Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nema tri Boga, vec jedan Bog u kome postoje tri licnosti povezane uovnim vezama koj mi ni ne razumemo na pravi nacin.

Tvoja ljudska logika ti je prepreka za razumevanje, jer ti treba Bozansko prosvetljenje.

A šta znači ELOHIM?
Koliko Bogova imaš u jednog Elohima? I koji su to Bogovi?
Gde u toj tvojoj bibliji napisano: Jedan Bog sa tri ličnosti? A ako biblija to ne naučava tada mi kaži ko? Hoću da vidim čiju ili koga ti to slediš?

A to što si ovde copy paste Adventističku dogmu, kakav je to dokaz? Da li to znači da i JS može dokazivati isto tako kako ti radiš? A Pravoslavac ili Katolik koje on dokaze treba iskopirati? Adventističku dogmu možda?
Jednostavno pitanje

Da li Adventizam poštuje sve što je u Bibliji napisano?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A šta znači ELOHIM?
Koliko Nogova imaš u jednog Elohima? I koji su to Bogovi?
Gde u toj tvojoj bibliji napisano: Jedan Bog sa tri ličnosti? A ako biblija to ne naučava tada mi kaži ko? Hoću da vidim čiju ili koga ti to slediš?

A to što si ovde copy paste Adventističku dogmu, kakav je to dokaz?

Pa nije ti on kopirao adventisticku dogmu vec biblijske stihove(mozda sa njihovog sajta, kakve to ima veze), na koje ti nisi ni na jedan odgovorio!
Bolje i to nego sto ti kopiras iz ''dictonary'' recnika, on ti je dao bibliju, a ne recnik!
(mislim mozda sam ja slep, ali ljudi ti ovde daju argumente, a ja ne vidim tvoje nigde...)

Sta je sa ovim stihom, jel i on nevidljiv? : "Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno" ( 1 Jovanova 5. 7 ).
Protumaci mi to.(i ne pricaj da su ove reci umetnute, jer nisu!)

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Pa nije ti on kopirao adventisticku dogmu vec biblijske stihove(mozda sa njihovog sajta, kakve to ima veze), na koje ti nisi ni na jedan odgovorio!
Bolje i to nego sto ti kopiras iz ''dictonary'' recnika, on ti je dao bibliju, a ne recnik!
(mislim mozda sam ja slep, ali ljudi ti ovde daju argumente, a ja ne vidim tvoje nigde...)

Sta je sa ovim stihom, jel i on nevidljiv? : "Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno" ( 1 Jovanova 5. 7 ).

Ovo ste dobro rekli , malo iz svoje glave , a ne sve kopirati . negdje je Laodikeja napisao nemojte sve kopirati Engleski , imate i Srbski , nezna svatko Engleski . Može i Bosanski ili Hrvatski toje već razumljivije
Bog

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
-------------------------
Osnova TTT separatističkog nauka bez adekvatnih dokaza
je - izvuči samo jedan stih iz konteksta ostalih.
Pogledajmo kako cijela stvar drugačije izgleda,
kada se pročita i okolina toga stiha:
------------------------------------------

1. IVANOVA 5,5
Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj, koji vjeruje, da je Isus Sin Božji?
…………………………………..

Tko je pobijedio svijet?
Da li je pobijedio svijet onaj koji vjeruje da je Isus = Bog? Ne!
Svijet je pobijedio onaj koji vjeruje da je Isus = Sin Božji – ne-bog.
U šta ti vjeruješ?
Ovaj stih ti kaže - kako ćeš završiti.

------------------------------------------------------------------------------------------
1. IVANOVA 5,6
Ovaj je, koji dođe vodom i krvlju i Duhom, Isus Krist, ne samo u vodi, nego u vodi i krvi; i Duh je, koji svjedoči, jer je Duh istina.
……………………………………………

Kako je Isus Krist došao na Zemlju?
Došao je vodom, krvlju i duhom.

--------------------------------------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,7
Jer su trojica,
što svjedoče u nebu:
"Otac, Riječ i Duh Sveti;
i ova su trojica jedno,

…………………………………………..
Postoji svjedočanstvo na Nebu.
Troje je na Nebu.

1. Na Nebu je Bog Otac Jahve.
2. Bog Otac Jahve ima svoju Riječ kojom sve stvara.
Riječ je Bog.
3. Bog Otac ima svoga Duha.
Bog Otac je Svet i Njegov Duh je Sveti Duh.

