Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Duh jeste u Bogu, ali je i izvan njega. Moze biti poslan, Sin moze biti poslan.
Tako nisi na pocetku razgovora tvrdio! Drago mi je sto si se konacno slozio sa mnom!

Bas tako kao sto kazes: sveti duh moze biti poslan, isto tako sin moze biti poslan. Jedino otac tj. Bog koji ih salje, ne moze!
Tebi trojstvo, nije pa nije! I tacka.
Nema ga u Bibliji. Da ga ima za mene bi bili tako, al ga nema.
Sta sam ja to ''bogohulio''?
Evo sta.
Cista Bogohula!
Bog se sastoji iz tri dela(rekao sam):

-Oca
-Sina -(koji mu je dopuna)
-Svetoga Duha -(koji ovo povezuje u jedno)

I nazivate nas ''mnogoboscima'', sto kazemo ''Jedan je Bog''???
Ti se izgleda malo pravis lud, il si krajnje bezobrazan!
Od pocetka diskusije pricas o Bogovima, cas kazes da se niko osim Jehove ne moze nazvati Bogom a malo kasnije Hrista nazivas Bogom, a opet ispod kazes da je jedan Bog!!!

I posle svega hoces da te razumem!

Evo pogledaj lepo ispod, tvrdis da se niko osim Jehove ne moze nazvati Bogom!!!

I da Biblija ne uci da se iko sem Jehove moze nazvati Bogom!!!!!!!!!!!!!!!
Biblija nije politeisticka knjiga koja uci da ima vise Bogova, niti uci da se iko sem Jehove moze nazvati ''bogom''.

A dole ispod kazes da Biblija govori da je Isus Bog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekao sam ti u bibliji se iznova i iznova govori ''da je Isus Bog''.
Ja ovde zaista ne vidim jednog Boga, a ti istupi zube o njemu!

Kontradiktoran si sam sebi!
Razumem te ja, zelis da dokazes nesto sto je nemoguce, zato i upadas u ovakve probleme! Ali ne sumnjam ja da ces ti sad kao i uvek nesto izfilozofirati.

I pogle posle svega gore sta on meni sad napisa!!!!!!!!!!!!
(Vi) imate dva boga i ne mozete to poreci sve i da hocete.
Naprotiv (mi) kazemo, ''da se niko sem Jednog I jedinog Boga ne Moze Bogom Nazvati''.
A vama su ''dva'' Boga tako ih vi nazivate!
Sam sebe pobijas u svemu sto tvrdis!
Kako ne citas ''BOG BESE REC''??? > BOG BESE ISUS?
PA JEL TO NIJE ISTO?
JEL TO NIJE ISTINA!?
U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga,
Sve vise verujem da je piramida ovde upravu!

A i da nije.
Rec ima pocetak, za razliku od Boga kod koga je bila! Jasno ti pise!
Za rec se kaze da ima pocetak, za Boga ne!!!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da bi ti mogo bilo šta svatiti šta ti ostali korisnici foruma ovde pišu ti treba da kao čovek odgovoriš na jednostavno pitaje koje ti se stalno nameće, a to je:

Kolega Laodikeja, pojasni ti meni da li osim svemogućeš večnog Boga Sina imaš još neke Bogove? Jednostavno pitanje tako?
Još bolje, da ja to tebi pojednostavim pitanje: Da li osim Boga Isusa ti nemaš duge Bogove?

Odgovor ti je vec dat - a on glasi:

Nema drugog Boga osim jednog koji se jos u pocetku otkrio ljudima kao ELOHIM u mnozini - kao zajednica tri Bozanskih licnosti - Oca, Sina i Duha Svetoga.

Kao dokaz, mnogo puta su prilozeni uporedni biblijski tekstovi koji to nedvosmisleno dokazuju.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Odgovor ti je vec dat - a on glasi:

Nema drugog Boga osim jednog koji se jos u pocetku otkrio ljudima kao ELOHIM u mnozini - kao zajednica tri Bozanskih licnosti - Oca, Sina i Duha Svetoga.

Kao dokaz, mnogo puta su prilozeni uporedni biblijski tekstovi koji to nedvosmisleno dokazuju.

