Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Jasno je meni da je Otac Jehova jedini Svevisnji Bog!
Ali imaj u vidu da je Isus Sin, a ne Otac! Sin nikako ne moze biti Otac ni Otac Sin,takvi su osnovi tvoje dogme!
'Otac Jehova' nije 'Sin Isus Hrist'................'Sin Isus Hrist' nije 'Otac Jehova'!!!
Valjda se tu slazemo.
Ako Hrist nije Jehova prema tvojoj dogmi, onda imamo dva Boga.
Jer Jehova je Jehova a Hrist je Hrist!
E na ovo bih voleo u buduce da se usredsredimo, naravno samo na temelju Biblije!
Samo da ti kazem,
nemam ja nameru da te hvatam u reci, nije mi to cilj! Vec samo zelim ako nesto verujes i zastupas da to jasnim i nedvosmislenim recima i kazes. Ako kazes jedno a posle tvrdis nesto sasvim drugo, onda sam sebe obaras! Ne obaram te ja kad citiram tvoje reci! Ja to radim jer mi nije jasan tvoj stav!
Evo i ovde sada primer.
Rekao si JEDNAK sa ocem! Sto mene odmah navodi na zakljucak da Hrist nije Jehova, vec da je jednak sa njim! Sto ponovo govori da se ne radi o jednom bicu vec o dva! Ocu i Sinu.... Jehovi i Hristu!
Nadam se da se i ovde slazemo.
E sad ti mene navedi na osnovu cega si iz Biblije dosao do zakljucka da je Hrist jednak sa Jehovom!?
Naravno da je samo jedan Bog!
Kada kazem 'jedan Bog', mislim na svevisnjeg Boga Jehovu!
Hrist se samo tako moze nazvati, ali on nije Jehova. On je podlozan Jehovi, on je ispod Jehove, on dobija sve od Jehove, kako u zamaljskom oblicju tako i nebeskom. Mogu ti to dokazati na mnogo mesta iz Biblije.
Zato se ja i ne molim Isusu niti obozavam Isusa kao Svevisnjeg i jedinog Boga Jehovu, jer bi to bio veliki i noprostiv greh! Nije ovo moj licni verski stav, niko se nije naucen rodio, niti je ovo stav gospode iz Bruklina! Ovo je stav koji sam naucio iz Biblije! Niko se od Apostola nikada nije molio Hristu, niko od njih nije obozavao Hrista kao Svevisnjeg Boga, vec su se molili i obozava samo Jehovi! Ako gresim ispravi me, moze biti da ne znam. Ako mi na temelju Biblije pokazes da je bilo ko u njoj obozavao, prema prvoj i najvacoj zapovesti, Sina(Hrista)... ja cu odmah da cinim tako!!! Ali ja zaista nisam naisao na mesto da neko radi tako, na svakom mestu je i vise nego ocigledno da su Apostoli obozavali uvek i samo Oca(Jehovu)!
Izvini ali moram da primetim.
Poceo si da pises kao Karadzic i ponovo govoris nejasno jer je zaista drugacije nemoguce da se objasni to sto zelis! I vise sam nego ubedjen da je Karadzic namerno pravio ovakve greske, naravno iz licnih verskih ubedjenja! To radis i ti.
Namerno pises gramaticki neispravno da bi zvucalo onako kako zelis. Mislim na ovo "i da su to", da si napisao gramaticki tacno "i da su oni", ne da bi samo drugacije zvucalo nego bi imalo sasvim drugacije znacenje!
Hvala!
Kada je Jehova stvorio Hrista, logicno je da sve drugo sto je stvoreno stvoreno uz neku ulogu Hrista. Na sve drugo se misli, jer sve drugo je posle Hrista.
Ali to nikako ne iskljucuje da je Hrist stvoren. Sam Jehova je stvorio Hrista, bez icije prisutnosti! Sve drugo je stvoreno uz neku ulogu Hrista.