Na Nebu Bog Otac i Njegova Riječ i Njegov Sveti Duh čine jedno.
Jedinoga Boga Oca Jahvu.

---------------------------------------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,8
I troje je, što svjedoči na zemlji:
"Duh, i voda, i krv;
i ovo je troje jedno.
………………………………………………

Postoji svjedočanstvo na Zemlji.
Na Zemlji je bio Isus Krist.
I u Isusu Kristu je:
1. duh
2. voda
3. krv
Na Zemlji je Isus Krist sa svojim duhom, vodom i krvlju
svjedočio.

Čitaj 1. IVANOVA 5,6

---------------------------------------------------------------

Da ti još pomognem -

Imaš 2 svjedočanstva -

1. od Boga Oca Jahve sa Neba
2. od Sina na Zemlji
-----------------------------------------------

Riječ – Logos je „sastavni dio“ Boga Jahve.
Isus nema veze sa Logosom,
Sem te – što je i On – Isus stvoren po Jahvinoj riječi.
Nema stiha – Isus je RIJEČ – Logos.
NEMA!

ZATO - iz gornjih razloga,
Niti jedan ozbiljni Teolog TTT
Ne upotrebljava gornji stih kao dokaz za TTT,
Jer mu okolina stihova jasno ruši TTT nauk.
Nego – dapače – izbacuje taj stih!

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
A ja sam biblijom pokazao da se niko sem jedinog i svemoguceg Jahvea ne moze nazvati ''BOGOM'' i da ta titula pripada samo njemu.
U potpunosti se slazem :)
Upravo zato sto nije bio ''bog'' i sto je zeleo to da postane on se pobunio, kao i ostali ''andjeli'' sa njim, jer su zeleli da postanu ''bogovi''.
E sad stvarno ne znam sta si hteo da kazes!
Sotona vrlo dobro zna da ga je Jehova stvorio. Zato on moze zeleti sta hoce, ali Jehova ne moze biti nikad, ni on niti bilo ko drugi, znao on to vrlo dobro. Isto tako zna da mora biti podlozan Jehovi uvek i on i svi drugi!
Zato nije to razlog sto se pobunio, razlog je nesto sasvim drugo.
Zato ta vasa tvrdnja da se ''andjeli'' i ljudi u bibliji nazivaju ''bogovi'' ne stoji.
Kada se za njih kaze da su ''bogovi'' - onda je to u negativnom smislu - jer su oni sami sebe proglasili za ''bogove'' i tada im se Bog ruga i kaze: ''ja rekoh bogovi ste, ali cete kao sinovi covecji pomreti svi''.
Mire, moras priznati da ima mnogo bogova kao sto ti Pavle kaze i na nebu i na zemlji jer to je samo kao sto sam kazes titula. Ali naravno, samo je jedan pravi Svemoguci Bog koji nas je stvorio Bog otac Jehova, kao sto si i sam rekao, kao sto i Pavle kaze.

1.Korincanima 8:5,6
Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda:
Ali mi imamo samo jednoga Boga oca, od kojega je sve, (i mi u njemu), i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz kojega je sve, i mi kroza nj.

Zanimljivo je ovo sto sam stavio u zagradu, al'ne bih sada o tome.

Psalm 82:1 se nadovezuje na ono sto je Pavle rekao, za bogove na nebu.

Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud:
Ali,
samo je jedan Jahve!!!
Velik je Jahve, hvale predostojan, strašniji od svih bogova! Psalm 96:4
Jer poznah da je velik Gospod, i Gospod naš svrh svijeh bogova. 135:5

Drugo,
bog ne mora da bude zivo bice, to moze da bude i predmet!
2.Mojs. 34:17 Livenih bogova ne gradi sebi.
Titula Bog pripada samo jednom i jedinom Svemogucem Bogu:
(Isaija 45,5)Ja sam Gospod, i nema drugoga, osim mene nema Boga;
(Isaija 40,18) S kim ćete dakle izjednačiti Boga?
(Isaija 46,9) jer sam ja Bog, i nema drugoga Boga, i niko nije kao ja.
''JA SAM BOG LJUBOMORAN!''
''I SLAVE SVOJE NECU DATI DRUGOME"