Hajde Laodikeja ,
zar ti zaista verujes u to sto pises da je rec "elohim"trojstvo bogova??? "kao zajednica tri bozanske licnosti"???
A zasto ne bi onda to mogao biti kvartet ili cak "legion"???Zar mora da bude samo 3 licnosti???
A sta cemo onda sa drugim Bogovima koji su takodje oznaceni sa elohim?naprimer elohim Dagon? Da nije i Dagon bio trojedan Bog?
Da li ces shvatiti da je to samo iskazivanja postovanja,isto kao u srpskom jeziku, zamenica u jednini za drugo lice "TI",a u mnozini zamenica za drgo lice "VI",ali se to "VI" koristi i da izrazi postovanje samo jednoj osobi!!!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U pitanju je celina koja govori da su tri licnosti.
Ako biblija tako kaze - onda je to tako.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
U pitanju je celina koja govori da su tri licnosti.
Ako biblija tako kaze - onda je to tako.

Biblija nigde ne kaže da TRI Boga čine TROJEDNOG Boga! niti sugeriše da u jednog Boga ima TRI Boga niti da TRI Boga čine jednog Boga još manje da JAHVE ima ni manje ni više nego tačno TRI lica.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti blage veze nemas sta pricas , cas govoris da se niko sem Jehove ne sme nazvati Bogom , a sasvim dole si napisao u istom danu vec tvoj lapsus ISUS JE BOG PA SAD TI POREKNI LEPO PISE , a nam agovoris da imamo dva Boga ato je tvoja tvrdnja cas imas dva cas imas tri , ti se sam hvatas u zamci . jos cu navesti tvoje postenje samo polako , pokazacu da ti ne stojis iza tvoje reci , nemam sada vremena ali objavicu koliko si posten u reci i koliko si prevrtljiv a kada ne znas odgovor onda tvoj izgovor ja to nisam rekao i spamujes .

Samo ti dokazuj moje postenje. Svi znamo vase. Ja za sebe pred Bogom stojim. I on me zna i poznaje.
A tvoj cilj je nista drugo nego da izvrnes moje reci.
Ja dobro znam sta sam rekao, i sta sam tvrdio, a to sto vi ne razumete ili gledate da izvrnete tudje reci je vas problem generalno..

Ja sam lepo objasnio u ranijim postovima i ima razloga zasto ja ovo sve govorim, i necu se ponavljati po 1000 puta.
Dokazao sam biblijom da se ''niko ne moze nazvati Bogom Sem Jehove'' , ali sam taj ''Jehova Isusa naziva Bogom'' to znaci da on jeste Bog i da su oni jedno. Jer niko se ne sme nazvati Bogom ako to nije.
To sam dokazao tekstovima iz biblije.
Vasi argumenti tipa: ''i sotona se naziva bogom, i Mojsije je nazvan bogom, andjeli su bogovi.. sam vec oborio biblijom.''
Niko nikad nije nazvan ''bogom'' sem Isusa u bibliji i to sam dokazao. I ta titula ni na kog ne sme da se primeni osim na Boga jednog i jedinog Svemoguceg. Onda kada naziva Isusa ''Bogom'' to je sa razlogom. I da je zato i nastao rat na nebu sto je sotona zeleo da se ''nazove bogom'' jer tu titulu nije posedovao pa je nastao rat na nebu.. itd..
Ti ne rauzmes ni o cemu ja pricam, i nisi u toku, zato ti je bolje da cutis.

Kod tebe moze i Jahavahu koliko vidim ja to jos nigde nisam cuo , eto kako hulis na bozije ime , jel vidis kako se pecas u lazi i koliko si dvolican :D a tek koliko hulis Ohohoooooo!!!
:opaaa::beee:

Aha sad si se odao! I Adrijan je primetio , znaci ti si u stvari ''Sikimiki22''
Odakle ti znas da sam ja rekao: Jahavahu''????

Gde si to procitao???
Sram vas bilo , umnozili ste se ovde sa laznim imenima sa razlicitim nikovima, i prosipate jednu istu pricu...

