Mozda malo pomognem oko sigurnosnih kamera.
Podrazumjevam da imate i folder - Sounds - i u njemu izmedu ostalog fajl - Prekrsajne kamere.ogg.
Kada su vec uvezene kamere -
1. Podesavanje - glasovi i obavestenja - obavestenje - sigurnosna kamera -zvuk - i sada cekirati - Prekrsajne kamere.
2. Podesavanje - karta - Tacke od interesa - cekirati Prikazati TOI na karti i Uvezeni TOI.
3. Podesavanje - Karta - Tacke od interesa na ruti - Tacke od interesa na ruti - i ovdje cekirati Uvezeni TOI.
Svaka čast
nenadsenn ! Zahvaljujući tebi, prvi put sam video
vizuelno obaveštenje o približavanju prekršajnoj kameri (levi deo ekrana, uokviren crvenim pravougaonikom) i čuo
zvučno obaveštenje "približavate se prekršajnoj kameri". Ali samo na mapi Sarajeva. Nažalost, i pored "uvoženja" sigurnosnih kamera sa poiplaza (speed, red...), nisam uspeo ovo da simuliram na mapi Beograda. Ikone kamera se "vide" na putanji, ali ih navigacija ne "prepoznaje". To znači da bi trebalo malo poraditi u tom smislu. Bitno je da i ova opcija funkcioniše. To, što ja ne umem da podesim, to je ipak moj problem
Možda će i nama neko, kao i više puta do sada, pomoći...
EDIT
Malo sam eksperimentisao. U mapi
bih.nt.2014.09 postoji fajl
bih.cam. Inače, u mapi istog proizvođača
NE POSTOJI FAJL srb.cam. Zaključujem, na prvi pogled, da vizuelno pojavljivanje obaveštenja, kao i zvučno obaveštenje
"Pažnja, približavate se prekršajnoj kameri" ZAVISI OD FAJLA *.cam.
Na prvoj slici (dole) je situacija sa normalnim fajlom
bih.cam. Na slici ispod nje je situacija kada tog fajla, praktično, nema. Jednostavno sam ga reimenovao u
bih.kamera. U tom slučaju
NITI SE VIDI KAMERA NA PUTU, NITI SE ČUJE ZVUČNO OBAVEŠTENJE. Na trećoj slici je ponovo reimenovan fajl
bih.kamera u
bih.cam i, za istu putanju, vratila se i ikona kamere na putu, kao i zvučno obaveštenje.
Dakle, moja pretpostavka je sledeća.
Mi u Srbiji ne možemo aktivirati obaveštenje, vizuelno i zvučno, za prekršajne kamere iz jednostavnog razloga.
Mapa Srbije ne sadrži fajl srb.cam za koji, ja mislim, da je neophodan da bi se kamere i prikazale i navigacija ih prepoznala.
Ostavljam da drugari sa foruma istraže ovo. Ili, ako kod nekoga radi, kao na slikama Sarajeva, zamolio bih da nam slikom i tekstom pokaže i objasni.
P.S. By Sygic version 15.0.4