Nemas ti jednog nego tri koga ne umete da objasnite nikad , mi imamo jednog i to Svemoguceg Jehovu , ako si se druzio sa JS onda ti je itekako poznato zato budi posten u srcu pa kazi ako imas postenja uopste.
Da si ti posten, ti bi priznao, da mi ne tvrdimo da imamo ''tri'' vec ''jednog Boga'', ali posto nisi onda tvrdis da mi kazemo da imamo ''tri''.
Ja tvrdim da vi imate dva, i to sam potvrdio i vasom teologijom i biblijskim citatima.
Znaci: ''mali bog Isus'' i ''Svemocni Bog Jehova''.
Nemoj da izmisljas, i sami vasi svedoci kazu da: ''Nije neispravno nazvati Isusa Hrista Bogom'' , ali da to ne znaci da je on ''Svemoguci Bog''.
Znaci on je vama ''bog'' , ali nije ''Sveomoguci''. To je ''dualizam'' , ''politeizam'' i ''mnogobostvo''.
Trojstvo uprazvo zato i nastoji da poveze sve to u ''jedno'' i za nas nema: ''mali bog'' i ''Veliki Bog'', nego je on: ''JEDAN''.
Pa to je pitanje za vas vi podrzavate tu teoriju tri Boga , Trojstvo.
''
ja sam Svemoguci Bog i nema drugog osim mene''.
Lati se ti malo vise Biblije.
Lati se ti malo vise biblije jer ako: ''
NEMA DRUGOG BOGA osim mene'' to znaci da se niko drugi sem njega ''
ne sme nazvati Bogom'', to sam pokazao i drugim stihovima.
Ako vi Isusa nazivate ''malim bogom'' pored Oca Jehove, onda je to ''mnogobostvo'', za razliku od nas koji ovo spajamo u ''JEDNO'', i zato mi nemamo vise ''bogova'' , ali vi po vasoj teologiji IMATE!!!
Znaci po tebi ce oboje odgovarati pred bogom iako mozda jedan sluzi pravo i istinito bogu , ispada da ce pogubiti pravednog zbog nepravednog po tvome jer kazes da su dve osobe, izvrces i pisma a to ide na tvoju hulu protiv Boga .Pisma kazu drugacije vidis tvoje poznavanje pisma
Rimljanima 14:12
Dakle, svatko će od nas
za sebe položiti račun Bogu.
Ja to nisam rekao, ti ovde izvrces moje reci, jer uopste nisi razumeo...
Ovde se radi o zajednistvu ''jedinstvu'' osoba. Koje su opet medjusobno odvojene licnosti, ali ih spaja ''duh''.
To je tako u stvaranju, a tako je i sa Bogom.
Bog ne sedi jedan u drugom kao sto vi filozofirate, te tri licnosti su medjusobno odvojene i svaka ima posebnu funkciju, i moze delovati odvojeno..
Vama ne vredi nista ni dokazivati, jer vam je um toliko zatvoren da je to strasno..
nije covek sam sebi dao duh pa da bude duh coveciji , nego mu je Bog dao kako bi bio postojao.
Pa naravno da mu je Bog dao ''duh'' i taj duh je slican Svetom Duhu koji daje zivot, i svo troje odrzava u zajednistvu u bicu Bozjem. A tako je i sa covekom i zenom, duh je taj koji ih povezuje i spaja, ja nisam nista pogresno rekao, ali ti nastojis da se ismejes i izvrnes moje reci.
Kao i svi na forumu, slicni tebi..
Kako to kad si ti najveci protivnik tog imena , svima tvrdis kako to ime Oca nije sugurno a prizivas ga kazes ja molitve upucujem Ocu , Zasto Isus nije upucivao molitvu Svetom Duhu kao ti, kada je bio na zemlji i kada je predao svoj duh zadnje noci objasni, da li je to sada ispravno sto cinis odgovori, imas li stavak da moram da se molim Svetom duhu pokazi.
Naravno da postujem sva Bozja imena, pa i Jahve, zasto ne bi.
Vi nikako da shvatite da niko ne osporava niti krije to ime!
Nisam ja protivnik tog imena, ja ga Volim.
Ali to nije jedino ime Bozje.
I ja sam protiv vase izmisljene i pogresne teologije.
Koliko vas je ovde na forumu, pa se ni sami ne mozete sloziti sta treba verovati???
Ako je Sveti Duh u Bogu, i on se isto moze nazvati ''Bog'' > jer je sastavni deo njegovog bica!