Vi ignorisete jasne biblijske stihove!
Nista ja ne ignorisem! Ne daj Boze to da cinim kada mi ovako jasno pokazes iz Biblije da ta titula Bog, pripada samo Jedinom Svemogucem Bogu Jehovi kao sto si i sam rekao. Ja se u potpunosti slazem sa tobom!
Isus Hristos nije unapredjen u Boga, on je oduvek bio Bog.
E sad ako si hteo da mi sa ovim stihovima gore pokazes da je Hrist Bog, onda cu ih ignorisati! Jer i sam si ih postavio da bi dokazao da je samo Jehova Svemoguci Bog, ti stihovi to i govore i samo se na Jehovu odnose a nikako na nekog drugog!
Dakle ako hoces da mi pokazes da je Hrist Jehova, to moras uraditi sa nekim drugim stihovima.
Sotona je bio ljubomoran na njega pa je i on hteo to da postane. Zato je doslo do pobune..
I sada ovde na zemlji on opet ''umanjuje Isusa'' kroz laznu nauku i vase crkve koje ga prave manjim, ''to je antihristov duh'' koji se ispoljava. On ga mrzi, a vi to pravite kao nesto pozitivno i jos podsticete, i ne razumete bibliju, pa ste gnevni na sve koji vole Hrista i koji ga velicaju.
Vi izvrcete jasne reci biblije, da bi ste poduprli svoju dogmu. To je vise nego strasno..
Slozili smo se gore da je samo jedan i jedini Svemoguci Bog Jehova!
Dakle, sve sotonine lazi koje na razno razne nacine lansira, su usmerene protiv jednog i jedinog Svemoguceg Boga Jehove. Njega on hoce da umanji, Jehova je njemu trn u oku, zna on dobro ko je Svemoguci Bog, njega on opada od samog pocetka i sakriva istinu i svetlost koja dolazi od najvisega. Naj vise bi on voleo da njega nema, zato ga i pravi ne postojecim svugde, pa cak i u samoj Jehovinoj reci Bibliji. Ko je danas jeres, ko je otpad u ocima ovog sveta, pa svako ko ti govori u ime Jehovino, on je jeretik, otpad i sektas. To je delo sotonino!
Da se razumemo. Ja hrista volim, zasto bih ga mrzeo! Da nije dao zivot za mene ja se nikada ne bih mogao pomiriti sa svojim stvoriteljem Jehovom, nikada ne bih dobio nezasluzeni dar vecnog zivota. Zato Hristu do neba hvala!
Ne znam, cemu ove tvoje reci da neko mrzi Hrista? Doneo si zakljucak na osnovu toga sto ga ja nazivam sinom Bozijim. Pa i apostoli su ga tako nazvali ne ja, ja samo njima verujem i zelim da sledim njihov put. Sam ucitelj nas uci da je on sin Boziji, od mene se u Bibliji trazi da verujem samo tako, da je Hrist sin Boziji. Pa te pitam da mi odgovoris vec jednom, treba li da verujem drugacije?! Gde je taj drugi uslov zapisan, pokazi ga?
Bojim se da ti Hrista hoces da izjednacis sa Jehovom a niko to od apostola nije radio. Mogu ti navesti na stotine primera.
Pogledaj sta Pavlove kaze za tvoje delo:

Dela 1:21-25
Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše ga kao Boga niti mu zahvališe, nego zaludješe u svojijem mislima, i potamnje nerazumno srce njihovo. Kad se građahu mudri, poludješe, I pretvoriše slavu vječnoga Boga u obličje smrtnoga čovjeka i ptica i četvoronožnijeh životinja i gadova. Zato ih predade Bog u željama njihovijeh srca u nečistotu, da se pogane tjelesa njihova među njima samima; Koji pretvoriše istinu Božiju u laž, i većma poštovaše i poslužiše tvar nego tvorca, koji je blagosloven vavijek. Amin.
Razlog greha i rata na nebu je upravo taj, sto Bog nikome nije dopustio da se zove ''Bog''. On je jedan i jedini.
Nisi u pravu. Vrlo dobro oni na nebu znaju da je samo jedan jedini Jehova i da niko nikad nece biti kao on, koliko god da to zeli! Ali, da ima bogova na nebu ima.

Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda: 1.Korincanima 8:5

Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud: Psalm 82:1

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ja kada ne znam onda pitam a pitam sve dok ne dobijem odgovor.

