Sygic Navigacija

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.091
serbian_cirilic.lang za verzije 14.6.xx

serbiancirilic.png

Evo uradio sam fajl sa "prevodom" na ćirilicu.
Fajl - serbian_cirilic.lang - kopirati u -
Sygic/Res/Skin/Lang_anui i imate mogućnost da izaberete i ćirilicu.
- Potrebno je naravno prije kopiranja "raspakovati" fajl - serbian_cirilic.zip.

Prilozi

• serbian_cirilic.zip
    68,3 KB · Pregleda: 8
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
@RonTeo
Predpostavljam da je "caka" u skretanju levo iz Kneza Miloša u Srpskih Vladara, a to nije dozvoljeno.
Slika 1. CoPilot navigacija. Korektna ruta : iz Kneza Miloša skreće levo u Bulevar Kralja Aleksandra i dalje preko Terazija do Trga Republike.
Slika 2. iGO sa HERE mapom Serbia_83_HERE_2013.Q3 je takođe korektno izrutirao.
Slika 3. Sygic (NQ mapa) je napravila baš tu grešku. To je jedna putanja. Druga putanja je silazak sa Mostarske petlje, dalje Savskom, Karađorđevom i na kraju Prizrenskom do Terazija.
KOMENTAR : Ukoliko je u pitanju pomenuta "caka", Sygic NIJE POLOŽIO TEST. Međutim, u stvarnosti, vozač će videti da ne sme skrenuti levo, produžiće do Bulevara i navigacija će ponovo izračunati i savetovati iz Kneza Miloša skretanje levo u Bulevar Kralja Aleksandra i dalje preko Terazija do Trga Republike.
Mene, ipak, više interesuje da li je na mapi nešto ucrtano. HERE nema pomenutu Gornju Trepču. E, sada je pitanje šta ko želi od navigacije. To ipak nije softver za "auto bez vozača". Meni treba baš za ono što sam i pomenuo u onom, pogrešno shvaćenom "hvalospevu". Da me precizno i najkraćim putem odvede u nepoznato mesto, nepoznatim putem i provede kroz grad koji ne poznajem.
Uostalom imam ove 3 navigacije. Ali, ako nisu ucrtana manja mesta i gradovi, neki nepoznati putevi, teško mogu da se oduševim navigacijom sa takvom mapom. Ipak, da ne bi smo polemisali nepotrebno, sve ovo možemo svesti kao STVAR UKUSA. Svako će koristiti ono što on hoće i voli. A suština mog komentara je da bi moderan vozač morao da ima navigaciju. Tek na drugom mestu su moje simpatije prema Sygic navigaciji. Ipak, ona je, po mnogima, prva u svetu. CoPilot.jpg iGO.JPG Sygic.jpg

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
190
@navigas
sto kaze @JaSamBG rec je o mapama a ne o navigaciji. Sve te tvoje slike 1,2,3 sa NQ mapama su pogresno izrutirale. Iz Kneza Milosa kod Skupstine ne moze levo pa ako to nezna vozac i nezna navigacija(mapa) bice problema. Morace do 27.Marta pa levo i dosta je komplikovano za one koj nisu iz Bgd. Elem, poenta je u tome sto TT mape (2014.06) to resavaju elegantno, probaj pa ces videti.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.701
@navigas:
У чему је поента, мислим, дајеш примере са мапама из прошле године?
Па чему служе апдејтовања?
Одавно су на првој страни нове мапе и tomtom и here (navteq).

Član
Učlanjen(a)
27.12.2012
Poruka
5
Jel se jos nekom gasi sygic prilikom pretrazivanja adresa? Ili samo meni Koristim Lg g3?

Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
61
Meni se jednom dešavalo i čini mu se da je bilo do oštećenog foldera sa mapom Srbije. Skini opet mapu pa probaj.

Učlanjen(a)
25.01.2014
Poruka
19
Meni 14.6.4 radi savršeno, evo testiram je nekoliko dana i baš mi se dopada. Nije bilo gašenja ili blokiranja. Očigledno, dosta toga zavisi i do telefona...

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Ma ne. HERE ima G. Trepcu. I u Sygicu i u iGOu. Govorim o mapama, da ne bude zabune.
Prijatelju, ne razumem potrebu da se svemu nađe mana.

Ja imam mapu Serbia_83_HERE_2013.Q3. Na njoj nema Gornje Trepče. Samo postoji Donja Trepča. Prve četiri slike su iGO sa tom mapom. Put Bgd - G. Milanovac - Donja Trepča - Ovčar Banja. Gornje Trepče NEMA ! Demantuj me slikom.

Na iGO sa Contrast mapom (iz 2012. godine !?) je sve besprekorno. Put Bgd - G. Milanovac - Gornja Trepča - Ovčar Banja. To su sledeće 4 slike.

@RonTeo
Drugi kritizer, neka pogleda isto. Inače, pošto tvrdi da su na onim slikama sve mape pogrešno izrutirale. molio bih za odgovor. Ko kaže da se iz Kneza Miloša ne može levo (raskrsnica) kod Pošte, i pored Skupštine levo za prolazak Terazijama ili ulazak u Garažu.
Prijatelji, ako ja mogu da se potrudim i da postavim slike, zamolio bih to isto i vas. Jer, ovako ispada kao "razgovor gluvim telefonima". Koja je to potreba da se da se samo nečemu protivureči bez argumenata.

Jasno mi je da sam vas iziritirao pisanjem o Sygic navigaciji. Ako niste razumeli ponoviću :
1. Za bilo koju navigaciju bitne se mape. Tj. njihova preciznost i detaljnost (ucrtano što više mesta i puteva). Navigacija je u drugom planu. Skoro, manje važna.
2. Izbor navigacije, za istu mapu, zavisi isključivo od "user friendly" softvera koji korisniku pruža što lakši izbor destinacije. Više mi se sviđa Sygic zbog lakšeg manipulisanja. iGO je izuzetno grafički pokriven. Ali, komplikovan za izbor destinacije ukoliko već nije upisana u "Omiljene".
Jednostavno. vozim svakog jutra rutu od Košutnjaka do Liona, i nazad. Toliko puta sam se uverio u ovo što sam napisao. Najbolje da se jednog jutra nađemo negde na kafi i prijateljski pokušamo da razjasnimo svoje stavove.
3. Ne sporim da svako ima svoju omiljenu navigaciju. Ionako smo poznati po podelama. Partizan - Zvezda, Komunisti - Četnici. Pozicija - Opozicija. To nam baš ne služi na čast.

@zx16
Što se tiče značaja apdejta, veruj mi da mi to veoma dobro poznato. Čitav život se bavim računarima. ČaK sam ih i sam projektovao i realizovao. Naravno. Mikrokompjutere na bazi mikroprocesora. Zato mi smetaju, po malo, paušelne ocene. Ubaci sliku i svima će biti jasno.

Inače, zašto bih samo tražio mane nekim mapama. To mi nije bila namera. Poenta, kao što rekoh, je dobronamerni savet svim vozačima da koriste GPS android navigacije. Kada već imaju telefone...

Evo, obećanih slika. Nadam se da će one sve reći. Ovog puta će biti male slike. Da ne gušim forum :)10.jpg
11.jpg 12.jpg 13.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

Natrag