Zato ja upucujuci molitve ''Svetom Duhu'' molim se i samom Bogu.
Ali tebi je to nespoznatljivo...
Nemas ni trunke postenja u sebi , bio si na sastancima JS a ovde protivurecis , koliko si puta cuo da se na kraju svake molitve spominje Isusovo ime zato sto jedino molitve idu preko njega
Imam ja postenja, ali vi nemate, kada nase reci izvrcete, pa kazete da imamo ''tri Boga''.
A vi ''imate dva!''
Naravno da spominjete Isusovo ime na kraju molitve, ali nikada, i nikada, necete uputiti molitvu Isusu Hristu direktno, kao sto mu je Apostol Stefan uputio. Ako mu se on molio, zasto je to vama zabranjeno?
E to je antihristov duh!
A sada tvrdis da je duh u Bogu jer ti tako vise odgovara. Da ponovo pocnemo pricu o huli, ti ces ponovo reci da duh nije u Bogu.
Ne kao sto sam ti gore i objasnio. Duh jeste u Bogu, ali je i izvan njega. Moze biti poslan, Sin moze biti poslan. Ne vrse oni podjednake poslove u procesu spasenja, a niti sede jedan u drugom.
Budi malo vise otvorenog uma.
Ali mislim da te ovo ni ne zanima...
Tebi trojstvo, nije pa nije! I tacka.
Dogovori se prvo sam sa sobom a samnom ces lako. Jer sve sto tvrdis na temelju Biblije, za mene je tako!
Mire,
hajde prestani da Bogohulis, za tvoje je dobro!
Sta sam ja to ''bogohulio''?
Kako vi nekom, ko: ''Velica Oca, Velica Sina i Velica Svetoga Duha'' mozete kazati da huli, sto sam rekao ''ovo je Jedan Bog i nema Drugog''?
A vi ga unizavate! I nazivate nas ''mnogoboscima'', sto kazemo ''Jedan je Bog''???
Zar ne ''hulite'' vi sto imate dva: ''malog boga Isusa'' i ''Velikog Boga Jehovu''? A Sveti Duh vam je nista!
Vi imate dva boga i ne mozete to poreci sve i da hocete.
Naprotiv mi kazemo, ''da se niko sem Jednog I jedinog Boga ne Moze Bogom Nazvati''.
A vama su ''dva'' Boga tako ih vi nazivate!
Hajde ti meni odgovori sad: kome je Otac glava???
Ko je sveti duh ako povezuje sve u jedno???
Opet se hvatas za reci, mozda sam se tako izrazio?
Sta je ''covecji duh''?
Objasnio sam ti primerom i sad treba opet da objasnjavam, da je duh ono sto sve povezuje u jedno.
Tako je i sa covekom i zenom, njih povezuje ''duh covecji'' koji je isto licnost.
Oni nisu povezani samo telesno nego je i ''duh'' taj koji ih povezuje. I sa Bogom i sa njima samima.
Ne vredi ja tebi da objasnjavam, posto ti to ne zelis uopste da razmislis, sta vredi moje objasnjenje tebi uopste?
Pre svega bavimo se stvarima koje i nisu biblijski citati, vi hocete da vam se logikom nesto dokazuje?
A imate citate i bibliju, pa je ne konstatujete ni 3%.
Naravno da Bibliju citam 'uvek' bez spoljnjeg uticaja, ali tamo nikada nisam nasao zapisano 'Bog Sin', uvek i na svakom mestu stoji 'Boziji sin'!
Ja samo verujem kako je Hrist rekao a Apostoli zapisali! Treba li mozda drugacije da radim?
Kako ne citas ''BOG BESE REC''??? > BOG BESE ISUS?
PA JEL TO NIJE ISTO?
JEL TO NIJE ISTINA!?
Pa te ponovo, po kozna koji put pitam: zasto ti mene osudjujes sto ne verujem da je Hrist 'Bog Sin', kad tako nigde u Bibliji ne pise???????
Hoces mene da ubedis i nateras da verujem u nesto sto ne pise u Bibliji!!!
Odakle tebi smelost za to covece???
Rekao sam ti u bibliji se iznova i iznova govori ''da je Isus Bog''. A ti mozes samo to da ignorises, ako ti je tako volja.
A odakle tebi smelost da ti mene teras da ja ne verujem da je Isus Bog, kad tako ne pise u bibliji!???
Lepo kaze ''ISUS JE BOG''. PA SAD TI TO POREKNI!