Pitanje glasi:

Pojasnite mi zašto po Mateju 6,9 se molite samo Ocu, kad kažete da imate mnoštvo Bogova?
Ja bi reko da vi ne poštujete jednako sve te vaše Bogove iz mnoštva, šta više vi hulite na Božanstvo Svetoga Duha kao i na Sinovljevo Božanstvo ako ih ne obožavate jednako.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
E sad stvarno ne znam sta si hteo da kazes!
Sotona vrlo dobro zna da ga je Jehova stvorio. Zato on moze zeleti sta hoce, ali Jehova ne moze biti nikad, ni on niti bilo ko drugi, znao on to vrlo dobro. Isto tako zna da mora biti podlozan Jehovi uvek i on i svi drugi!
Zato nije to razlog sto se pobunio, razlog je nesto sasvim drugo.

Nego sta je razlog po tebi , zasto se satana pobunio?
Ako su ''andjeli'' vec bili ''bogovi'' , sta su to jos vise zeleli da budu?
Zasto su mu se ostali andjeli pridruzili?
Ako ih Bog kako ti kazes naziva ''bogovima''> ''i Bog stade na saboru Bozjem, i usred ''bogova'' izrece sud''?
Kad su vec imali tu ''titulu'' sta su jos zeleli?
Da li su svi ''andjeli'' istovremeno mogli biti jednaki Jehovi?
Naravno da nisu. Zato tu vasa teologija pada.
Oni se nisu nazivali ''bogovima''! Vec im se Bog ruga i kaze: ''ja rekoh ''bogovi ste'' ali cete kao sinovi covecji pomreti svi!''.
To je ruganje a ne davanje titule ''bog'' - sasvim suprotno od onoga sto tvrdite!

Znaci ovde im se Bog ruga. Oni su sami sebe nazivali ''bogovima'' , jer su to zeleli da postanu.
Ali Bog im to nije dozvolio i zato je nastao rat na nebu.
Dobro se zna da je satana imao pristup nebu sve do krsta, kada ga je Isus Hristos zbacio sa neba.
Bog ovde raspravlja ili sa demonima ili sa ljudima, koji su sami sebe nazivali ''bogovima''.

Ono sto ja hocu da kazem jeste, da se u bibliji niko ne naziva ''Bogom'' sem Jehove , niko nema tu titulu, i ni na kog drugog se ne moze primeniti. Drugi su zeleli da se tako nazovu, odnosno da budu jednaki Jehovi.
Onda kada se Isus naziva Bogom, to samo znaci da je sa punim pravom tako nazvan i da to jeste.
A ne nesto drugo!
Dokazano je da se niko u bibliji tako ne naziva sem svemoguceg Boga.
Onda Isus ili jeste ili nije Bog.
Govoriti za nekog da je ''Bog'' a da to nije, po bibliji je hula!

Svi ostali koji su nazvani ''bogovima'' kada im se Bog ruga, sve je to u negativnom smislu, ili kada se sami tako proglasavaju, a smejurija je kada uzimate Pavlove reci: ''Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda'' on ovde kaze ''ako ima''(nije rekao da ima) a govori o ''bogovima'' koje su ljudi izmislili, i koji ne postoje.
Dalje Mojsije se ne naziva ''Bogom'' u SZ, to je izmisljotina i pogresan prevod..

Ja sam trazio da mi dokazete biblijskim citatima vase tvrdnje da ima vise ''bogova'' , malim slovom, i da se zato Isus naziva ''bog'' malim slovom. Ali vi nemate nikakve dokaze.
Ako ih ti imas ti ih prilozi pa da o njima razgovaramo.

Mire, moras priznati da ima mnogo bogova kao sto ti Pavle kaze i na nebu i na zemlji jer to je samo kao sto sam kazes titula. Ali naravno, samo je jedan pravi Svemoguci Bog koji nas je stvorio Bog otac Jehova, kao sto si i sam rekao, kao sto i Pavle kaze.

1.Korincanima 8:5,6
Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda:
Ali mi imamo samo jednoga Boga oca, od kojega je sve, (i mi u njemu), i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz kojega je sve, i mi kroza nj.

Vasa manipulacija tekstom i nista drugo. Pavle kaze: ''ako i ima koji se bogovi zovu'' > znaci nema ih, a ljudi su ih izmislili.
Ovde se radi o izmisljenim ''bogovima''.
Jer bi ti da tvrdis da biblija kaze da na nebu ima vise ''bogova''?
Jel biblija politeisticka knjiga?
Kako vi samo lutate i kuda vas sve vodi vasa pogresna dogma...
Psalm 82:1 se nadovezuje na ono sto je Pavle rekao, za bogove na nebu.

Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud:

Ovaj stih sto si naveo i spojio sa prethodnim je cista manipulacija.
Ja sam ga detaljno analizirao i govorio vec dosta o tome, ovde se ne govori o nikakvim ''bogovima'', vec o onima koji su sebe ''proglasili za bogove'' pa im se Bog ruga i kaze: ''ja rekoh bogovi ste ali cete kao sinovi covecji pomreti svi!'' , on im se ruga i kaze: ''ma budite vi bogovi, ali cete pomreti, nista vam ne vredi sto se sami tako proglasavate!''
Tekst koji je u negativnom smislu vi pretvarate da je nesto pozitivno, i jos tvrdite da ih Bog tako naziva.
A on im se ruga. Jos ih osudjuje sto su druge maltretirali i sudili nepravo!
Pa da li ste vi slepi pa ne vidite o cemu se radi ili sta?

Velik je Jahve, hvale predostojan, strašniji od svih bogova! Psalm 96:4.

Ovde se ne govori o Bogovima koji postoje, vec se kaze da su svi ''bogovi'' koje su ljudi izmislili nista naspram Jehove, koji je jedan i jedini.
Kao sto je i sam Bog rekao: ''JA sam Bog i nema drugog, i niko nije kao ja!''
Dakle nema drugog ''boga'' niti se neko moze tako nazvati!
Ja sam o tome detaljno govorio, mrzi me da se sad ponavljam i da navodim jedne te iste stihove.

Jer poznah da je velik Gospod, i Gospod naš svrh svijeh bogova.

Da svrh svih ''bogova'' koje su ljudi izmislili.
Pa jel moguce da ti tvrdis da na nebu ima jos ''bogova'' sem Jehove?
Pa jeste bilo ih je, dok ih Isus Hristos nakon vaskrsenja nije zbacio na zemlju!
SAMI SE PROGLASILI ZA BOGOVE PA NASTAO RAT!
JA SAM BOG LJUBOMORAN, I SLAVE SVOJE NECU DATI NIKOME!

Jel ti ne citas sta biblija kaze, da je on jedan jedini, koji se moze i sme nazvati ''Bogom''?

Tekst biblije ti lepo kaze: ''Ja sam Gospod, to je ime moje, i slavu svoju neću dati drugom''(isaija 42:8)
Dok ti prva zapovest kaze: ''Nemoj imati drugih Bogova osim mene.. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran''

Ako ''ne smemo imati drugih Bogova osim njega''.
Ako ''slavu svoju nece dati drugom'',i ako je ''ljubomoran'' na bilo koga ko se ''naziva Bogom'', kako se onda Isus naziva ''Bogom''?

5Mojsijeva 6,4.''čuj, Izrailju: Gospod je nas Bog jedini Gospod.''
5Mojsijeva 4,5.''Ja sam Gospod, i nema drugoga, osim mene nema Boga!''

Eto a ti kazes da ih moze biti vise ''bogova''!
SAM BOG KAZE DA NEMOZE!!!

Kome verovati tebi ili bibliji?

-------------------------
Osnova TTT separatističkog nauka bez adekvatnih dokaza
je - izvuči samo jedan stih iz konteksta ostalih.
Pogledajmo kako cijela stvar drugačije izgleda,
kada se pročita i okolina toga stiha:
------------------------------------------

1. IVANOVA 5,5
Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj, koji vjeruje, da je Isus Sin Božji?
…………………………………..

Tko je pobijedio svijet?
Da li je pobijedio svijet onaj koji vjeruje da je Isus = Bog? Ne!
Svijet je pobijedio onaj koji vjeruje da je Isus = Sin Božji – ne-bog.
U šta ti vjeruješ?
Ovaj stih ti kaže - kako ćeš završiti.

------------------------------------------------------------------------------------------
1. IVANOVA 5,6
Ovaj je, koji dođe vodom i krvlju i Duhom, Isus Krist, ne samo u vodi, nego u vodi i krvi; i Duh je, koji svjedoči, jer je Duh istina.
……………………………………………

Kako je Isus Krist došao na Zemlju?
Došao je vodom, krvlju i duhom.

--------------------------------------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,7
Jer su trojica,
što svjedoče u nebu:
"Otac, Riječ i Duh Sveti;
i ova su trojica jedno,

…………………………………………..
Postoji svjedočanstvo na Nebu.
Troje je na Nebu.

