam pomagao da pokrenemo glasovna upozorenja. Još jednom, HVALA TI ! Malo kasnije ću to ja uraditi. Upravo sam stigao iz vožnje...
 
Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
2.991
@navigas
U # 1509 sam postavio novi settings2.dat u kojem nema zvucnog upozorenja na benzinske pumpe.
Postavi npr. rutu preko Brankovog mosta ili ovu drugu u Bulevaru Vojvode Putnika i kako sam naveo u # 1503 -
U verzijama 15.xx.xx u Srbiji rade glasovna upozorenja, gore lijevo se ne pojavljuje onaj znak sa kamerom i razdaljinom ali zato ikonica na samom putu blinka.

SygicKamere_03.png SygicKamere_04.png
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
@navigas
U # 1509 sam postavio novi settings2.dat u kojem nema zvucnog upozorenja na benzinske pumpe.
Postavi npr. rutu preko Brankovog mosta ili ovu drugu u Bulevaru Vojvode Putnika i kako sam naveo u # 1503 -
U verzijama 15.xx.xx u Srbiji rade glasovna upozorenja, gore lijevo se ne pojavljuje onaj znak sa kamerom i razdaljinom ali zato ikonica na samom putu blinka.
Druže, puno ti hvala ! Zaista si mi mnoog pomogao. Za ostale članove, ako imaju problema, evo kako sam zahvaljujući @nens-u postavio da Sygic (v 15.0.4) glasovno upozorava tokom vožnje. Najpre, slika :

Glasovna Upozorenja S.jpg
Kao što se sa slike vidi, na prvim dvema malim slikama se, u blizini kamera čuje "Pažnja, približavate se prekršajnoj kameri". Lokacije su, prva kamera je "za prolaz kroz crveno" na semaforu kod Vlajkovićeve ulice, kod Skupštine. Druga je kamera za brzinu tz. "Botićeva ulica" kod muzeja 25. maj.
Na drugim dvema slikama se čuje "Kamera za semafor i brzinu". Prva kamera je na putu od Mostarske petlje prema kružnom toku "Topčiderska zvezda". Druga je neposredno pre ulaska u podvožnjak, na putu od "Miloševog Konaka" prema Pionirskoj ulici uzbrdo kroz Košutnjak. Naravno, kako je naš drugar i rekao, sve vreme blinka ikonica kojoj se približavamo.

Inače, u toku vožnje se korektno čuje "Prekoračili ste brzinu" na mestima gde se to i "znakom uzvika" pored kruga sa brojkom vidi na ekranu. Takođe, čuju se i obaveštenja "benzinska pumpa". Možda više nego što ih ima, ali je @nens u postu, iznad, ovog, preporučio novi fajl settings2.dat. Koliko sam sinoć, u simulaciji video, korektno se čuje izabrano obaveštenje "pažnja, oštra krivina" na mestima gde je to i na mapi označeno. Uz ovo obaveštenje se korektno vidi ispisano rastojanje sa znakom "krivine", u levom gornjem uglu, ispod oznake za rastojanje do sledećeg skretanja.

Pošto se @nens već dosta namučio, ja ću rezimirati šta sam kod sebe promenio a na osnovu njegovih uputstava :
1)
Skinuo sam njegov fajl settings2.dat, koji je, na moju molbu, postavio, i njime sam zamenio postojeći u folderu Sygic (Android).
2) U skladu sa njegovim postom #1446 (strana 145), preuzeo sam njegove foldere import, rupi, sounds i icons. Postojeće svoje sam izbrisao i zamenio njegovim. U Podešavanjima, deo OBAVEŠTENJE, izabrao sam "glasovne poruke" koje sam ispisao ispod slika.

Još jednom, puno hvala @nens na pomoći i na majstorski rešenom "problemu" sa glasovnim (zvučnim) obaveštenjima. Ta obaveštenja više nisu problem ni u verzijama 15.x.x. Svaka čast !
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
2.991
I da na kraju dopunimo i glasovna upozorenja za kamere i jos neka obavjestenja.
Posto sam uradio glasovna obavjestenja za kamere na srpskom jeziku - prirodan glas - za iGO evo sada tih glasova i za Sygic.
Potrebno je iz foldera - SoundZaSygicVedrana - iskopirati sve prilozene u navigaciju u postojeci folder - ***\***\Android\data\com.sygic.truck\files\SygicTruck\Res\sounds.
Mislim da ce vam se svidjeti kao sto su zadovoljni i korisnici iGO navigacije.
 

Prilozi

  • SoundZaSygicVedrana.zip
    343,6 KB · Pregleda: 12
Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
190
Kako skinuti ranije uvezene kamere i ostale TOI kako bi se ubacile ove sto je nenadsenn postavio. Sada imam razlicitih ikonica za kamere pa neke rade (blinkuju) neke ne. I jos jedno pitanje, kada se radi update kamera npr. sa poiplaza ili drugih izvora, verovatno se mora preimenovati nazivi i bmp. prema ovim nazivima koje je postavio majstor nens.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
2.991
Bitno je da rade glasovna uputstva a ikonice ce osim za neke zemlje proraditi i za Srbiju.
Sto se tice postojecih fajlova za kamere i ostalo to je nesto sto sam ja radio za dio zemalja u okruzenju. Treba ih azurirati.
Kada uhvatim vremena bit ce i to. Ovo sto se skida sa Poiplaza za nase prostore je dosta neazurno.
Npr. u Bijeljini, Brckom, Banja Luci, Sarajevu, Beogradu ima Fiksnih kamera - novih - koje ni do danas nisu ukljucili.
Za ubacivanje novih vrijedi pravilo - kakvo je ime .upi ili .rupi fajla takvo je ime i .bmp fajla.
Npr. Fiksna.upi - Fiksna.bmp itd...
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.554
На првој страни, у првом посту окачен је фолдер Sygic у који су убачене камере и гласови које је nenadsenn урадио.
 
Natrag
Top