'bila sam kraj njega, kao graditeljica,' Price 8:30
Samo Jehova ima moc da stvara niizcega, zato se samo Jehova u celom univerzumu moze nazvati Svemoguci i niko drugi! Hrist na neki nacin ucestvuje u Jehovinoj stvaralackoj aktivnosti, ali to nikako ne znaci da je on uzrok stvaranja! Uzrok je samo Jehova! To Biblija na svim mestima govori, sam Hrist ti tako kaze!
Jer će u dane te biti nevolja kakova nije bila od početka stvorenja koje je Bog stvorio dosad, i neće ni biti. Marko 13:19
Vec sam ti dao gde ti sam Isus kaze da ga je Bog stvorio! Ali sta vredi kad oni tebi nista ne znace.
I anđelu Laodikijske crkve napiši: tako govori Amin, svjedok vjerni i istiniti, početak stvorenja Božijega: Otkrivenje 3:14
Jahve me stvori kao počelo svoga djela, kao najraniji od svojih čina, u pradoba; Price 8:22
Rodih se kad još nije bilo pradubina, dok nije bilo izvora obilnih voda. Price 8:24
Rodih se prije nego su utemeljene gore, prije brežuljaka. Price 8:25
Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen prije svake tvari. Kolosani 1:15
I opet uvodeći prvorodnoga u svijet govori: Jevreji 1:6
I on je glava tijelu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvijeh, da bude on u svemu prvi; Kolosani 1:18
Imas i stvoren i rodjen sto je sasvim isto i nema nikakve razlike jer obadve reci oznacavaju pocetak!
Ovo je vise nego jasna stvar, u pocetku je bila 'rec' a ne Bog!
Lepo ti drugi stih kaze 'ona bese u pocetku u Boga'.... Hrist bese u pocetku u Boga!
To ti isto kaze i Kolosani 1:18 'koji je pocetak', govoreci o Hristu.
Za Boga se nigde ne kaze da ima pocetak, za Hrista da!
Stvarno Takticar, na sve sam ti ovo odgovorio, tebi ili drugima i sve te stihove i sad opet.
Ja stvarno ne znam zasto izvrces moje reci?
Nema svrhe da pricam i ponavljam se ako nisi iskren u nameri da razumes.
Ako jesi mozemo pricati i odgovoricu ti na ceo post, ali vrteti jedno isto u krug i to namerno izvrtati sto mi se cini da radis, nije lepo. Kazi mi jesi li iskren?
I onaj stih sto si naveo kolosanima 1:15 - ne kaze ''koji je rodjen pre svake stvari'' nego - ''On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja. .A ja sam na drugom mestu tebi ili ne znam kome vec odgovorio sta to znaci , podrzao sam biblijskim stihovima, odrzao citavo predavanje na tu temu, mislim da sam AApocketzu i sad treba ponovo da ponavljam. Nemam snage vise pisati isto..
On je ''prvorodjeni sveg stvorenja'' zato sto je prvi ''vaskrsao'' , on je ''prvi vaskrsli''. 18. stih ti objasnjava..
I to se povezuje u bibliji sa praznikom ''prvina'' i to se direktno i u novom zavetu objasnjava i u tom poglavlju sto navodis je ocigledno, i u celom kontekstu tako da to ne moze da vidi samo onaj koji nece.
Izgubim nekad snagu da pisem, kad vidim da neko nece namerno i odbija.
Ako zelis odgovoricu ti na kompletan post. Ali mislim, jesi li uopste iskren?
Price solomunove i sl. sto si naveo, ne postoje dokazi da se ovde govori o Isusu Hristu uopste, to su tekstovi koje koriste J.S.
I onda kazes da nisi citao njihovu literaturu, u njima nema nicega ama bas nicega sto ih povezuje sa Isusom Hristom, kada se govori o mudrosti i sl. Smesno je to sto citirate, a nema veze sa Hristom
Trazio sam od tebe jasne citate, ''Jehova rece ja stvorih Sina u pocetku'' , nemas takvog stiha nigde.
Procitaj to sto si napisao te stihove da je Isus stvoren, pa mi reci iskreno, vidis li u njima dokaz da je Isus stvoren, govori li se u njima o Hristu uopste? Nemoj meni , odgovori sam sebi, i prouci kontekst tih stihova.
Poslednja izmena: