Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Na bilo koji pokušaj istih (EGWista) da opovrgnu ovo, podsećam na njihov fundamental 18, u kome doslovno Ellen Gould Harmon White poistovećuju sa "duhom proroštva", a verovanje da je nad "faithful remnant" upravo taj "duh" je uslov za krštenje.

Dobro jutro EGWevajtista!
Sto vreme vise prolazi sve vise sam uveren da sam ti dodelio pravo pocasno ime EGWajtista.
Vidis da sam u pravu, ti nisi u stanju da das nijedan komentar, a da u njemu ne spomenes EGW.
Da nije tebe ovde na forumu, niko ne bi znao ni da je postojala EGW. Zato samo ti nastavi.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A ti to ne možeš a da deset puta ne spomeneš Dartha.

Čini se da ne. Nije mi jasno šta ja to radim da se oni osećaju pozvanima da me pomenu? Smeta im što im razotkrivam avatara? Pa nisam ja kriv što je ona u oholosti govorila i učila blasfemije i što su oni na tim blasfemijama i lažima izgradili svoju "veru" i identitet.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pa upravo zato što njima, EGWistima ni Bog, (Otac - Sin - Sveti Duh) ni Sveto Pismo, ni Krst, ni bilo šta, ne predstavlja stub, osnovu, koren, izvor i iskon vere, nego je to Ellen Gould Harmon White. U njeno se ime krste, a ne u ime Oca Sina i Svetog Duha.

Pa makar to je lako da se dokaze govori li Darth istinu ili LAZ?
Evo u cije ime se krsatavaju ADVENTISTI:


14. Krštenje
Krštenjem ispovedamo svoju veru u smrt i vaskrsenje Isusa Hrista i dokazujemo svoju smrt grehu i nameru da hodimo u novom životu. Na taj nacin priznajemo Hrista kao Gospoda i Spasitelja, postajemo Njegov narod i primljeni smo za vernike Njegove crkve. Krštenje je znamenje našeg jedinstva sa Hristom, znamenje oproštenja naših greha i primanja Svetog Duha. Krštenje se vrši uronjavanjem u vodu i moguce je na osnovu priznanja vere u Isusa i dokaza o kajanju zbog greha. Ono sledi uputstva iz Svetoga pisma i prihvatanja njegovog ucenja. (Rimljanima 6,1-6; Kološanima 2,12.13; Dela 16,30-33; 22,16; 2,38; Matej 28,19.20)

Ispit kandidata za krstenenje:

"Verujes li u Boga Oca, Sina i Svetoga Duha?..."
Pastor koji krstava izgovara: "Krstavamo te u imeo Oca, Sina i Svetoga Duha!"

Pitanje: Da li ste uspeli da u ovim zvanicnim izjavama pronadjete tvrnlju koju je lupio Darth?
Da li ste pronjasli da se Adventisti krstavaju u ime Elene Vajt, a ne u ime OCA SINA I SVETOGA DUHA?

Svi smo se sada osvedocili da je Darth lazni ucitelj, siri lazi o drugima.


Darth, od tebe zahtevamo da se javno izvines za laz koju si objavio!

 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Jer, vidi, u suštini nema razlike između verovanja adventista, džehovista, i svih ostalih moratalista, i onoga što pojedini ateisti propagiraju kao "istinu". Poruka je identična i čisto materijalistička, Carstvo - Kraljevstvo Božije je na zemlji, "raj" stvara se ljudskim delovanjem. Bog (koga ateisti naravno ne pominju) je kod ovih (adventista, džehovista i sličnih) samo nepokretni princip.

Dobro jutro EGWajtista zabludivi. Izvinjavam se sto sam ti malo promenio ime, ali ono je u skaldu sa tvojim snovima .
Mene zanima Darth dali si ti normalan. Otkuda ti ta glupost da su Adventisti i JS i ateisti isto?

Ko je taj koji Bozja carsttrvo stara ljudskim delovanje????? Adventisti sigurno nisu, a ti mozda i jesi pa neka ti je sa srecom.

Kako si s eusudio da izgovoris ovu hulu "Bog je kod adventista i JS nepokretan princip.
Darth, izvini ali ovakvu hulu moze da izgovori samo mentalni bolesnika.