1. Na Nebu je Bog Otac Jahve.
2. Bog Otac Jahve ima svoju Riječ kojom sve stvara.
Riječ je Bog.
3. Bog Otac ima svoga Duha.
Bog Otac je Svet i Njegov Duh je Sveti Duh.

Na Nebu Bog Otac i Njegova Riječ i Njegov Sveti Duh čine jedno.
Jedinoga Boga Oca Jahvu.

---------------------------------------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,8
I troje je, što svjedoči na zemlji:
"Duh, i voda, i krv;
i ovo je troje jedno.
………………………………………………

Postoji svjedočanstvo na Zemlji.
Na Zemlji je bio Isus Krist.
I u Isusu Kristu je:
1. duh
2. voda
3. krv
Na Zemlji je Isus Krist sa svojim duhom, vodom i krvlju
svjedočio.

Čitaj 1. IVANOVA 5,6
---------------------------------------------------------------

Da ti još pomognem -

Imaš 2 svjedočanstva -

1. od Boga Oca Jahve sa Neba
2. od Sina na Zemlji
-----------------------------------------------

Riječ – Logos je „sastavni dio“ Boga Jahve.
Isus nema veze sa Logosom,
Sem te – što je i On – Isus stvoren po Jahvinoj riječi.
Nema stiha – Isus je RIJEČ – Logos.
NEMA!

ZATO - iz gornjih razloga,
Niti jedan ozbiljni Teolog TTT
Ne upotrebljava gornji stih kao dokaz za TTT,
Jer mu okolina stihova jasno ruši TTT nauk.
Nego – dapače – izbacuje taj stih!

Piramida, nisi nista dokazao, jasno je ko dan da Jovan u jevandjelju kao i u svojoj 1. poslanici koristi termin ''Rec'' i da se to odnosi na Isusa Hrista:

U početku beše Reč(logos je u grc. zenskog roda) i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.(Jovan 1:1)

Ona(REC) beše u početku u Boga(Jovan 1:2).
''Sve je kroz Nju(REC) postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.''.(Jovan 1:3).
U Njoj(RECI) beše život, i život beše videlo ljudima.(Jovan 1:4). (REC=VIDELO).
Ovaj(Jovan) dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.

On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.(Jovan 1:7-8).

Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.(Jovan 1:9)

Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.(Jovan 1:10)

K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.(Jovan 1:11).

Ko je to dosao? Isus Hristos(videlo Istinito) == Rec.
Ne budi slep!

Dalje, na pocetku svoje poslanice Jovan ti je sam identifikovao KO JE REC:

''Šta beše ispočetka, šta čusmo, šta videsmo očima svojim, šta razmotrismo i ruke naše opipaše, O RECI ZIVOTA:''
-oni su hodali i pricali sa Isusom koji se naziva ''REC''.(1. jovanova 1:1).
Ako na pocetku svoje poslanice kaze da je Isus ''Rec'' mozes li ti poreci da se i u daljem tekstu ne govori o Isusu kao o ''Reci''(u 1. jovanovoj 5:7)?
Zanemarujes li ti kontekst?
Ti zaista lutas i lutas, izgleda ti nema pomoci uopste..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Copirao Biblijske stihove i ismejavao Boga i Gospoda našega Hristosa. A zašto nije odgovorio ili zašto ti ne odgovaraš kada sam pito:

Koliko vi to Bogova imate u jednog Elohima? Služite li ih sve, obožavate ih jednako, klanjate se svima ponaosob kada su Tri ličnosti? Kojoj ličnosti Trijade upućujete vaše molitve.
Pito sam vas ko ljude da se izjasnite zašto po Mateju 6,9 se molite samo Ocu, kad kažete da ih imate "mnoštvo u jednini" ? Zašto obožavate samo Oca kad unutar njega imate još dvocu koji sede, stoje ili kako već to vi znate.

Evo pitam tebe to troje što svedoči dal su to Troje "JEDAN" Bog ili Trojedan Bog? hajd budi čovek pa odgovori kad te neko nešto pita.

Pito sam i ko je prvi uveo u vašu veru termin TROJSTVO, hoćeš možda ti da mi to pojasniš ili Laodikejac, ha. Eto vi ste ozbiljni i na sve odgovarate pa da vidimo i to, izvolte odgovarajte.

Natrag