Ту се потпуно јасно види да је Исус Бог, и било гдје да се спомињу Бог Отац и Господ Исус Христос слава им се даје исто.
Јер Отац и Син су једно. У 2. Петров. 3,18 се слава јасно даје Исусу, а слава се даје само Богу, тако да то доказује да је Исус Бог. Такође и Дух Свети је Бог. 2. Петров. 1,21.
ЈС могу лаицима приказивати да је Исус нешто посебно и одвојено од Бога.
Нигдје у Библији не стоји да је неко посебно створен. Откривење 1,18 доказује да је Исус Бог.
Само Бог може да има кључеве од пакла и од смрти. Такође Открив. 1,8 доказује да је Исус Бог "Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак говори Господ, који јест и који бјеше и који ће доћи, сведржитељ".
Јасно је да ће Исус доћи. Такође се и Дух свети спомиње у цијелом Новом завјету и хула на Светога Духа је гријех који се не опрашта.
Затим "свет, свет, свет Господ Бог сведржитељ који бјеше, који јест и који ће доћи"(Открив. 4,8)
А ко ће доћи? "Ено иде с облацима и угледаће га свако око и који га прободоше и заплакаће за њим сва кољена земаљска" (Открив. 1,7)
Ко је прободен? То ти и ја сигурно знамо.
Осим што не могу ништа оборити што ми тврдимо овај дио Библије страшно једе ЈС.
"Потом рече Бог: да начинимо човјека по својему обличју као што смо ми, који ће бити господар...(1. Мојсијева 1,26)
ЈС злоупотребљавају то што уз име Исуса не иде назив Бог буквално директно значи.
Али ни то није тачно, само Исусово име значи Јахве који је назив за Бога.
Значи да се Он самим именом представља да је Бог. Иако то име може и човјек да носи. Носио га је Навин. Мислим да скоро сва имена која су јеврејска имају неко значење за Бога. Нпр. име Иван или Јоханан јеврјс. значи "Богу мио" или "Бог је милостив". Тако да Исус није џабе добио баш то име (мислим на Јахве) од свих имена.
Ти видиш да ЈС не могу никако да објасне оно што ми износимо, него износе оно око чега се и не споримо. А сам Исус каже да Дух Свети не може доћи док Он не оде Оцу.
Бог је увијек са оним људима који Га прихватају.
У Старом завјету то је био Отац. Долази Исус који је Пут, Истина и Живот и који људе спашава, након Исуса долази Дух свети (који се не види) који је утјешитељ. Тако да Свето Тројство заиста постоји. Али то не негира једног Бога. Сасвим је јасно да је Бог ЈЕДАН. Али Бог је и свемогућ и људима се појављује у 3 лица.