Evo ko je Bog za Adventiste:

2. Trojstvo
Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri lica iste vecnosti. Bog je besmrtan, svemocan, sveznajuci, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonacan i prevazilazi moc ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko svojih otkrivenja o Sebi. On je vecno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe. (5. Mojsijeva 6,4; Matej 28,19; 2. Korincanima 13,14; Efescima 4,4-6; 1. Petrova 1,2; 1. Timotiju 1,17; Otkrivenje 14,7)

3. Otac
Bog vecni Otac je Tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrda, spor na gnjev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošcu. Osobine i sila koje su se pokazale u Sinu i Svetom Duhu takode su otkrivenje Oca.
(1. Mojsijeva 1,1; Otkrivenje 4,11; 1. Korincanima 15,28; Jovan 3,16; 1. Jovanova 4,8; 1. Timotiju 1,17; 2. Mojsijeva 34,6.7; Jovan 14,9)

4. Sin
Bog vecni Sin ovaplocen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božiji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu vecnost živi Bog postao je i covek Isus Hristos. Zacet je Svetim Duhom i rodila Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko bice, ali je savršenim primerom pokazao Božiju pravednost i ljubav. Svojim cudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doci ce opet u slavi da konacno oslobodi svoj narod i da obnovi sve. (Jovan 1,1-3.14; Kološanima 1,15-19; Jovan 10,30; 14,9; Rimljanima 6,23; 2. Korincanima 5,17-19; Jovan 5,22; Luka 1,35; Filibljanima 2,5-11; Jevrejima 2,9-18; 1. Korincanima 15,3.4; Jevrejima 8,1.2; Jovan 14,1-3)

5. Sveti Duh
Bog vecni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlaci i ubeduje ljudska bica, a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomocuje je da svedoci za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu.
(1. Mojsijeva 1,1.2; Luka 1,35; 4,18; Dela 10,38; 2. Petrova 1,21; 2. Korincanima 3,18; Efescima 4,11.12; Dela 1,8; Jovan 14,16-18.26; 15,26.27; 16,7-13)

Adventisticki hriscani veruju


Dath, kada si procitao ovo u sta Adventisti veruju, mozes li posteno i dalje tvrditi da Adventisti, JS i ateiste veruju isto?

Mozes li i dalj posteno reci da je za Adventiste Bog samo nepokretni princip???????


Posto si neposteno pripisao svoje hule Adventistima, ako si imalo posten, red je da se izvines Adventistima za lazi koje im neprestano nameces i pripisujes.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.331
Evo ko je Bog za Adventiste:

2. Trojstvo
Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri lica iste vecnosti.

Ali neki adventisti vjeruju i ovako:

25 Razloga Zasto Ne treba Verovati u Trojstvo ili Trojedinog Boga!

3. Zato sto je doktrina Trojstva OMEGA OTPAD - prorokovano od Ellen G. White

15. Zato sto Elle G. White NIKADA nije verovala u Trojstvo ili Trojedinog Boga.

P.S. Čudno!? Marko Dartha proglašava mentalnim bolesnikom, iako vjeruje u Trojstvo kao i Marko, a tripu, koji Trojstvo smatra Omega otpadom, zove bratom. :)
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
P.S. Čudno!? Marko Dartha proglašava mentalnim bolesnikom, iako vjeruje u Trojstvo kao i Marko, a tripu, koji Trojstvo smatra Omega otpadom, zove bratom.

Hmm, od kada je to Marko ili bilo ko od adventista (EGWista) stručan da određuje nečije mentalno stanje. Možda po njih najgore od svega je to što se ja, ili bilo ko koga su oni, sledbenici doslovno udarene u glavu, žene koja je govorila i propagirala blasfemije, ne osećam uvređenim. Sve što mi upućuju, samo potvrđuje da sam u pravu. Ponoviću, lakmus test da li je neko u pravu je kada ga kultisti nastali iz Mileritske histerije nazovu svakojakim imenima.

Ps. Ja verujem u Boga koji se Trojstvo Tri ličnosti - ipostasa jednog i jedinog Bića, a adventisti kao Marko (takozvani adventisti "trinitarci") veruju u Tri bića koja su nekako "Bog".

Ovaj video dobro pojašnjava šta je u stvari adventističko "trojstvo".




Što se tiče Markovog nazivanja Tripo41 bratom, oni i jesu braća, ali ne po veri u Boga, koji je Otac - Sin - Sveti Duh (Jedno i Jedino Biće) nego po veri u avatara i otelotvorenje "duha proroštva".
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
P.S. Čudno!? Marko Dartha proglašava mentalnim bolesnikom, iako vjeruje u Trojstvo kao i Marko, a tripu, koji Trojstvo smatra Omega otpadom, zove bratom.
Da zaista je cudno da on onog koji mu crkvu napada zbog verovanja u Trojstva, bratom naziva!

Kako on uopste moze biti clan crkve, kad ju napada i naziva OMEGA OTPADOM?

Laodikeja je cak problem Trojstva nazvao "nebitnim" a Tripo ga takodje naziva nebitnim, samo da bi ostao njihov clan!

Izgleda je i Marku ovo nebitno?

Znaci, ako je pitanje Trojstva, odnosno prva zapovest za njih 'nebitna', i ako nije bitna licnost Isusa Hrista i njegovo Bozanstvo, postavlja se pitanje, sta je onda temelj njihove vere? Subota, istrazni postupak, Elen White ili nesto trece?

Necu ja da prejudiciram, neka sami kazu sta im je bitno..
 
Natrag
Top