Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Na bilo koji pokušaj istih (EGWista) da opovrgnu ovo, podsećam na njihov fundamental 18, u kome doslovno Ellen Gould Harmon White poistovećuju sa "duhom proroštva", a verovanje da je nad "faithful remnant" upravo taj "duh" je uslov za krštenje.
Vidis da sam u pravu, ti nisi u stanju da das nijedan komentar, a da u njemu ne spomenes EGW.
A ti to ne možeš a da deset puta ne spomeneš Dartha.
Pa upravo zato što njima, EGWistima ni Bog, (Otac - Sin - Sveti Duh) ni Sveto Pismo, ni Krst, ni bilo šta, ne predstavlja stub, osnovu, koren, izvor i iskon vere, nego je to Ellen Gould Harmon White. U njeno se ime krste, a ne u ime Oca Sina i Svetog Duha.
Jer, vidi, u suštini nema razlike između verovanja adventista, džehovista, i svih ostalih moratalista, i onoga što pojedini ateisti propagiraju kao "istinu". Poruka je identična i čisto materijalistička, Carstvo - Kraljevstvo Božije je na zemlji, "raj" stvara se ljudskim delovanjem. Bog (koga ateisti naravno ne pominju) je kod ovih (adventista, džehovista i sličnih) samo nepokretni princip.
Dobro jutro EGWajtista zabludivi. Izvinjavam se sto sam ti malo promenio ime, ali ono je u skaldu sa tvojim snovima .
Mene zanima Darth dali si ti normalan. Otkuda ti ta glupost da su Adventisti i JS i ateisti isto?
Evo ko je Bog za Adventiste:
2. Trojstvo
Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri lica iste vecnosti.
25 Razloga Zasto Ne treba Verovati u Trojstvo ili Trojedinog Boga!
3. Zato sto je doktrina Trojstva OMEGA OTPAD - prorokovano od Ellen G. White
15. Zato sto Elle G. White NIKADA nije verovala u Trojstvo ili Trojedinog Boga.
P.S. Čudno!? Marko Dartha proglašava mentalnim bolesnikom, iako vjeruje u Trojstvo kao i Marko, a tripu, koji Trojstvo smatra Omega otpadom, zove bratom.
Da zaista je cudno da on onog koji mu crkvu napada zbog verovanja u Trojstva, bratom naziva!P.S. Čudno!? Marko Dartha proglašava mentalnim bolesnikom, iako vjeruje u Trojstvo kao i Marko, a tripu, koji Trojstvo smatra Omega otpadom, zove bratom.