Ti se izgleda malo pravis lud, il si krajnje bezobrazan!
Od pocetka diskusije pricas o Bogovima, cas kazes da se niko osim Jehove ne moze nazvati Bogom a malo kasnije Hrista nazivas Bogom, a opet ispod kazes da je jedan Bog!!!
I posle svega hoces da te razumem!

Kako ne shvatas:

-NIKO SE PREMA BIBLIJI NE MOZE NAZVATI BOGOM OSIM OCA!
-POSTO SE NIKO TAKO NE MOZE NAZVATI, A VIDIMO DA JE ISUS NAZVAN "BOG"
-TO ZNACI DA MORA BITI JEDNAK SA OCEM.
-JER MOZE POSTOJATI SAMO JEDAN BOG!
-BIBLIJA NIJE POLITEISTICKA KNJIGA!

Pa prijatelju sta ti tu nije razumljivo , ne pravim se ja lud nego se ti nadmudrujes sa mnom.
Hvatas me u reci!

Ako vi kazete da je Isus: ''mali bog'' a ''Jehova Veliki Bog'' i da to nisu > ''Jedan Bog'' == ONDA JE TO MNOGOBOSTVO!
Ali ako mi kazemo da je: ''Isus Bog'' i Jehova Bog'' i da su to > Jedan Bog == ONDA JE TO MONOTEIZAM!

U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga,
Sve vise verujem da je piramida ovde upravu!

Pa izgleda da ces i ti skrenuti jos i vise nego sto vec jesi, pa Isus nece vise biti ''Rec'' ni za tebe.
Mala laz, vodi u jos vecu i tako redom..

Rec ima pocetak, za razliku od Boga kod koga je bila! Jasno ti pise!
Za rec se kaze da ima pocetak, za Boga ne!!!

Ovo se isto kaze za rec: ''Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije stvoreno sto je stvoreno!''
Ako bez ''Reci'' odnosno ''Isusa'' nista nije ''stvoreno'', a on je ''stvoreno bice'' , onda je on sam sebe nekako morao da stvori, jel shvatas ti apsurd, svoje tvrdnje.
Reci su jasne, ''BEZ NJE(ISUSA)NISTA NIJE STVORENO STO JE STVORENO!''
TO ZNACI DA ISUS NIJE STVORENO BICE!

I ja sam ti trazio da mi das stihove gde se kaze:
-Isus je stvoren od Boga
-Bog mu je dao zivot
-Isus Nije Bog
itd..

Nemas ni jedan takav citat...

Nego manipulises recju u ''u pocetku'' sto se odnosi i na Boga i na Sina, Oboje su bili ''u pocetku stvaranja svemira''. To ne dokazuje nista, nego se odnosi na ''pocetak stvaranja'' a ne na ''pocetak nastanka neke osobe''.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ovo je tema o PRESVETOM TROJSTVU a ne SIKIMIKI i šta ti ja znam, nećete sada svaku temu spamovati ko je ko, ha? možda! jer raspravljati po Bibliji za to i niste kadri.

Hoćete spam! pa hajd da spamujemo svi.

mire000 koliko ti nikova ovde imaš?

E a ti Adrian BG, koliko ti nikova imaš?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo je tema o PRESVETOM TROJSTVU a ne SIKIMIKI i šta ti ja znam, nećete sada svaku temu spamovati ko je ko, ha? možda! jer raspravljati po Bibliji za to i niste kadri.

Hoćete spam! pa hajd da spamujemo svi.

mire000 koliko ti nikova ovde imaš?

E a ti Adrian BG, koliko ti nikova imaš?

Svi znaju da ja imam samo jedan, ali vi ste se ovde umnozili po nalogu, vaseg ''staba za dezinformacije'' pa spamujete svaku temu...
Inace nije ni cudo jer ste dvolicni, pa imate sve dvostruko..

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
images
images
images
images

images

1+1+1-1-1=1

Rešenje :

Trinity.jpg

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Kakva ti je ono sveta trava nacrtana? Meni izgleda kao detelina. Ako je detelina zašto je sa tri lista sveta a sa četri sretna? Ako je marihuana, onda razumem mnogo toga kod tebe, pa i ove sličice.

Natrag