- Učlanjen(a)
- 15.08.2014
- Poruka
- 946
Dragi članovi Foruma, obično sam samo iznosio svoja mišljenja koja su, svestan sam toga, mnoge verovatno opravdano iritirala.
Ovog puta vas molim da, ukoliko imate malo vremena, pročitate moju sugestiju moderatoru Sygic navigacije i da napišete ili označite da li se slažete ili ne. Možda sam ja zaista tvrdoglav, i da preterujem. Naravno, ja to ne mogu shvatiti jer sam takav...
Dakle, moderator Radoslav Michalisko je članovima Test Grupe postavio link da se u anketi izjasnimo o nekim pitanjima koja su navodno, prema njegovom mišljenju, veoma bitna za dalja poboljšanja Sygic navigacije. Počeo je sa ovim uvodom:
Dear friends,
Rado from the Sygic design team here
We need your help. Significant changes are coming to the navigation mode, and we would love to hear your feedback. Please help us to find out what’s essential and what’s not for you.
Link to survey:
Link za popunjavanje ankete
Link za anketiranje članova Test grupe
Naravno, nisam zadovoljan elementima ankete jer smatram da se i dalje zaobilazi osnovni problem, ALGORITAM (RE)RUTIRANJA, a akcenat i dalje stavlja na šminkanje, tj. bitnija je forma, ne suština...
Nisam želeo da popunjavam anketu dok Radoslav iz Sygica javno, na Fejsbuku, ne prokomentariše moj komentar:
"Radoslav Michalisko, moraju dizajneri i programeri Sigic-a shvatiti da je krajnje neopravdano (glupo) da je osnovni algoritam navigacije suštinski loš zbog izbegavanje saobraćaja zbog jednog minuta neproverene duže vožnje. Taj jedan minut će se lako izgubiti na dužoj vožnji, dovoljan je jedan semafor. Ovo je primer iz prave vožnje. Dakle, izbegavanje gužve vam ne koristi ako je vožnja na taj način komplikovana, a ja sam proverio i uvek se ispostavi da je vožnja sa malo saobraćaja na putu optimalnija od ove vaše utopije. Dobar je samo osnovni algoritam zasnovan na principu OPTIMALNE VOŽNJE.
Imajte na umu da je osnovna funkcija navigacije optimalni algoritam rutiranja i da će Sigic ponovo biti korisna navigacija.
Nažalost, ne želite da analizirate povratne informacije koje dobijete od nas. Molim vas da vidite sliku i komentar!
Takođe, molim drage članove ove veoma korisne FB Beta Test grupe da daju svoje komentare na moje mišljenje. Ako svi misle da grešim, unapred se izvinjavam i prihvatiću demokratsku odluku većine. Iako se u tehnici nikada ne koristi demokratsko odlučivanje. Samo najbolja odluka".
Postavio sam samo ovu ilustraciju iz jučeranje realne vožnje. Ovo je rutiranje od lokacije u blizini Kružnog-toka Autokomanda. Destinacija je LIon, restoran "Lipov lad"... Mislim da je dovoljno.
Pogledajte prilog 157025
Unapred se zahvaljujem svima koji se izjasne putem simbola Like ili ignorisanjem. Naravmo, mnogo bi bio korisniji kratak, može i duži, komentar... Zahvaljujem se i svima što ništa nisu označili a nepotrebno guubili vreme čitanjem još jednog, možda ponovo dosadnog, mog posta!
Pozdrav svima!
Poštovane kolege, zahvaljujem se svima koji su sa Lajk izrazili slaganje sa mnom. Nisam se do sada oglašavao jer sam očekivao da se ipak nešto u Sygicu promeni. Nažalost, nije ništa. Moderator mi nije odgovorio, ja sam javno kritikovao takvo nadmeno ponašanje i očekivano, isključili su me iz FB Test Beta grupe. Ne znam šta se tamo sada događa, ali jedino mogu da vidim da se smanjio broj članova. Da li su još neki "uvredili" moderatora ili ne, to ne znam, ali su i drugi imali ozbiljne zamerke... Iskreno, više me i ne zanima, jer ja u vožnji ne koristim Sygic.... Na kraju, dosta je čudno da od 2.12.2022. nema novog apdejta... Danas sam ponovo proverio rutiranje:
Ne znam zašto se kao prva, tj. "najbolja" ruta nudi ova prva u nizu. Druga je i brža i kraća. Dakle, očigledan dokaz da je (re)rutiranje očajno, kako sam i napisao moderatoru i on se naljutio. Treća ponuda je sasvim nepotrebna jer samo popunjava broj ponuda a voznja traje mnogo duže, umesto 23 ili 21 min, čak 34 minuta. Pošto se vidi da nijedna ruta nije ispisana crvenim karakterima, to znači da nema gužvi ni na jednoj, baš kako i piše: "Nema zastoja"... Inače, izabrao sam da rutira "brzo", samo sa izbegavanjem makadama.
Probao sam i rutu Zagreb - Beograd. Slike su u prilogu. Ukoliko vozač izabere Avoid Traffic, umesto 3h46min i 393km, Sygic određuje znatno nepovoljniju, i dužu i sporiju, 4h23min i 419km. Ova nova ruta zahteva još najmanje 37 min a i dalje pokazuje da ima gužve na putu...
Eto, zaista grafički prelepo odrađena navigacija, nažalost, nije dovoljno dobra u vožnji. Mora se priznati da je korisno videti oznaku da nailazimo na krivinu, da je ispred nas neka prekršajna kamera, ali ostaju problemi na koje svi mi ukazujemo odavno....Ipak, možda su mnogi zadovoljni i ovakvim rutiranjem.
Kod mene takođe ne radi funkcija satelitskog prikaza mape u unlock verziji 22.5.3 sa foruma. Ne radi ni na slabijem armeabi v7a Huawei Y6II, a ni na novijem Samsung A8 sa 8Va setom instrukcija, Android 7.1.1. Samo se prikaže prazan sivi ekran... Očigledno je da ta funkcija nije "otključanja". Međutim, pošto i u mojoj licenciranoj verziji mapa "pruža" satelitski prikaz samo dok se ne pokrene navođenje, mala je korist od ove nedovršene funkcije. Satelitski prikaz zahteva internet a administratori su naglašavali da pregovaraju sa Google Mapom da se dozvoli korišćenje njihove mape. Lično smatram da je to loše jer mnogi s pravom smatraju da su TomTom (ili HERE) mape preciznije od Google i pojavio bi se problem, recimo, u dozvoli skretanja u neku ulicu ili ako se smerovi razlikuju u mapama...Kako da ukljucim da mi vidi Satelite map? Kad kliknem na ikonicu, samo sivi ekran???
Prilozi
-
Screenshot_20221220_215340_com.sygic.aura.jpg73,2 KB · Pregleda: 2
-
Screenshot_20221220_215309_com.sygic.aura.jpg60,9 KB · Pregleda: 2
-
Screenshot_20221220_215240_com.sygic.aura.jpg82,1 KB · Pregleda: 2
-
Screenshot_20221220_215228_com.sygic.aura.jpg36,9 KB · Pregleda: 3
-
Screenshot_20221220_215219_com.sygic.aura.jpg71,8 KB · Pregleda: 4
-